Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 790 000,- for kr 2 790 000,-

Velkommen til Sørligata 46 B - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen

Hyggelig stue med store vindusflater og rikelig med lysinnslipp

 

Plass for sofagruppe med tilhørende møblement, tv-seksjon og spisebord

Kvadratsmart planløsning og god takhøyde i alle rom

Laminatgulv som var nye i 2013 i alle rom

Praktisk kjøkken i delvis åpen løsning mot stuen

Profilerte, lyse fronter, laminat benkeplate og oppvaskmaskin

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger

Baderom med opplegg for vaskemaskin, dusjkabinett og nyere servantinnredning

Praktisk baderomsskap i overkant av toalettet

Lyst og godt soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap

Hyggelig og lysmalt entré med plass til både sko- og yttertøy

 

Pent opparbeidet og nylig renovert felles bakgård som i løpet av kort tid vil få sittegrupper og egen "grillplass"

Bakgården er helt skjermet fra omgivelsene for øvrig

Fasade - Sørligata 46

Kart

Sørli plass ligger rett bortenfor inngangspartiet

Populære Grådi på Sørli plass

Kort vei til Tøyen Torg

Postkontoret på Tøyen Torg

T-banestasjon på Tøyen

Bar Brutus byr på spennende naturvin og spennende matretter

Munch-museet

Tøyenbadet

Tøyenparken

Botanisk hage

Botanisk hage

Botanisk hage

Plantegning

Tøyen - Supersentral, lys og kvadratsmart 2-roms med god takhøyde. Ingen forkjøpsrett/dok. avgift. Kort vei til "alt"

Sørligata 46 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 690 000,-

Tøyen - Supersentral, lys og kvadratsmart 2-roms med god takhøyde. Ingen forkjøpsrett/dok. avgift. Kort vei til "alt": Tøyen - Supersentral, lys og kvadratsmart 2-roms med god takhøyde. Ingen forkjøpsrett/dok. avgift. Kort vei til "alt"

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 690 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 303,-
Fellesgjeld:
Kr 110 599,-
AREAL (P-ROM / BRA)
36 / 36 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et sentralt og urbant boligområde på Tøyen, rett ved Oslos flotteste park, Botaniske hage. Tøyen er en bydel i stor utvikling og området er blitt svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. God offentlig kommunikasjon i området med buss og T-bane. Rett bortenfor inngangspartiet ligger hyggelige Sørli plass med den populære kaféen og restauranten Grådi som blir et naturlig møtested for naboer, både på dag -og kveldstid.

Kort vei til alt man man måtte trenge dagligvarebutikker, frisører, spisesteder og diverse butikker av forskjellige slag. Du har også Tøyen senter som tilbyr blant annet apotek, Coop Mega & Kiwi matbutikk, Nille, bokhandel, hudpleie, bakeri, Thai & Tyrkisk restaurant, populære Postkontoret etc. I nærheten har du også Grønland, et pulserende folkeliv med fargerike forretninger og varierte serveringssteder som Lompa, Asylet og Dattera til Hagen. Det er også kort vei til urbane Grünerløkka med et bredt tilbud av trivelige kafeer og spisesteder. Her finnes det også et bra shoppingstrøk, barer, konserter og Ringen kino. Idylliske Kampen ligger også bare få minutter unna med koselige kafeer, og de hyggelige restaurantene Kampen Bistro og Smia. Fra Grønlands Torg kan man ta seg videre over den flotte gangbroen til Bjørkvika og videre til Oslos nyeste bydel, nemlig Sørenga.

I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.

Området kan ellers by på flere moderne treningssentre i nærheten som Tøyen fitness, Actic på Tøyenbadet, SATS på Kampen, Stamina Key samt et idrettsanlegg på Jordal som har en stor bane med kunstgressdekke, skateboardanlegg, en idrettshall, to ishaller og en idrettslekeplass. Det er også en fotballbane samt løpebane i Tøyenparken.

