Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 750 000,- for kr 2 750 000,-

Balkong

Stue

Kjøkken

Gang

Gang

Gang

Stue

Stue

Stue

Balkong

Balkong

Utsikt

Utsikt

Utsikt

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Fasade

Fasade

Nøklevann

Østensjøvannet

Plantegning

Oppsal

Skøyenåsveien 24

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 750 000,-

Oppsal: 2-roms med solrik vestvendt balkong og fin utsikt - Forkjøpsrett avklart - Fyring inkludert i f.k

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 750 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 996,-
Fellesgjeld:
Kr 20 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 53 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Toroms leilighet beliggende sentralt på Oppsal med omlag 10 minutters gange til Skøyenåsen t-banestasjon. Nye Oppsal senter er under oppføring og er planlagt gjenåpnet juni 2018 med diverse butikker og servicetilbud. Ved Skøyenåsen senter, Oppsal t-banestasjon og i Mekanikerveien er det matbutikker i gangavstand fra leiligheten.

Opplyst turløype i Godliaskogen. Kort vei til Østensjøvannet med et rikt dyre- og fugleliv samt skøyteis om vinteren. Østmarka er like i nærheten med turterreng, lysløyper og badevann som gir flotte turmuligheter sommer som vinter. Østmarksetra og Rustadsaga er naturlige samlingspunkt i Østmarka.

Oppsal er et etablert boligområde innenfor bomringen.

Barnehager og skoler

Boligen sokner dette skoleåret til Godlia barneskole, dette revideres av utdanningsetaten hver høst. Det er flere barnehager i området som Soltoppen, Vetlandsveien og Oppsal Samfunnshus barnehage (hentet fra vedlagt nabolagsprofil).

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Østensjøveien ta innkjøring til Haakon Tveters vei i rundkjøring, følg denne veien til du ser Skøyenkroken på venstre side. Skøyenkroen fører til Skøyenåsveien, ta til høyre og du vil se nummer 24 på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 750 000,-

Fellesgjeld

Kr 20 000,-

Totalpris

Kr 2 770 000,-

Felleskostnader

Kr 2 996,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1955

Soverom

1

Primærrom

53m2

Bruksareal

53m2

Tomt

66173m2

KR-kode

45184

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skøyenåsveien 24, 0686 Oslo

Gnr. 144, bnr. 1015 i Oslo kommune.

Andelsnr. 313, Oppsal borettslag, org.nr. 948 544 474

Tomten

Eiet tomt på 66.173 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 15 garasjeplasser og 217 parkeringsplasser som tildeles av styret etter venteliste. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm

Totalt bruksareal: 53 kvm

Totalt primærrom: 53 kvm

P-rom:

2. etasje 53 kvm: Entré, bad/wc, kjøkken, stue og soverom

I tillegg disponerer boligen ca. 4,5 kvm måleverdig areal på loftsbod (ca. 8 kvm gulvareal) og en kjellerbod på ca 2,2 kvm. Kjellerboden er i nummer 26.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.01.2018 utført av Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetskillende vegger og dekker i armert betong.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:

- Vinduer og dører har fått tilstandsgrad to på bakgrunn av alder, det opplyses også om at ett av soveromsvinduene ikke lar seg åpne og at kjøkkenvinduet faller ut av spor/hengsel ved full åpning. Eier opplyser om at kjøkkenvindu må løftes opp litt for å lukkes.

- Baderoms gulv og vegger får tilstandsgrad to på bakgrunn av alder. Takstmann opplyser om susing i sisterne på wc, samt utvendig kondens på sisterne noe som kan tyde på lekkasje/vanngjennomstrømning evt. defekt flottør, anbefaler ytterligere undersøkelser.

- Gulv har fått tilstandsgrad to grunnet glippe i parkett mot dørkarmer og terskler i entré, langsgående glippe i laminat på soverom samt stedvis bruksslitasje.

- Radiatorer får tilstandsgrad to på bakgrunn av alder.

- Plassbygd skap i entré og soverom har fått tilstandsgrad to på bakgrunn av alder.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Eier opplyser i vedlagt egenerklæring:

- Det har vært vannskade i himling i kjøkkenet fra leiligheten over. Det ble skrapt for å tørke ut betongen, men ikke fullstendig utbedret umiddelbart etter skaden. Himlingen ble malt på nytt i 2017. Det ble ikke målt for restfuktighet.

- Eier opplyser også om at det tidligere er observert brun pelsbille i leiligheten. Eier forklarer videre at dette ikke er observert på en stund.

Standard

Toroms leilighet med fin utsikt og gode solforhold. Leiligheten er praktisk og har en god beliggenhet på Oppsal.

Leilighetens gang har adkomst til alle rom, plassbygd skap og har god plass til av- og påkledning.

Romslig stue med direkte utgang til balkong med flott utsikt. Stuen har plass til sofagruppe og spiseplass dersom det er ønskelig.

Kjøkken med lakkerte profilerte fronter med integrert koketopp og stekeovn. Fristtstående oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap og opplegg for vaskemaskin. På kjøkkenet er det i dag en spiseplass under vinduet.

Soverom med plassbygd skap og god plass til dobbeltseng.

