Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 925 000,- for kr 1 925 000,-

Velkommen til Skjenlien 1!

En romslig 4-roms leilighet.

 

Sentral beliggenhet i Olsvik.

Kjøkkeninnredning med slette fronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet flis, stål oppvaskkum, ventilator.

Kjøkkenfronter ble skiftet i 2016

Kjøkkengulvet ble skiftet i 2018

 

 

 

 

Hjørneleilighet beliggende i 2 etg.

 

 

 

Romslig gang.

Hovedsoverommet er av god størrelse.

 

 

 

 

Soverom nr 2.

 

 

 

Barnerom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planskisse.

Olsvik

Skjenlien 1

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 900 000,-

Olsvik: Romslig 4-roms leilighet med solrik terrasse. Sentral beliggenhet med kort vei til skole, barnehager, butikk og buss.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 900 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 489,-
Fellesgjeld:
Kr 496 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
92 / 97 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Skjenlien er et område med en populær og sentral beliggenhet! Skjenlien ligger i barnevenlige omgivelser med fine grøntarealer og lekeplass på borettslagets eiendom. Gode turmuligheter i nærområdet. Leiligheten har en meget sentralt beliggenhet i Olsvik med kort vei til skoler, barnehager, helsestasjon, tannlege, dagligvarebutikk med post og frisør. Ellers kort vei til treningssenter, Vannkanten, Iskanten og Vestkanten senter som tilbyr de fleste fasiliteter.

For de som liker å gå i fjellet så er Lyderhorn ikke langt unna og fine turmuligheter rundt Storavatnet mot Alvøen. Gode bussforhold med kort reisetid til Bergen Sentrum og bussterminal på Vestkanten til andre bydeler. Kort vei til sjøen nede i Skålevik bukten. Askøy, Sotra og Bergen sentrum ligger innen ca 10 minutters kjøring.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med kommunen.

Adkomst

Følg R 555 fra sentrum retning vest. Etter Lyderhornstunnelen tar du til høyre til Olsvikskjenet. Følg veien oppover forbi Brønndalen til veien flater ut. Grøntulien er det første borettslaget til venstre etter VVS-forhandler.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 900 000,-

Fellesgjeld

Kr 496 000,-

Totalpris

Kr 2 396 000,-

Felleskostnader

Kr 5 489,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1975

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

92m2

Bruksareal

97m2

KR-kode

69.18128

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skjenlien 1, 5183 Olsvik

Gnr. 123, bnr. 301 i Bergen kommune.

Andelsnr. 240, Grøntulien borettslag, org.nr. 951528145

Tomten

Eiet tomt på 54.721 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med flotte grøntområder og flere lekeplasser / benkområder.

Parkering

Fast parkering i felles garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 105 kvm

Totalt bruksareal: 97 kvm

Totalt primærrom: 92 kvm

Primærrom:

2. etasje: Gang, bad/vaskerom, toalett, 3 soverom, stue og kjøkken. 92 kvm.

Sekundærrom:

2. etasje: Bod. 5 kvm.

Tilhørende leiligheten er det en to boder i 1.etasje, disse er på henholdsvis 1,1 og 4,7 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.10.18 utført av Takstmann Mats Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. våtromsrapport fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskille i betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Takkonstruksjonen er utført som flat konstruksjonen tekket med papp eller tilsvarende.

Selger har fått utarbeidet en våtromsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;

Bad :

Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på overflatene.

Det settes tilstandsgrad 2 på bakgrunn av alder på sluk og membran.

Våtromsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré med god plass til sko og yttertøy. Stuen er romslig og flott. Her er det rikelig med innredningsmuligheter. God plass til både spisestue og sofagruppe. Stuen har store vindusflater som sikrer godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en stor og solrik terrasse.

Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med slette fronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet flis, stål oppvaskkum, ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Helfliset bad med varmekabler med god størrelse. Inneholder: Helstøpt servant, skap under servant med profilert front, speil med overhengende lys, badekar, dusjgarnityr montert på veggen, opplegg for vaskemaskin, avtrekk i veggen.

Hovedsoverommet er av god størrelse og har god plass til dobbeltseng. God plass til garderobeskap gir god lagringsplass. De to andre soverommene har også god plass til seng og garderobeskap.

Oppvarming

Varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 5.8.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Dagboknr.9707, tinglyst: 04.05.1977: type heftelse: Vann/kloakk - Gnr. 23, bnr. 301 overskjøtet bnr. 307. Bnr. 307 har rett til å benytte vann- og kloakkledninger over bnr. 301 mot forholdsmessig vedlikehold.

