Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 390 000,- for kr 5 390 000,-

Velkommen til Tiedemannsbyen/Ensjø!

Utsikt

Stor og herlig balkong på 10.5 kvm

Her kan du nyte et godt måltid i solen

Leiligheten vender mot rolig bilfri bakgård

Bygget ble ferdigstilt i 2017

Store vindusflater gir godt med naturlig lys

Flytt rett inn!

Plass til stort spisebord

Moderne kjøkken med mye skap og benkplass

God middag!

Mellomgang

Hovedsoverom

Begge soverom vender mot rolig bakgård

Stort walk-im i forbindelse med hovedsoverom

Her er det plass til mye klær og sko!

Mellomgang

Soverom 2

Fjernvarme

God planløsning

Stort bad fra 2016/2017

Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel

Vegghengt toalett

Fasade og bakgård

Bakgård

Fasade

1106 Planskisse

Kart

Garasjeplass

Tiedemannsbyen/Ensjø - Moderne og romslig 3-roms selveier fra 16/17, med garasjeplass, heisadkomst, stor balkong og utsikt

Sigurd Hoels vei 63

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 090 000,-

Tiedemannsbyen/Ensjø - Moderne og romslig 3-roms selveier fra 16/17, med garasjeplass, heisadkomst, stor balkong og utsikt: Tiedemannsbyen/Ensjø - Moderne og romslig 3-roms selveier fra 16/17, med garasjeplass, heisadkomst, stor balkong og utsikt

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 090 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 672,-
AREAL (P-ROM / BRA)
68 / 68 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Sigurd Hoels vei 63 Her bor du i et trygt, sosialt og sammensveiset nabolag, midt mellom byens urbane perler. Området er svært barnevennlig og ligger i gåavstand til lekeplasser, grøntområder og flere parker. Fra boligen er det kort vei til Kampen, karakteristiske Lille Tøyen Hageby med sin kjente kolonial og ikke minst hippe og flerkulturelle Tøyen. Felles for de tre nabolagene er spennende kulturtilbud, grønne lunger og et rikt utvalg av kafeer, barer og populære restauranter. I 2016 fikk Tiedemannstorget egen baker, Boulangerie M. Bakeriet har siden oppstart vært selgers favoritt. Her serveres rykende ferskt brød og farlig gode kanelsnurrer. Den daglige handleturen kan man legge til Joker Tiedemannsbyen eller Rema 1000 Ensjø, begge innen en radius på ca. 50 - 400 meter fra boligen

Bli kjent med Ensjø - Området rundt Hagekvartalet:

Ensjøbyen er et område i stadig utvikling og egner seg like godt for små som store. Område har i dag et rikelig kollektivtilbud med t-banen på Ensjø, flere bussforbindelser samt flybussen innen gåavstand. Er du av den sporty typen er det flere treningssentre, Tøyenbadet og turstier/parker med mange muligheter. Området byr på flere grønne lunger som Tiedemannsparken, Kampen park, Hovindammen og Tøyenparken. Botaniske Hage er også en kort spasertur unna. Det er skoler og flere barnehager i umiddelbar nærhet, så har du barn blir hverdagen smidig.

Ensjø er et fantastisk ny bydel som har gått fra bil-by til å bli et urbant og sentralt, men samtidig grønt og frodig område. Turvei D2 tar deg bilfritt helt til Valle Hovin, med flere grøntarealer og fine lekeplasser på veien.

Alt av servicetilbud er like rundt hjørnet:

I tøffelavstand fra Tiedemannstorget ligger en ny og fin søndagsåpen Jokerbutikk. Det er kun fem minutters gange til knutepunktet på Ensjø. Her finner du dagligvarebutikker som Kiwi og Rema 1000, apotek og renseri. Nærmiljøet byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. På Tøyen Torg finnes et nyoppusset bibliotek med voksenavdeling og en sjarmerende småbarns-lesekrok, samt Biblio - et unikt kulturtilbud for barn mellom 10-15 år (voksne ingen adgang!) som er fylt med bøker, aktiviteter og opplevelser.

Bydelens restaurant- og uteliv:

Området byr på en rekke spisesteder og caféer. På Tiedemannstorget finner du populære Bolangerie M, den lokale bakeren lager de herligste bakervarer på dagen og serverer pizza på kvelden. I nabolaget finner du også gastropuben Safe as milk, som spesialiserer seg på milkshake og pizza, eller hva med en runde shuffleboard? Området rundt kan ellers by på andre populære spise- og serveringssteder som Kampen Bistro og Smia på Vålerenga. Hys sushi i Tiedemannsparken. Nede på Tøyen Torg finner Nord og Natt som serverer nordisk mat i toppklasse, Wasabi sushi, populære Postkontoret, cocktailbaren Human mote med mer.

