Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 790 000,- for kr 2 790 000,-

Velkommen til Spektrumveien 4 - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen

Lys stue med nymalte vegger

Utsyn mot hyggelige fellesareal

Plass for flere møbleringsmuligheter

 

 

Seperat kjøkken med kjøkkeninnredning fra IKEA

Profilerte fronter og rustfrie håndtak, samt benkeplate i tre

Oppvaskkum i hvit utførelse med ett greps blandebatteri

Plass til mindre spisebord ved kjøkkenvinduet

Flislagt bad med delikate blåtoner

Servant med underskap ble byttet i 2019

Opplegg for vaskemaskin, og over er varmtvannsbereder plassert

 

 

Adskilt, hyggelig alkove

Vindusflate vender ut mot fellesareal

Praktiske, vegghengte skap for oppbevaring

I entréen er god plass for skotøy og klesavheng

Velkommen hjem!

Plantegning

Fasade - Spektrumveien 4

 

Pent opparbeidet fellesareal i borettslaget

 

 

Flotte grøntområder også i nærheten av borettslaget

 

Matbutikk i gangavstand, og det er også søndagsåpen butikk i nærheten

På Helsfyr er flere buss- og t-banetilbud

Flere kafeer i området - som her på Helsfyr

 

Kart

Teisen Park

Spektrumveien 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 550 000,-

Teisen Park: Arealeffektiv og pen andelsleilighet med god planløsning og tilbaketrukket beliggenhet. Lave felleskost. | Veldrevet BRL

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 550 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 041,-
Fellesgjeld:
Kr 30 125,-
AREAL (P-ROM / BRA)
35 / 35 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Svært attraktiv og sentral beliggenhet i populære Teisen Park borettslag. Dette er et hyggelig og veletablert boligområde med store, parkmessige grøntarealer mellom byggene hvor du også har sittegrupper, lekeplasser og beplantning.

I umiddelbar nærhet finner du bussholdeplass i Tvetenveien og Teisenveien med hyppige avganger. Det er barnehager, skoler i alle trinn og nærbutikk. Kort vei til både Fyrstikktorget, Bryn- og Tveita Senter med gode handlemuligheter. Kiwi og Rema 1000 ligger i gangavstand til leiligheten.

Større kjøpesentre finner du på Alnabru med et bredt utvalg av alle typer butikker. Gangavstand til T-bane (Helsfyr, Brynseng eller Hellerud) med ca. 10 min reisetid til sentrum, i tillegg til togavganger fra Bryn stasjon. For fritidsaktiviteter har du Brynbanen ved Bryn skole som det nærmeste, samt Valle Hovin med fotballbane, ishall, treningssenter og idrettshall. Fine turområder ved Skøyen Hovedgård, Østensjøvannet og Østmarka for øvrig.

Teisen Park borettslag er et hyggelig og veldrevet borettslag med tradisjon for bl.a. julegrantenning og juletrefest. Velkommen til Teisen!

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 550 000,-

Fellesgjeld

Kr 30 125,-

Totalpris

Kr 2 580 125,-

Felleskostnader

Kr 2 041,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1950

Soverom

1

Primærrom

35m2

Bruksareal

35m2

Tomt

99627m2

KR-kode

37.18226

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Spektrumveien 4, 0666 Oslo

Gnr. 138, bnr. 48, i Oslo kommune.

Leil.nr. 87, andelsnr. 541,

Teisen Park Borettslag, org.nr. 952 556 819.

Tomten

Eiet tomt på 99.627 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet tomt med blant annet plener, trær og frukttrær, busker, blomster, sittegrupper, lekeplass og asfalterte internveier.

Parkering

Borettslaget har pt 307 parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Borettslaget har også garasjelag. Hvis du ønsker garasje, legg en lapp i garasjelagets postkasse på veggen i Prost Hallings vei 1. Garasjelaget når du også via parkering@teisen.no.

