Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 250 000,- for kr 4 250 000,-

Velkommen til St.Jørgens Vei 9 - Ta gjerne kontakt med megler om det er ønskelig med privatvisning - Presentert av Dan-Christian Jensen, Krogsveen

Lys og pen stue med god plass til spisebord og sofagruppe

Stuen er malt i en tidsriktig farge. Nytt gulv fra 2016

Stuen er utformet slik at spisestuedelen og sofadelen oppleves som to soner

Nyere rentbrennende peisovn fra 2016

Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 7,5 kvm. med god plass til utemøbler

Leiligheten har en meget god intern beliggenhet

Balkongen vender mot syd og har gode solforhold

Lekkert kjøkken med innredning fra 2017/EPOQ. Innredningen har glatte fronter og integrerte håndtak

Kjøkkenet har også plass til spisebord. Gulv er også byttet her og overflater er tatt

Integrert oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Induksjon koketopp. Innebygget stekeovn. Oppvaskkum i sort utførelse med ett greps blandebatteri og uttrekkbar dusjfunksjon.

God benk- og skapplass

Hovedsoverommet er romslig med plass til dobbeltseng og tilgang til walk-in-closet/omkledningsrom

Nyere gulv og overflater. Fin kontrastvegg

Meget praktisk med et eget omkledningsrom!

Soverom 2 holder også god størrelse

Dette rommet er også påkostet med nye overflater og gulv

Funksjonelt flislagt bad fra ca. år 2000 renovert i regi av borettslaget. Servant og servantskapet er byttet i august 2018.

Romslig entré med garderobeskap

Entréen har tilgang til kjøkken, soverom 2, bad og stuen

Plantegning

Fasade - leiligheten ligger meget fint til i borettslaget

Fasade

Hovin er et attraktivt boligområde med store grøntområder og god offentlig kommunikasjon. Nærmeste kjøpesenter er Hasle Torg, kun noen få minutter unna

Hasle T-bane er noen minutter unna

Hasle Torg med sitt varierte servicetilbud ligger like ved St.Jørgens Vei

Hovinbekken ser igjen dagens lys

Området har gjennomgått en betydelig transformasjon de senere år og er blitt meget populært

Andedammen

Teglverksdammen, Teglverket Skole og Hasle Torg like ved boligen

Vålerengas nye stadion

Kart

Hovin/Hasle - Betydelig oppgradert 3-roms med sydvendt balkong og nytt kjøkken. Super intern beliggenhet

St. Jørgens Vei 9

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 950 000,-

Hovin/Hasle - Betydelig oppgradert 3-roms med sydvendt balkong og nytt kjøkken. Super intern beliggenhet: Hovin/Hasle - Betydelig oppgradert 3-roms med sydvendt balkong og nytt kjøkken. Super intern beliggenhet

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 791,-
Fellesgjeld:
Kr 122 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
66 / 66 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på spennende Hasle/Hovin. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med Andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munchmuseet og Botanisk hage. Gangavstand til Tøyen og Grünerløkka samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.

Nærbutikk (Joker) midt i borettslaget. Butikken har søndagsåpent og ellers lange åpningstider til kl. 22.00 på hverdager og 21.00 i helgene. Andre fasiliteter i borettslaget er "Vaskeriet." Dette er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie Vaskeriet til private arrangementer for 100 kr timen, minimum 3 timer. Vaskeriet er flittig brukt av beboerne til ulike anledninger, spesielt til feiringer av alle slag. Vaskeriet brukes også til åpne arrangementer for hele borettslaget, og da er det gratis. Det har vært arrangert ulike fellestilbud på vaskeriet i 2015, som leketreff, barseltreff, sykvelder og bruktmarked. Våren 2016 ble det også satt opp et fast sosialt dansetreff.

Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det nylig oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått nye, flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget.

Hasle Torg kjøpesenter ligger rett ved med bl.a. Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopol, Nille, frisør, blomster, solstudio og treningsenterkjeden Fitness Xpress m.m. Det er også kommet ny KIWI dagligvarehandel på tomten til den gamle bensinstasjonen sør-vest for eiendommen. Like ved er det også kommet Rema 1000. For øvrig mange dagligvare- og servicetilbud i nærområdet.

Umiddelbar nærhet til Hasle T-bane (linje 5), buss i Grenseveien (rute 21 og 28) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-5). Flybussen stopper også i Grenseveien og tar deg til Gardermoen på ca. 40 minutter. Det er gangavstand til Haslelund hvor buss 23 og 24 går. På Økern skal det bygges et kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland.

Dette er en leilighet for deg som vil bo sentralt, men likevel litt utenfor den indre bykjerne.

