Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 470 000,- for kr 1 470 000,-

Velkommen til Sørensvingen 16

Velkommen til Sørensvingen 16

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Entré/gang

Gang

Utsikt

Utsikt

Grønsarealer mellom blokkene

Fasade

Plantegning

Åssiden - Lekker, nyoppusset 1-roms. Høyt og fritt i 7. etasje. Flott utsikt.

Sørensvingen 16

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 490 000,-

Åssiden - Lekker, nyoppusset 1-roms. Høyt og fritt i 7. etasje. Flott utsikt.: Åssiden - Lekker, nyoppusset 1-roms. Høyt og fritt i 7. etasje. Flott utsikt.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 490 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 628,-
Fellesgjeld:
Kr 152 249,-
AREAL (P-ROM / BRA)
34 / 34 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Blokken er beliggende i meget attraktivt boligområde, sentralt på Åssiden. Rolige omgivelser med kort vei til skole, offentlig kommunikasjon, butikk og servicetilbud. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Flotte grøntarealer mellom blokkene. Gode solforhold.

Leiligheten er vendt mot solsiden med gode solforhold og flott utsikt utover Drammensdalen.

Gunstig busskommunikasjon med kort vei til busstopp. Lokalbuss til sentrum med ca. 15 min kjøring til sentrum.

De fleste fritidstilbud på Åssiden og i Drammen sentrum. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Flere treningssentre i nærmiljøet. Populært og moderne skisenter med skiklubb og lysløype i nærområdet. Se www.drammen-skisenter.no.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. For komplett liste se www.drammen.kommune.no.

Aronsløkka barneskole samt Kjøsterud ungdomskole.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med universitetet i Drammen.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata forbi Åssiden kirke og Ligo-senteret. Ta inn til høyre ved Åssiden vgs og ta første vei til venstre retning Åssiden kapell. Ta deretter første vei til høyre som er Sørensvingen. Blokken er beliggende som den midterste av tre høyblokker.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 490 000,-

Fellesgjeld

Kr 152 249,-

Totalpris

Kr 1 642 249,-

Felleskostnader

Kr 3 628,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

7

Byggeår

1971

Heis

Ja

Primærrom

34m2

Bruksareal

34m2

Tomt

21645m2

KR-kode

2018252

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sørensvingen 16, 3028 Drammen

Gnr. 117, bnr. 59 i Drammen kommune.

Andelsnr. 134, Åshøgda Borettslag, org.nr. 951 009 687

Tomten

Andel av fellesarealer på 21.695 kvm. Arealene er pent opparbeidet med store grøntarealer med sittegrupper og asfaltert inngangsparti og parkeringsplasser.

Parkering

Felles parkeringsplass for blokken like ved inngangspartiet. Muligheter for å leie garasje etter ansiennitet, ta kontakt med styret for mer opplysninger. Det jobbes kontinuerlig med å bedre parkeringskapasiteten i borettslaget. Det tilstrebes at hver leilighet får egen biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei. Private veier på borettslagets eiendom. Offentlig vann og avløp. Private felles stikkledninger fram til offentlig nett. Private veieier og ledninger vedlikeholdes av borettslaget.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 36 kvm

Bruksareal: 34 kvm

Primærrom: 34 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i 7. etasje og inneholder entré/gang, pent flislagt bad, stue med alkove og pent kjøkken: 34 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod på loft. Felles vaskeri i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.05.18 utført av Boligtakst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Entré/gang: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Innebygd garderobeskap.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, mdf plater i tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Dusjhjørne med foldedører, servant med underskap samt overskap med speildører, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Badet ble oppusset i 2014 i regi av borettslaget.

Stue med sovealkove: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak.

Kjøkken: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Pen hvit høyglansinnredning fra Ikea januar 2018. Fliser over benk. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Et pent kjøkken.

El-anlegg er vesentlig oppgradert av BDM Elektro i januar 2018 med bla. 2 nye kurser for å klare dagens krav til ny koketopp og komfyr samt at det er trukket nye kabler til alle lys og kontaktpunkter.

Leiligheten ble oppusset i januar 2018, holder en gjennomgående god standard og fremstår som meget pen. En funksjonell leilighet for unge mennesker i etableringsfasen.