Treningsmuligheter i umiddelbar nærhet:

For den aktive finnes flere treningssentre i nærheten som Fresh Fitness Ensjø, ny oppstartede fitness Mafia ved Tiedemannsparken, SatsElexia på Kampen og Fitness Xpress på Hasle. Du har også Tøyenbadet med innendørs- og utendørsbasseng.

Utomhus byr nærområdet på sykkelstier, fotballbane, bordtennis, skatepark og sandvolleyball. I vinterhalvåret har man skimuligheter på Ensjø/Valle Hovin området.

Kort vei til parkliv:

Populære friarealer i nærmiljøet som Tøyenparken med store flotte trær, fugleliv og gangveier. Her er det mye besøk under sommeren og vinteren. Her har man utsikt utover hele Oslo og bratte bakker som brukes til skihopp og aking vinterstid. Videre er Kampen park som har populære parkkvelder med konserter under sommeren. Ensjø og området rundt kommer til å få fem nye parker, så her er det stor utvikling. Tiedemannsparken med sine 21 mål blir størst, og her blir det lagt til rette for ulike aktiviteter.

Enkel kommunikasjon:

Leiligheten har en ideell beliggenhet kommunikasjonsmessig - kort vei fra oppgraderte Ensjø T-banestasjon med 4 linjer (1-4) og hyppige avganger. By-sykkel stativ på Ensjø gir mange alternativ, sammen med busslinjene som stopper like i nærheten (nr. 21 i Gladengveien, nr. 20 på Tøyen og nr. 60 i Ensjøveien). Ny holdeplass for flybussen ca. 450m unna. Skal du en bytur eller ned til pulserende Grünerløkka, alternativt Tøyen eller Kampen, er det ikke lengre enn at du godt kan gå!

Nye Ensjøbyen:

Ensjøbyen tar form og er i ferd med å etablere seg som en pulserende bydel -med en blanding av kontorer, boliger og handel / service. Her vil man ferdes i brede, åpne gater, i lune parker eller opplyste stier. På gateplan legges det til rette for flere kaffebarer, restauranter og forretninger som vil skape liv og røre. Kino, gallerier, konsert- og teatersaler blir det også plass til.

For mer informasjon om utviklingen av området Ensjø og Hovin anbefales det å ta en kikk på www.ensjobyen.no og www.ensjø3d.no.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Hasle skole 0.7 km

1-10 kl. Teglverket skole 1.1 km

1-7 kl. Kampen skole 1.1 km

1-10 kl. Nyskolen i Oslo 1.5 km

8-10 kl. F21 - Fyrstikkalleen skole 1.2 km

8-10 kl. Frydenberg skole 1.5 km

8-10 kl. Jordal ungdomsskole 1.8 km

Vgs. F21 - Fyrstikkalleen vgs 0.6 km

Vgs. Valle Hovin videregående skole 1.5 km

Bhg. Stålverkskroken barnehage (0-6 år) 0.3 km

Bhg. Espira Marienfryd bhg- Hovinbekken (1-3 år) 0.6 km

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 090 000,-

Felleskostnader

Kr 2 672,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

4

Byggeår

2017

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

68m2

Bruksareal

68m2

Tomt

6779m2

KR-kode

4018122

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sigurd Hoels vei 63, 0655 Oslo.

Gnr. 128, bnr. 145, snr. 205 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 6.779 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Ellers er sameiets tomt pent opparbeidet med steinbelagte gangveier, lekeplass, sittegrupper, grøntarealer og diverse beplantning.

Parkering

Boligen disponerer en parkeringsplass i Tiedemandsbyen Petersborgkvartalet

Garasjesameie. I følge opplysninger fra forretningsfører er det garasjeplass nr. 26 som følger denne boligen. Det er direkte heisadkomst til og fra leiligheten. Det opplyses om at forretningsfører tar kr. 697 for eierbytte. Dette er inkludert i omkostningene. I tillegg påløper det felleskostnader for garasjeplassen per mnd. Disse er per dags dato kr. 125,- og kommer i tillegg til de vanlige felleskostnadene.

De som ønsker å leie ut parkeringsplass kan ta kontakt med styret. Styret legger dette ut på sameiets hjemmeside.