Barnehager og skoler

Leiligheten sogner p.t. til Teglverket Skole. Skolegrensene er veiledende og revideres av Utdanningsetaten hver høst. Foresatte vil få plass til sitt/sine barn ved skolen de tilhører i henhold til skolegrensene, eller ved den nærmeste skolen med ledig plass. Foresatte kan også søke sitt/sine barn over til en annen skole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Ta inn St.Jørgens Vei fra Grenseveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 950 000,-

Fellesgjeld

Kr 122 000,-

Totalpris

Kr 4 072 000,-

Felleskostnader

Kr 2 791,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1953

Soverom

2

Primærrom

66m2

Bruksareal

66m2

Tomt

61435m2

KR-kode

3718167

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

St.Jørgens Vei 9, 0662 Oslo

Gnr. 122, bnr. 148 i Oslo kommune.

Leil.nr. 2014, andelsnr. 150,

Hovin Borettslag, org.nr. 950 142 898

Tomten

Eiet tomt på 61.435,6 kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidede fellesarealer på tomten med gressplener, variert vegetasjon, bord, benker og lekeplasser.

Parkering

Hovin Borettslag har 216 plasser som leies ut til beboere, i tillegg har borettslaget også 6 garasjer for utleie. Ventetid må påregnes. Priser på borettslagets parkeringsplasser – pr måned:

· P-plass uten strøm kroner 200,-

· P-plass med strøm for motorvarmer kroner 400,-

· Garasjeplass kroner 600,- pr. mnd. pluss 15.000,- i depositum.

Det vil også tilkomme et ekspedisjonsgebyr pålydende kroner 490, direkte fra OBOS. Leieforholdet opphører ved salg, overførsel eller fremleie. Det finnes gjesteparkeringsplasser nedenfor butikken, Hasle Nærbutikk. Her kan gjester/besøkende parkerer maks 3 dager. Beboere kan parkere på gjesteparkeringen fra 2100-0800. Forøvrig er det fritt å benytte de kommunale p-plassene langs gata.

Hovin Borettslag har fra juli 2015 to oppstillingsplasser for Bilkollektivet. Bilkollektivet er en bildelingsordning for folk som har behov for bil, men som ikke vil kjøpe.

Kommunen har bygd 6 ladestasjoner (EL) i den kommunale veien oppe ved blokkene i 20-24.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 73 kvm

Totalt bruksareal: 66 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm

Primærrom:

Stue, kjøkken, to soverom, entré, omkledningsrom og bad: 66 kvm

I tillegg disponerer boligen tre boder (to i kjeller og en på loft). Bodene i kjeller er på hhv. 4 kvm. og 1,5 kvm. og boden på loftet er på 6 kvm gulvareal.

Vedlagte plantegning er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i murkonstruksjoner med teglfasade. Skråtak med takstein. Vinduer med energiglass i trerammer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten er betydelig påkostet av nåværende eier og holder generelt god standard. Det er nytt kjøkken fra 2017, ny servant på badet, vegger ble malt i 2016/2017 og tak på kjøkken, stue og gang er nylig malt. Videre er vinduene byttet i 2017, gulv og listverk (unntatt gang og bad) er fra 2016 og ny peisovn fra 2016. Nærmere innhold:

Stue: Lys og pen stue med god plass til spisebord og sofagruppe. Stuen er utformet slik at spisestuedelen og sofadelen oppleves som to soner. I spisestuen er det god plass til mange gjester. Nyere peisovn fra 2016 samt nytt gulv fra 2016. Stuen er også malt (vegger og tak) nylig.

Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 7,5 kvm. med god plass til utemøbler. Den vender mot syd og har fine solforhold. Den gode interne beliggenhet kommer tydelig fram på balkongen. Det er ingen blokk, men et hyggelig grøntområde rett utenfor balkongen. For øvrig har området rikelig med hyggelige grøntområder.

Kjøkken: Lekkert kjøkken med innredning fra 2017/EPOQ. Innredningen har glatte fronter og integrerte håndtak. Integrert oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Induksjon koketopp. Innebygget stekeovn. Oppvaskkum i sort utførelse med ett greps blandebatteri og uttrekkbar dusjfunksjon. Benkeplate i laminat. Bereder fra 2017 innbygget i benkeskap.

Soverom: Leiligheten har to gode soverom og et av rommene har tilgang til walk-in-closet! Det er nyere gulv og overflater på begge rommene.

Hovedsoverommet er romslig med plass til dobbeltseng og tilgang til walk-in-closet/omkledningsrom. Meget praktisk i forhold til oppbevaring av klær.

Soverom 2 holder også god størrelse med plass til seng og annen innredning som f.eks. garderobeskap, kommode o.l.