El-bil ladestasjon/parkeringsplasser ble etabler høsten 2016 - på Prærien i Tvetenveien, P-felt 4. Det ble montert 6 ladestasjoner, og alle plassene er utleid. El-bilplassene tilhører borettslaget og er ikke kommunale. Kostnaden pr El-bil plass er kr 1 800,- i tillegg til spesifisert strømregning for hver plass. Hver plass har egen måler og beboer blir belastet for den strømmen som blir brukt. Vi ser et økende antall som ønsker ladestasjon. Det er gjort klart til å utvide antall El-bil plasser og dette vurderes fortløpende.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 39 kvm

Totalt bruksareal: 35 kvm

Totalt primærrom: 35 kvm

Primærrom:

Gang, bad, kjøkken, stue, alkove: 35 kvm

I tillegg disponerer boligen tre boder, hvorav to er beliggende i kjeller og måler ca 1,5 kvm hver, og den siste er på loft med ca 5,5 kvm gulvareal (skråhimling).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.01.2019 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bærende betongkonstruksjoner, teglforblendet. Skråtak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Etasjeskillere i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Noen punkt er vurdert til TG2:

- Vinduer har kort gjenværende levetid med henvisning til levetidstabeller. Det er dog vedtatt at vinduer i borettslaget eldre enn 2014 skal byttes. Beboerne ble informert om dette bl.a. i rundskriv fra desember 2018, som ligger tilgjengelig på borettslagets hjemmeside.

- Kjøkkeninnredning har blitt vurdert til TG2 grunnet noe oppsrukket benkeplate ved kummen, samt gammel silikonfuge som har løsnet enkelte steder.

- VVS/sanitærinstallasjoner grunnet at det ikke er fremlagt dokumentasjon på badets oppbygging. Uten dokumentasjon kan ikke takstmannen vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. I tilleg er det noe misfarging av silikonfuge i dusjen, og eier opplyser i egenerklæring at det har vært observert sølvkre. Det har kun vært enkeltindivider.

Utover dette er alle resterende punkt vurdert til TG1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen og arealeffektiv andelsleilighet i attraktive Teisen Park Borettslag - et perfekt førstegangskjøp! Boligen har god planløsning og arealfordeling, adskilt alkoveløsning og separat kjøkken. Lysmalte vegg- og himlingsflater hvor vegger i stue, kjøkken og entré er nymalt fra 2019. Tilhørende leiligheten er hele tre eksterne boder, noe som gir godt med lagringsplass utover den som allerede i boligen. Leiligheten har flott beliggenhet internt i borettslaget, omkranset av hyggelig, pent opparbeidet fellesareal. Dette er et hyggelig og veletablert boligområde med store, parkmessige grøntarealer med sittegrupper, lekeplasser og beplantning.

Nærmere innhold:

Entré:

Lys entré med praktisk, innebygget garderobeløsning for klesavheng. Det er godt med oppbevaringsplass generelt for leiligheten. I entréen, så vel som stue og kjøkken, ble veggene malt så nylig som i januar 2019. Videre tilgang til boligens øvrige rom, noe som understreker den gode planløsningen.

Stue:

Lys stue med nymalte vegger. Stuevinduet vender ut mot fellesarealer, og skaper et fint lys inn i rommet. På denne siden av leiligheten er ettermiddagssol. Plass for både sofagruppe, salongbord, tv-seksjon og et lite spisebord.

Kjøkken:

Seperat kjøkken med kjøkkeninnredning fra IKEA. Profilerte fronter og rustfrie håndtak, samt benkeplate i tre. Oppvaskkum i hvit utførelse med ett greps blandebatteri. Keramisk koketopp, innebygget stekeovn og integrert oppvaskmaskin (smal type). Naturlig plass for mindre spisebord ved kjøkkenvinduet.

Bad:

Flislagt bad med delikate blåtoner. På badet er servant med underskap og speilskap over som ble byttet i 2019, dusjhjørne og gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder fra Oso plassert på veggen over vaskemaskinen. Baderommet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2003-2004.

Alkove:

Adskilt alkove på ca. 4,5 kvm. med praktiske, vegghengte skap for oppbevaring. Vinduet vender ut mot skjermet og rolig fellesareal.

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektriske panelovner. Det er varmekabler i baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger et arkivkort på eiendommen som henviser til at ferdigattest på eiendommen foreligger med dato 29.08.1958.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men det er ifølge selger ikke gjort endringer i hans eietid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v, om garasje/parkering, vann/kloakkledninger, om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v og om adkomstrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Teisen Park Borettslag.

