Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 950 000,- for kr 6 950 000,-

Velkommen til Schultz gate 10

Leiligheten vender i sin helhet mot rolig bakgård

Selveierleilighet over to plan med nordøst-vendt takterrasse

Stue/kjøkken kveld

Kjøkken med spiseplass

Stue med moderne peis

Spisestue kveld

Balkong kveld

Balkong kveld

Flott oppholdsrom

Store vindusflater slipper inn rikelig dagslys

Stue med moderne peis

Doble dører med glass mellom stue og spisestye

Leiligheten er lys og luftig

Spisestue med plass til mange middagsgjester

Spisestuen

Detaljbilde peis i spisestuen

Lekkert, nyoppusset bad

Nydelig bad fra 2017- oppusset av fagfolk

Separat wc med servant. Opplegg for vaskemaskin

Hovedsoverom med spesialbygget skyvedørsgarderobe

Leilighetens soverom vender mot rolig bakgård

Barnerom/gjesterom

Entrè i hovedetasjen

Fasade kveld

Schultz gate er prydet med velvoksne, frodige trær

Balkong med sol fra morgen til ca kl 19 sommerstid

Planskisse 4. etg

Planskisse loftetg.

Majorstuen

Schultz' gate 10

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 150 000,-

Majorstuen: Strøken 4-roms toppleilighet. Stor og solrik takterrasse. Nyoppusset 2017. Sentralt og stille.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 7 150 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 695,-
Fellesgjeld:
Kr 32 423,-
AREAL (P-ROM / BRA)
81 / 81 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

I Schultz gate bor du i en stille og rolig tverrgate til Bogstadveien, prydet med velvoksne, frodige trær som gir gaten et grønt preg. Samtidig bor du her kun få skritt unna Bogstadveien, med noe av det beste byen kan by på av forretninger i kombinasjon med et utvalg gode restauranter og servicetilbud.

Hyggelig og etablert boligområde med variert bebyggelse hvor bygningene stammer fra byggeperioder med klassiske gårder fra ca. 1890 og frem til mer funkis preg fra ca. 1930.

Start gjerne dagen med en tur innom Lille Valkyrien Kaffe og Tehus for en kopp varm hygge, eller ta et avbrekk fra handlerunden med noe godt å bite i hos Espresso House eller Baker Hansen. Dagligvarene handler du enkelt hos eksempelvis KIWI, Meny, Joker eller Rema 1000.

Samle gjerne gode venner for et besøk innom ett av de gode spisestedene i nærområder, der velbesøkte og populære alternativer inkluderer La Såda, Delicatessen, Villa Paradiso, Publiko, Yayas, Cru Vin og kjøkken, The broker og Kverneriet - et bredt spekter med noe for alle. Litt lenger syd er Bølgen og Moi Briskeby vel verdt et besøk, kjent for sin gode stemning - spesielt på lørdags formiddager.

På de solrike sommerdagene er Frognerparken og Stensparken herlige steder å tilbringe noen timer i gresset, enten med en god bok eller favorittmusikken på øret. Om solen skulle bli for het har du mulighethen til å kjøle deg ned i Frognerbadet. For trening innendørs er SATS-Elixia på Bislett eller Colosseum ikke langt unna, Fitness Express, evo og Fresh er også gode alternativer. Besøk gjerne også Bislett stadion for gratis innendørs løping i proffe omgivelser. Foretrekker du i stedet trening og rekreasjon i friluft, tar du deg raskt og enkelt opp til de flotte markaområdene med T-banen, inkludert Sognsvann med fine joggeløyper. Legg skiene på skulderen vinterstid og ta banen fra Majorstuen opp til Frognerseteren og Nordmarkas omfangsrike skiløyper.

Kollektivtilbud i nærområdet:

Fra leiligheten går du raskt til T-banestasjonen på Majorstuen, drøye 500 meter unna. Her finner du alle T-banens seks linjer som tar deg effektivt rundt i byen. Trikkestopp finner du i Bogstadveien. Majorstuen er også knutepunkt for en hel rekke bussruter i Kirkeveien, deriblant 20, 22, 25, 45 og 46 i tillegg til Flybussen til Gardermoen.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 150 000,-

Fellesgjeld

Kr 32 423,-

Totalpris

Kr 7 182 423,-

Felleskostnader

Kr 3 695,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

4

Byggeår

1900

Soverom

3

Primærrom

81m2

Bruksareal

81m2

Tomt

740m2

KR-kode

4018213

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Schultz' gate 10, 0365 Oslo

Gnr. 215, bnr. 296, snr. 14 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 740 kvm som tilhører sameiet. Asfaltert og steinbelagt bakgård med sittegruppe, sykkelparkering og noe beplantninger. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 93 kvm

Totalt bruksareal: 81 kvm

Totalt primærrom: 81 kvm

Primærrom:

4. etasje 56 kvm: Entré, stue/kjøkken, spisestue /soverom ne 3 og separat wc.

Loftetasje 25 kvm: Bad, gang og 2 soverom. Nordøstvendt, intrukket takterrasse på 11 m2, med utgang fra gangen.

