Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 950 000,- for kr 4 950 000,-

Velkommen til visning i Sigurd Lies gate 17

Romslig og innbydende entré

Mellomgang før bad og hovedsoverom

Kjøkken fra 2016

Kjøkkenventilator med kullfilter

God med skap- og benkeplass på kjøkkenet

Hyggelig spiseplass med utsyn mot Torshovdalen

Kjøkken

Stue med plass til flere sittegrupper

Overflater sparklet og malt i 2015

Stue

Peisovn i stuen

Fin plass for spisebord med vestvendt vindu

Soverom med inngang fra stuen

Fungerer fint som soverom, tv-stue eller kontor

Hovedsoverom

Østvendt vindu til hovedsoverommet

Hovedsoverom

Barnerom/soverom 3

Plassbygget oppbevaringsskap

Romslig vestvendt balkong med frostet glass

Gode solforhold på balkongen

Balkong

Bad med varmekabler og opplegg for vaskemaskin

Bad

Fasade rehabilitert i 2016

Fasade mot Torshovdalen

Fasade mot Torshovdalen

Kart

Torshovdalen i umiddelbar nærhet til leiligheten

Torshovdalen

Kort vei til t-bane

Konstabel interiørbutikk

Kulturhuset Soria Moria med restaurant "Hva Skjer"

Populære Trikkestallen med teater og uteservering

Myrens sportssenter og Klatreverket

Grisen spiseri

Åpent Bakeri på Torshov

Plantegning

Torshov - Lys og luftig 4-roms endeleilighet med stor vestvendt balkong og god takhøyde. Rett ved Torshovdalen!

Sigurd Lies gate 17

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 200 000,-

Torshov - Lys og luftig 4-roms endeleilighet med stor vestvendt balkong og god takhøyde. Rett ved Torshovdalen!: Torshov - Lys og luftig 4-roms endeleilighet med stor vestvendt balkong og god takhøyde. Rett ved Torshovdalen!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 5 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 502,-
Fellesgjeld:
Kr 357 138,-
AREAL (P-ROM / BRA)
75 / 75 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet rett ved Torshovdalen. Området har et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria og Torshovteatret. Det er en rekke spisesteder og kafeer på Torshov, blant annet Grisen og Trikkestallen som begge har flotte uteserveringer om sommeren, såvel som "Hva Skjer" på Soria Moria. Slakterforretningen Strøm-Larsen er kun noen kvartaler unna og Sandaker Senter er nærmeste kjøpesenter med vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop matbutikk, bokhandel og andre forretninger.

Kort avstand til Bjølsen, Sagene og Grünerløkka med alle sine forretninger, kafeer, restauranter og et yrende uteliv. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er en rekke treningssentre i området, blant annet Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats på Storo og Nydalen, og Elixia Ringnes Park eller Carl Berner.

Med beliggenhet rett ved Torshovparken og Torshovdalen, samt kort vei til Akerselva har man flotte tur- og treningsmuligheter rett i nærheten.

Godt tilbud av offentlig kommunikasjon i nærheten med trikkens linjer 11, 12, 13 og 17 som tar deg raskt til og fra sentrum, bussens linje 30 som kjører fra Bygdøy gjennom sentrum og opp til Nydalen og linje 20 som kjører til og fra Galgeberg i øst til Skøyen i vest og Sinsen T-banestasjon i gangavstand fra boligen.

Torshov er en bydel i vekst og utvikling, stadig flere oppdager et tilbaketrukket og stille miljø kombinert med nærheten til byen. Med kort vei til alle servicetilbud samt trivelig bomiljø, hyggelige parker og friområder er dette et området som har "alt".

Barnehager og skoler

Barnehager:

Askeladden barnehage

Ragnas hage

Barne- og ungdomsskoler:

1-10 kl. Nordpolen skole

1-7 kl. Lilleborg skole

1-10 kl. Sagene skole

1-10 kl. Bjølsen skole

8-10 kl. Frydenberg skole

8-10 kl. Morellbakken skole

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole

Videregående skoler:

Foss videregående skole

Nydalen videregående skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Nærmeste busstopp er Sæveruds plass. Her stopper buss nr. 30. I tillegg er få minutter til trikkestopp Sinsenterrassen og Sinsen T-banestasjon. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 200 000,-

Fellesgjeld

Kr 357 138,-

Totalpris

Kr 5 557 138,-

Felleskostnader

Kr 3 502,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1950

Soverom

3

Primærrom

75m2

Bruksareal

75m2

Tomt

25184m2

KR-kode

531821

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sigurd Lies gate 17, 0479 Oslo

Gnr. 224, bnr. 351 i Oslo kommune.