Gamle Oslo er en bydel som har vært og fortsatt er i sterk utvikling de seneste årene med Operaen og arbeidet med Fjordbyene/ Bjørvika. Tøyen som er nærmeste nabo til Enerhaugen vil også oppgraderes i stor grad. Ambisjonene er at Tøyen torg skal gjenoppstå som en attraktiv møteplass og et yrende kultur- og handelssenter.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 690 000,-

Fellesgjeld

Kr 110 599,-

Totalpris

Kr 2 800 599,-

Felleskostnader

Kr 2 303,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1897

Soverom

1

Primærrom

36m2

Bruksareal

36m2

Tomt

1840m2

KR-kode

371881

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sørligata 46 B, 0577 Oslo

Gnr. 229, bnr. 149, snr. 1 i Oslo kommune.

Leil.nr. 35 ,andelsnr. 35,

Borettslaget Sørligata 40, 44 og 46,

org.nr. 947 476 068

Tomten

Eiet tomt på 1.840 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet gårdsrom med sittegrupper og gressplen som passer utmerket for sosiale sammenkomster.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 41 kvm

Totalt bruksareal: 36 kvm

Totalt primærrom: 36 kvm

Primærrom: Bad, gang, kjøkken, stue og soverom.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 7,5 km.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.05.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner i mur med pussede malte flater. Kjeller i murkonstruksjon inneholdende felllesarealer og boder, antatt fundamenter på stabil grunn. Yttervegger i mur med pussede malte flater (pusset opp i 2012). Saltakskonstruksjon i tre. Etasjeskiller i trebjelkelag. Isolerglass i trerammer med sidehengsling.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at leiligheten har eldre vinduer med behov for vedlikehold. Løse tettelister og synlig uttørking av treverk på utsiden. Behovet for vedlikehold gir TG2 i rapporten. Noe knirk enkelte steder i laminatgulv, samt noe bruksslitasje på kjøkkenet gir TG2.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og arealeffektiv 2-roms leilighet med store vindusflater og god takhøyde som bidrar til å skape en lys og luftig atmosfære. Smart planløsning og store rom som er enkelt å innrede etter egne ønsker og behov. Her bor du svært sentralt, med gangavstand til store deler av Oslo sentrum, men samtidig tilbaketrukket fra trafikk og støy. Leiligheten har lyse, moderne vegg- og himlingsflater, kjøkken med oppvaskmaskin og baderom med opplegg for vaskemaskin. Dette er en leilighet som egner seg ypperlig for både førstegangskjøpere og pendlere i et attraktivt og stadig mer populært boområde. Leiligheten inneholder: entré, stue, kjøkken, baderom og soverom.

Nærmere innhold:

Entré:

Lys og god entré med plass til både sko- og yttertøy. Dooria inngangsdør fra 2016 og laminatgulv som var nye i 2013. Porttelefon med åpner.

Stue:

Hyggelig stue med store vindusflater og rikelig med lysinnslipp. Her er det plass for sofagruppe med tilhørende møblement, tv-seksjon og spisebord. Stuen har for øvrig også plass for skap- og oppbevaringsmøblement. Laminatgulv som var nye i 2013. Malte vegg- og himlingsflater.

Kjøkken:

Praktisk kjøkken i delvis åpen løsning mot stuen. Innredning med profilerte fronter og rustfrie knotter. Kjøkkenbenk i laminat med nedfelt oppvaskkum. Opplegg til oppvaskmaskin (smal type) og nisje til kjøleskap og komfyr. Ventilator med kullfilter. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger ved kjøp.

Soverom:

Lyst og godt soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Nåværende eier har fått tilpasset sengen, slik at denne passer inn i plassbygget nattbordsløsning/oppbevaringsplass. Laminatgulv fra 2013 og lysmalte vegg- og himlingsflater.

