Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 525 000,- for kr 5 525 000,-

Nydelig kjøkken med god plass til spisebord ved vindu

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Soverom

Soverom

Soverom

Barnerom

Barnerom

Gang

Gang

Bad

Bad

Bad

Rosett

Leiligheten har en nydelig bakgård tilrettelagt for både barn og voksne

Bakgården sommerstid

Fasade

Plantegning

Bislett/Bolteløkka - Delikat 3-roms gjennomgående leil m/ nyere kjøkken. God takhøyde. Store vinduer som gir godt med lys.

Sofies gate 70 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 250 000,-

Bislett/Bolteløkka - Delikat 3-roms gjennomgående leil m/ nyere kjøkken. God takhøyde. Store vinduer som gir godt med lys.: Bislett/Bolteløkka - Delikat 3-roms gjennomgående leil m/ nyere kjøkken. God takhøyde. Store vinduer som gir godt med lys.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 5 250 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 637,-
Fellesgjeld:
Kr 51 522,-
AREAL (P-ROM / BRA)
66 / 66 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Sofies gate 70 A. Leiligheten ligger fint til i 2.etasje med usjenert utsyn og fantastisk bakgård. Bolteløkka er et ettertraktet boligområde mellom Bislett og Adamstuen. Her bor du midt i byen, godt skjermet for trafikk og bystøy.

Beliggenheten i Sofies gate gir deg et spesielt sentralt utgangspunkt med nærhet til alt hovedstaden har å by på i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud – samt god offentlig kommunikasjon (buss og trikk). Taxiholdeplass rett i nærheten gir deg drosje på rappen. Fem minutters gange bringer deg til St. Hanshaugen med steder som Pascal, Smalhans, Java og Gutta På Haugen. Enda kortere er det til Stensparken. Nye Tranen og Grus Grus på Alexander Kiellands plass ligger 15 minutter unna, mens Bislett yrer av koselige fortauskaféer og restauranter. I umiddelbar nærhet ligger Thereses gate som byr på blant annet Kaffebrenneriet, Godt brød, apotek, Coop, Bunnpris, Kiwi, Vinmonopolet, Dekka, Laundromat og L'ardoise samt andre koselige kaféer, butikker og restauranter.

Like ved ligger en av Oslos mest ettertraktede handlegater som strekket fra Bogstadveien til enden av Hegdehaugsveien, med et unikt utvalg motehus og nisjeforretninger. Gangavstand også til

sentrum med alt Oslo har å by på.

Området preges av parker og grøntområder, som "Idioten", Stensparken med plaskebasseng, lekeplasser og uteservering og selvsagt selveste St.hanshaugen park.

Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene?

Det er gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Bislett Stadion, SATS og historiske Bislett Bad, samt Voldsløkka. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper, både sommer og vinter.

Flere dagligvarebutikker i nærheten, deriblant Joker, Bunnpris, Coop Extra og Rema 1000. Ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen til Matvarehuset Jacobs ved Colosseum. Mathallen ved Vulkan, for å ikke glemme delikatesseforretningen Gutta på Haugen like ved.

For studenter ligger høyskolesenteret på Bislett i gangavstand, retning sentrum. I motsatt retning ligger Tannlegehøyskolen og Veterinærhøyskolen. Ellers er det gode kollektivmuligheter til Universitetet i sentrum, Blindern og BI i Nydalen.

Når det gjelder kollektive knutepunkter, er Bislett viktig. Her finner du både blåtrikken med trikkelinjene 17 og 18, samt 21-bussen. Flere holdeplasser innen rekkevidde med bl.a. rutene 20-, 28- og 37-bussen. Samtlige med hyppige avganger. Fra Majorstuen går t-banen til de aller fleste av byens hjørner.

Dette er en perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt og samtidig vil ha kort vei til flotte og attraktive nærområder. Her vil du trives godt!

Barnehager og skoler

Leiligheten sogner til Bolteløkka skole. Det er flere barnehager i området.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 250 000,-

Fellesgjeld

Kr 51 522,-

Totalpris

Kr 5 301 522,-

Felleskostnader

Kr 3 637,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1898

Soverom

2

Primærrom

66m2

Bruksareal

66m2

Tomt

496m2

KR-kode

4018196

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sofies gate 70 A, 0168 Oslo

Gnr. 217, bnr. 329, snr. 5 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 496 kvm.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 77 kvm

Totalt bruksareal: 66 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm

Primærrom: 66 kvm: Bad, kjøkken, stue, entré, 2 soverom.

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 7 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.09.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:

TG 2:

Vinduer:

Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

Varmtvannsbereder:

Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen (2001)

Den anbefalte brukstiden på berederen etter Byggforskserien 700.330 er 20 år.

Det anbefales at det ettermonteres en waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå

vannskader ved en evt. lekkasje ved montering av ny bereder.

Bad:

Badet er fra 2001/2002 og over halvparten av anbefalt brukstid er gått.