Dagboknr. 17008, tinglyst: 11.08.1977: type heftelse: Skjøte - Overskjøting av gnr. 23, bnr. 311 til Grøntulien borettslag. Vilkår: Byggeplikt på tomt, gjerdeplikt, forbud mot å drive håndverk, hjemmeindustri og ildsfarlig bedrift som kan sjenere naboene, vedlikeholdsplikt. Rett til å trekke ledninger i luft, vann, kloakk, gass, hydranter, sluk og elektrisitet. Overvann, drensvann, takkvann ol. kan ikke taes inn på kloakkledningsnettet.

Dagboknr. 24530, tinglyst: 07.11.1978: type heftelse: Vann/kloakk - Tillatelse til å å legge vann - og kloakkledning på gnr. 23. bnr. 301. Vedlikeholdsansvar, restriksjoner ved bygg/fundamentering og beplantning.

Dagboknr. 22377, tinglyst: 11.09.1980: type heftelse: Vann/kloakk - Gnr. 23, bnr. 301 gir bnr. 260 rett til å føre kloakkledning over eiendommen. Solidarisk vedlikeholdsansvar.

I tillegg er det 4 servitutter tinglyst før 1950. Megler har vært i kontakt med statsarkivet i Bergen for avklaring. Disse er ikke funnet.

Servituttene vil følge eiendommen. kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Grøntulien borettslag.

Borettslaget består av rekkehus og leiligheter.

Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 55942700

Dyrehold må søkes om.

Styreleder: Svein Ove Rudshaug, tlf: 466 61 700

Planlagte påkostninger: Det er vedtatt å se på muligheten ved å utrede for El-bil lading i garasje, kostnader blir fremlagt av styret så snart de har noen konkrete tall å komme med. Tilbudet blir sendt til alle med fast garasjeplass. Tanken er at de som ønsker el-bil lading skal kunne ''kjøpe seg inn'' med lading til sin faste plass.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan: Laksevåg. Grøntulien felt a datert 20.09.1976.

Kommuneplanen - Restriksjonsområder

Flystøysone 27,6%, soner fra 1-4, hvor denne ligger i sone 1.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.489,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, varmtvann, dugnad, tv/internett (grunnpakke), kommunale avgifter, eiendomsskatt, husforsikring, vaktmestertjenester og nedbetaling (renter og avdrag) av andel fellesgjeld.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader 4.901,-

Garasje 175,-

Dugnad 60,-

Renhold 67,-

Tv-anlegg 286,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og dette er inkludert i felleskostnadene (grunnpakke). Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.397.532,-. Av dette beløpet utgjør kr 496.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Olsvikåsen
Kirkesogn Olsvik

Steder i nærheten

Olsvik kirke 0.4 km
Festergården 1.7 km
Vannkanten 3.2 km
Sotrabroen, Bergen siden 4.9 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 15.4 km
Sentralstasjon Bergen 10.4 km
Bussholdeplass Skjenlien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Olsvik idrettsplass 0.6 km
Idrettsanlegg Olsvikhallen 0.7 km
Treningssenter In Shape 0.3 km
Treningssenter SATS Vestkanten 3.1 km

Steder av interesse

Skoler

Olsvik skole (1-10 kl.) 0.7 km
Kjøkkelvik skole (1-10 kl.) 1 km
Olsvikåsen videregående skole 0.3 km

Barnehager

Grøntulien barnehage (0-6 år) 0.2 km
Olsvikåsen barnehage (0-6 år) 0.4 km
Norheim barnehage (0-6 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 3.1 km
Kjøpesenter Drotningsvik Senter 4.7 km
Postkontor Coop Prix Olsvik 0.9 km
Postkontor Joker Brønndalen 1.2 km
Apotek Ditt Apotek Olsvik 0.5 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 3.1 km
Dagligvare Kiwi Olsvik 0.5 km
Dagligvare Coop Prix Olsvik 0.9 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 3.1 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Drotningsvik 4.9 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 3.1 km
Bensin YX Godvik 3.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,4 %
Andel kvinner 53,6 %
Gj.snittalder menn 39,1 år
Gj.snittalder kvinner 40,6 år
Husholdninger med barn 27,7 %
Husholdninger uten barn 72,3 %
Gj.snitt byggeår 1983
Gj.snitt tomtestørrelse 8541
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Olsvikåsen 1210 613

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 10.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 1.500,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 4.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Tarek Andrè Bergfjord
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Hamza Yousaf Choudhary
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?