Bad/wc:

Eldre dusjbad med dusjkabinett og sveiset vinylbelegg på gulvet. Badet fikk nye vegger (baderomsplater) og himling i 2016 etter en vannlekkasje fra 3. etasje. Servant med underskap og speil over, gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin. Varmtvann leveres fra fellesanlegg. Elektrisk panelovn montert for oppvarming.

Diverse:

- Romslig kjellerbod på ca. 7,5 kvm.

- Sikringsskap med automatsikringer

- Sentralt med kort vei til offentlig transport

- Lave kjøpsomkostninger

- Ingen forkjøpsrett!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål i en årrekke.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1894, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fire servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse og gjerde, erklæring/avtale om regulering av leie for leieavtaler og bestemmelse om adkomstrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Borettslaget Sørligata 40/44/46 består av 50 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Det praktiseres ikke forkjøpsrett.

Borettslaget hadde pr. 31.12.2016 negative disponible midler på kr 35.415,-. Borettslagets styre har beregnet at felleskostnadene som kreves inn fra de nye andelene ifm. loftsutbyggingen, vil gi borettslaget positive disponible i 2017.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold:

Det er tillatt å holde hund og andre lovlig husdyr i borettslaget. Se husordensregler for nærmere info.

TV/Internett:

Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Vaktmester:

Sameiet Sørligata 40/44/46 har avtale om vaktmestertjenester med Gamle Oslo Servicesentral. Trappevask utføres av samme selskap, på oppdrag av borettslaget.

Vedlikehold og rehabilitering:

Arbeidene med å rehabilitere bakgården er nesten ferdigstilt. Dekket er skiftet, lettere dreneringsarbeider er gjort, det er sådd nytt gress, nye møbler og antakeligvis noen nye lekeapparater vil bli satt opp. Borettslaget har en egen "bakgårdsgruppe" som jobber med å holde bakgården hyggelig og tar initiativ til nye planter, bedd etc. Nye moderne søppelskap er satt opp av hygieniske og praktiske årsaker, og er med å øke trivsel.

Borettslaget har gjennom salg av råloft fått inn store midler som skal dekke de nærmeste årenes vedlikeholdskostnader. Det er forventet vesentlige utbedringer den nærmeste tiden, nettopp fordi man nå har god økonomi i borettslaget.

Kjellerareal er rehabilitert i 2016 i forbindelse med etablering av nye ventilerte kjellerboder i flm.loftsutbygging. Nytt sentralt Brannvarslingsanlegg i 2016/2017.

Sameiet fikk i 2011 utført en tilstandsrapport fra OPAK med vedlikeholdsplan for gården. I 2012 bestilte Sameiet en brannvernrapport og har hatt tilsyn av Brann og redningsetaten som utarbeidet en liste med pålagte tiltak. Disse rapportene tilsier et større behov for rehabilitering de kommende årene for å få gården opp på et forskriftsmessig nivå. Dette er stort sett behov som faller inn under sameiets ansvar, men som største seksjonseier vil dette være kostnader som borettslaget må forberede seg på å dekke. Styret har de siste årene gjennomført mye av utbedringene som er etterspurt i nevnte rapporter og pålegg.

Arbeid som er utført og planlagte arbeid:

- Fasaderehabilitering 40-delen: Etter å ha fått varsler om mulig løsmasse som kunne falle ned fra fasaden i 40-delen, valgte styret å foreta en helhetlig rehabilitering av fasaden i 40-delen både ut mot gate og indre gård. Mur og løs masse er reparert. Fasaden er malt. Defekte nedløpsrør skiftet. Varmekabler og elektrisk tilkobling er oppgradert. Det ble også gjort en undersøkelse av taket, og spesielt beslagene rundt takvinduene. Det ble påvist huller på tak, og det er utført en midlertidig tettejobb på dette. Styreleder opplyser at fasade og tak ble rehabiltert i Sørligata 44-46 for ca. 4 år siden.

