Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 625 000,- for kr 3 625 000,-

Velkommen til Solbergliveien 93 - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stue

Stue

Stue

Balkong

Balkong

Balkong

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Bad

Bad

Sov II

Gang

Gang

Fasade

Fasade

Fasade sommerstid

Nærområdet - Svært barnevennlig med flere barnehager og skoler i kort avstand fra leiligheten

Nærområdet - Flere dagligvarebutikker innenfor kort gangavstand

Nærområdet - Kort vei til både nye Oppsal senter og Tveita senter med forretninger og servicetilbud

Nærområdet - T-banestasjon på Oppsal

Nærområdet - Godlia skole

Nærområdet - Marka med flere bademuligheter ligger i nærheten

Nærområdet - Marka med flere bademuligheter ligger i nærheten

Nærområdet - Østensjøvannet

Nærområdet - Østensjøvannet

Kart

Plantegning

Oppsal

Solbergliveien 93

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 400 000,-

Oppsal: Meget pent oppusset 3-roms med bl.a. nytt kjøkken og bad. Skjermet beliggenhet med innglasset balkong. Rett ved marka!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 400 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 772,-
Fellesgjeld:
Kr 251 618,-
AREAL (P-ROM / BRA)
65 / 72 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktiv beliggenhet på populære Oppsal i et skjermet og tilbaketrukket boligområde. Lekeplasser, sittegrupper og store grøntarealer i umiddelbar nærhet. Kort vei til Østensjøvannet med et rikt dyre- og fugleliv. Umiddelbar nærhet til Østmarka med turterreng, lysløyper og badevann gir flotte turmuligheter sommer som vinter. Østmarksetra og Rustadsaga er naturlige samlingspunkt i Østmarka. Nøklevann med mulighet for leie av kanoer og kajakker sommerstid. Idrettsanlegg på Trasop med bl.a. idrettshall og kunstgressbaner.

Bydelen byr også på et godt aktivitetstilbud med flere aktivitets, kultur og fritidsklubber. SATS på Hellerud samt flere treningstilbud på Oppsal Arena.

Godlia, Skøyenåsen og Oppsal T-banestasjon i kort avstand fra leiligheten. Kort vei også til buss nr. 66 og 78 i Vetlandsveien samt bussforbindelse i Hellerudveien.

Kort vei til både nye Oppsal senter og Tveita senter med forretninger og servicetilbud.

Barnehager og skoler

Solbergliveien 93 sogner pt til Godlia skole. Skolegrensene er veiledende og revideres av Utdanningsetaten hver høst. Foresatte vil få plass til sitt/sine barn ved skolen de tilhører i henhold til skolegrensene, eller ved den nærmeste skolen med ledig plass. Foresatte kan også søke sitt/sine barn over til en annen skole.

Under følger et utdrag fra vedlagt nabolagsprofil over de nærmeste skole- og barnehagetilbudene:

- Oppsal skole (1-10 klasse): 0,5 km

- Godlia skole (1-7 klasse): 0,8 km

- Ulsrud VGS: 1,9 km

- Hellerud VGS: 1,9 km

- Fuglemyra barnehage (0-6 år): 0,1 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 400 000,-

Fellesgjeld

Kr 251 618,-

Totalpris

Kr 3 651 618,-

Felleskostnader

Kr 3 772,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1962

Soverom

2

Primærrom

65m2

Bruksareal

72m2

Tomt

14005m2

KR-kode

37.18205

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Solbergliveien 93, 0683 Oslo

Gnr. 144, bnr. 1156, i Oslo kommune.

Leil.nr. 1011, andelsnr. 11,

Stormyra Borettslag, org.nr. 950 393 351

Tomten

Eiet tomt på 14.005 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 74 parkeringsplasser som tildeles av styret etter søknad, dersom det er ledige plasser. Kostnaden forbundet med leie av plass legges inn i leietakers husleie. Det tilkommer i tillegg OBOS et eieskiftegebyr som belastes leietaker. Det er MC parkering i borettslaget.

