Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 400 000,- for kr 4 400 000,-

Stuen er lys og flott med to store vinduer, flotte klassiske detaljer!

Stuen har peisovn, flotte tregulv, to vinduer med godt lys og er holdt i delikate farger

Stue med tregulv, stukkatur, rosett og peisovn

Stuen har fin plass til spisestue

Stue med inngang til hovedsoverom/spisestue

Flotte tregulv

Rosett

Stukkatur

Kjøkken med utgang til balkong

Kjøkken

Kjøkken med flotte detaljer som original panel på vegger i kombinasjon med teglsten

Utgang til balkong fra kjøkken

Balkong

Balkong

Balkong med utsikt over hyggelig bakgård

Utsikt fra balkongen

Hovedsoverom/spisestue med trippelt vindu

Hovedsoverom/spisestue

Stukkatur hovedsoverom/spisestue

Flott utsikt fra hovedsoverom/spisestue

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 2

Detalj

Bad

Bad

Bad detalj

Gang

Entré med tregulv og teglsten

Flotte oppganger i bygården

Fasade Skjelderups gate 12

Bakgård i borettslaget, denne leiligheten ligger i den klassiske bygården med balkonger

Kartutsnitt

Planskisse

Grünerløkka

Skjelderups gate 12

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 175 000,-

Grünerløkka: Meget pen 3-r toppleilighet med balkong, klassiske detaljer og peisovn. Mulighet for leie av garasjeplass.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 175 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 725,-
Fellesgjeld:
Kr 122 638,-
AREAL (P-ROM / BRA)
60 / 60 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et meget attraktivt og sentralt boligområde. Området er preget av beplantning og miljøgater og er derfor stille og rolig med lite gjennomgangstrafikk.

Fine parkområder innenfor gangavstand. Leiligheten ligger således flott til med kort avstand til både Sofienbergparken med store grøntarealer, ballplass og lekeplass, samt Botanisk Hage. I nærheten er også Birkelunden, Olaf Ryes Plass og Grünerhagen.

Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva som ligger i gangavstand fra boligen. Her kan du følge elva oppover til Maridalen og marka som byr på en mengde tur- og friluftslivmuligheter.

For den treningsglade ligger Sats ELIXIA ca. 5 min unna ved Trondheimsveien.

Går du et par kvartaler er du midt i hjertet av Grünerløkka med sitt yrende liv. Flere av byens mest populære spisesteder og kaféer ligger på Grünerløkka, blant annet Südøst, Delikatessen, Fru Hagen, Mucho Mas, Nighthawk Diner og ikke minst Villa Paradiso. Flere med flott uteservering om sommeren.

Gangavstand til "Nye Tøyen Torg". og Grønland med sitt yrende café og uteliv.

Populære Vulkan med Mathallen og en rekke nye spise- og utesteder finner du innenfor 15 minutters gange, tilsvarende avstand også til Oslo sentrum.

Kort vei til både Kunsthøgskolen i Oslo og Arkitekthøyskolen, og enkel adkomst til Nydalen med blant annet Handelshøyskolen BI.

Bredt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Trikken går på dagtid hvert 3. - 4. minutt mot sentrum og Storo (nr. 11, 12 og 13) fra Thorvald Meyers gate. Trikk nr. 17 går fra Trondheimsveien i retning Høyskolen. Busstilbudet inkluderer blant annet rute 30 via sentrum til Huk/Bygdøy og motsatt retning BI og Nydalen. Rute 21 via St. Hanshaugen og Bislett, til Frogner og Tjuvholmen. Grünerløkka ligger dessuten ca 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser. Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St. Hanshaugen.

Dette er en bolig for deg som liker å bo sentralt med nærhet til det meste, samtidig som du bor noe tilbaketrukket fra de mest travle gatene.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 175 000,-

Fellesgjeld

Kr 122 638,-

Totalpris

Kr 4 297 638,-

Felleskostnader

Kr 2 725,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1894

Soverom

2

Primærrom

60m2

Bruksareal

60m2

Tomt

2079m2

KR-kode

42183

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skjelderups gate 12, 0559 Oslo

Gnr. 228, bnr. 583 i Oslo kommune.

Leil.nr. 19, andelsnr. 19,

Aksiseboden borettslag, org.nr. 950 639 822

Tomten

Eiet tomt på 2.079,7 kvm som tilhører borettslaget, areal for hele borettslaget. Opparbeidet indre gårdsrom med gressplen, prydbusker, lekeplasser, sittegrupper, asfalterte og stenlagte gangveier.

Parkering

Egen garasje i borettslaget med muligheter til å leie p- plass. Fordeling av garasjeplassene foretas av styret. For borettslagets beboere koster dette p.t kr. 761,- pr. mnd. + kr. 26,- pr. mnd. for automatisk portåpner. Prisen økes med 5% fra Juli 2018. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 67 kvm

Totalt bruksareal: 60 kvm

Totalt primærrom: 60 kvm

Bruksareal:

Bygård 60 kvm

Primærrom:

Bygård:

4. etasje 60 kvm: Entré, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken og to soverom.

