Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 300 000,- for kr 6 300 000,-

Velkommen til Sørkedalsveien 5 B! Presentert av Marius Iversen v/ Eiendomsmegler Krogsveen.

Romslig og veldimensjonert stue med god plass til sofagruppe og spisestue. Flott innmurt peis som kommer godt med på kalde vinterdager.

God takhøyde i stuen på gjennomsnittlig 2,64 meter. Stuen har hvitpigmentert heltregulv som ble slipt i mai 2018.

Stue

God plass til spiseseksjon i stuen. Her er det bare å invitere kjente tilbords!

Leiligheten har 2 balkonger. Fra stuen er det adkomst til sørvestvendt balkong på hele 6 kvm som fungerer godt som en utvidelse av stuen på varme sommerdager.

Flott utsikt fra leilighetens 7.etasje.

Praktisk separat kjøkkenrom med tidsriktig innredning fra 2009.

Kjøkkeninnredningen er velutstyrt med integrert oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp, micro og kjøl/frys.

Kjøkken.

Utgang til østvendt balkong på 1,5 kvm fra kjøkken hvor du kan nyte morgensolen.

Velkommen inn! Innholdsrik entrè med stort integrert garderobeskap med speildører. Medfølger ved salg.

Gang

God plass til oppbevaring av ytterklær og skotøy i entrè. Praktisk adkomst til leiligheten med heis opp til 7.etg

Innerst i gangen har leiligheten et lite rom som i dag benyttes som kontor, men som også egner seg ypperlig for oppbevaring eller walk in closet.

Romslig og moderne bad som ble pusset opp i 2003. Ny baderomsinnredningen mai 2018.

Badet har varmekabler i gulvstøp og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Hovedsoverom av god strørrelse. Rommet er malt i en duse farger og har i likhet med stuen et delikat heltregulv.

Hovedsoverom

Et lunt og romslig hovedsoverom med god plass til stor dobbeltseng. Praktisk garderobeskap med speildør som medfølger ved salg.

Inngang til soverom nr. 2 fra entrè.

Soverom nr. 2.

Soverom nr. 3 er av god størrelse. Store vindusflater gir godt med naturlig lys til rommet.

De to minste soverommene er ypperlige som barnerom, gjesterom eller kontor.

Plantegning.

Fasade.

Majorstuen - Lekker 4-roms toppleilighet med to balkonger - Heis - Peis- Fyring og varmtvann inkl.

Sørkedalsveien 5 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 300 000,-

Majorstuen - Lekker 4-roms toppleilighet med to balkonger - Heis - Peis- Fyring og varmtvann inkl.: Majorstuen - Lekker 4-roms toppleilighet med to balkonger - Heis - Peis- Fyring og varmtvann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
3
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 300 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 852,-
Fellesgjeld:
Kr 32 194,-
AREAL (P-ROM / BRA)
101 / 101 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sørkedalsveien 5B ligger sentralt og attraktivt til midt på Majorstuen med nærhet til stort sett alt hovedstaden har å tilby. Bydelen er oppkalt etter et hus med et kjent bevertningssted som lå på østsiden av Sørkedalsveien ved det som i dag er T-banestasjonen Majorstuen.

Boligen ligger høyt og fritt i gårdens toppetasje. God intern beliggenhet i høyden innebærer mye lys og luft samt gode solforhold på balkongen. Boligen er beliggende i et området som er under stor utvikling og har de siste årene virkelig blitt stadig mer ettertraktet med sin sentrale beliggenhet og stadige utbygging. Et pågående prosjekt i nabolaget er nå planleggingen av Fornebubanen og nye Majorstuen T-banestasjon. I forslagene som foreligger vil nåværende T-banestasjon bli lagt under bakken i sin helhet og bli erstattet med moderne arkitektur, flotte parkanlegg og grøntområdet, som igjen vil være et løft for den stadig mer ettertraktede bydelen.

Tøffelavstand til flere dagligvarebutikker, deriblant Rema 1000, Jacobs og Meny. Nærmeste handlesenter, Colosseum Senter ligger tvers over gaten og kan friste med bl.a. frisør, apotek, Meny og Vinmonopol, mens du ved Colosseum Kino finner Power, for ikke å glemme XXL i nabogården. For øvrig gangavstand til en av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate. I området finner du også hyggelige fortauskaféer og velkjente restauranter som Tataki, Kverneriet og Delicatessen.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Kort vei til anerkjente Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, beplantning og grøntanlegg i særklasse.

Majorstuen kan også skilte med Colosseum Kino, lekeplasser, fotballbaner samt tennis- og idrettsanlegg. Området har gode velvære- og treningstilbud innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt, og få minutters gange fra leiligheten har du tilgang til alle T-banens linjer, trikk nr. 11, 12 og 19 samt busslinjer nr. 20, 22, 25, 28, 45, 46, 112 og 156. Dessuten tilgang til Flybussen fra Majorstuen og Flytoget fra Nationaltheatret. Med god offentlig kommunikasjon er verken sentrum eller marka langt unna.

