Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 900 000,- for kr 3 900 000,-

Velkommen til sofienberggata 57 D!

Plantegning

Stor vestvendt balkong

Balkongen vender mot rolig bakgård

Detalj

Detalj

Stue

Moderne materialer og farger

Romslig stue

Stue

Detalj

Herlig balkong

Balkong

Romslig stue

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Detalj

Kjøkken fra 2012

Kjøkken fra 2012

Delvis åpen løsning til stuen

Godt med skap og benkplass

Kjøkken

Sov 2

Sov 2

Sov 2

Detalj

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Detalj

Bad

Bad

Fasade

33636191

Sofienberg - Meget delikat og gjennomgående 3-roms pusset opp 2012. Stor vestvendt balkong. Arealeffektiv planløsning.

Sofienberggata 57 D

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 550 000,-

Sofienberg - Meget delikat og gjennomgående 3-roms pusset opp 2012. Stor vestvendt balkong. Arealeffektiv planløsning. : Sofienberg - Meget delikat og gjennomgående 3-roms pusset opp 2012. Stor vestvendt balkong. Arealeffektiv planløsning.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 550 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 706,-
Fellesgjeld:
Kr 193 830,-
AREAL (P-ROM / BRA)
52 / 52 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentralt beliggende i et populært borettslag på Sofienberg. I få minutters gangavstand finnes bl.a. kafeer, treningssenter, et utvalg av dagligvareforretninger, postkontor, samt meget god offentlig kommunikasjon med beliggenhet mellom kollektivknutepunktene Carl Berners plass og Tøyen. Det er kort vei til "Nye Tøyen Torg" hvor mye har skjedd. Bl.a. er "Postkontoret" åpnet. Dette er en bydelskro med bar, pizza, scene, shuffleboard, dart og brettspill. Nord&Natt er også et nytt sted. Dette stedet beskrives som en kaffe- og blingsebar med fantastisk kaffe fra eget brenneri, og blingser og salater laget ferskt på lokale råvarer og brød fra eget bakeri 7 dager i uken. På kvelden kliner de til med en av Oslos beste cocktailbarer (http://www.nordoslo.no/restaurantogcocktailbar/).

Leiligheten ligger i et område med spennende planer for framtiden som følge av "Tøyenløftet". Dette er et områdeprogram som handler om å få til en nedenfra-og-opp stedsutvikling i tråd med innbyggernes behov og ønsker. Dette innebærer bl.a. planer om nytt badeland, park over Finnmarksgata m.m. Oslo kommune og staten gir 25 millioner hver, til sammen 50 millioner hvert år i prosjektperioden. Innbyggere, frivillige lag og organisasjoner skal gis mulighet til deltakelse i beslutningsprosessen (kilde: Oslo kommune).

Kollektivt kommer man seg raskt fram i hele byen med hyppige avganger på T-bane (fra Tøyen går samtlige linjer), trikk og busser. Nærmeste busstopp er kun ett minutts gange fra boligen (stoppet "Helgesens gate" i Finnmarskgata). Buss nr. 31 med rute døgnet rundt alle dager samt trikk nr. 17 har stoppested i Trondheimsveien ca. 250 meter fra leiligheten.

I umiddelbar nærhet finner man vakre Botanisk hage, Tøyenparken og Ola Narr for avkobling, Sofienbergparken er også like i nærheten. I Tøyenparken ble X-games nylig avholdt, og dette ble en stor suksesss! Urbane gleder med caféer, restauranter og andre utesteder er aldri lenger unna enn en kort gåtur, til Grünerløkka kommer man til fots på ca. 10 minutter. Her finnes kjente usteder og kafeer som Mucho Mas, Munchies, Grünerløkka Brygghus, Villa Paradiso, Nighthawk Diner, Tea Lounge, Bar Bocca, Blå, Parkteateret, Fru Hagen, Ryes m.fl. Med Ringen Kino fikk Grünerløkka sin nye storstue med et topp moderne kinoanlegg for noen få år siden og sørget for at kulturtilbudet i området er komplett, teateret i Trikkestallen på Torshov har vært etablert i lengre tid. Ved Akerselva kan populære Mathallen by på både det lille og store ekstra innen kulinariske opplevelser, mens anerkjente Blå byr på konserter året rundt.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette. Se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 550 000,-

Fellesgjeld

Kr 193 830,-

Totalpris

Kr 3 743 830,-

Felleskostnader

Kr 3 706,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1939

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

52m2

Bruksareal

52m2

KR-kode

401863

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 2
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sofienberggata 57 D, 0563 Oslo

Gnr. 229, bnr. 141 i Oslo kommune.

Andelsnr. 127, Sofiemo borettslag, org.nr. 948 451 743

Tomten

Eiet tomt på 8.582 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet felles tomt med plen, busker, trær, asfalterte internveier, flaggstang og benker.

Parkering

Sofiemo borettslag leier ut fem garasjeplasser og 50 utendørs parkeringsplasser (22 plasser

med motorvarmer og 28 plasser uten). Ventetid må påregnes. Omlag halvparten av de utendørs parkeringsplassene er tilknyttet motorvarmer.

Leieprisene er iht styreleder:

kr. 1.050,- kroner for garasjeplass

kr. 620,- kroner for parkeringsplass med motorvarmer

kr. 530,- kroner for parkeringsplass uten motorvarmer.

USBL fastsetter en engangsavgift for første gangs inngåelse av leie. Man må søke borettslaget om parkeringsplass. I søknaden må det fremgå hvem som søker og hvilken type parkeringsplass man primært ønsker.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm

Totalt bruksareal: 52 kvm

Totalt primærrom: 52 kvm

Primærrom:

3. etasje 52 kvm: Entré, 2 soverom, bad, kjøkken og stue med utgang til balkong.

