Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 150 000,- for kr 4 150 000,-

Velkommen til Seljeveien 9 - presentert av eiendomsmegler Halid Talic

De lysmalte veggene og de store vindusflatene gir god romfølelse og slipper inn mye naturlig lys

Stuen har rikelig med plass til stor sofagruppe med tilhørende møblement

Stue med utgang til solrik sydvendt og privat markterrasse samt opparbeidet hage

Lys og stilig stue med plass til spisestue og sofagruppe

Stue - nye gulv i 2017 og innvendige flater malt i 2018

Nydelig og privat uteplass på hele 57 kvm.

Uteplassen er på totalt 57 kvm. og er pent opparbeidet

Hagen er pent skjermet fra innsyn og er pent opparbeidet

Solrik og sydvendt markterrasse på ca. 18 kvm.

Markterrasse og hage

Markterrasse hvor det er god plass til utemøbler og grill

Moderne og praktisk kjøkken med fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt servant, og det er godt med skap-plass på kjøkkenet.

Kjøkken og spiseplass

Det er god plass til egen spisestue i "rommet" mellom stue og kjøkken

Hovedsoverom har plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord

Rikelig av lagringsplass i garderobe på hovedsoverom

Soverom II passer ypperlig som barnerom eller gjesterom - alt etter behov

Soverom II passer ypperlig som barnerom eller gjesterom - alt etter behov

Entré hvor det er god plass til å sette fra seg sko og yttertøy

Romslig og flott flislagt bad med moderne hvit baderomsinnredning med speil og lysarmatur, dusjhjørne med dusjvegger i herdet glass, og vegghengt toallettskål

Lekkert badebærelse med varmekabler i gulv, og downlights i tak.

Badeværelse

Leiligheten har en fin intern beliggenhet i borettslaget

Bilfritt område, og pent opparbeidete fellesområder i borettslaget

Boligen har en meget god planløsning

Løren Torg med daligvarebutikken Meny, post-i-butikk, nisjebutikken Nille, apotek, frisør m.m.

Kaffebrenneriet er ett populært samlingssted for beboerne på Frydenberg/Løren

Løren t-bane stasjon er i kort gangavstand fra boligen

Baker Hansen på Løren er populær blant beboerne

Per Gynt Parken er ett fint samlingssted for både yngre og voksne

Det populære treningsenteret STERK er i kort gangavstand fra boligen

Kiwi på Frydenberg er nærmeste dagligvarebutikk

LØREN/FRYDENBERG: Lekker 3-R. |57 kvm uteplass/hage| Solrikt og usjenert beligg. | Strøm, fyring, v.v inkl.

Seljeveien 9

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 000 000,-

LØREN/FRYDENBERG: Lekker 3-R. |57 kvm uteplass/hage| Solrikt og usjenert beligg. | Strøm, fyring, v.v inkl.: LØREN/FRYDENBERG: Lekker 3-R. |57 kvm uteplass/hage| Solrikt og usjenert beligg. | Strøm, fyring, v.v inkl.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 173,-
Fellesgjeld:
Kr 21 913,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 53 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger sentralt til på Frydenebrg/ Løren. Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay, nyåpnede Baker Hansen, Kaffebrenneriet og Løren Spiseri er hyggelige møtesteder. Nærmeste dagligvarebutikk ligger kun ca. 300 meter fra leiligheten,Kiwi på Frydenberg.

Løren Frukt & Grønt, Dominos Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff, og du kan stikke innom interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. I tillegg finnes kjøreskolen Learn, frisør, hudklinikk, fysioterapeut, kiropraktor, Blomsterpikene, renseri, apotek, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin.

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med minigjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.

Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren for store og små. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.

Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danskeskolen Danseløvene med mange spennende kurs for store og små, samt Sinsen Musikkorps tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna på Løren. Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området.

House of Nerds i Lørenveien 38 er spill- og teknologinerdenes nye møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.

I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: Lørenløpet om våren, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler små og store naboer.

Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 300 m til nye Løren t-banestasjon. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper på ringveien. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, Grünerløkka mm.

Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, større kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Haslevangen bhg. (1-6 år) 0.2 km

Kanonen bhg. 0.6 km

Støperiet bhg. (1-6 år) 0.7 km

Barne- og ungdomsskoler:

Teglverket skole (1-10 kl.) 0.9 km

Hasle skole (1-7 kl.) 0.9 km

Sinsen skole (1-7 kl) 1 km

Løren skole (1-7 kl.) 1.3 km

Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.2 km

Videregående:

F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.6 km

Valle Hovin videregående skole 1.9 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 21 913,-

Totalpris

Kr 4 021 913,-

Felleskostnader

Kr 3 173,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

2007

Soverom

2

Heis

Ja

Primærrom

53m2

Bruksareal

53m2

Tomt

8838m2

KR-kode

5418154

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Seljeveien 9, 0575 Oslo

Gnr. 126, bnr. 146, i Oslo kommune.