Kort oppsummert er Majorstua, ikke uten grunn, et av Oslos mest populære områder, kanskje spesielt for den yngre garde.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Majorstuen skole 0.2 km

1-10 kl. Marienlyst skole 1.1 km

1-10 kl. Uranienborg skole 1.4 km

1-7 kl. Skøyen skole 1.5 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1.4 km

8-10 kl. Fagerborg skole 1.4 km

8-10 kl. Ris ungdomsskole 2 km

Vgs. Kristelig gymnasium 1.4 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 1.6 km

Bhg. Frognerbekken barnehage (0-5 år) 0.4 km

Bhg. Månestråle barnehage (0-5 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Adkomst fra Sørkedalsveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 300 000,-

Fellesgjeld

Kr 32 194,-

Totalpris

Kr 6 332 194,-

Felleskostnader

Kr 4 852,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

7

Byggeår

1938

Soverom

3

Heis

Ja

Primærrom

101m2

Bruksareal

101m2

Tomt

1003m2

KR-kode

4018157

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sørkedalsveien 5 B, 0369 Oslo

Gnr. 38, bnr. 257, snr. 45 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.003 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Mulighet for leie av parkering i garasjeanlegg i nabogården. Nåverende eier leier i dag garasjeplass under Nye Major for kr.1.400,- pr. mnd.

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Det er bysykkelstativ ved Majorstua skole i Sørkedalsveien. Det er ladestasjon til el-bil ved Slemdalsveien 7, 0369 Oslo

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 112 kvm

Totalt bruksareal: 101 kvm

Totalt primærrom: 101 kvm

Primærrom:

Leilighet: 7. etasje 101 kvm: Bad, stue/spisestue, kontor*, kjøkken, entré/gang og 3 soverom.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 3,5 m2 merket med nr. 45.

Et rom i leiligheten er definert som kontor etter dagens bruk. Rommet strider mot anbefalinger i byggeforskrift da rommet ikke har vinduer eller ventilasjon, og er opprinnelig en bod som defineres som sekundærrom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.07.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Velkommen til en lekker og stilsikker 4-roms toppleilighet med supersentralt beliggenhet på Majorstuen.

Leiligheten kan skilte med to balkonger som sørger for gode solforhold fra morgen til kveld.

God intern beliggenhet i byggets 7.etasje med gjennomgående og god planløsning. Leiligheten holder en gjennomgående god standard og er kledd i nydelige farger og gir et moderne, men samtidig tidløst uttrykk. Her er det bare å flytte rett inn!

Entré: Praktisk adkomst med heis opp til 7.etg. Innbydende og romslig entré med god plass for oppbevaring av yttertøy og sko med en praktisk speildørs skyvedørsgarderobe. Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetesdøren.

Stue: Romslig og veldimensjonert stue med rikelig med plass til stor sofagruppe og spisestue. Stuen vender med sine store vindusflater mot sørvest og sikrer rikelig med lys inn i leiligheten, samtidig som den er skjermet for sjenerende innsyn. Romhøyde i stue er 2,64 meter (gj. snitt). Fra stuen er det adkomst til sørvestvendt balkong på 6 kvm som fungerer som en utvidelse av stuen på varme sommerkvelder. Smakfullt fargevalg med hvitpigmentert heltregulv som er nyslipt i Mai 2018 og lyse vegger. Balkongdør og vinduer fra 1989. Sentralt plassert i stuen har boligen en original murt peis som kommer godt med på lune vinterkvelder. Forut vedfyring varmes boligen opp via radiatorer.

Kjøkken: Praktisk separat kjøkkenrom med tidsriktig innredning fra 2009. Veldisponert med rikelig med skap og benkeplass. Benkeplate i heltre eik med nedfelt stålkum med 1-greps blandebatteri. Fliser og downlights belysning mellom benk og overskap.

Innredningen er utstyrt med integrert oppvaskmaskin, ovn, induksjon platetopp, micro og kjøl/frys. Ventilator over koketopp. Et stilrent kjøkken som harmonerer godt med resten av leiligheten. Utgang til østvendt balkong på 1,5 kvm hvor du kan nyte morgensolen.

Bad: Fra gangen har man adkomst til et romslig baderom med lyse fliser på vegg og grå gulvfliser. Badet ble pusset opp i 2003 men er i baderomsinnredningen er ny fra mai 2018 . Baderomsgulv med varmekabler. Servant med underskap som gir godt med oppbevaringsmuligheter. Badet har i tillegg opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Kontor: Innerst i gangen har leiligheten et lite rom som i dag benyttes som kontor, men som også egner seg ypperlig for oppbevaring eller walk in closet.

Hovedsoverom: Et lunt og romslig hovedsoverom med god plass til stor dobbeltseng. Stor garderobeseksjon hvor du har rikelig med plass til det du skulle ha av klær og sko med en stor seksjon på hver side. Soverommet vender mot øst og ligger helt skjermet for sjenerende innsyn. Rommet er malt i en duse farger og har i likhet med stuen et delikat heltregulv.

