Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 650 000,- for kr 6 650 000,-

Stor stue med spisestue

Utgang til stor og overbygget balkong fra stuen

Stuen er stor og gjennomgående

Stuen

Spisestue og stue med peis

Stuen sett mot gangen

Stemning

Separat kjøkken med spiseplass

Kjøkken med innredning fra byggeår

Hovedsoverom

Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe

Soverom nr 2 sett mot mellomgangen

Soverom vendt mot rolig bakgård

Soverom

Entre/gang med skyvedørsgarderobe

Pent, flislagt bad med varmekabler

Flislagt bad med badekar

Separat toalett med servant

Eget vaskerom med opplegg for vaskemaskin og utslagskum

Spiseplass på kjøkkenet

Trappeoppgang

Bakgården

Fasaden

Garasjeplass merket med «G» i garasjeanlegget i kjelleren følger boligen

Fasaden

Fagerborg kirke

Plantegning

Bislett

Sporveisgata 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 200 000,-

Bislett: Stor 3-roms med heis, peis, garasje og romslig balkong. Separat kjøkken, vaskerom og wc. Moderniseringsbehov. Hyggelig utsyn mot vakre Stensparken.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 542,-
AREAL (P-ROM / BRA)
91 / 92 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sporveisgata 4 ligger meget attraktivt og sentralt til i "hjertet" av Bislet.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Stensparken ligger i umiddelbar nærhet og det er kort gangavstand til både Slottsparken og St. Hanshaugen park. Josefines park er nylig oppgradert og ligger få kvartaler fra leiligheten. Parken er fylt med spennende kunst fra Fredrik Raddum og er lyssatt på kvelden. For øvrig ikke langt til vakre Frognerparken med skulptursamlingen Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, beplantning og grøntanlegg i særklasse.

Området har gode velvære- og treningstilbud innendørs med Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien, Fitness Xpress ved Sporveisgata og Barrys Bootcamp i Parkveien. Besøk gjerne også Bislett stadion for gratis innendørs løping i proffe omgivelser. På Bislett Bad kan man ta seg en svømmetur i bassenget eller trene i flott treningssenter.

Gangavstand til flere dagligvarebutikker, deriblant Rema 1000, Coop Extra, Kiwi og Meny m.m. Vinmonopol, post, apotek, bakerier, frisør, og caféer m.m. finnes i Thereses gate. Vil du sette tennene i noe smakfullt og utenom det vanlige, er det verdt å ta turen innom Flaneur Food på Briskeby; delikatesseforretningen med langstrakt disk proppet med spanske, franske og italienske godsaker.

Hovedstadens mest ettertraktede handlegate, Bogstadveien, ligger en kort spassertur unna og byr på et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate. I området finner du også hyggelige fortauskaféer og velkjente restauranter som Olivia, Brasserie Blanche og Lille Asia. Har du lyst på take-away finner du bl.a. Sushihouse, Mamma Asia, Thasty Thai, Mother India og La Cetta i nærområdet.

Trikkestopp og bussholdeplass ved Bislett rundkjøringen 1 minutt unna leiligheten. 21-bussen samt trikkelinjer 17 og 18 går med hyppige avganger fra Bislett. Gangavstand til Majorstuen. Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt, og derfra har du tilgang til alle T-banens linjer, trikk nr. 12 og 19 samt busslinjer nr. 20, 22, 25, 28, 45, 46, 112 og 156. Dessuten tilgang til Flybussen fra Majorstuen og Flytoget fra Nationaltheatret.

Fra eiendommen er det gangavstand til Bolteløkka barneskole og Fagerborg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Kristelig Gymnaseum. Flere barnehager i nærområdet, både private og kommunale. Gangavstand til Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen og Universitetet på Blindern.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.3 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 0.4 km

8-10 kl. Fagerborg skole 0.9 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km

Vgs. Kristelig gymnasium 0.4 km

Bhg. Rosenborg barnehage (1-5 år) 0.2 km

Bhg. Bolteløkka barnehage (1-5 år) 0.3 km

Bhg. Deutscher Kindergarten (1,5-5 år) 0.3 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Enkel adkomst fra Sporveisgata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 200 000,-

Felleskostnader

Kr 3 542,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

4

Byggeår

1990

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

91m2

Bruksareal

92m2

Tomt

744m2

KR-kode

401845

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sporveisgata 4, 0354 Oslo

Gnr. 216, bnr. 173, snr. 21 samt ideell andel 1/15 av snr. 1 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 744 kvm som tilhører sameiet. Bakgård bestående av platting med betongheller, sittegruppe, gressplen, prydbusker og trær. Tomten er fellesareal.

