Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 500 000,- for kr 5 500 000,-

Stue

En særdeles klassisk og stilsikker leilighet med god standard og super beliggenhet. Generøs takhøyde på 2,83 m i stuen.

Ved peis i stuen som kommer godt med på lunde høst/vinterkvelder. Pipeløpet er rehabilitert i 2014.

Store klassiske vindusflater slipper inn godt med lys og gir en god romfølelse.

Romslig og veldimensjonert stue med god plass til sofagruppe og spisestue.

Soverom nr. 2 av god størrelse med flere møbleringsmuligheter. Utgang til leilighetens balkong.

Soverom nr.2.

Velkommen til Schønings gate 4. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen

Sørvest vendt balkong på 3,5 kvm som kommer godt med på varme vår/sommerdager.

Delikat innholdsrikt kjøkken fra 2013 i moderne åpen løsning mot stuen. Et veldisponert kjøkken med godt med skap og benkeplass.

Innredningen er utstyrt med integrert oppvaskmaskin, stekeovn, kjøleskap og induksjonstopp.

Badet er er videre utstyrt med frittstående toalett, dusjkabinett og nyere baderoms innredning med godt med oppbevaringsplass.

Varmtvannsbereder fra 2012 på ca. 200 liter er plassert på badet.

Delikat romslig baderom fra 2008 med varmekabler i gulv.

Trappebod. Nåværende eier har vaskemaskin i trappeboden en halv etasje ned.

Velkommen til leilighetens hovedsoverom! Her har du godt med plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og stort garderobeskap.

Store vindusflater gir rommet naturlig med lys.

Integrert garderobeskap fra gulv til tak som sikrer rikelig med oppbevaringsplass. Garderobeskapet medfølger ved salg.

Innholdsrik entrè med plass til oppbevaring av ytterklær og skotøy.

Felles takterrasse.

Fasade.

Pent opparbeidet bakgpård med ulike beplantninger og felles sittegrupper. Håper vi sees på visning!

Plantegning

Majorstuen

Schønings gate 4A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 600 000,-

Majorstuen: Lekker 3-roms leilighet med syd-vest vendt balkong og klassisk særpreg - Felles takterrasse - Ingen dok.avg

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 5 600 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 380,-
Fellesgjeld:
Kr 99 088,-
AREAL (P-ROM / BRA)
70 / 70 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Schønings gate 4 er lokalisert i svært sentrumsnære men likevel rolige omgivelser. Eiendommen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Majorstuen, i en populær og trafikkstille gate.

Beliggenheten ved Majorstuen gir deg et sentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby med et yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god kollektiv forbindelse. Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate.

Nærområdet byr på et rikt utvalg av kaféer og restauranter. Søker du en god middag ute fortjener restauranter som Homan, Villa Paradiso, Olivia og Delicatessen et besøk. Vil du ta med deg maten på vei hjem fra jobb er det også ulike take-away restauranter i nærheten. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Deichmanske bibliotek og Litteraturhuset. Her tilbys et bredt spekter av kulturelle aktiviteter som foredrag og høytlesninger.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Gangavstand til hovedstadens mest anerkjente park, Frognerparken, med skulpturparken Vigelandsanlegget og Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, frodig beplantning og grøntanlegg i særklasse. Majorstuen tilbyr også fritidstilbud som kino, lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg m.m.

Både Bislett og Majorstuen har gode velvære- og treningstilbud også innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien, for ikke å glemme Bislet Bad med spa anlegg. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Dagligvarene kan du handle på flere ulike butikker, deriblant Rema 1000 og Coop Extra m.m. Skulle du ønske et enda større utvalg finner du Meny i Industrigata og matvarehuset Jacobs ved Colosseum. I nærheten finner du også spesialforretningen Fromagerie, en rendyrket ostebutikk, og noen kvartaler lenger ned i Bogstadveien er an av byens beste fiskebutikker, Georg A. Nilsen. På Valkyrieplassen arrangeres jevnlig det populære arrangementet «Bondens Marked», her vil du som oftest finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker m.m.