Øvrige soverom: Leiligheten har totalt 3 soverom hvor du har et større soverom ved siden av stuen, et mindre barnerom og hovedsoverommet. De to minste soverommene er ypperlige som barnerom, gjesterom eller kontor.

Denne vil du ikke gå glipp av!

Oppvarming

Radiatorer koblet på byggets anlegg og åpen peis i stuen. Varmekabler i gulv på bad.

Sameiet har oljefyr, men denne har ikke blitt benyttet på 10 år. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1938.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 47554, tinglyst 08.08.1985 - panterett til sameiet på kr. 30.000,-

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om kloakkledning, gjerde, septiktank og takreklame m.m.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Sørkedalsveien 5, med sameiebrøk 1063/34605.

Sameiet består av 40 leiligheter og 10 næringsseksjoner.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016 Rehabilitert toalett fellesareal oppgang A og C

2015 Rørinspeksjon og modernisering av heiser.

2014 Drenering rundt hele bygget. Montering av lysgrav i fortau ved oppgang

2013 Forprosjekt heisrehabilitering Gjennomspyling og videofilm av avløpsrør ved TT Teknikk Fuget igjen sprekker mellom Sørkedalsveien 3 og 5 og 5 A og 5 B. Nytt callinganlegg

2012 Utskifting av termostater. Oppgradering av vaskeriet og innføring av betalingssystem. Oppføring av gjerde rundt søppelområde. Asfaltering av uteareal/søppelområde

2009 Taktekking terrasse nord 6 etg.

2005 Det elektriske anlegget inkludert hver seksjon sitt sikringsskap skiftet. Omlagt tak. Kontroll og spyling av soil-/avløpsrør fra seksjoner til kommunale nett. Nytt nøkkelsystem

2001 - 2002 Fasaderehabilitering

Planlagte påkostninger:

Styret har mottatt en ENØK-rapport i forbindelse med utskifting av oljevarme. De heller mot å velge bergvarme og venter på pristilbud. Enøk rapporten konkluderer med at om de investert 3mill, kan de spare ca. 430.000 i året, iht. rapporten. Det vil bli et ekstraordinært sameiemøte angående finansiering av dette. Sameiet har god økonomi, og iht. til styreleder vil det ikke bli noe voldsom økning i FK.

Styret har også begynt å titte på tilbud angående rehabilitering av inngangspartier. Her er ingenting vedtatt eller tatt opp p.t

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Følgende medfølger ikke salget: Vaskemaskin og hvit vegghylle i stue.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.852,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, trappevask, varmtvann og fyring, kommunale avgifter, felles byggforsikring og forretningsførsel.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,- pr. år. / 7.143 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Styret har reforhandlet denne avtalen, og kombinert med inngåelse av avtale ang internett med Lynet, vil felleskostnadene gå ned med ca 5% iht styreleder.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr 3.497,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.598.661-.

Av dette beløpet utgjør kr 32.194,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Majorstuen Rode 9
Kirkesogn Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker

Steder i nærheten

Colosseum 0.2 km
Politihøgskolen 0.4 km
Valkyrie plass 0.4 km
Chateau Neuf 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 54.3 km
Sentralstasjon Oslo S 4.8 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 2.3 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.2 km
Trikkeholdeplass Majorstuen Kirkeveien 0.3 km
Bussholdeplass Majorstuen Sørkedalsveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Frognerparken Tennisanlegg 0.7 km
Idrettsanlegg Marienlyst Idrettsanlegg 0.8 km
Treningssenter EVO Majorstua 0.1 km
Treningssenter White Cloud Studio 0.3 km

Steder av interesse

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.2 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1.1 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.4 km
Skøyen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.4 km
Ris ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
Kristelig gymnasium 1.4 km
Akademiet videregående skole Oslo 1.6 km

Barnehager

Frognerbekken barnehage (0-5 år) 0.4 km
Månestråle barnehage (0-5 år) 0.4 km
Thaulow barnehage (1-5 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 0.4 km
Kjøpesenter Vinderen Sentrum 1.8 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.4 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 1.2 km
Apotek Vitusapotek Majorstuen 0.3 km
Apotek Apotek 1 Sfinxen 0.3 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 0.4 km
Dagligvare Rema 1000 Majorstua 0.1 km
Dagligvare Meny Colosseum 0.4 km
Kiosk/video Mix Colosseum 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Colosseum 0.2 km
Bensin Shell Marienlyst 0.8 km
Bensin st1 Pilestredet 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,4 %
Andel kvinner 51,6 %
Gj.snittalder menn 40 år
Gj.snittalder kvinner 46,6 år
Husholdninger med barn 11,8 %
Husholdninger uten barn 88,2 %
Gj.snitt byggeår 1991
Gj.snitt tomtestørrelse 259
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Majorstuen Rode 9 1544 1006

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

xxx - egenerklæring ikke fylt ut pr 12.07

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Marius Iversen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?