Parkering

Garasjeplass merket med «G» i garasjeanlegget i kjelleren følger boligen. Forøvrig gateparkering. Oslo kommune har lagt til rette for beboerparkering i nærområdet. Med beboerparkering kan du parkere fritt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Det er flere offentlige ladestasjoner for el-bil (både med og uten p-avgift) innen kort gangavstand. Du finner 2 stykker i Schøningsgate (ut mot Pilestredet) og 6 stykker i Louises gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 101 kvm

Totalt bruksareal: 92 kvm

Totalt primærrom: 91 kvm

Primærrom: 4. etasje 91 kvm: Entre, gang, separat wc, eget vaskerom, kjøkken med spiseplass, stue, spisestue, bad, mellomgang og 2 soverom. Nordvest-vendt balkong på 8 m2, med utgang fra spisestuen.

Sekundærrom: 4. etasje 1 kvm: Kott

I tillegg disponerer boligen kjellerbod på ca. 5m2, merket med nr. 21. Garasjeplass merket med «G» i garasjeanlegget i kjelleren følger leiligheten.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.03.18 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i 4. etasje i et bygg på 6 etasjer pluss kjeller/garasje og loftsetasje. Bygningen er oppført i mur og betong. Frittbærende dekker/ etasjeskiller i armert betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2 og TG3.

TG 2:

Vinduer og balkongdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

Bad generelt: Badet er fra 1990, og ble utbedret i 1998. Badet har utløpt den normale levealderen.

Det er opplyst fra tidligere salg i bygget at det fra byggeår var ufagmessig utført arbeid på badene som førte til at det ble en gjort

tiltak i 1998 for å bedre dette. Problemet var at gulvmembranen ikke var brettet høyt nok opp på veggene, og hva som ble utbedret i 1998 er ukjent for undertegnede takstmann.

Styret minner om at sameiets forsikring ikke dekker utette bad for de som ikke har renovert badene siden fellesarbeidene gjort i 1998. Hverken skader på eget bad eller eventuelle følgeskader i andre seksjoner vil dekkes. Styret har påkostet felles stikkprøver for fukt, men det understrekes at ansvaret ligger hos hver enkelt seksjonseier. Eier informerer om at det ikke har vært et problem med dette badet.

TG 3:

Gulv på bad: Det er sprekk i en flis, og løs fugemasse mellom fuger enkelte steder. Det er også motfall på gulvet. Fall fra sluket og mot baderomsdøren.

Selger opplyser følgende i sitt egenerklæringsskjema:

- Badet er såpass gammelt at det ikke lenger dekkes av sameiets forsikring. Vannet renner mot veggen der døren er. Sluket tar ikke unna alt vannet dersom man fyller opp badekaret og tømmer det.

- Det er viktig med godt trekk når man fyrer opp, hvis ikke trekker ikke røyken opp i pipen.

- Det har vært observert noen små innsekter/ kryp på badet fra tid til annen.

- Rørbrudd i 5 etasje, først over badet (2016- 17) og så over toalettet (2017- 18). Begge deler er utbedret og dekket av sameiets forsikring.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Sporveisgata 4. En leilighet som har de fasiliteter de fleste dømmer om, med heis, garasje og balkong. Leiligheten har hovedsakelig standard fra byggeår 1990 og behov for noe modernisering. Leiligheten har gjennomgående og innholdsrik planløsning og store, gode rom - her bor du rolig samtidig meget sentralt med kort vei til alt av fasiliteter og kollektivmuligheter.

Leiligheten ligger fint til i byggets 4. etasje med heisadkomst og utgang til en nordvest-vendt balkong på 8 m2, med utsikt mot vakre Stensparken. Representativt inngangsparti.

Entre/gang: Hyggelig entre/gang med stor skyvedørsgarderobe. Porttelefon med fjernåpner og monitor.

Separat wc: Separat wc-rom med flislagt gulv og malte, slette veggflater. Gulvmontert toalett og vegghengt servant. Rommet er nylig oppusset med nye fliser på gulv og nymalte overflater.

Vaskerom: Vaskerom med linoleumsbelegg på gulv og malt strie på vegger. Utslagsvask samt opplegg til vaskemaskin.

Kjøkken: Separat kjøkken med god plass til spisebord. Kjøkkeninnredning fra byggeår med hvite fronter og håndtak i stål. Benkeplate av laminert spon. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Nisje til oppvaskmaskin og komfyr. Ventilator over kokeplate.

Stue: Romslig stue med god plass til sofagrupper og Tv møblement. Murt peis med innsats, i stuen. Stuen er gjennomgående.

Spisestue: Spisestue med plass til langbord og mange middagsgjester. Store vindusflater mot den overbygde balkongen med utsikt mot vakre Stensparken og Fagerborg kirke.