Oppvarming

Varmekabler på baderom. Sentralvarme med radiatorer i stuen. Dette er inkludert i andel fellesutgifter.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.02.1971 fra Drammen kommune.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Følgende servitutter er tinglyst på borettslagets eiendom:

Dagbok nr 1707, tinglyst: 13.08.1969: Bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om gjerde, div. ledninger.

Dagbok nr 243218, tinglyst: 22.03.2013: Bestemmelse om bebyggelse og adkomstrett/Drammen kommune. Lehus for buss.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Åshøgda Borettslag.

Borettslaget består av 216 leiligheter.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Dyrehold må aksepteres av styret. For at søknaden skal vurderes må samtlige andelseiere i den aktuelle oppgangen skrive under på søknaden. Deretter skal søknaden oversendes styrets leder.

Styret arbeider med et balkongprosjekt som inkluderer oppgradering og innglassing av eksisterende balkonger og etablering av tilsvarende balkonger på de leiligheter som ikke har balkong. Borettslaget er i dialog med Drammen kommune i forbindelse med utforming av balkonger og fasade. Prosjektet vil finansieres gjennom økning av fellesgjeld. Estimert økning av felleskostnad blir kr. 383,- pr. mnd i år 1-5. Deretter opptrappes med ca kr. 100,- pr. mnd. for hvert år som går. Fra år 10 og frem til lånet er nedbetalt er det estimert en økning på kr. 886,- pr. mnd. Det er ikke fattet endelig vedtak i saken, så alle muligheter er foreløpig åpne.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og avklart.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 16.08.1967.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er verneverdig. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.628,- pr. mnd. og inkluderer brensel/oppvarming, kabel-TV/ internett, bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, vaktmestertjeneste, gang- og trappevask, kommunale avgifter og forretningsførsel.

Felleskostnadene fordeles slik:

Grunnleie kr 3.049,-

Kabel tv/internett kr 291,-

Fyring/oppvarming via radiatorer kr 288,-

Frem til 30.06.2018 betales det kun renter på borettslagets lån. Borettslaget har tatt høyde for dette i felleskostnadene.

Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av kabel-tv, grunnpakken er inkludert i andel felleskostnader. Bredbånd er levert av Viken Fiber/Altibox og laveste hastighet er inkludert i andel felleskostnader.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 4.500 kWh pr. år.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.649.481,-. Av dette beløpet utgjør kr 152.249,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 8
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 3.5 km
Fylkeshuset 4.4 km
Tinghus 4.2 km
Solberg Legesenter 4.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 98 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 4.2 km
Bussholdeplass Sørensvingen 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åssiden vgs. aktivitetsanlegg 0.4 km
Idrettsanlegg Berskaug fotballbaner 0.5 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 0.5 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Åssiden 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Aronsløkka skole (1-7 kl.) 1.6 km
Åssiden skole (1-7 kl.) 2 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1 km
Åssiden videregående skole 0.4 km
Akademiet Ypsilon vgs 3.5 km

Barnehager

Solhagen Rudolf Steiner barnehage (0-6 år) 0.9 km
Aronsløkka barnehage (0-5 år) 1.3 km
Dalegårdsveien barnehage (0-5 år) 1.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Solberg Senter 3.2 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 4.3 km
Postkontor Drammen Bedriftssenter 1.1 km
Postkontor Meny Åssiden 1.5 km
Apotek Ditt Apotek Åssiden 0.5 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.3 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 7.7 km
Dagligvare Kiwi Ligosenteret 0.5 km
Dagligvare Rema 1000 Åssiden 0.8 km
Kiosk/video Åssiden Grill 1.1 km
Kiosk/video Vårveien Spill 1.9 km
Bensin st1 Drammen 0.4 km
Bensin Uno-X Travbanen 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 43,3 %
Andel kvinner 56,7 %
Gj.snittalder menn 44,8 år
Gj.snittalder kvinner 47,2 år
Husholdninger med barn 10,3 %
Husholdninger uten barn 89,8 %
Gj.snitt byggeår 1966
Gj.snitt tomtestørrelse 4500
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 8 568 400

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 31.250,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?