Leil.nr. 258, andelsnr. 115,

Søndre Åsen borettslag, org.nr. 948 335 050

Tomten

Eiet tomt på 25.184 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 115 nummererte parkeringsplasser (51 med motorvarmer) om fordeles etter venteliste. Månedsleie for parkering er kr 250,- uavhengig av om man har motorvarmer eller ikke. Nærmeste kommunale ladestasjoner for elbil ligger i Hans Nielsen Hauges gate. Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 82 kvm

Totalt bruksareal: 75 kvm

Totalt primærrom: 75 kvm

Primærrom:

Bad, gang, kjøkken, stue, 3 soverom

I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på 2,6 og 13,4 kvm samt en loftsbod på 11,7 kvm gulvareal (skråtak)

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.06.2018 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Lys og luftig 4-roms endeleilighet med stor vestvendt balkong og god takhøyde. Leiligheten er overflateoppusset i de senere år og fremstår som godt vedlikeholdt.

Entré:

Romslig entré med rom for oppbevaring av sko og yttertøy. Leiligheten har flere innbygde skap for oppbevaring. Fra entréen har man tilgang på kjøkken, stue, bad og to soverom.

Kjøkken:

Romslig kjøkken fra 2016 med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet har østvendt vindu ut mot Torshovdalen. Plassbygget benk og rom for frokostbord ved vinduet. Kjøkkenet består av skapfronter i eikefinert utførelse, heltre benkeplate og dobbel kjøkkenvask og ventilator med kullfilter. Fliser på bakvegg. Oppvaskmaskin og komfyr medfølger ved salg.

Stue:

Stue av god størrelse med plass til både sofaseksjon og spisebord. Ekstra høye vinduer og takhøyde gir leiligheten god romfølelse. Peisovn i stuen som bidrar til god varme. Brannmur i hvitmalt skiferstein. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på ca 4,6 kvm. Balkongen har sol fra ca kl 15 - 21.30 på sommertid.

Hovedsoverom:

I dag benyttes soverom med utsikt mot Torshovdalen som hovedsoverom. Rommet har god plass til garderobeskap, dobbeltseng og arbeidspult. Her er det morgensol og ingen innsyn.

Soverom 2:

Leilighetens største soverom har inngang fra stuen, og vender ut mot grøntarealer. Leiligheten gjør seg godt som både tv-stue, soverom eller kontor. Plassbygget garderobeskap, og god plass til ekstra oppbevaringsskap.

Soverom 3:

Det minste soverommet egner seg godt som gjesterom, kontor eller barnerom. Her er det plass til enkeltseng og garderobeskap, i tillegg til et plassbygget skap. Frittstående garderobeskap medfølger ikke.

Bad:

Flislagt bad fra 2004 pusset opp i regi av borettslaget. Nye gulvfliser lagt i 2014. Badet består av toalett, servant med vegghengt underskap, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder er plassert i gangskap utenfor badet. Denne var ny i 2016.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elekstriske panelovner. Varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1950.

Det foreligger et uattestert ekspedisjonsdokument fra 1950. I tillegg foreligger det ferdigattest på rehabilitering av fasader og balkonger datert 19.10.2015 og ferdigattest på rehabilitering av bad datert 16.01.2004. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 8 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet kommunens rett til tilgang og vedlikehold av vann- og kloakkledninger på borettslagets eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Søndre Åsen borettslag. Borettslaget har egen hjemmeside www.sondreasen.no

Borettslaget består av 240 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS eiendomsforvaltning,

tlf. 22 86 59 99

Dugnad må påregnes.

Borettslaget har fellesvaskeri.

Dyrehold er som utgangspunkt ikke tillatt, men kan tillates dersom gode grunner taler for det. Dyrehold må søkes til styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016: Gjennomført fasade og balkongrehabilitering av alle blokker.

2015: Nytt tak i Sigurd Lies gate.

2014: Oppstart av rehabilitering av alle fasader og balkonger i borettslaget. Videreført og avsluttet innvendig rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper er blitt byttet ut.

2013: Utskifting av alle lofts- og kjellerdører til nye selvlukkende dører som er brannklassifisert i henhold til dagens krav. Innvending rehabilitering av alle fyringspiper, og alle pipetopper over tak er blitt byttet ut.