I tillegg disponerer boligen to boder, en kjellerbod på ca 8 kvm og en loftsbod med skråhimling og ca 11 kvm gulvareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.02.2018 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningsmasse oppført på 1890-tallet med datidens materialvalg, byggemåter og forskrifter. Normale oppgraderinger og vedlikehold er utført. Vedlikeholdet på bygget er rimelig bra, bygningens alder tatt i betraktning. Borettslagets bygninger består av flere bygninger, hovedsaklig oppført på 1980 tallet. Denne leiligheten ligger i en eldre bygård over 4.etasjer samt kjeller og loft. Kjeller er utbedret i nyere tid med støpt dekke og gipsplater i himling mot 1.etg. Grunnmur oppført i uisolert murverk og naturstein, støpt kjellerdekke, Trebjelkelag isolert med stubbeloftsleire. Murverk i bærende konstruksjoner og yttervegger med originale utvendige fasader med trekninger, ornamenter og konsoller. Saltak med tresperrekonstruksjon tekket med papp. Fellestrapper i jernkonstuksjon med smijernsrekkverk og inntrinn i tre med vinylbelegg.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på, herunder at åpen peis på hovedsoverommet ikke kan brukes. Røropplegget i borettslaget består av noe som er skiftet men det er også en del eldre. Elektrisk anlegg mangler bakplate i sikringskapet og tilfredstiller ikke dagens strengere krav angående komfyrvakt og antall stikkontakter. Begge nevnte bygningsdeler fungerer med dagens tilstand og det er ikke tilbakevirkende kraft angående forskriften. Ved arbeider på el-anlegg må det påregnes utbedring av nevnte avvik.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré:

Praktisk entré/gang med plass for oppbevaring av sko- og ytterklær. Originalt tregulv og malte flater i kombinasjon med teglsten. Dørcalling.

Stue

Flott og luftig stue med god takhøyde og to vinduer som gir et lyst preg. Her har man plass til sofagruppe og spisestue. Fin løsning med plassbygde bokhyller rundt inngangen til hovedsoverom. Flotte originale tregulv og vegger/tak som er malt i 2018. Dette er et nydelig rom som er perfekt for å samle venner og familie. Klassisk stukkatur og rosett i himling. Vedovn som gir lun og god varme i vinterhalvåret samt nyere panelovner under vinduene.

Kjøkken:

Sjarmerende rom med nyere tregulv, klassisk vegg-og takpanel samt teglstensvegger. Kjøkkenet har utgang til balkong, inngang til soverom 2 og dørfri åpning til entré. Lys og delikat IKEA- innredning fra 2008 med hvite, høyglans fronter. Heltre benkeplate med nedfeldt kum og et-greps blandebatteri samt fliser over benk. Laminert svart benkeplate på motsatt side. Ventilator i børstet stål. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer ( stekeovn, keramisk koketopp, kjøl/frys) samt både vaskemaskin og oppvaskmaskin under benkeplaten.

Balkong: Nyere balkong fra 2016 på ca 3,5 kvm som vender mot nordøst. Midtsommers har man solen fra morgen til 12 tiden.

Hovedsoverom:

Stort og koselig rom med god størrelse hvor det er plass til en stor dobbeltseng og garderobeløsning. Dette rommet passer også ypperlig som spisestue om man ikke har behov for to soverom. Trippelt vindu med flott utsikt ned Professor Lochmanns gate. Flotte originale tregulv og vegger/tak som er malt i 2018.

Soverom 2:

Rommet vender mot rolig bakgård og har inngang fra kjøkken. Nyere tregulv og vegger/tak som er malt i 2018. God plass til seng og garderobeløsning. Nyere panelovn.

Bad:

Fint bad som ble modernisert i 2003 i regi av tidligere eier. Grønne fliser på gulv med varmekabler og lyse fliser med dekor på vegger. Wc, dusjhjørne med dusjforheng. Hvit baderomsinnredning med servant på underskap og veggspeil med belysning. Naturlig ventilasjon via lufteventil.

Overflater:

Gulv: Originale tregulv i entré, stue og et soverom. Nyere tregulv på kjøkken og et soverom. Fliser på bad.

Vegger: Malte platekledde vegger. Noe murvegg i entré og kjøkken. Fliser på bad.

Tak/Himlinger: Malt rabitzpuss med stukkatur i stue og på et soverom. Malt panel i entré og kjøkken. Malte plater på et soverom.

Boder:

Leiligheten disponerer p.t to boder, en i kjeller på ca 8 kvm og en på loft med skråhimling og gulvareal på ca 11 kvm.

Vinduer:

Vinduer med treramme og isolerglass produsert i 2015.

Dør:

Entrédør i B30 kvalitet med sikkerhetslås.

Balkongdør med treramme og isolerglass produsert ca 2016.

Malte profilerte innerdører i tre.

Luftbehandling:

Ventilasjon med naturlig avtrekk i leiligheten.