Dusjløsning i badekar og fliser på vegger og gulv. Det ble foretatt en våtromsrehabilitering i borettslaget perioden 2000-2002, i denne leiligheten er varmekabel og fliser på gulv fra 2017.

Oppvarming

Det er sentralvarme i leiligheten, elektriske varmekabler på bad og 120 liters varmtvannsbereder under kjøkkenbenken. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.10.1959, dette er ikke selve attesten men arkivkortet som sier at den er ferdigattestert. Det er ikke unormalt at selve ferdigattesten er bortkommet og at det er kun arkivkortet igjen. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst tre servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet:

- Bestemmelse om bebyggelse der det er bestemmelser om bruk av underetasje i bl. 25 og 26 der det står: "Hver leilighet i underetasje i bl. 25 og 26, kan kun bebos av enslige uten barn.".

- Bestemmelse om bebyggelse med omtrentlig samme innhold som overnnevnte punkt ang bruk av kjelleretasje i bl. 24.

- Erklæring/avtale mellom Oslo Lysverker (OL) og Oppsal borettslag der OL skal ha lov til å ha ståebde en nettstasjon og ha tilgang til denne.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Oppsal borettslag.

Borettslaget består av 597 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS, tlf. 02333

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter spesielle vilkår etter skriftlig godkjenning fra styret.

Planlagte påkostninger:

- Det er igangsatt forprosjekt for utskifting av balkongdører og vinduer i borettslaget. Løsningsforslag og kostnadsestimat blir framlagt på ordinær generalforsamling i 2018. Dersom dette vedtas vil dette trolig øke fellesgjeld og felleskostnader.

- Ved ekstraordinær generalforsamling januar 2018 ble det vedtatt at styret får fullmakt til å fremforhandle en avtale med en leverandør om å se på løsninger for å anlegge fiber til hver ande.

- Borettslaget ser på mulighet for å opprette flere parkeringsplasser. Løsningsforslaget blir fremlagt på fremtidig generalforsamling.

- Ved ekstraordinær generalforsamling ble det vedtatt at styret får fullmakt til å erstatte dagens løsning for avfall med avfallsbrønner. Utskiftingen tas over to år og har en budsjettramme på 7 millioner.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er normalt avklart 2-3 dager etter budaksept og utgått meldefrist.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsbestemmelser S-474 datert 20.03.1953 med tilhørende reguleringsplan atert 16.01.2018.

Det skal oppføres et skolebygg på Vetland skole. Det er søkt om oppføring av boligblokk i Skappels vei 11.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsretten er normalt avklart 2-3 dager etter utgått meldefrist og budaksept.

Diverse

Taklampe i stue og vaskemaskin medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.996,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, fyring og kabel-tv.

I årsberetningen fra 2016 er det antatt at husleien vil øke med 2-3% de neste årene.

Forretningsfører forklarer at det ikke er noen planer om økning i felleskostnadene pr. 08.02.2018 men planlagt økning i fellesgjeld i forbindelse med nedgraving av avfallsbrønner.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,-pr. år. / 7.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Det er en pakke på dette inkludert i felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.778.115,-. Av dette beløpet utgjør kr 20.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Oppsaltoppen
Kirkesogn Oppsal

Steder i nærheten

Oppsal kirke 0.4 km
Oppsal samfunnshus 0.5 km
Manglerud bad 1.5 km
Nordre Skøyen hovedgård 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.1 km
Sentralstasjon Oslo S 8.5 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 2.7 km
T-bane stasjon Oppsal T-banestasjon 0.6 km
Bussholdeplass Skøyenåsveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjartbakken balløkke 1.2 km
Idrettsanlegg Oppsal Arena 1.3 km
Treningssenter Femina treningssenter 0.7 km
Treningssenter Mudo Ulsrud 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Oppsal skole (1-10 kl.) 0.3 km
Ulsrud videregående skole 1.7 km
Hellerud videregående skole 3.3 km

Barnehager

Soltoppen barnehage (3-6 år) 0.3 km
Vetlandsveien barnehage (2-6 år) 0.4 km
Oppsal Samfunnshus barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Bøler Senter 1.9 km
Kjøpesenter Bryn Senter 1.9 km
Postkontor Coop Prix Oppsalstubben 0.6 km
Postkontor Coop Prix Haakon Tveters vei 0.7 km
Apotek Boots apotek Oppsal 0.4 km
Apotek Apotek 1 Bryn 1.9 km
Vinmonopol Bøler Senter Vinmonopol 1.9 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 3.4 km
Dagligvare Coop Prix Østmarkaveien 0.6 km
Dagligvare Kiwi Oppsal 0.6 km
Kiosk/video Narvesen Oppsal t-bane st. 0.2 km
Kiosk/video Mix Video Nova Oppsal 0.4 km
Bensin Uno-X Oppsal 0.5 km
Bensin Statoil Service Østensjø 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 45,6 %
Andel kvinner 54,4 %
Gj.snittalder menn 34,9 år
Gj.snittalder kvinner 38,7 år
Husholdninger med barn 26,8 %
Husholdninger uten barn 73,2 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 5976
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 646752 342014
Grunnkrets: Oppsaltoppen 2698 1560

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: 25.000,-

Grunnhonorar: kr 13.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Simen Hansen
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?