Det verdt å merke seg at Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt. Fra Bogstadveien kan du ta blåtrikken med linje 11, og 19. Videre finner du alle T-banens linjer i både Majorstukrysset og på Nationaltheatret. På Bislett, ikke mange minuttene fra leiligheten, finner du dessuten 17- og 18-trikken samt 21-bussen med hyppige avganger. Med andre ord, her er alt innen rekkevidde.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.8 km

1-10 kl. Majorstuen skole 0.9 km

1-10 kl. Marienlyst skole 1 km

1-10 kl. Uranienborg skole 1.1 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 0.8 km

8-10 kl. Fagerborg skole 0.8 km

8-10 kl. Vestre Aker skole 1.8 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 0.8 km

Vgs. Kristelig gymnasium 0.8 km

Bhg. Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.3 km

Bhg. Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen. Se også vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 600 000,-

Fellesgjeld

Kr 99 088,-

Totalpris

Kr 5 699 088,-

Felleskostnader

Kr 3 380,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1893

Soverom

2

Primærrom

70m2

Bruksareal

70m2

Tomt

533m2

KR-kode

4018205

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Schønings gate 4A, 0356 Oslo.

Gnr. 214, bnr. 335 i Oslo kommune.

Andelsnr. 7 i BORETTSLAGET SCHØNINGS GATE 4, org.nr. 950 724 668.

Tomten

Eiet tomt på 533 kvm som tilhører borettslaget. Hellelagt bakgård med sandkasse, sittegruppe, prydbusker og trær.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i område rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 79 kvm

Totalt bruksareal: 70 kvm

Totalt primærrom: 70 kvm

Primærrom:

Leilighet: 3. etasje 70 kvm: Bad, stue/kjøkken, entré og 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen en bod mellom 2. og 3. etasje på ca. 1 m2, med opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har også en kjellerbod på ca. 10 m2.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.09.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3:

TG 2:

Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

Fliser i entré og kjøkken: Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) under enkelte av flisene i entré og kjøkken.

Gulv på bad: Gulvet er tilnærmet flatt uten tilstrekkelig fall mot sluk. Det dusjes i dusjkabinett og løsningen ansees som funksjonell ved daglig, normalt bruk.

TG 3:

Ingen

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til en klassisk og stilsikker leilighet med god standard og super beliggenhet. Gjennomgående 3-roms med en meget god planløsning.

Her bor du i nærhet til alt, men likevel litt tilbaketrukket fra byens travleste gater.

Boligen holder en gjennomgående god standard med et lekkert bad fra 2008 og kjøkken fra 2013 . Her er det bare å flytte rett inn!

Entré/gang: Praktisk entré med flislagte gulv som går igjen på kjøkkenet. Praktisk nisje for oppbevaring av klær og sko. Sikringsskap plassert utenfor hovedsoverommet og er utstyrt med automatsikringer.

Stue: Romslig og veldimensjonert stue med god plass til sofagruppe og spisestue. Store klassiske vindusflater slipper inn godt med lys og gir en god romfølelse. Stuen er malt i lyse farger på slette vegger, og har et lekkert 1-stavs eikeparkett gulv (nytt 2017) som går igjen på gjesterommet. Stuen er videre utstyrt med vedpeis som kommer godt med på lunde vinterkvelder. Pipeløpet er rehabilitert i 2014. God takhøyde på 2,83m i stuen. 3-lags isolerglassvinduer fra 1981.

Kjøkken: Delikat innholdsrikt kjøkken fra 2013 i moderne åpen løsning mot stuen. Et veldisponert kjøkken med godt med skap og benkeplass. Laminat benkeplate. Innredningen er utstyrt med integrert oppvaskmaskin, stekeovn, kjøleskap og induksjonstopp. Kullfiltervifte over platetopp. Et stilrent kjøkken som harmonerer godt med resten av leiligheten.

Bad: Delikat romslig baderom fra 2008 med varmekabler i gulv. Badet er videre utstyrt med frittstående toalett, dusjkabinett og nyere baderoms innredning fra 2017 med godt med oppbevaringsplass. Varmtvannsbereder fra 2012 på ca. 200 liter er plassert på badet. Nåværende eier har vaskemaskin i trappeboden en halv etasje ned.

Soverom: Et lunt og romslig hovedsoverom med god plass til stor dobbeltseng. Soverommet har et stort innebygd skap hvor du har rikelig med plass til det du skulle ha av klær og sko. Leiligheten har to soverom hvor det andre rom er fint å benytte som barnerom eller gjesterom. Soverom II vender inn mot rolig bakgård og er således godt skjermet for støy og sjenanse. Fra soverommet er det utgang til en sørvest vendt balkong på 3,5 kvm, en supert sted å slå seg ned på varme sommerdager. Balkongdøren er sammen med balkongen ny i 2014. Borettslaget har forøvrig en felles takterrasse i 5.etg.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peis ovn i stuen og varmekabler i gulv på bad.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1893.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. og bestemmelse om bebyggelse.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Schønings gate 4.