Garasjeanlegget under bebyggelsen utgjør seksjon 214 og er en næringsseksjon. Det er etablert et eget sameie for garasjeanlegget, Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet Garasjesameie. De seksjonseiere i Eierseksjonssameiet Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet som ikke har ervervet parkeringsplass/andel i garasjesameiet, har ikke rett til å benytte parkeringsplassene. Bruk, drift og vedlikehold mv. av garasjeanlegget er nærmere regulert i egne vedtekter for garasjesameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 75 kvm

Totalt bruksareal: 68 kvm

Totalt primærrom: 68 kvm

Primærrom:

Leilighet: 4. etasje 68 kvm: Bad, entré, stue/kjøkken, omkledningsrom og 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen en bod i U1 på ca. 5,5 m2, merket med nr. 205.

Et rom i leiligheten var opprinnelig bod/teknisk rom, men er omgjort til et funksjonelt omkledningsrom som nå defineres som et primærrom. Det er fortsatt avtrekk og ikke tilluft i dette rommet, noe som ikke er i hht. forskriftene på oppføringstidspunktet. Tilluft er i naborommet (soverommet), så rommet får likevel god gjennomstrømning av luft/ventilasjon (ikke funksjonstestet - kun teoretisk).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Leiligheten har en høy standard med moderne fasiliteter og fremstår som ny. Pent parkettgulv i eik, pene overflater og smakfullt innredet i tidsriktige farger. Boligen er nybygd i 2016 og ferdigstilt i 2017. Her kan du flytte rett inn!

Entré/gang | Velkommen:

Flott og romslig entré med god plass til garderobeskap og oppheng til yttertøy. Entréen gir deg et godt førsteinntrykk og skaper forventinger til resten av leiligheten.

Stue:

Stuen er romslig og gir deg en åpen og luftig følelse. De store vindusflatene gir rommet rikelig med naturlig lys og en god romfølelse. Fra vinduene har du utsikt mot sør-/sørøst og pent opparbeidet gårdsrom. Pent parkettgulv, hvitmalte vegger og himling.

Kjøkken:

Leiligheten har en åpen kjøkkenløsning med en naturlig overgang til stuen. Her har man plass til et større spisebord for hyggelige måltider med familie og venner. Stilren og praktisk kjøkkeninnredning med god benke- og skapplass. Kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål Benkeplate av laminert spon. Lys under overskap. Integrert i innredningen er ovn og induksjon platetopp. Nisje til oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator over platetoppen. Fliser mellom over- og underskap. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Pent parkettgulv, malte vegger og malt himling. Kun integrerte hvitevarer medfølger boligen. Kjøleskap kan medfølge om kjøper ønsker det.

Baderom | Innbydende og romslig:

Innbydende og romslig flislagt baderom med varmekabler i gulv. Baderommet har god plass til både vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Baderommet inneholder veggmontert toalett, servant, servantskap med glatte hvite skapfronter, innfelt speil i veggflisene, belysning over speil, nedsenket dusjnisje

med trykkstyrt dusjarmatur samt rette svingbare dusjdører av herdet glass. Grå keramiske fliser (str. 10x10 cm) på gulv, matt hvite keramiske fliser (str. 20x20 cm) på vegger og nedforet himling med innfelte downlights med dimmer.

Soverom 1:

Hovedsoverommet er romslig med direkte tilgang til et flott walk-in closet/garderoberom/innendørs bod. Soverommet vender ut mot skjermet og rolig gårdsrom. Pent parkettgulv, malte vegger og himling.

Soverom 2:

Praktisk soverom som fungerer fint som et gjesterom/barnerom og/eller kontor. I likhet med hovedsoverommet vender også dette rommet ut mot skjermet gårdsrom. Pent parkettgulv, malte vegger og himling.

Balkong:

Fra stuen har du tilgang til en stor og solrik balkong på ca. 10,5 m² med fri og fin utsikt mot sør-/sørøst og mot rolig slik at du kan nyte meget gode solforhold. Her er det plass til en stor og fin sittegruppe. Elektrisk- og gassgrill er tillatt under forsvarlig bruk.

DIVERSE:

- Vinduer fra 2016 utført med 3-lags isolerglass.Vinduene på soverommene har utvendig solavskjerming.

- Balkongdør fra 2016 utført med 3-lags isolerglass.

- Sørvest-vendt balkong på 10,5 m2, med utgang fra stuen. Det er utebelysning og dobbelstikk (strøm) på balkongen.

- Det er montert waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje.

- 3-stavs eik parkett

- Romhøyde i stue er 2,51 meter.

- Koblingskap for rør-i-rør med stoppekraner er plassert i omkledningsrommet.