2012: Det har blitt installert brannvarslingsanlegg i de to 5-etasjesblokkene. Det har blitt etablert nytt nedgravd avfallsanlegg.

2011: Videreført og avsluttet utbedring av defekte varmekabler. Påbegynt piperehabilitering. Videreføres i 2012.

2010: Påbegynt utbedring av baderom med defekte varmekabler som følge av funksjonssvikt. Fortsetter i 2011.

2008: Det ble fjernet løs puss og mur fra samtlige balkonger for å hindre at løse materialer faller ned og skader noen, i henhold til Vedlikeholdsnøkkelen.

2007: Rens av alle ventiler og luftekanaler i borettslaget med tanke på å bedre ventilasjonen. Det ble også gjennomført brannverninspeksjon hos alle beboere der røykvarslere og brannslukkingsapparat ble kontrollert og defekte apparater skiftet ut.

2006: Dette året ble det opparbeidet en inngjerda forskriftsmessig leikeplass med godkjente apparater og sandkasse i tilknytning til borettslagets miljøtun.

2005: Full oppussing av alle oppgangene i borettslaget, med maling av tak, vegger, utforinger og listverk, terrazzorens og -behandling, ny lysarmatur med følere, nye postkasser og oppslagstavler, nye ringeknapper og nye dørtelefonanlegg, med mulighet for video.

2003 – 2004: Opprustning av vaskeriene med nye vaskemaskiner med innebygde sentrifuger i alle vaskeriene og nye tørketromler i to av vaskeriene (Edv. Griegs allé 14 og Sig. Lies gate 19).

2002 – 2004: Totalrehabilitering av vannrør, avløp og våtrom (VAV-prosjektet).

2001: Opparbeid av standplasser og nye søppelhus. Det ble plassert ut sykkelstativer ved alle blokkene, med plass til 60 sykler.

1999: Alle gamle kjellerdører fra oppgang ble erstattet med nye.

1999: Alle oppgangsvinduer (ikke de små aller øverst) ble skiftet ut, bortsett fra i Sigurd Lies gate, der de ble byttet ut i 1997.

1999: Alle vinduer, balkongdører og takutspring i borettslaget ble malt.

1998: Uttrekksledningene (kloakkrørene) fra blokkene ble trukket om.

1994 – 1995: Hele det elektriske anlegget ble rehabilitert.

1990 – 1998: Takene på alle blokkene i borettslaget (ikke Sigurd Lies gate) er omlagt i denne tidsperioden.

Planlagte påkostninger:

Det er i følge styrets beretning og protokoll fra årets generalforsamling ingen planer i borettslaget som vil føre til økning i fellesutgiftene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Frist for å melde forkjøpsrett er 10.07.2018.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 20.06.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977.Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.502,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, trappevask, vaktmester, renter og avdrag, forsikringer, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har hatt et strømforbruk på ca. 13.178 kWh/ kr 11.634,- årlig.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 5.565.226,-. Av dette beløpet utgjør kr 357.138,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Åsen Rode 7
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Sæveruds plass 0.3 km
Sinsenkrysset 0.8 km
Torshovteatret 0.8 km
Treschows bru 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.3 km
Sentralstasjon Oslo S 4.7 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.8 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Sinsenterrassen 0.6 km
Bussholdeplass Sæveruds plass 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.6 km
Idrettsanlegg Muselunden balløkke 1 km
Treningssenter Mudo Torshov 0.8 km
Treningssenter Bare Trening Sinsen 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.7 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sagene skole (1-10 kl.) 1.4 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 1.5 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.6 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.6 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
Foss videregående skole 1.8 km
Nydalen videregående skole 2.4 km

Barnehager

Askeladden barnehage (1 1/2-5 år) 0 km
Torshovtoppen barnehage 0.4 km
Ragnas hage (0-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.8 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 1.5 km
Postkontor Rema 1000 Torshov 1.1 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 1.4 km
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.6 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.8 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 1.5 km
Dagligvare Joker Torshov 0.2 km
Dagligvare Kiwi Torshov 0.4 km
Kiosk/video Mix Sandaker 0.8 km
Kiosk/video 7-Eleven Vogts gate 0.9 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 0.5 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 60,8 %
Andel kvinner 39,2 %
Gj.snittalder menn 39 år
Gj.snittalder kvinner 35,1 år
Husholdninger med barn 12 %
Husholdninger uten barn 88 %
Gj.snitt byggeår 2000
Gj.snitt tomtestørrelse 117
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Åsen Rode 7 899 657

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: Minimumsprovisjon kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?