Borettslaget består av 20 leiligheter fordelt på 2 bygg.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40

Dugnad må påregnes.

Dyrehold krever styregodkjennelse.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017: Pusset opp A oppgang, ny fellesterrasse i A-blokk, oppgradert fibernett, vedlikehold spyling av avløp. Renovering av dekke på takterrasse, maling av vinduer gjennomført.

2015: Installert sprinkelanlegg i hele B-oppgangen og alle leiligheter.

2014: Rehabilitering av pipeløp innvendig, rengjøring av ventilasjonskanaler innvendig og piperehabilitering utvendig. Oppføring av balkonger på aktuelle leiligheter i begge oppganger.

2011: Vedlikehold yttervegg mot Industrigaten, samt områder på fasade i bakgården ferdigstilt.

2010: Anbudsrunder for vedlikehold yttervegg.

2008: Utredning av yttervegg mot Industrigaten, arbeid er ikke påbegynt.

2008: Fortsatt ferdigstillelse av porttelefoner. Elektrisk små arbeid på ytterport, samt utelys.

2007: Nytt callinganlegg med porttelefon.

2004: Avsluttet rehabilitering av bygninger. Trapperom, fellesareal og utvendig fasade er pusset opp. Alle leiligheter har fått nye dører. 2 nye inngangsdører til oppgangene er installert. Nytt brannvarslingssystem er montert. 4 loftsleiligheter er solgt.

2003: Salg av loftsarealer. Bygging av loftsleiligheter og oppussing av div. fellesareal.

2000: Fornyelse spillvannsrør ytre gård. Oppgradert kabel-tv anlegget.

1998/1999: Reparasjon av taket på ytre gård.

Planlagte påkostninger:

Det er planlagt utbedring av bunnledning til det kommunale ledningsnettet i 2018. Ca. indikasjoner fra entreprenør er på 100.000,- og vil føre til maks 24 timer uten vann og avløp. Det er ikke innhentet noe konkret tilbud, så det er pr. tidspunkt uvisst hvor mye det vil koste. Iht. styreleder vil det nok bli behov for å oppjustere felleskostnadene noe for å finansiere dette, men det er uvisst hvor mye.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. borettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli paralellavklart.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Det er planer om å sette opp by-sykkel stativ i Suhmsgate like ved leiligheten. For mer informasjon om saken: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201602615.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.380,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og grunnpakke internett, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, vaktmesterhold, felles bygg forsikring m.m.

Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2018 og justeres basert på borettslagets løpende kostnader.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter og avdrag kr 629,-

Trappevasktillegg kr157,-

Felleskostnader kr 2.594,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år. / 6.680 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7 063,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr ca. 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 5.707.183,- Av dette beløpet utgjør kr 99.088,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Homansbyen Rode 4
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Fagerborg kirke 0.4 km
Valkyrie plass 0.6 km
Bislett Stadion 0.7 km
Uranienborg parken 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 53.5 km
Sentralstasjon Oslo S 3.8 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.7 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.9 km
Trikkeholdeplass Bogstadveien 0.4 km
Bussholdeplass Bogstadveien 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.8 km
Idrettsanlegg Marienlyst Idrettsanlegg 0.8 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.3 km
Treningssenter Fresh Fitness Majorstuen 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.8 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.9 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.1 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.8 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.8 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.8 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.8 km
Kristelig gymnasium 0.8 km

Barnehager

Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.3 km
Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.4 km
Hjelmsgate barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 1.2 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.6 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.2 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.7 km
Apotek Boots apotek Bogstadveien 0.3 km
Apotek Vitusapotek Bogstadvn. St. Georg 0.4 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 1.2 km
Dagligvare Rema 1000 Industrigata 0.3 km
Dagligvare Meny Bogstadveien 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Bogstadveien 0.3 km
Kiosk/video Deli De Luca Gyldenløve 0.4 km
Bensin st1 Pilestredet 0.3 km
Bensin Shell Marienlyst 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,8 %
Andel kvinner 50,2 %
Gj.snittalder menn 32,9 år
Gj.snittalder kvinner 32,6 år
Husholdninger med barn 7,7 %
Husholdninger uten barn 92,3 %
Gj.snitt byggeår 1972
Gj.snitt tomtestørrelse 128
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Homansbyen Rode 4 1014 790

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris på kr. 25.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Marius Iversen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?