Soverom: Leiligheten har to gode soverom, begge med plass til dobbeltseng. Soverommene ligger i ene enden av leiligheten knyttet sammen av en mellomgang med adkomst til badet. Stor speildørsgarderobe på hovedsoverommet.

Bad: Pent, flislagt bad av god størrelse med varmekabler, gulvmontert toalett, badekar, servant og servantskap. Mekanisk ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonsanlegg. Badet er fra 1990, og ble utbedret i 1998. Badet har utløpt den normale levealderen.

Gulv: Pen 3-stavs parkett i stue, spisestue, gang, entre og soverom. Fliser med varmekabler på bad. Linoleumsbelegg på vaskerom og kjøkken.

Vegger: Malte, slette flater. Flere rom er malt de seneste årene. Fliser på bad.

Tak: Malte betongdekker med synlig v-fas. Nymalt tak på wc og i deler av stuen. Romhøyde i stue er 2,43 meter.

Vinduer/dører: Vinduer fra 1985 utført med 2-lags isolerglass. Balkongdør fra 1986 utført med 2-lags isolerglass. Brann- og lyddør inngangsdør/leilighetsdør. B-30 dB30.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.06.1994. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 54204-2/105, tinglyst 10.09.1990, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet pålydende kr 20.000,-

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Utleie skal meldes til forretningsfører for registrering. Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Sporveisgata 4, med sameiebrøk 102/2619.

Sameiet består av 41 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon med 15 parkeringsplasser.

Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt, men dyr som er til sjenanse ovenfor andre beboere kan ikke holdes i leilighetene.

Styret informerer om at sameiets forsikring ikke dekker utette bad for de som ikke har renovert badene siden fellesarbeidene gjort i 1998 (gjelder denne leiligheten). Hverken skader på eget bad eller eventuelle følgeskader i andre seksjoner vil dekkes.

Sameiemøte er 15.Mars. Iht styreleder vurderer de husleieøkning på 10% fra 01.07.2018. Dette er ikke vedtatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

-Reperasjon av takvindu i 7.etasje.

-Reparasjon av tak og vegg i 7. etasje.

-Oppussing av kjellerbod p.g.a. fuktighet.

- Forlenget avløpsrør fra takrenne og tettet hull på fortau, for å hindre at vann trenger inn i kjelleren. Har fått bort mye av fuktigheten i kjelleren.

- Malt gulv i korridor til garasjen.

- Oppussing av sykkelrom i garasjen.

- Utskifting av lyspærer i hallen til en lavere strømstyrke.

- Malt over tagging på husfasaden.

- Avtale med Norsk Brannvern.

Planlagte påkostninger:

Reparasjon av takvindu. Dekkes av sameiets kapital iht styreleder.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.542.- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, kabel-TV, internett, varmtvann, trappevask, kommunale avgifter, felles byggeforsikring, vaktmestertjenester, diverse vedlikehold, forretningsførsel.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 3% 01.07.2017.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 3.069,-

Kabel-TV og internett: 319,-

Garasje: 154,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr 1.200,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.200,-.

- Innflyttingsgebyr til sameiet kr 500,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.361.949,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets Fagerborg Rode 1
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Fagerborg kirke 0.1 km*
Bislett Stadion 0.3 km
Sofies plass 0.5 km
Knud Knudsens plass 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.1 km
Sentralstasjon Oslo S 3.4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.6 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 1.3 km
Trikkeholdeplass Bislett 0.2 km
Bussholdeplass Bislett 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.5 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 1 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.1 km
Treningssenter The Work Out 0.2 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.3 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.4 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.9 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km
Kristelig gymnasium 0.4 km

Barnehager

Rosenborg barnehage (1-5 år) 0.2 km
Bolteløkka barnehage (1-5 år) 0.3 km
Deutscher Kindergarten (1,5-5 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.3 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.6 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.3 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.6 km
Apotek Boots apotek Bislett 0.2 km
Apotek Apotek 1 Hygiea Oslo 0.6 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.2 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 1.6 km
Dagligvare Coop Extra Bislett 0.2 km
Dagligvare Kiwi Bislett 0.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Theresesgate 0.1 km*
Kiosk/video Deli De Luca Bislett 0.2 km
Bensin st1 Pilestredet 0.1 km
Bensin Shell Marienlyst 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,9 %
Andel kvinner 50,1 %
Gj.snittalder menn 32,8 år
Gj.snittalder kvinner 34,1 år
Husholdninger med barn 10,4 %
Husholdninger uten barn 89,6 %
Gj.snitt byggeår 1982
Gj.snitt tomtestørrelse 379
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Fagerborg Rode 1 926 682

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?