- Porttelefon med fjernåpner, modell: Aiphone gt-1d.

Oppvarming

Fjernvarme med radiator koblet på byggets anlegg. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 25.01.2017.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:

Ansvarlig søker bekrefter i brev mottatt 24.01.2017 at tiltaket har tilstrekkelig sikkerhetsnivå for å

kunne tas i bruk. Gjenstående arbeider av mindre vesentlig betydning skal være utført innen

31.01.2017.

Sluttrapport for avfallshåndtering og forurenset grunn må sendes Plan- og bygningsetaten for

behandling, senest ved søknad om ferdigattest. Ferdigattest kan ikke gis før sluttrapport for

avfallshåndtering er behandlet.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på sameiets eiendom. Dagboknr: 919293, tinglyst 01.11.2012, type heftelse: Bestemmelse om vei.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet Eierseksjonssameie med sameiebrøk 68/15847.

Sameiet består av 210 boligseksjoner, 2 næringsseksjoner og en næringsseksjon for parkering.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt med husdyr dersom dette ikke er til sjenanse for andre beboere.

Planlagte påkostninger:

Det er ønsker om sykkelvaskeanlegg og utvidelse av lekeplassområdet hvor man evt. endrer dagens lekeplass og setter også av en del til som må tas av fellesområdene i bakgården – slik at det blir til sammen to soner - med lekeområder etter modell fra Hagekvartalet. Sameiet håper at dette vil kunne skape økt samhold og gjøre bokvaliteten i sameiet enda bedre. Det er ikke innhentet anbud foreløpig og kostnad er ukjent, men eventuelle kostnader vil bli finansiert av samiets kapital.

Sameiets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING (35704) med polisenummer 1190900.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert i henhold til reguleringsplan S-4420 datert 17.12.2008 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattest av kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

Sigurd Hoels vei 65 - 75 - Oppføring av to boligbygg - Hus A-F - Felt E - Tiedemannsfabrikken - Tidligere adresse: Bertrand Narvesens vei 57

Saksnummer 201618520. For mer informasjon: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201618520

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.672,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og grunnpakke med internett, a konto energi, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, bygg forsikring m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.05.2018.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr. 1.836,-

Kabel-TV kr.183,-

A konto energi kr. 476,-

Bredbånd kr. 177,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1 750,- pr. år. / 1319 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

- Administrasjonsgebyr til forretningsfører kr 697,- (garasje)

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.224.441,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Ensjø Nord
Kirkesogn Kampen

Steder i nærheten

Dronning Ingrids plass 0.9 km
Malerhaugen 1.1 km
Teglverkstomta 1.1 km
Kampen kirke 1.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.5 km
Sentralstasjon Oslo S 4 km
Jernbanestasjon Tøyen 1 km
T-bane stasjon Ensjø T-banestasjon 0.8 km
Trikkeholdeplass Carl Berners plass 1.8 km
Bussholdeplass Gladengveien 0.6 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Valle treningsfelt 0.6 km
Idrettsanlegg Lille Tøyen 7-bane 0.6 km
Treningssenter Fresh Fitness Ensjø 0.8 km
Treningssenter Fitness.xpress Hasle Torg 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Hasle skole (1-7 kl.) 0.7 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.1 km
Kampen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) 1.5 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1.2 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.5 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 0.6 km
Valle Hovin videregående skole 1.5 km

Barnehager

Stålverkskroken barnehage (0-6 år) 0.3 km
Espira Marienfryd bhg- Hovinbekken (1-3 år) 0.6 km
Espira Marienfryd (1-6 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hasle Torg 0.9 km
Kjøpesenter Fyrstikktorget 0.9 km
Postkontor Etterstad Postkontor 1 km
Postkontor Coop Mega Tøyen 1.6 km
Apotek Apotek 1 Ensjø 0.7 km
Apotek Vitusapotek Hasle Torg 0.9 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 0.9 km
Dagligvare Kiwi Hovinveien 0.7 km
Dagligvare Rema 1000 Hovin 0.7 km
Kiosk/video Hasle Torg Kiosk 0.9 km
Kiosk/video Narvesen Ensjø t-bane 0.9 km
Bensin Shell Etterstad 1.3 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 1.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52 %
Andel kvinner 48 %
Gj.snittalder menn 32,4 år
Gj.snittalder kvinner 31,9 år
Husholdninger med barn 21,4 %
Husholdninger uten barn 78,6 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Ensjø Nord 1434 896

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Minimumsprovisjon: 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Nathalie Kristiansen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?