Bad: Funksjonelt bad fra ca. år 2000 renovert i regi av borettslaget. Servant med underskap og ett greps blandebatteri. Dusjkabinett. Hovedsluk under servantskapet, hjelpesluk under dusjkabinettet. Opplegg for vaskemaskin. Stoppekran på badet bak toalettet. Servant og servantskapet er byttet i august 2018.

Entré: Praktisk entré med plass til klesavheng, sko o.l. Garderobeskap med speilfronter.

Velkommen til St.Jørgens Vei 9!

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger arkivkort fra 1959, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at arkivkortet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid utenom generell oppussing. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet Hovin Borettslag.

- Borettslaget består av 540 andelsleiligheter.

- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

- Borettslaget er registrert med organisasjonsnummer 950142898

- Bygningsforsikring hos Tryg Forsikring - polisenummer 6610222

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er sjenanse for de øvrige beboerne. Tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

- Bruk av gass- og elektrisk grill er tillatt på balkong.

- Vaskeriet er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie vaskeriet til private arrangementer

- Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles også hos vaktmester. Skilt er kostnadsfritt for beboere.

- Borettslagets hjemmeside er www.hovinborettslag.no

- Styret kan kontaktes på e-post: hovin.borettslag@gmail.com

Planlagte påkostninger som må/bør gjøres i borettslaget ila de nærmeste fem årene:

- Utbedre branntetting i leiligheter og fellesareal

- Omtekking av tak

- Utskiftning av spaltekledning på balkonger

- Utskiftning av innvendige dører i høyblokka

- Overflatebehandling av trekledning

- Utskiftning av vannrør i kjeller

- Utbedre ventilasjon på våtrom

- Rens av ventilasjonsanlegg

- Oppgradering av hovedtavler (elektro)

- Oppgradering av belysningsanlegg i fellesarealer

- Etablere nødlysanlegg i oppganger og kjellere

- Mulighetsstudie for elbillading

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for nærmere info. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.5.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er gitt.

Diverse

Kjøleskap og sofa med bord på balkongen kan kjøpes i tillegg. Lampe på hovedsoverom, kjøkken og stue følger ikke med.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.791,- pr. mnd. og inkluderer: Digital kabel-tv med HD-dekoder, vaktmester, trappevask, nedbetaling fellesgjeld, kommunale avgifter, felles forsikring av bygningen m.m. Renter og avdrag utgjør p.t. ca. kr. 859,- i mnd. av felleskostnadene. Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6160 kWh pr. år (2017-tall). Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.079.588,-. Av dette beløpet utgjør kr 122.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-. Det er mulig å velge valgfri ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,- (OBOS)

Ingen dokumentavgift!

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Søndre Hovin
Kirkesogn Hasle

Steder i nærheten

Teglverkstomta 0.4 km
Hovin friluftsområde 0.6 km
Hasle kirke 0.9 km
Dronning Ingrids plass 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.7 km
Sentralstasjon Oslo S 4.3 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.1 km
T-bane stasjon Hasle T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Carl Berners plass 1.5 km
Bussholdeplass Gladengveien 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Valle treningsfelt 0.6 km
Idrettsanlegg Lille Tøyen 7-bane 0.6 km
Treningssenter Fitness.xpress Hasle Torg 0.3 km
Treningssenter Vallhall Treningssenter 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Hasle skole (1-7 kl.) 0.4 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 0.5 km
Kampen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1.2 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 0.7 km
Valle Hovin videregående skole 1 km

Barnehager

Hovin barnehage (1-5 år) 0.3 km
Espira Marienfryd bhg- Hovinbekken (1-3 år) 0.3 km
Espira Marienfryd (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hasle Torg 0.3 km
Kjøpesenter Fyrstikktorget 0.9 km
Postkontor Etterstad Postkontor 1 km
Postkontor Meny Løren 1.4 km
Apotek Vitusapotek Hasle Torg 0.3 km
Apotek Apotek 1 Ensjø 0.8 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 0.3 km
Dagligvare Joker Hasle 0.2 km
Dagligvare Kiwi Hovinveien 0.3 km
Kiosk/video Hasle Torg Kiosk 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Ensjø t-bane 1 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 1.4 km
Bensin Shell Etterstad 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,3 %
Andel kvinner 52,7 %
Gj.snittalder menn 35,1 år
Gj.snittalder kvinner 34,6 år
Husholdninger med barn 24,9 %
Husholdninger uten barn 75,1 %
Gj.snitt byggeår 1964
Gj.snitt tomtestørrelse 9027
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Søndre Hovin 1318 776

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,13 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Dan-Christian Jensen
Daglig Leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?