Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 590 000,- for kr 3 590 000,-

Boligen har en åpen stue og kjøkkenløsning - Et naturlig oppholdsrom!

Lys stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med lys.

Velkommen til Smalgangen 20! En romslig og moderne 2- roms selveierleilighet beliggende i 6. etg med balkong og Heis.

Stuen er veldimensjonert og således enkel å innrede med sofaseksjon og tilhørerende mediamøblement.

Funksjonell kjøkkenløsning med integrerte hvitevarer, masse oppbevaringsplass og gode arbeidsflater.

Kjøkken - Påkostet servant.

Kjøkken - detaljer.

Lekkert og arealeffektivt kjøkken med praktisk barløsning og sitteplasser.

Alle integrerte hvitevarer på kjøkken slik som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kombi kjøl/fryseskap medfølger.

Kjøkkenet ble pusset opp i 2014 og holder en god standard.

Kjøkken

Utgang til flislagt balkong fra stuen.

Balkongen er sørvendt med god plass til utemøblement, grill og beplantning.

Fra balkongen har du utsikt mot sameiets frodige bakgård. Gode solforhold fra formiddag til sen ettermiddag i sommerhalvåret.

Bod tilknyttet balkongen.

Delikat flislagt baderom med vannbåren gulvvarme, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Baderommet har nyere baderomsinnredning samt vegghengt toalett.

Baderom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side.

Her sover godt!

Soverommet har skyvedørsgarderobe med rikelig av oppbevaringsplass.

Velkommen inn! Innbydende entré med god plass til oppbevaringsløsninger for sko og yttertøy.

Visninger søndag 18. november kl 13:00-14:00 og tirsdag 20. november kl 17:30 - 18:30. Vi sees!

Umiddelbar tilknytning til T-bane og buss. Oslo sentralbanestasjon er kun får minutters gange fra boligen. Her bor du sentralt!

Rett utenfor dørstokken har du tilgang til et stort utvalg av serveringsteder, dagligvarehandler og spesialforretninger.

Bakgården er en liten Oase midt i byen - til glede for store og små året rundt.

Område - Olafiagangen er preget av spennende kunst.

Bakgården

Bakgård

Inngangsparti

Grønland

Smalgangen 20

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 590 000,-

Grønland: Romslig og arealeffektiv 2-roms selveierleilighet |Sørvendt balkong - Strøm, vv og fyring ink - 6. etg - Nyere kjøkken

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 590 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 321,-
AREAL (P-ROM / BRA)
57 / 57 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Smalgangen er en fin og miljøskapende gågate som går fra Grønland til Oslo City. Her har du alt du trenger i hverdagen. Flere butikker, barer og resaturanter er med på å skape en hyggelig atmosfære. Her finner du også apotek og postkontor.

Smalgangen 20 har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Det er flere matbutikker å velge mellom som for eksempel Rema 1000, Kiwi, Bunnpris og Meny og man er nabo til en av byen beste og billigste frukt- og grønthandlere. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grønland Basar et variert utvalg med blant annet matbutikk, post, minibank, apotek, helsekost, klær, interiør, vinmonopol, kafé/restaurant og lege etc.

Ølhuset Olympen ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands nye "piazza", hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restaurant og populære Oslo Mekaniske. Det er også lagt opp til en utescene for artister o.l. på torget om sommeren.

Restaurant Maaemo er en restaurant med økologisk og nordisk kjøkkenprofil som har tre stjerner i Michelin-guiden og er dermed blant Norges mest velansette restaurant.

Det er forøvrig gangavstand til alle handlegatene i sentrum med alt det innebærer av hovedstadens bymessige fasiliteter og servicetilbud, i tillegg til spennende arkitektur og kulturtilbud i Barcode.

Beboerne på Grønlands Torg har kort vei til friområder som Akerselva, Tøyenbadet, Tøyenparken med Naturhistorisk museum, Munch-museet, Middelalderparken osv. i tillegg til at det er enkelt å komme seg ut til Oslofjorden med tilhørende øyer.