- Vann og avløp: Flere deler av vann og avløpsanlegget er foreldet og modent for utskiftning. Rapporter og inspeksjoner av avløpsrør tyder på at disse må utbedres snart. Styret ønsker mulighet til å foreta inspeksjoner og utbedringer av fellesanlegget for vann- og avløp i gården ifm rehabilitering av våtrom i leiligheter. Dette kan spare borettslag og sameie for vesentlige kostnader på at arbeidet med dette gjøres når baderom i leiligheter allerede er åpnet opp. Det kan også spare sameiet fra å måtte rive eksisterende baderom for å bytte rør i fellesanlegget.

- Brannvern: Det gjenstår arbeider med utbedringer som er pålagt av Brann og Redningsetaten. Viktigst her er brannsikring av alle trappeboder. Brannsikring av fasade og overbygg ved 40B, samt utskifting av brannfarlige vinduer er påbegynt og skal ferdigstilles før sommeren.

Styret har pr. nå ikke gode nok tall på hva kostnadene ved disse utbedringene vil være. Sameiet har valgt å øke budsjettet for vedlikehold for å ta høyde for disse kostnadene de kommende årene. Noe av dette vil kunne dekkes av inntekter fra lofts salg, nye andeler i borettslaget og økte leieinntekter fra næringslokale - men styret regner det som sannsynlig at det også vil være nødvendig med et låneopptak i sameiet tilsvarende 1-3 millioner.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.77 med endret reguleringsbestemmelser S-2937 01.10.87. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 : Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030: smart, trygg og grønn.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Selger forbeholder seg retten til å ta med seg vegghengt kurv i gang/entré.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.303,- pr. mnd. og inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv, trappevask, vaktmestertjenester, felles forsikringer, forretningsførsel, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avg. m.m.

Herav:

Felleskostnader: kr 2.153,-

Trappevask: kr 150,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.796,- pr. år. (2017)

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.801.658,-. Av dette beløpet utgjør kr 110.599,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Tøyen Rode 8
Kirkesogn Gamlebyen og Grønland

Steder i nærheten

Munchmuseet 0.3 km
Tøyenparken 0.7 km
Grønlands torg 0.8 km
Zoologisk og Geologisk museum 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.7 km
Sentralstasjon Oslo S 1.7 km
Jernbanestasjon Tøyen 1 km
T-bane stasjon Tøyen T-banestasjon 0.3 km
Trikkeholdeplass Munkegata 0.8 km
Bussholdeplass Tøyen skole 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.6 km
Idrettsanlegg Kampen park 0.7 km
Treningssenter Tøyen Fitness og Tr.senter 0.2 km
Treningssenter Fresh Fitness Grønland 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Tøyen skole (1-7 kl.) 0.2 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.5 km
Kampen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 2 km
Hersleb videregående skole 0.8 km
Elvebakken videregående skole 1.5 km

Barnehager

Sigurdsgate familiebarnehage (0-3 år) 0.2 km
Sommerfryd barnehage (0-5 år) 0.2 km
Langleiken barnehage (3-6 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tøyen Senter 0.2 km
Kjøpesenter Grønland Basar 0.6 km
Postkontor Coop Mega Tøyen 0.1 km
Postkontor Grønland Postkontor 0.9 km
Apotek Boots apotek Tøyen 0.2 km
Apotek Apotek 1 Grønland 0.6 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Coop Mega Tøyen 0.1 km
Dagligvare Joker Jens Bjelkesgate 0.2 km
Kiosk/video Mix Tøyen Videosenter 0.2 km
Kiosk/video Narvesen Tøyne t-bane st. 0.2 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 0.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,2 %
Andel kvinner 48,8 %
Gj.snittalder menn 33 år
Gj.snittalder kvinner 31,8 år
Husholdninger med barn 14,6 %
Husholdninger uten barn 85,4 %
Gj.snitt byggeår 1987
Gj.snitt tomtestørrelse 138
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Tøyen Rode 8 1317 882

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?