Kjøkken er flyttet ut i den ene stuen.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Stilfull og luftig 3-roms selveier med pen standard. Leiligheten har en god og gjennomgående planløsning og særdeles flotte lysforhold med store vindusflater som gir lys fra to sider.

Leiligheten er pusset opp i 2014/2015 med nytt kjøkken, nytt flytende heltre eikegulv på bad samt maling av alle vegger og tak.

Leiligheten er malt i moderne farger og har særdeles pen og gjennomført standard på innredninger og utstyr. Leiligheten er innredet av arkitekter, noe som gir et meget solid inntrykk. Leiligheten har en generøs takhøyde.

Seksjonen ligger fint til i byggets 2. etasje og har minimalt med innsyn fra naboer. Leiligheten er en del av et svært populært og veldrevet sameie på rolige Bolteløkka. Stor og flott oppbygget bakhage med sittegruppe, sandkasse, trampoline og dukkehus for barna.

Leiligheten består av gang med klesoppheng, bad med fliser på vegg og heltre eik på gulvet. Servant, toalett og dusj, samt hyller til oppbevaring.

To soverom som vender mot rolig bakgård. Hovedsoverom har integrert klesoppheng på vegg. Leilighetens senter er stue og kjøkken som flyter fint i hverandre. Generøs takhøyde, nydelige tregulv og store vindusflater gjør stue og kjøkken til et sosialt og romslig allrom.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller og det er fellesvaskeri for beboerene.

Felles sykkelbod i bakgården med parkering til både sykler og barnevogner.

Flere leiligheter i gården har balkong mot bakgården som er satt opp i nyere tid. Disse byggesakene er avsluttet hos Plan og Bygningsetaten, men styret er positive til at det søkes om ny tillatelse for å sette opp en lik balkong

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via elektriske ovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1898.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1898.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er ikke tingslyst noen servitutter på sameiets eiendom.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameie Sofies gate 70, med sameiebrøk 660/12643.

Sameiet består av 14 leiligheter og 1 næringsseksjon.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold: Hund og katt er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: Sameiet har gjort en god del oppgraderinger siste årene, her er noen av tingene:

2011:

Oppussing av fasader

2012:

Piperehabilitering

Spyling og videofilming av avløpsrør

Det ble laget en vedlikeholdsplan av OBF.

2016/2017:

Bakgårdprosjekt

Innspeksjon av luftekanaler

Planlagte påkostninger: Ingen planlagte påkostninger ihht styreleder. De er ajour ihht vedlikeholdsplan fra OBF.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2837 datert 15.01.1986. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kontakt megler for mer informasjon.

Sofies gate 68 A-B - Bruksendring av kontorlokale i 1. etasje til bolig.

Mer info: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201305564

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

- Bygningen er vernet som kulturminne.

- Sittebenk på kjøkken, bokhyller i stue, skohylle i gang, lampeskjermer og ellers alle løse møbler vil ikke medfølge leiligheten.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.637,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, renter og avdrag på lån, kommunale avgifter, forsikring, forretningsfører, vaktmestertjenester, trappevask, løpende vedlikehold.

Fellesutgifter: 3.223,-

Renter og avdrag på lån: 414,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- pr. år. / 6.244 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6.190,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.440.184,-.

Av dette beløpet utgjør kr 51.522,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets St.Hanshaugen Rode 6
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Sofies plass 0.6 km
Fagerborg kirke 0.6 km
Bislett Stadion 0.6 km
Knud Knudsens plass 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 52.9 km
Sentralstasjon Oslo S 3.7 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.7 km
T-bane stasjon Nationaltheatret jb.st. 1.7 km
Trikkeholdeplass Stensgata 0.2 km
Bussholdeplass Stensgata 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.8 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.9 km
Treningssenter The Work Out 0.3 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.2 km
Ila skole (1-7 kl.) 1.2 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1.3 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.5 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.7 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.8 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.6 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.7 km
Kristelig gymnasium 0.7 km

Barnehager

Bolteløkka barnehage (1-5 år) 0.2 km
Rosenborg barnehage (1-5 år) 0.6 km
Deutscher Kindergarten (1,5-5 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.1 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.5 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.7 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.8 km
Apotek Boots apotek Bislett 0.2 km
Apotek Veso apotek 0.3 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.3 km
Dagligvare Kiwi Bislett 0.2 km
Dagligvare Bunnpris Theresesgate 0.2 km
Kiosk/video Mix Scene1 Bislett 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Theresesgate 0.3 km
Bensin st1 Pilestredet 0.5 km
Bensin st1 Kirkeveien/Tåsenveien 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48 %
Andel kvinner 52 %
Gj.snittalder menn 35,9 år
Gj.snittalder kvinner 32,9 år
Husholdninger med barn 12,3 %
Husholdninger uten barn 87,7 %
Gj.snitt byggeår 1984
Gj.snitt tomtestørrelse 117
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: St.Hanshaugen Rode 6 922 640

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 50.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Therese Ekeli Berg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?