Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 000 000,- for kr 4 000 000,-

Velkommen til Sars' gate 2 A - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom I

Soverom I

Soverom I

Soverom I

Soverom I

Bad

Bad

Bad

Soverom II

Soverom II

Soverom II

Entré

Entré

Bakgård

Bakgård

Fasade

Botanisk hage

Botanisk hage

Botanisk hage

Grünerløkka

Grünerløkka

Grünerløkka

Sofienbergparken

Ringnes park

Munch-museet

Kart

Plantegning

Gråbeinskvartalet

Sars' gate 2 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 850 000,-

Gråbeinskvartalet: Lys og pen 3-roms med gj. gående planløsning | Baderom fra 2014 | Ingen dok. avgift! | Supersentralt | V.vann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 850 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 268,-
Fellesgjeld:
Kr 249 065,-
AREAL (P-ROM / BRA)
60 / 60 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen har en attraktiv og meget sentral beliggenhet i populære "Gråbeinkvartalet", rett ved Botanisk hage og Grünerløkka. "Løkka" er kjent for sitt yrende byliv, med et rikt utvalg kaféer, barer, restauranter, spesialforretninger, treningssentre, dagligvarebutikker og andre servicetilbud. Matbutikker som Rema1000, Coop Extra og søndagsåpen Joker finnes i gangavstand fra leiligheten. Gangavstand også til sentrale deler av byen som Tøyen, Grønland og sentrum.

Park og friområder som Tøyenparken, Sofienbergparken, Birkelunden og Kuba-parken finnes i nærheten og kan by på flotte rekreasjonsmuligheter. Botanisk hage med nyåpnede Handwerk ligger rett over gaten, og er et populært friområde for hele Oslo by.

Eiendommen var tidligere en del av Gråbeingårdene, som var leiegårder bygget av murmester Ole Olsen (med kallenavnet 'Gråbein') i 1886-1894, tegnet av arkitekt Rudolf Haeselich. Alle gårdene i kvartalet ble renovert gjennom Oslo Byfornyelse i regi av kommunen i 1980-1983. Da ble de små leilighetene slått sammen og antall boenheter vesentlig redusert. Gråbeingårdene er forøvrig skildret av Oscar Braaten i romanen Ulvenhiet. Videre er bygningene oppført på byantikvarens gule liste som bevaringsverdige.

God tilkytning til offentlig kommunikasjon, med trikk og buss i Lakkegata og Heimdalsgata (trikk nr. 17 og buss nr. 31 og 30) og trikkelinje 11, 12 og 13 på Schous plass . Buss nr. 31 går døgnet rundt. Nærmeste T-bane finnes på Tøyen, hvor samtlige linjer kjører (linje 1,2,3,4,5 ). Kort vei til Oslo Sentralbanestasjon med togforbindelser, flere busslinjer og Flytoget.

På tross av en svært sentral beliggenhet ligger boligen tilbaketrukket til, og egner seg svært godt for deg som setter pris på det urbane livet.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 850 000,-

Fellesgjeld

Kr 249 065,-

Totalpris

Kr 4 099 065,-

Felleskostnader

Kr 4 268,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1893

Soverom

2

Primærrom

60m2

Bruksareal

60m2

Tomt

609m2

KR-kode

3718179

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sars' gate 2 A, 0562 Oslo

Gnr. 229, bnr. 11, i Oslo kommune.

Leil.nr. H0303, andelsnr. 332,

Graabein Borettslag, org.nr. 954 687 821

Tomten

Eiet tomt på 609 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med private interne stikkveier.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 67 kvm

Totalt bruksareal: 60 kvm

Totalt primærrom: 60 kvm

Primærrom:

Kjøkken, stue, bad, gang, 2 soverom

Takhøyden er ca 271 cm.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 4 kvm. og en loftsbod med ca. 3 kvm. gulvareal (skråhimling).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.09.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein. Frittbærende dekker/etasjeskiller antatt i tre isolert med stubbloftsleire. Saltakskonstruksjon tekket med takstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder de punkter som er vundert til TG2. Dette er punkt om vinduer da disse har kort gjenværende levetid med henvisning til levetidstabeller, punkt om gulv da det er noe bom i fliser på kjøkkenet samt enkelte opptrukne fuger, og noen bruksmerker på parketten. Punkt om vegger er også vurdert til TG2 da flisene på kjøkkenet har riss i tre fliser bak oppvasken og én flis mellom komfyr og oppvask. Utover dette er resten vurdert til TG1, med kommentar om at det kan forekomme noe bruksmerker på veggene.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere en gjennomgående og pen 3-roms leilighet i et hyggelig og sjarmerende borettslag. Leiligheten ligger i 3. etasje, har store vindusflater og god takhøyde. Praktisk og fin planløsning med nyere og moderne baderom fra 2014. Leiligheten er enkel å innrede etter egne ønsker og behov. Begge soverom har plass til dobbeltseng og vender mot stille og rolig gårdsrom. Attraktivt og supersentralt boområde med nærhet til både Grünerløkka, Tøyen, Sofienberg og Grønland. Her bor du med Botanisk hage som nærmeste nabo, og med kort gåavstand til både Tøyenparken og Sofienbergparken. Meget godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet.

Nærmere innhold:

Entré:

Lysmalt entré med fliser på gulv og plass til klesavheng/skotøy.

Stue:

Romslig og pen stue med store vindusflater og gode innvendige lysforhold. Stuen er enkel å innrede etter egne ønsker og behov, med naturlig plass for både spisebord, sofagruppe og tv-seksjon. Flott og effektiv peisovn skaper en god atmosfære. Stuens veggflater var nymalte i 2016. Parkett på gulv.

Kjøkken:

Separat kjøkken fra Ikea med lyse, glatte fronter og rustfrie håndtak. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og fliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet har rikelig med naturlig lys, noe som gir kokken gode arbeidsforhold. Fin kombinasjon av skap- og benkeplass. Gasskomfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger. Det er montert waterguard i benkeskapet. Ventilator med kullfilter. Nymalte tak- og veggflater (2018).

Hovedsoverom:

Meget romslig og godt soverom som har fin plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Her finnes rikelig med oppbevaringsmuligheter i store medfølgende garderobeskap. Fin kombinasjon av hyller, heng og skuffer i garderobeskapene. Her finnes også plass for et hjemmekontor eller sminkebord om man ønsker dette. Soverommet vender i sin helhet mot stille og rolig bakgård.

Bad/wc:

Pent flislagt baderom renovert i regi av borettslaget i 2014 med varmekabler i gulv, dusjnisje med dusjforheng, vegghengt toalett og servant med servant- og speilskap. Downlights i tak. Opplegg til vaskemaskin (smal type). Vaskemaskin medfølger.

Soverom II:

Romslig og praktisk soverom som også har plass til dobbeltseng om ønskelig. God plass til garderobeskap og øvrig oppbevaringsmøblement. Soverommet er nymalt i år. Vender i likhet med hovedsoverommet mot rolig bakgård.

Kort fortalt:

- Nye vinduer blir montert våren 2019 (finansieres ved oppsparte midler)

- Gjennomgående planløsning med god størrelse på alle rom

- Varmtvann inkl. i felleskostnader

- Gangavstand til parker, kollektivtransport m.m.

- Pent baderom fra 2014

- Lave omkostninger og IN-ordning på lån

- Stille og rolig beliggenhet

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektriske panelovner, vedovn i stuen og varme i baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1893.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 21.09.1894, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fire servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v, bestemmelse om kloakkledning og erklæing/avtale om bruk av gårdsrom for gårdsnr 229, bruksnr 69, 71 og 82.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Borettslagets eiendom har tinglyst rett til bruk av gårdsrom i tre forskjellige bruksnummere. Rettighetene er tinglyst på gårdsnummer 229, bruksnummer 69 (dagboknr 37991), 71 (37993) og 82 (37989). Alle rettighetene ble tinglyst 12.07.1994.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Graabein Borettslag

- Borettslaget består av 131 leiligheter og ett næringslokale

- Borettslagets organisasjonsnummer er 954 687 821

- Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF Polisenr: SP586924

- Forretningsfører er USBL, tlf. sr@usbl.no

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er tillatt, men avgjøres av styret etter søknad. For hunder gjelder båndtvang hele året inne på borettslagets område, og hunden må bære halsbånd med eiernavn og adresse. Mer informasjon i husordensreglene