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm

Totalt bruksareal: 72 kvm

Totalt primærrom: 65 kvm

Primærrom:

Gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom: 65 kvm

Sekundærrom:

Innglasset balkong: ca 7 kvm gulvareal

I tillegg disponerer boligen 3 antall boder. 2 Av disse er beliggende i byggets kjeller, og er på ca 2 og 3 kvm. Den siste er en loftsbod med ca 11 kvm gulvareal og skråhimling.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.11.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bærende betongkonstruksjoner. Utlektet og kledd med teglimitasjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Alle punkter er vurdert til TG1 (tilstandsgrad). Dog er noen punkter ytterligere kommentert, blant annet da det er noe bruksslitasje på inngangsdøren og det mangler dørhåndtak på det minste soverommet. I tillegg var ikke koketopp tilkoblet på befaringsdagen, og det gjenstår noen el. installasjoner etter oppussing som skal gjøres ferdig fortløpende og før visning.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Meget pent oppusset 3-roms andelsleilighet med gjennomgående og moderne planløsning, attraktiv beliggenhet og fine lysforhold. Leiligheten fremstår luftig, med store rom og god takhøyde. Her bor du tilbaketrukket og stille, med nærhet til byen og med kort vei til marka. Boligen kan by på mange flotte kvaliteter som bør oppleves. Her kan nevnes:

- Nyere kjøkken (2017) og nytt bad (2018)

- Meget god romlayout og arealfordeling

- Generøs takhøyde

- Nylig oppussede gulv-, vegg- og himlingsflater

- Oppgradert elektrisk anlegg

- Innglasset balkong på ca. 7 kvm.

- Rikelig med bodplass

- Gulvvarme i stue, entré og på bad

Entré/gang:

Praktisk og pen entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Entréen fikk i 2017 nye laminatgulv med gulvvarme, og så sent som i år ble veggene malt og nytt listverk montert. Naturlig plass til klesavheng og skotøy, samt oppbevaringsmøblement.

Bad/wc:

Lekkert nyoppusset baderom som var nytt i 2018 med varmekabler i gulvet og opplegg for vaskemaskin. Badet har dusjnisje med innsvingbare glassvegger, vegghengt toalett, servant med underskap og speil med lys over. Downlights i himling med dimmerbryter. Badet er iflg. eier pusset opp av SKP Bygg.

Kjøkken:

Åpen kjøkkenløsning med stilren og moderne innredning som var ny i 2017/18. Kjøkkenet har hvite, glatte fronter med integrerte håndtak. God kombinasjon av skap- og benkeplass. Rikelig med lysinnslipp som gir kokken gode arbeidsvilkår. Laminat kjøkkenbenk med oppvaskkum i sort utførelse med ett greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer med kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin, samt stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap. Induksjon platetopp. Laminatplate mellom kjøkkenbenk og overskap. Ventilatorhette i hvit utførelse med kullfilter. Det er montert lekkasjestopper og varmtvannsberder (ny i 2018) i benkeskap under oppvaskkum og komfyrvakt.

Plass til spisebord i direkte tilknytning til både kjøkken og stue - et naturlig samlingspunkt for både familie og gjester.

Stue:

Lys og pen stue med varme i gulv og store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Her finnes godt med plass for både sofagruppe, salongbord og tv-seksjon. Stuen fikk i 2017 nye laminatgulv, samtidig som vegger og tak ble malt. Fra stuen er det direkte utgang til balkong.

Balkong:

Romslig innglasset balkong på ca. 7 kvm. med plass til både sittegruppe og grill. Boligen generelt, og balkongen spesielt, har en usjenert beliggenhet med utsyn mot grøntområder. Balkongen vender mot sør og har sol fra tidlig formiddag til tidlig ettermiddag iflg. eier.

Hovedsoverom:

Lyst og pent hovedsoverom med helt ny skyvedørsgarderobe som har speilfront. God plass til dobbeltseng med tilhørende møblement, samt sminkebord e.l. Nyere laminatgulv også her. Malte vegg- og himlingsflater. Soverommet vender mot rolige fellesområder som sikrer en god natts søvn.

Soverom II:

Soverommet er i dag innredet som barnerom, men fungerer utmerket som både gjesterom/kontor. Mulighet for dobbeltseng også her om ønskelig.

Diverse:

- Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter

- Dørcalling

- Veldrevet borettslag

- Rask avklaring av forkjøpsretten

- Ingen dokumentavgift!