- Borettslaget består av 537 leiligheter og 2 tjenesteleiligheter.

- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00.

- Borettslagets eiendommer er forsikret hos NEMI.

- Dugnad må påregnes.

- Vedrørende dyrehold er husordensreglene til Teisen Park Borettslag er i henhold til lovverket, husleieloven § 5-2. Hundehold godkjennes kun dersom særskilte grunner taler for hundeholdet og dette ikke er til ulempe for øvrige beboere. Styret krever skriftlig søknad om hundehold med godkjennende signatur fra øvrige beboere i oppgangen, som vedtatt av generalforsamlingen.

- Mai er måned for generalforsamling i Teisen Park.

- Borettslaget har selskapslokale i vaskeribygningen for leie. Her er det servise og utstyr til 40 personer, kjøleskap med fryseboks, oppvaskmaskin, komfyr, kaffetraktere, egen garderobe, to toalett og alt du trenger for å holde et selskap.

- Teisen Park hundeklubb er opprettet for å ivareta et godt hundemiljø i borettslaget, slik at både de med og uten hund kan trives. Alle hunder som bor i borettslaget skal godkjennes av Styret og blir automatisk medlem i klubben.

- Fellesvaskeriet er i Prost Hallings vei 1 og skal brukes i henhold til gjeldende regler. Styret har kontortid i Prost Hallingsvei 1, hver tirsdag mellom kl. 18.00-18.30.

- Ved all form for ombygging, oppussing, rehabilitering o.l. i leiligheten, skal det benyttes godkjente håndverkere på de områdene dette er påkrevet etter lov og forskrifter, eksempelvis autorisert elektriker, rørlegger, tømrer e.l.

- Boligselskapets hjemmeside: www.teisen.no.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017/2018:

- Borettslaget har gjennomført fasadevask av borettslaget. Arbeidet ble utført av Muremester Nils Berg AS. Grunnmurer ble også pusset om malt.

- Det ble gjennomført spuling av avløpsrørene i hele bygningsmassen for å få bedre avrenning i avløp samt forebygge fremtidige tette avløp. Arbeidet ble utført av GRAVCO.

- Feie- og tilsynstjenester AS har gjennomført videokontroll av alle skorsteinsløp i borettslaget. Feil og mangler ble påvist, men dette er utbedret og skal pr telefonsamtale med styreleder 18.01.19 være i orden.

- Utskiftning av vinduer ble påbegynt i 2017, og pågår enda.

2016:

- El-bil plasser etablert. 6 stk.

- Utvidelse av parkeringsplasser.

- Skifte av brannslukkingsapparater og utlevering av skumapparat til kjøkken.

1997-2005:

I perioden 1997-2005 gjennomførte borettslaget en VVS rehabilitering på bad. Generalforsamlingen besluttet en grunnpakke som bestod i utskiftning av soilrør, kaldtvannsledning, sluk og avløp i etasjeskille, membran, påstøp og flis på gulv, samt sokkelflis. Utskiftning av vann og avløp har en levetid på ca. 50 år og styret mener derfor at det ikke er noen hensikt å iverksette noen felles baderomsoppussing.

Planlagte påkostninger:

- Resterende vinduer og balkongdører må skiftes ut, og må tas i tiden fremover. Vinduer og balkongdører som allerede er skiftet ut i perioden 2014-2019 vil ikke bli byttet. Iht rundskriv pr desember 2018 vil det ved oppstart av prosjektet i 2019 bli aktuelt med nytt låneopptak og styret vil komme med mer informasjon om hvordan dette påvirker felles-kostnadene i første kvartal av 2019.

- Det er totalt lagt opp til 20 plasser for el-bil i infrastrukturen, og det jobbes med hvordan utvidelsen skal utføres. Det er pr samtale med styreleder 18.01.19 ikke vedtatt noen ytterligere utvidelse av ladestasjon for el-bil pr dd. De jobber også med muligheten for å få satt opp kommunale ladestasjoner.