Området er meget spennende og i rask utvikling. Byggingen av Operaen er ferdigstilt og "Fjordbyen" er i full gang, og det har allerede skjedd store positive endringer i Gamle Oslo. Slik vil det også fortsette de nærmeste årene fremover. Kun en gangbro (Akrobaten bro) skiller Grønland fra den spennende Bjørvika med alt den har å by på, fra konserter i Operahuset til bading på Sørenga. Sørenga Sjøbad med mange fasiliteter, åpnet i 2015.

Kollektivtilbud:

Både taxiholdeplass og t-bane er like utenfor døren, og trikk- og busstopp er også i umiddelbar nærhet. Oslo S og Flytoget er i gangavstand.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 590 000,-

Felleskostnader

Kr 3 321,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

6

Byggeår

1990

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

57m2

Bruksareal

57m2

Tomt

8053m2

KR-kode

38.18225

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Smalgangen 20, 0188 Oslo

Gnr. 230, bnr. 420, snr. 270 i Oslo kommune.

Tomten

Felles eiet tomt tilhører sameiet på 8053 kvadratmeter.

Pent opparbeidet felles gårdsrom med grøntarealer, beplantning, belysning, asfalterte stier og sittegrupper. Sykkelparkering ute.

Parkering

Sameiet har tinglyst fortrinnsrett til plasser i garasje i sameiet. Leies til markedspris.

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 63 kvm

Totalt bruksareal: 57 kvm

Totalt primærrom: 57 kvm

P-rom inneholder: Entré, bad, kjøkken/stue og soverom.

I tillegg disponerer boligen 2 boder, hvorav en utebod med tilgang fra balkong, og en loftsbod i 7. etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2018 utført av Tallhaug, Bjørn. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport fra takstmann oppført i betong.

Bebyggelse: Boligblokk over 8 etasjer fra 1990, hvor denne leiligheten ligger i 6. etasje. Bygget etter den tids byggekrav og byggeskikker. Grunnmur, etasjeskillere og yttervegger i betong. Utforede vegger i stenderverk av tre, utvendig belagt med panel. Etasjeskillere i betong. Banebelegg og malte flater i felles oppgang. Heis til alle etasjer. Svalgang til denne leiligheten. Balkong.

Alt ved tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 1, med unntak av baderom som har fått tilstandsgrad 2. Dette skyldes primært noe sprekker/hull i fug og flis. Det er ikke avdekket fukt baderommet under taktsmanns befaring. Vifte på kjøkkenet er av en type som strider med sameiets vedtekter.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Smalgangen 20. En romslig og velholdt 2-roms selveierleilighet beliggende i 6.etasje med heis. Boligen holder en god standard med blant annet nyere kjøkken fra 2012 og ny baderomsinnredning fra samme år. Leiligheten er tilkoblet Google Home, som gjør at en blant annet kan styre lys og varme med stemmekommandoer eller mobiltelefon. Ellers har boligen sørvendt balkong på 6 kvadratmeter med gode solforhold, god planløsning med åpen stue- og kjøkkenløsning, to boder og strøm, varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene. Beliggende på Grønland, et område med stor vekst og økt popularitet, midt i Oslo. Nesten rett utenfor døren har du tilgang til et bugnende tilbud av ulike serveringsteder, butikker, dagligvarehandler og spesialforretninger. Det er også svært kort avstand til T-bane, buss og Oslo sentralbanestasjon. Boligen passer utmerket for et par i etableringsfasen såvell som et utleieobjekt.

Kort oppusmmert:

- 2-roms selveierleilighet

- Romslig, lyst og velholdt

- Sørvendt balkong

- Kjøkken fra 2012

- 6. etasje m/ heis

- Strøm, varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader

- Fortrinnsrett på leie av garasjeplass

- Google Home

- Ingen fellesgjeld

- Veldrevet sameie

- Meget sentral beliggenhet

- Tilgang til "alt" rett utenfor dørstokken

- Kollektivknutepunkter i umiddelbar nærhet

- Utleie er tillatt

- Brann og lydklassifisert ytterdør

- 2 boder

Entré | Velkommen inn

Velkommen inn til en lys og innbydende entré med brann- og lydklassifisert ytterdør. Entréen har smarte oppbevaringsløsninger for sko, yttertøy og tilbehør.