Andelsnr. 68, i Frydenberg 1 Borettslag, org.nr. 989 838 326

Tomten

Eiet tomt på 8.838 kvm. som tilhører borettslaget. Leiligheten disponerer i tilegg til markterasse en naturlig del av fellestomt som er inngjerdet, og hvor det er lagt plen, og satt opp utehus (bod). Utover dette er fellesområder pent opparbeidet med belyste interne veier uten biltrafikk med gressplener og vanndam. Det finnes lekeplasser for de yngste og benker for de voksne. Fellesareal ligger skjermet for trafikk og støy og har en god gjennomtenkt løsning.

Parkering

Det følger ikke med fast parkeringsplass. Det er p.t. flere beboere som selger/leier ut fast parkeringsplass i Frydenberg garasjesameie. Ellers er det gode parkeringsmuligheter ved gateparkering som er regulert etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 59 kvm

Totalt bruksareal: 53 kvm

Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom:

1. etg., 53 kvm.: Stue/kjøkken, to soverom, bad, og entré

I tillegg disponerer boligen en bod i kjelleretasje som er 4,8 kvm. med vegger i gitter utførelse, samt en bod i hagen som er på 3,8 kvm.

Vedlagt følger målbare plantegninger. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 03.09.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger er i armert betong. Fasade er utvendig kledd med betongplater. Flatt tak som er antatt utført som kompakt tak. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk. Det er personheis i bygget.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at dør til bad har litt svellskader.

Selger opplyser i tilegg om følgende: Leiligheten har blitt utsatt for lekkasje fra leilighet i tredje etasje. Dette er fikset gjennom borettslagets forsikring. Det er i tilegg oppdaget skjeggkre i leiligheten. Det finnes for tiden ikke fullgode måter å bekjempe dette på, men regelmessig støvsuging, limfeller, og tetting av "åpninger" i leiligheten er annbefalte tiltak.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lekker 3-roms leilighet med herlig markterasse og egen hage på 39 kvm! Sentral beliggenhet på Frydenberg/Løren, med kort vei til "alt" av fasiliteter. Boligen holder en moderne og god standard. I nyere tid er boligen oppgradert med nye gulv (2017), samt er bl.a. vegg og takflater oppgradert i 2018. I samme tidsrom har eier har også påkostet boligen med ny moderne baderomsinnredning og montert nye dusjdører på bad.

Entré:

Leiligheten har et flott inngangsparti, hvor det er god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg ytterjakker.

Stue:

Stuen har rikelig med plass til stor sofagruppe med tilhørende møblement. De lysmalte veggene og de store vindusflatene gir god romfølelse og slipper inn mye naturlig lys. Fra stuen er det direkte utgang til herlig markterasse og hage.

Markterasse:

Herlig sydvendt markterasse på hele 18,8 m2 med god plass til utemøblement, beplantning, og grill på terassen. I tilknyttning til markterassen disponerer boligen en flott gressbelagt hage på hele 39 kvm., perfekt for lek og rekreasjon. I hagen er det montert en utvendig bod på 3,3 m2 med god oppbevaringsplass. Gjerde og boden er nytt i 2016.

Kjøkken:

Moderne og praktisk kjøkken med fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt servant, og det er godt med skap-plass på kjøkkenet. Det er også god plass til spisegruppe med tilhørende møblement i rommet mellom stue og kjøkken. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Hovedsoverom:

Soverommet er av god størrelse hvor det plass til både dobbeltseng, og tilhørende nattbord. Garderobeløsninger på soverommet følger med i handelen.

Soverom II:

Flott soverom som passer ypperlig som gjesterom eller barnerom - alt etter behov.

Kontor:

Praktisk og flott innredet bod som i dag brukes av eier som kontor.

Bad:

Romslig og flott flislagt bad med moderne hvit baderomsinnredning med speil og lysarmatur, dusjhjørne med dusjvegger i herdet glass, og vegghengt toallettskål. Varmekabler i gulv, og downlights i tak.

Øvrig/ kvaliteter med boligen:

- Stor sydvendt markterasse

- Innfridd fellesgjeld

- Sentral beliggenhet

- Kort vei til "alt" av fasiliteter

- Praktisk garderobeløsning på soverom

- Romslig og flott flislagt bad

- Kort vei til offentlig kommunikasjon

- Kjellerbod på 4,8 m2

- Flott intern beliggenhet

- Egen hage på 39 kvm.