- Borettslaget het tidligere Tøyenparken, men navneendring til Graabein ble enstemmig vedtatt på generalforsamling mai 2018

- Borettslaget er en av flere gårder i de såkalte "Gråbein gårdene" med felles hjemmeside; www.toyenparken.org

Foretatt påkostninger de senere år:

- Det er utført mindre arbeider beskrevet under. Det har også vært problemer med vanninnsig i kjellerrom mellom Lakkegata, noe som er under utbedring.

- I 2017 ble blant annet bygg, VVS, elektro og grøntanlegg/lekeplasser/uteområde vedlikeholdt.

- I 2016 ble blant annet VVS, elektro, brannvernutstyr og fasade/balkonger veldikeholdt, samt malerarbeider utført.

Planlagte påkostninger:

- Borettslaget har planer om å bytte vinduer, men dette ser ikke ut til å ville øke fellskostnader og fellesgjeld.

- Det er estimert at piper må byttes i løpet av de neste 3-4 årene for å unngå fyringsforbud.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for nærmere informasjon.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er oppført på Gul liste. Gul liste gir en oversikt over erkjente og prioriterte kulturminner og kulturmiljøer i Oslo, og er Byantikvarens verktøy i arbeidet med å kartlegge og verne et utvalg av byens historie. Når en eiendom er registrert i Gul liste skal Byantikvaren gi en rådgivende uttalelse i byggesaker som berører eiendommen.

Kontakt megler for mer informasjon.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Selger forbeholder seg retten til å ta med seg taklampe over stuebordet og 2 stk. sølv-lamper på hovedsoverommet.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.268,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, varmtvann, renter og avdrag på IN lån, felleskostnader, trappevask, forretningsførsel, vaktmester, bygningsforsikring, m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: kr 2.982,-

Renter IN: kr 482,-

Avdrag IN: kr 804,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- pr. år.

Borettslaget har fellesmåling av strøm, og Techem er ansvarlig for avregning av dette. Avregning strøm avregnes per kvartal av Techem, og etterfaktureres.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Tv-dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.850,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.107.247,-. Av dette beløpet utgjør kr 249.065,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Tøyen Rode 3
Kirkesogn Paulus og Sofienberg

Steder i nærheten

Zoologisk og Geologisk museum 0.3 km
Tøyenparken 0.5 km
Hausmanns bru 0.6 km
Nybrua 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.2 km
Sentralstasjon Oslo S 1.7 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.2 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 0.9 km
Trikkeholdeplass Lakkegata skole 0.5 km
Bussholdeplass Vahls gate 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.4 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.7 km
Treningssenter SATS Schous plass 0.5 km
Treningssenter Tøyen Fitness og Tr.senter 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.3 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.3 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.7 km
Grünerløkka skole (1-7 kl.) 1.2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.5 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.9 km
Hersleb videregående skole 0.3 km
Elvebakken videregående skole 1.1 km

Barnehager

Lakkegården barnehage (0-5 år) 0.4 km
Langleiken barnehage (3-6 år) 0.5 km
Sjokoladefabrikken barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Grønlands Torg 0.9 km
Kjøpesenter Grønland Basar 0.9 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0.5 km
Postkontor Coop Mega Tøyen 0.8 km
Apotek Apotek 1 Rodeløkka Stjerneapotek 0.7 km
Apotek Ditt Apotek Grünerløkka 0.7 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.9 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.9 km
Dagligvare Rema 1000 Lakkegata 0.3 km
Dagligvare Kiwi Schous Plass 0.4 km
Kiosk/video Trondheimsveien Tobakk & Frukt 0.4 km
Kiosk/video 7-nights 0.5 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 0.5 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,4 %
Andel kvinner 47,6 %
Gj.snittalder menn 34,2 år
Gj.snittalder kvinner 33,2 år
Husholdninger med barn 14,4 %
Husholdninger uten barn 85,6 %
Gj.snitt byggeår 1950
Gj.snitt tomtestørrelse 682
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Tøyen Rode 3 466 306

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?