Stue | Utgang til balkong

Romslig stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Rommet har en praktisk planløsning med en åpen stue- og kjøkkenløsning som gjør dette til et naturlig oppholdsrom. Her er det god plass til å innrede slik du ønsker med et lite spisebord, sofaseksjon og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til en sørvendt balkong på cirka 6 kvm.

Kjøkken | Åpen løsning - Fra 2012

Pent og moderne kjøkken fra 2012 med fliser på gulv. Kjøkkeninnredningen består av glatte folierte fronter og laminat benkeplate med rustfritt beslag. Kjøkkenet er meget arealeffektivt med gode arbeidsflater og rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap. Integrerte hvitevarer slik som induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl -/ fryseskap medfølger boligen. Videre har kjøkkenet termostat -/ og sensorstyrt kran, lyslister over kjøkkenbenk og funksjonell kjøkkenøy med barløsning.

Soverom | Her sover du godt!

Lunt og hyggelig soverom med skyvedørsgarderobe. Her er det god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side.

Baderom | Tidløst og delikat

Delikat flislagt baderom med nyere baderomsinnredning fra 2012. Baderommet har vannbåren gulvvarme, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett. Innredning bestående av speil med lysarmatur, to tolaettskap, veggmontert toalett og heldekkende servant over underskap. Baderomskonstruksjon fra byggeår. Rommet er av en generøs størrelse.

Balkong | Gode solforhold

Fra stuen er det utgang til en hyggelig balkong på 6 kvadratmeter. Balkongen er sørvendt med gode solfohold fra formiddig til sen ettermiddag i sommerhalvåret. På balkongen er det god plass til utemøblement, beplantning og grill. Tilgang til utebod.

Bod | Ekstra oppbevaring

Det medfølger to boder til leiligheten. En loftsbod i etasjer over, denne er 3,1 m2 (skråtak) og en utebod med tilgang fra balkongen, ddenne er målt til 2,3 m2.

Overflater gulv: Parkett og fliser på bad

Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad

Overflater himling: Malte flater

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer fra fjernvarmesystem og vannbåren varme i badersomsgulv. Alle oppvarmingskostnader (strøm, fyring og varmtvann) er inkludert i felleskostandene, og betales á-konto med årlig avregning.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 5. januar 1994. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 28564, tinglyst 07.06.1991, type heftelse: Pantsettelseserklæring

Panthaver er sameiet og beløp er kr 15 000,-. Viker prioritet for inntil 90 % av den til envher tid gjeldende lånetakst i hver seksjon.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.

Dagboknr 28697, tinglyst 08.05.1990, type heftelse: Erklæring/avtale

Eier av d.e påtar seg ethvert ansvar for drift og vedlikehold av spillvannsledninger som pga. byggets konstruksjon m.v. avviker fra O.k sanitetsbestemmelser

Dagboknr 46566, tinglyst 02.08.1990, type heftelse: Erklæring/avtale

Rett for Kommunen eller den kommunen utpeker til å drive barnehage på et begrenset område på 502 m2. Bruken av arealet er eksklusivt for barnehagen i åpningstiden

Dagboknr 19154, tinglyst 19154, type heftelse: Erklæring/avtale

Erkl. om nettstasjon nr. 619

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameie Grønlandstunet, med sameiebrøk 57/25547.

Sameiet består av 340 boligseksjoner og 25 næringsseksjoner.

Forretningsfører er USBL, tlf. 008725

Dugnad må påregnes.

Dyrehold tillates etter søknad til styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

Kanalrens.

Installert LED lys i alle oppganger.

Malt utvendige vinduer og balkongdører.

Ellers endel diverse mindre vedlikehold (se årsberetning)

Planlagte påkostninger:

- Oppgraderings/vedlikeholdsplan. Driftsleder og styret fortsetter arbeidet med å planlegge fremtidig vedlikeholds-/moderniserings-

/oppgraderingsbehov for en mer fornuftig drift og forutsigbar økonomi.

Vedlikeholdsplanen består av en kombinasjon av helt nødvendige tiltak og estetiske (verdiskapende) tiltak. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Vedlikeholdsplanen skal primært finansieres av sameiets vedlikeholdsfond og oppsparte midler.