Oppgraderinger:

2017:

- Nye rekkverk og utskifting av terassebord

- Oppgraderte gulv, vegg og takflater

- Oppgradert baderomsinnredning

2018:

- Malt innvendig

- Etablert nytt soverom i leiligheten

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg.

Vannbåren varme i baderomsgulv.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.12.2008. Dokument følgger vedlagt i salgsoppgaven.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bruksrett til kjørbar atkomstvei, bestemmelser om at bygge- og gravearbeider skal ikke finne sted uten at Kommunen er varslet og eventuelt har gitt tillatelse, samt rettigheter til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Frydenberg 1 Borettslag.

Borettslaget består av 98 andelsleiligheter. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 989838326, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Seljeveien 1-13. Borettslaget har følgende Gårds- og bruksnummer : 126-146.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Styert har egen epost-adresse: frydenberg1@gmail.com.

Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 82810792.

Styret har også en ordinær postkasse som finnes sammen med beboerpostkassene i Seljeveien 11.

Borettslaget har avtale med Bygårdsservice AS om totalleveranse av vaktmester- og gartnertjenester, snørydding, strøing og renhold.

Borettslaget har avtale med Canal Digital. Lynet har klargjort internett på fibernett for beboere i borettslaget.

Hjemmeside: http://frydenberg.borettslag.net/

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Borettslaget har også egen hjemmeside: http://frydenberg.borettslag.net/

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-4084 datert 26.05.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Tomten i Seljeveien 6 er forespurt omregulert fra industri til boligformål. For mer informasjon sjekk saksnr. 201709410 hos Plan- og bygningsetaten.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.173,- - pr. mnd. og inkluderer: felleskostander, á-konto fyring og varmtvann, kabel tv, utvendig byggforsikring, vaktmestertjenester, komm.avg. m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Det er p.t. ikke planlagt noe økning av felleskostander etter motatt brev fra forretningsfører datert 08.02.2018

Felleskostnadene fordeles slik:

Herav:

Vedlikeholdsfond 69,-

Felleskostnader 1.715,-

Strøm.varme,v.vann 989,-

Lån Leiligheter 231,-

Kabel-tv 169,-

Strøm, oppvarvarming, og varmtvann dekkes á-konto gjennom mnd. betalte felleskostander med avregning på slutten av året.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og kostnaden for dette er inkl. i mnd. betalte felleskotander. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Eier opplyser at boligen er tilknyttet Canal Digital internett, og betaler kr. 549,- pr. mnd. for avtalen.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.022.945,- Av dette beløpet utgjør kr 21.913,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Frydenberg Nord
Kirkesogn Hasle

Steder i nærheten

Ola Narr - Friluftsområde 0.9 km
Carl Berners plass 1 km
Hasle kirke 1.1 km
Teglverkstomta 1.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.9 km
Sentralstasjon Oslo S 3.9 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.3 km
T-bane stasjon Løren T-banestasjon 0.4 km
Trikkeholdeplass Rosenhoff 0.7 km
Bussholdeplass Einars vei 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Tøyen 7-bane 1 km
Idrettsanlegg Valle treningsfelt 1.1 km
Treningssenter STERK 0.5 km
Treningssenter Fitness.xpress Hasle Torg 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Teglverket skole (1-10 kl.) 0.9 km
Hasle skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1 km
Løren skole (1-7 kl.) 1.3 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 2.7 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.6 km
Valle Hovin videregående skole 1.9 km

Barnehager

Kanonen barnehage 0.6 km
Støperiet barnehage (1-6 år) 0.7 km
Ola Narr barnehage (0-6 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hasle Torg 0.7 km
Kjøpesenter Løren Torg 0.7 km
Postkontor Meny Løren 0.6 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 1.1 km
Apotek Apotek 1 Løren Torg 0.5 km
Apotek Vitusapotek Hasle Torg 0.7 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 0.7 km
Dagligvare Kiwi Løren 0.2 km
Dagligvare Bunnpris Grenseveien 0.5 km
Kiosk/video Minipris Løren kiosk 0.6 km
Kiosk/video Løren Frukt & Grønt 0.6 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 0.8 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,6 %
Andel kvinner 49,4 %
Gj.snittalder menn 33
Gj.snittalder kvinner 32,5 år
Husholdninger med barn 29,5 %
Husholdninger uten barn 70,5 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Frydenberg Nord 2277 1289

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Halid Talic
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler
Kristian Birkan
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?