I tillegg disponerer boligen to store boder i kjeller (6,5 kvm hver) og en liten bod i trappeoppgangen mellom 4. og 5. etasje ( 1 kvm).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.09.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Leiligheten ligger i 4. etasje og loftetasjen i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller og loft. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2.

TG 2:

-Vinduer i loftsetasjen: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av manglende utvendig vedlikehold.

Varmtvannsbereder: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen (1987). Den anbefalte brukstiden på berederen etter Byggforskserien 700.330 er 20 år. Det anbefales at det ettermonteres en waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje ved montering av ny bereder.

WC-rom: Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) i enkelte av gulvflisene. Membran i gulv er ikke tilknyttet sluket fagmessig, og gulv må ikke utsettes for vann. Ved en evt. lekkasje vil sluket kunne få unna mye av lekkasjevannet.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG1.

Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:

Det er noe "rått" i kjelleren. Det har ved noen anledninger blitt observert rotter i kjelleren. Styret planlegger tilstandsvurdering av kjelleren ila. 2018/19.

Stedvis noe skjeve gulv, som jo er vanlig i såpass gamle bygårder.

Tilstandsrapporten og egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

En meget lekker og gjennomført toppleilighet med særdeles pen standard og en solrik takterrasse. Leiligheten har et moderne uttrykk og samtidig en særegen sjarm du bare finner i loftsleiligheter med synlige bærebjelker i tre i flere rom.

Leiligheten har fin planløsning over to etasjer hvor den nederste etasjen utgjør en sosial sone med store oppholdsrom samt separat wc og den øverste blir mer «privat» med soverom og lekkert bad. Leiligheten har svært stille og rolig beliggenhet, da hele leiligheten vender mot bakgård, til tross for at gården ligger meget sentralt midt på Majorstuen.

Hele leiligheten er vesentlig påkostet i perioden 2016 -2017 med blant annet nye overflater, nyrehabilitert privat takterrasse samt nytt bad og nytt elektrisk anlegg.

MATERIALVALG:

Entre/gang: Hyggelig gang med plass til skohyller og klesavheng. Dørcalling med portåpner. Enkel adkomst til separat gjestetoalett fra gangen.

Separat toalett i hovedetasjen: Separat, flislagt wc-rom med vegghengt toalett, servant med servantskap samt opplegg til vaskemaskin i nisje over toalettet. Det er sluk i gulv og leilighetens varmtvannsbereder er plassert over himlingen i dette rommet.

Kjøkken: Moderne og velutstyrt kjøkkeninnredning med hvite høyglansfronter med integrerte håndtak. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn/micro, kaffemaskin, induksjon platetopp og kjøl/ frys. Ny ventilator fra Miele over platetoppen. Sort komposittkum og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenøy deler av kjøkken og stue på en fin måte samt benyttes som spiseplass til flere. Heltre benkeplater.

Bad: Lekkert, flislagt bad med varmekabler, downlights, vegghengt toalett, dusjhjørne med foldbare glassdører og servant med servantskap. Stort speil. Opplegg til vaskemaskin. Badet er utsøkt utformet og oppusset av fagfolk i 2017. Det foreligger dokumentasjon på arbeidene. Rør-i-rør-system.

Stue: Lyst og flott oppholdsrom i hovedetasjen med stue og kjøkken i åpen løsning. Store vindusflater og gode lysforhold. Det er installert moderne peis i både stuen og i spisestuen.

Spisestue: Leiligheten har en romslig spisestue med plass til langbord og mange gjester. Doble fløydører med glassfelt mot stuen. Rommet fungerer også supert som soverom nummer 3.

Soverom: Leiligheten har to fine soverom i loftetasjen. Plassbygget skyvedørsgarderobe på det ene soverommet. Synlige takbjelker i denne etasjen gir leiligheten karakter. Fra gangen utenfor soverommene er det utgang til den private takterrassen.

Terrasse: Nydelig nordøstvendt, intrukket takterrasse på 11 m2. Her er det gode solforhold med sol fra morgen og til ca. kl 19 Sommerstid og utsyn mot bakgårdens flotte tuntre. Takterrassen er nyrenovert i 2016 inkludert ny membran, nytt rekkverk, ny bordkledning og ny terrassedør. Terrassegulvet ble oljet i 2017.

Vegger: Fliser på bad og wc. Ellers malte, slette flater. Samtlige vegger er nymalt i 2017.

Tak: Malte, slette flater. Romhøyde i stue/kjøkken er 2,77 meter (gj. snitt). Deler av himlingene er skråtak i loftetasjen. Downlights i tak i de fleste rom.

Gulv: Flott en-stavs parkett i alle rom. Fliser og varmekabler på bad og separat wc. Malt/lakkert tretrapp opp til loftetasjen (nymalt 2018).

Elektrisk: Sikringsskap plassert i entréen. Hovedsikring på 63 AMP. Det elektriske anlegget i leiligheten ble skiftet ut i 2017 og det foreligger samsvarserklæring. Anlegget har stort sett skjulte kabelføringer og innfelte stikk/brytere.