I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 7,5 kvm og en kjellerbod på ca. 4 kvm. Begge er merket med 127.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.10.2016 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Delikat 3-roms pusset opp i 2012 med unntak av bad. Under oppussing ble det lagt nytt gulv, nye vegger, ny kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, nye fliser i gangen, ny belysning og nye skap.

Entré:

Stor og innbydende flislagt entré pusset opp i 2012. Skyvedørsgarderobe. Nytt calling-anlegg med åpner.

Stue:

Lys og romslig stue med store vindusflater som gir godt med naturlig lys inn i rommet. Stuen har en delvis åpen løsning til kjøkken og rommer god plass til både salong/sofa, samt spisestue. Overflater pusset opp i 2012. Stuen vender ut mot frodig bakgård. Utgang til stor solrik balkong med sol fra ca. 14:00 - 20:00 sommerstid.

Kjøkken:

Delikat Ikea kjøkken med mye skap og benkplass som gjør matlagingen til en glede. Ikea kjøkkeninnredning fra 2012 med hvite fronter med integrerte håndtak. Benkeplate i laminert spon. Spotter under overskap.

Integrert i innredningen følger oppvaskmaskin, stekeovn, kokeplater (induksjon) og kjøl/frys.

Uttrekksventilator (kullfilter) over kokeplate. Speilplater mellom over og underskap. Stålkum og ett-greps blandebatteri.

Hovedsoverom:

Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobe. Stor skyvedrørsgarderobe medfølger salget.

Soverom 2:

Lyst og pent rom som kan brukes etter eget behov og ønske. Hva med barnerom, walk-in closet, kontor eller gjesterom? Mulighetene er mange.

Bad:

Delikat flislagt bad pusset opp i 2005/2006. Dusjnisje med skyvedører og sokkel. Servantskap og speilskap

Oppvarming

Fyring og varmtvann inkl i fellesutgifter. Forrige eier valgte å fjerne radiatorer da de ikke har hatt bruk for denne oppvarmingen. Det er likevel lagt til rette for å kunne koble på nye radiatorer. Det finnes inspeksjonsluker i stuen og på begge soverommene.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1939.

Det foreligger ikke ferdigattest men et uattestert ekspedisjonsdokument fra 1939.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at forrige eier flyttet kjøkken ut mot stuen og laget et ektra soverom.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst en leieavtale på borettslagets eiendom. Leie av næringslokale i 10 år.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler bestemmelse om bebyggelse. Servitutten vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sofiemo Borettslag.

Borettslaget består av tre gårder: Sofienberggata 55, Sofienberggata 57 og Monrads gate 13. Til sammen rommer gårdene 140 leiligheter, samt seks forretningslokaler.

Forretningsfører er USBL, tlf. 008725

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Grilling på balkong skal ikke skje med kullgrill.

Selskapets eiendommer er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring. Avtalenummer: SP586977.

Plalagte påkostninger:

Endring fra oljefyr til fjernvarme fra hafslund. Boretslaget har fått en låneramme på opp til 4 millioner til dette. Dette fordeles på de 140 leilighetene etter fordelingsnøkkel. Eksakt hva det vil koste vites ikke før arbeidene er ferdig. Andre planlagte framtidige arbeider iht. vedlikeholdplan frem til 2025 er: Vedlikehold og ombygging av vaskeri, male vinduer, småreparasjoner på fasade, rens av røropplegg/leiligheter 2019 PowerClean, oppgangsdører, garasjedører: Slipe, lakke/male. Bytte til dørpumper med «hold åpen»-funksjon, oppgangsdørene, brannvarsling næringslokaler, utearealer, tak/ Omtekking. Som følge av dette kan fellesgjeld og/eller felleskostnader øke. Komplett vedlikeholdsplan kan fåes ved henvendelse til megler.

Borettslaget har nylig hatt vedlikehold på balkonger med tanke på lekkasjer.

Andre foretatte påkostninger den senere tid er: Reparasjon av tak på Sofienberggata 55 og 57, installasjon av nytt brannvarslingsanlegg, inkludert montering av sirene og detektor i alle leilighetene, oppussing av oppgangene og nytt calling anlegg.

Borettslaget har en avtale med firma Elektro-Sivert om tilnærmet årlig kontroll av det elektriske anlegget i fellesområdene. Kontroll er gjennomført i 2015, og avvikene er lukket i tråd med det som framkom i rapporten.

Borettslaget har egen hjemmeside. Adressen er www.sofiemo.no.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommunedelsplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.15. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er gitt.

Diverse

Følgende medfølger ikke salget:

XXX

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.708,- pr. mnd. og inkluderer: varmtvann, fyring, trappevask, kabel-TV, vaktmestertjeneste, kommunale

avgifter, forsikring, løpede drift, betaling av andel renter og avdrag.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter: kr 42,-

Felleskostnader: kr 2 518,-

Avdrag: kr 283,-

Lånekostnader: kr 86,-

Lånekostnader: kr 86,-

Renter: kr 187,-

Lånekostnader: kr 48,-

Avdrag: kr 223,-

Lånekostnader: kr 233,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2016 er fastsatt til 2 promille og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten utgjør, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen ikke vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.406,-

- Innmeldingsavgift: 300.-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.751.295,- Av dette beløpet utgjør kr 193.830,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 3.900,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.406,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers eierskifteforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler kan formidle kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at Krogsveen mottar en provisjon av formidling av lånekunder til Danske Bank. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til: Provisjon: 1,4% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.990,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Nathalie Kristiansen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?