Oppvarming

Boligen varmes opp via varme i baderomsgulv, gangen og stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1965. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

På eiendommen er også etterslepsrapport datert 1994 etter fasaderehab (ny fasadekledning og nye vinduer), sluttnotat vedr nye balkonger m.m. (henlagt) og ferdigattest datert 2009 etter rehab av våtrom. Også disse dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler bestemmelse om vann/kloakkledning med flere bestemmelser.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Stormyra Borettslag.

Borettslaget består av 112 andelsleiligheter.

Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99.

Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Forsikret hos: NEMI - polisenummer 20867.5.

Borettslaget er tilknyttet Oppsal Vaktmestersentral

Dugnad må påregnes.

Trappevask er bortsatt til et firma.

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse eller plage for andre beboere.

Borettslaget har to fellesvaskerier. Beboere i nr 93 skal bruke vaskeriet i Solbergliveien 99.

Foretatt påkostninger de senere år:

2018

- Norsk Brannvern hadde inspesjon i januar 2018 for å påse at alle leiligheter var godkjent i forhold til brannvern.

2017

- Oppgradering av pipene i blokk 93-99 og 101-103 startet. Utført av blikkenslager Albretsen & Grohshenning AS.

- Laget MC parkering og satt opp nye sykkelstativ.

- Alle vinduer i borettslaget ble skiftet ut. Utført av DVS.

- Alle sylinderlåser skiftet til keyless, og nytt ringetablå.

2012

- Asfaltering av p-plassene og montering av motorvarmeuttak.

2007-2009

- Rehabilitering av bad, røropplegg samt el-anlegg

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten paralellavklares. Konferer megler for nærmere info. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-474 datert 20.03.53 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Selger forbeholder seg retten til å ta med seg taklampe på hovedsoverom.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.772,- pr. mnd. og inkluderer: drift og vedlikehold, felleskostnader, forretningsførsel, bygningsforsikring m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader kr 3.167,-

Balkonger kr 605,-

Ytterligere fordelig foreligger ikke hos forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.500,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.661.191,-. Av dette beløpet utgjør kr 253.103,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Vetland Øst
Kirkesogn Oppsal

Steder i nærheten

Oppsal kirke 0.4 km
Oppsal samfunnshus 1 km
Østmarksetra 1.9 km
Tveten Gård 2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45 km
Sentralstasjon Oslo S 8.4 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 3.2 km
T-bane stasjon Oppsal T-banestasjon 1 km
Bussholdeplass Vetlandsveien 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjartbakken balløkke 0.8 km
Idrettsanlegg Oppsal Arena 0.8 km
Treningssenter Mudo Ulsrud 1.2 km
Treningssenter Femina treningssenter 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Oppsal skole (1-10 kl.) 0.5 km
Trasop skole (1-7 kl.) 0.8 km
Godlia skole (1-7 kl.) 0.8 km
Østmarka skole (1-10 kl.) 1.3 km
Skøyenåsen skole (8-10 kl.) 1.1 km
Ulsrud videregående skole 1.9 km
Hellerud videregående skole 1.9 km

Barnehager

Fuglemyra barnehage (0-6 år) 0.1 km
Soltoppen barnehage (3-6 år) 0.4 km
Vetlandsveien barnehage (2-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Oppsal Senter 0.8 km
Kjøpesenter Tveita Senter 1.9 km
Postkontor Coop Prix Oppsalstubben 0.3 km
Postkontor Coop Prix Haakon Tveters vei 1.3 km
Apotek Boots apotek Oppsal 0.8 km
Apotek Vitusapotek Ulsrud 1.2 km
Vinmonopol Tveita Vinmonopol 1.9 km
Vinmonopol Bøler Senter Vinmonopol 2.6 km
Dagligvare Rema 1000 Oppsal 0.2 km
Dagligvare Coop Prix Oppsalstubben 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Oppsal t-bane st. 0.8 km
Kiosk/video Mix Video Nova Oppsal 0.8 km
Bensin Esso Hellerudveien 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,9 %
Andel kvinner 53,1 %
Gj.snittalder menn 34,1 år
Gj.snittalder kvinner 37,4 år
Husholdninger med barn 30,3 %
Husholdninger uten barn 69,7 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Vetland Øst 1732 907

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: fastpris kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?