- Styret har valgt å gå til anskaffelse av en ny vaskemaskin til fellesvaskeriet av typen Electrolux; normalsentrifugerende med kapasitet på 28 kg. Maskinen skal bli levert like etter nyttår. Det blir samtidig foretatt mindre utbedringer av området der disse maskinene står.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Denne parallellavklares. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-375 datert 07.06.49 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

I området er et par planer;

- Plan og Bygningsetaten - Saksnummer 201305999 gjelder Teisenparken (Regnbueveien) ifb med etablering av barnehageplasser.

- Plan og Bygningsetaten - Saksnummer 201416451 i Teisenveien 5 og 7 skal det etterhvert bli oppført omsorgsboliger og barnehage.

- Plan og Bygningsetaten - Saksnummer 201610133 gjelder at det etterhvert vil komme ny gang- og sykkelvei langs Tvetenveien. Dette kan bety ekspropriering av tomten til Teisen Park Borettslag, hvor ca en meter av gressplenen til borettslaget blir tatt, og flere bjerketrær må i den anledning felles. Det skal søkes om å bevare de eldre, større trærne som blir berørt. Dersom reguleringsplanen vedtas i 2019, kan prosjektene begynne i 2020. Mer info: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/sykkeloppgradering-i-tvetenveien/.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.041,- pr. mnd. og inkluderer: Bredbånd og kabel-tv (Get), nedbetaling av fellesgjeld, trappevask, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift av borettslaget, øvrige felleskostnader m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019. I forbindelse med prosjekt «utskiftning av vinduer- og balkongdører» i 2019 vil det bli aktuelt med nytt lånopptak for borettslaget. Styret vil komme med mer informasjon om hvordan dette påvirker felleskostnadene i første kvartal av 2019.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: kr 1.809,-

Trappevask: kr 130,-

Bredbånd 25 Mpbs: kr 102,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.588.844,-. Av dette beløpet utgjør kr 30.125,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Alna
Grunnkrets Teisen
Kirkesogn Østre Aker og Haugerud

Steder i nærheten

Teisenkrysset 0.6 km
Tvetenbrua 0.7 km
Bryn Hovedgård 0.9 km
Valle-Hovin 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 44.1 km
Sentralstasjon Oslo S 8 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 1.4 km
T-bane Brynseng T-banestasjon 1.1 km
Trikk Sofienberg 4.8 km
Buss Klosterheim 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bryn 7 og 11-mannsbane 0.5 km
Idrettsanlegg Valhall idrettsanlegg 1.3 km
Treningssenter Toppform Treningssenter 0.9 km
Treningssenter Vallhall Treningssenter 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Bryn skole (1-7 kl.) 0.5 km
Brynseng skole (1-7 kl.) 1.1 km
Tveita skole (1-7 kl.) 1.8 km
Høyenhall skole (1-10 kl.) 2.8 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 2 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 3 km
Haugerud skole (8-10 kl.) 3.4 km
Valle Hovin videregående skole 1 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.9 km

Barnehager

Teisen gård barnehage (3-6 år) 0.1 km
Teisenparken barnehage (1-6 år) 0.2 km
Regnbuen barnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Fyrstikktorget 1.7 km
Kjøpesenter Bryn Senter 1.8 km
Postkontor / post i butikk Etterstad Postkontor 1.6 km
Postkontor / post i butikk Meny Bryn 1.8 km
Apotek Vitusapotek Bryn 0.6 km
Vinmonopol Tveita Vinmonopol 1.9 km
Vinmonopol Alna Vinmonopol 2.8 km
Dagligvare Joker Teisen 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Bryn 0.6 km
Kiosk Narvesen Brynseng t-bane 1 km
Kiosk Nye Terningen kiosk 1.1 km
Bensinstasjon Circle K Bryn 1 km
Bensinstasjon Circle K Brynseng 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,2 %
Andel kvinner 49,8 %
Gj.snittalder menn 37,1 år
Gj.snittalder kvinner 37,5 år
Husholdninger med barn 18,9 %
Husholdninger uten barn 81,1 %
Gj.snitt byggeår 1972
Gj.snitt tomtestørrelse 4605
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Teisen 2476 1501

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Julia Hald
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?