Vinduer og dører: Vinduer fra 1992 utført med 2-lags isolerglass. Balkongdør fra 2016 utført med 2-lags isolerglass. Antatt original inngangsdør/leilighetsdør.

Oppvarming

Peis i stuen og i spisestuen. Ellers elektrisk oppvarming og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1900.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1900, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest på loftutbygging datert 05.07.2010

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet og ferdigsattesten ble gitt da det ikke fremkommer tydelig hva rommene er godkjent som på originale bygningstegninger. Selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Ekspedisjonsdokument, ferdigattest og diverse originale bygningstegninger følger vedlagt salgsoppgaven.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, gjerde og bebyggelse samt avtale om at denne boligen har en tilleggsdel.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Schultz gate 10, med sameiebrøk 97/1720.

Sameiet består av 18 seksjoner.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

Nytt dørcallinganlegg er installert. Det ble foretatt bytte elektrisk tavle og reprasjon av heisen i nabooppgangen i 2017.

Planlagte påkostninger:

Det er registrert fukt i kjeller, men iht. styreleder er ikke dette noe som er uvanlig mtp. byggeår. Styret skal innhente tilstandsrapport på dette 2018/2019. Videre skal styret innhente tilstandsrapport på hele bygget for å sette opp en vedlikeholdsplan.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting. Kontakt megler for mer informasjon.

Følgende byggesaker i nærområdet:

Schultz' gate 13 - 15 - Saksnummer 201714291 - Riving av to bygg: Det søkes om tillatelse til å rive en toetasjes teglbygning opprinnelig benyttet til stall, beliggende ut mot Schultz gate, samt en pulttaksbygning i bakgården opprinnelig benyttet til fjøs. Begge bygningene er utført i tegl og oppført rundt 1880.

For mer informasjon se: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201714291

Schultz' gate 13 - Saksnummer 201700273 - Oppføring av to tomannsboliger: oppføring av to nye tomannsboliger (totalt 4 nye boenheter). Samlet bruksareal for tiltaket er opplyst å være 329,5 m². For mer informasjon se: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201700273

Hammerstads gate 10 A-B - Saksnummer 201714891 - Riving av bygg og oppføring av nybygg: Søknaden gjelder tillatelse til rivning av eksisterende bygg, samt oppføring av 43 nye leiligheter over 7 etasjer med tilhørende funksjoner samt næringsareal.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Taklampe spisestue og vask/tørk medfølger ikke.

I henhold til tinglyst seksjoneringsbegjæring (følger som vedlegg til salgsoppgaven) er en liten del av badet i lofteteasjen ikke tinglyst som en del av boligens areal. Det foreligger derfor ikke rettsvern for dette arealet. For at arealet skal inngå i seksjon 14 (denne leiligheten) må det foretas en reseksjonering. En begjæring om reseksjonering må fremsettes av styret og krever 2/3 flertall i sameiermøte (se eierseksjonsloven §§ 13 og 30). Iht. styreleder er ikke dette noe de tenker å ta tak i pt. Reseksjoneringen vil være på kjøpers regning og risiko.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.695,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel m.m

Felleskostnadene er fordelt slik:

Felleskostnader kr. 2.638,-

Renter og avdrag kr. 658,-

Kabel-TV-avgift kr. 200,-

Bredbåndsavgift kr. 199,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert i 2018.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 1.210,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.233 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6.190,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.368.585,-.

Av dette beløpet utgjør kr 32.423,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Majorstuen Rode 6
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Valkyrie plass 0.3 km
Fagerborg kirke 0.6 km
Politihøgskolen 0.7 km
Colosseum 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 53.5 km
Sentralstasjon Oslo S 4.1 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.8 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Bogstadveien 0.2 km
Bussholdeplass Bogstadveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marienlyst Idrettsanlegg 0.8 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.9 km
Treningssenter Synergy 0.3 km
Treningssenter Artesia Trening 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.7 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 1 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.1 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.9 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.9 km
Kristelig gymnasium 1 km
Akademiet videregående skole Oslo 1.1 km

Barnehager

Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.4 km
Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.5 km
Hjelmsgate barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 0.9 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.9 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.4 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.5 km
Apotek Vitusapotek Bogstadvn. St. Georg 0.2 km
Apotek Boots apotek Bogstadveien 0.2 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.9 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 0.9 km
Dagligvare Matkroken Bogstadveien 0.2 km
Dagligvare Meny Bogstadveien 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Bogstadveien 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Bogstadveien 0.2 km
Bensin Shell Marienlyst 0.6 km
Bensin st1 Pilestredet 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,1 %
Andel kvinner 49,9 %
Gj.snittalder menn 36,8 år
Gj.snittalder kvinner 37,1 år
Husholdninger med barn 11,2 %
Husholdninger uten barn 88,8 %
Gj.snitt byggeår 1974
Gj.snitt tomtestørrelse 131
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Majorstuen Rode 6 964 724

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?