- Det er behov for utskifting/reparasjon av flere heiser, det arbeides med en langsiktig plan for dette arbeidet med utskifting av f.eks. én heis i året.

Varmtvann, fjernvarme og strøm betales a-konto og avregnes en gang i året. Strøm avregnes etter forbruk og fjernvarme/oppvarming og varmtvann avregnes etter brøk.

Styret jobber med å se på ulike løsninger for avregning.

Det er to innvendige sykkelboder som beboerne kan benytte seg av.

Det er felles hjemmeside for Sameiet Grønlandstunet og Sameiet Grønlandshagen, www.gronlandstunet.no.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Alle nye eiere og nye leietakere blir fakturert kr 600,- i administrasjonsgebyr til sameiet i forbindelse med navneskilt til postkasser,

oppdatering av sameiets interne databaser, boligperm.no og velkomstpakke mm. ved innflytting.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Områdeløft Grønland - bydelen skal få et områdeløft i samme stil som på Tøyen (tøyenløftet). Det kan leses mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/omradeloft-gronland/#gref

Byggesaker av vesentlig betydning i nærområdet:

- Grønland bussterminal skal rehabiliteres og forstørres.

- Sameiet har mottatt 3 pålegg fra Plan- og Bygg. Påleggene er tilknyttet næringseksjonene i sameiet. Beboerne i Sameiet er informert om saken og er oppfordret til å komme med innspill. Megler har kopi av skriv fra styret som kan sendes ved henvendelse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Selger ønsker overtagelse i andre halvdel av januar 2019. Ellers etter nærmere avtale.

Diverse

Følgende teknologiske løsninger med medfølger boligen ved salg.

Google home, Philips Hue(lys), MyDlink kontrollenhet (for lyset over bardisken) og Google home høytalere.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.321,- pr. mnd. og inkluderer: Á konto fjernvarme, á konto varmtvann, á konto strøm, kabel-TV, trappvask, felles forsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, vedlikeholdsfond og generelle driftskostander.

Fellesutgiftene ble sist justert 01.01.2018

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Sameiet er tilknyttet alarm/vekterselskapet NOKAS.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 96 622,- .

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Grønland Rode 8
Kirkesogn Gamlebyen og Grønland

Steder i nærheten

Grønlands torg 0 km
Hausmanns bru 0.3 km
Oslo Spektrum 0.4 km
Rockefeller 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.3 km
Sentralstasjon Oslo S 0.9 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 0.1 km
Trikkeholdeplass Brugata 0.4 km
Bussholdeplass Tøyengata 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.6 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.8 km
Treningssenter Fresh Fitness Grønland 0.4 km
Treningssenter SATS Spektrum 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

Vahl skole (1-7 kl.) 0.7 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.9 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 1 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Hersleb videregående skole 0.7 km
Heltberg gymnas 0.9 km

Barnehager

Skomakergata friluftsbarnehage (3-6 år) 0.1 km
Breigata barnehage (0-5 år) 0.2 km
Grønland Torg bhg - Smalgangen (0-6 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Grønlands Torg 0.1 km
Kjøpesenter Grønland Basar 0.2 km
Postkontor Grønland Postkontor 0.1 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0.7 km
Apotek Vitusapotek Grønlands Torg 0.2 km
Apotek Vitusapotek Grønland Basar 0.2 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.2 km
Vinmonopol Oslo City Vinmonopol 0.6 km
Dagligvare Kiwi Grønland 0.1 km*
Dagligvare Meny Grønland 0.1 km
Kiosk/video Deli De Luca Grønland 0.1 km
Kiosk/video Hawaii Storkiosk 0.1 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 1.1 km
Bensin Uno-X Fredensborg 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 55,1 %
Andel kvinner 44,9 %
Gj.snittalder menn 36,2 år
Gj.snittalder kvinner 35,5 år
Husholdninger med barn 17 %
Husholdninger uten barn 83 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grønland Rode 8 1292 845

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 3.000,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Kristian Bangen Paulsen
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Jonas Ekse Hovland
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?