Elektrisk anlegg:

Sikringsskap med automatsikringer, 1x20, 12x16 og 3x10 Amp kurser.

Jorfeilbryter på alle kurser.

Oppvarming:

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på bad.

Diverse:

• Brannslukkingsutstyr

• Røykvarsler

• Dørtelefon

• Kabel-TV

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 10.08.1887, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det foreligger ekspedisjonsdokument på innredning av wc fra 1937 og ferdigattest på utskiftning av vinduer og innredning av bad fra 1984.

Det er videre uvisst hvilke andre endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt i 1887, men selger opplyser at det ikke er gjort søknadspliktige endringer av leiligheten i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 14 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet kommunens rett til å vedlikeholde vann/vei/kloakk på borettslagets eiendom, bestemmelser om fellesareal, tinglyst forkjøpsrett og borett samt tinglyst rett for nabobygg i kvartalet til 5 biloppstillingsplasser i garasjeanlegg. Disse vil ikke påvirke kjøpers bruk av eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Aksiseboden borettslag.

Borettslaget består av 69 leiligheter og 3 næringslokaler.

Forretningsfører er USBL.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: Nye vinduer i 2015, balkonger etablert i 2016.

Planlagte påkostninger:

- Det jobbes for tiden med å skallsikre bakgård og fellesområder med porter og gjerder som er på vei opp p.t, kostnad ca kr 600.000,-. Borettslaget planlegger å bruke egenkapital til dette.

- Det er vedtatt å rehabilitere de øverste balkongene i 1980-talls byggene ( Ikke i nr. 12). Kostnad ca kr 1,5 millioner hvor det planlegges låneopptak. Det er ikke avklart om felleskostnader må økes noe som følge av dette men en liten økning i andel av fellesgjeld må påregnes.

- Borettslaget har bestilt en rapport for å kartlegge vann/avløp i byggene, det må sannsynligvis gjøres noe vedlikehold/ evnt. utskiftning av avløp. Det er p.t ikke kjent hvor omfattende dette er før de får endelig rapport i mars 2018. Kostnadsbildet er såles ikke kjent p.t

Forøvrig må normalt vedlikehold av bygningsmassen påregnes.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring på om noen benytter seg av forkjøpsretten vil bli avklart ila noen dager etter budaksept. Konferer megler for mer informasjon.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan vedtatt 23.04.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2315 datert 05.04.1978.

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Løse hvitevarer følger ikke, dette omfatter også vaskemaskin på kjøkken.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.725,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv (analog), trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og generell drift av borettslaget.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018 med 5 %.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr. 2.046,-

Lånekostnader kr. 227,-

Lånekostnader kr. 452,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.342,-pr. år. / 12.123 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og analog linje er inkludert i felleskostnadene.

Nåværende eier har en pakkeløsning med tv/internett til kr 828,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Bygningen er forsikret gjennom If Skadeforsikring NUF, polisenr: SP586809.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.850,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 4.305.847,-. Av dette beløpet utgjør kr 122.638,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer evnt. valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Grunerløkka Rode 8
Kirkesogn Paulus og Sofienberg

Steder i nærheten

Sofienberghjemmet 0.4 km
Zoologisk og Geologisk museum 0.5 km
Olaf Ryes plass 0.6 km
Nybrua 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.1 km
Sentralstasjon Oslo S 1.7 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 1 km
Trikkeholdeplass Lakkegata skole 0.1 km*
Bussholdeplass Lakkegata skole 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.6 km
Idrettsanlegg Dælenenga fotballanlegg 0.7 km
Treningssenter SATS Schous plass 0.4 km
Treningssenter EVO Grünerløkka 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.5 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.7 km
Grünerløkka skole (1-7 kl.) 0.8 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.3 km
Hersleb videregående skole 0.4 km
Elvebakken videregående skole 1 km

Barnehager

Sjokoladefabrikken barnehage (1-6 år) 0.2 km
Sofienbergparken barnehage (1-6 år) 0.4 km
Rodeløkka barnehage (0-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.6 km
Kjøpesenter Gunerius Shoppingsenter 1.1 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0.5 km
Postkontor Grünerløkka Postkontor 0.6 km
Apotek Apotek 1 Rodeløkka Stjerneapotek 0.5 km
Apotek Ditt Apotek Grünerløkka 0.6 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Joker Trondheimsveien 0.1 km*
Dagligvare Kiwi Schous Plass 0.3 km
Kiosk/video Mix Santa 0 km*
Kiosk/video Trondheimsveien Tobakk & Frukt 0.1 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 0.4 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,4 %
Andel kvinner 50,6 %
Gj.snittalder menn 33,2 %
Gj.snittalder kvinner 31,2 %
Husholdninger med barn 14,9 %
Husholdninger uten barn 85,1 %
Gj.snitt byggeår 1973
Gj.snitt tomtestørrelse 165
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grunerløkka Rode 8 1111 751

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-

Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Øystein Thorsen
Fagansvarlig/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?