Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 900 000,- for kr 2 900 000,-

Velkommen til St. Jørgens vei 32 - Presentert av Krogsveen v/ Julia Hald

Sjarmerende leilighet i byggets 5. etasje - flott førstegangskjøp!

I stuen er naturlig plass for spisebord ved den ene vindusflaten. Vinduene og balkondør var ny i 2017.

Fin plass også til øvrige stuemøbler. Her er flere av veggene nymalte i 2019.

Planløsningen gir gode muligheter for å innrede rommet med en tilbaketrukket alkoveløsning.

Fra stuen er også videre utgang til boligens flotte balkong.

Balkongen er overbygget og innglasset, med et gulvareal som måler ca 8 kvm.

Flott utsyn og gode solforhold!

Her er god plass til utemøblement som sittegruppe, og fine dager kan nytes sommer som vinter.

Utsyn også mot borettslaget.

I åpen løsning med stuen, er kjøkkenet.

 

Innredningen er fra IKEA, og har hvite, glatte fronter, rustfrie håndtak og flott benkeplate i tre.

Kjøleskapet var nytt i 2018, og er i likhet med oppvaskmaskin, stekeovn og mikro innebygget.

Bad med flislagt gulv og malte vegger. Nedsenket og malt himling med downlights.

Servant og dusjkabinett var nytt i 2015.

Praktisk, vegghengt skap for ekstra oppbevaring.

Romslig entré med god plass til skotøy og klesoppheng.

Velkommen!

Plantegning

Fasade - St. Jørgens vei 32

Leiligheten er beliggende med innglasset balkong i 5. etasje.

Kart

Flott opparbeidet område rett ved leiligheten. Bygget ligger til høyre for midten i bildet.

 

 

Hasle Torg er i gangavstand, og tilbyr blant annet matbutikk, apotek, Vinmonopolet og kafé.

Ved siden av Hasle Torg stopper t-banen som tar deg til sentrum. Like i nærheten er også busstilbud.

Flotte grøntområder på Hovin.

 

Hovin/Hasle

St. Jørgens vei 32

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 800 000,-

Hovin/Hasle: Flott førstegangskjøp i 5. etg. m/ romslig balkong og flott utsyn! Heis. Varmtv. og fyring inkl. i lave felleskostnader.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 468,-
Fellesgjeld:
Kr 94 196,-
AREAL (P-ROM / BRA)
34 / 43 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på spennende Hasle/Hovin. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med Andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munchmuseet og Botanisk hage. Gangavstand til Tøyen og Grünerløkka samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.

Nærbutikk (Joker) midt i borettslaget. Butikken har søndagsåpent og ellers lange åpningstider. Andre fasiliteter i borettslaget er "Vaskeriet." Dette er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie Vaskeriet til private arrangementer for 100 kr timen, minimum 3 timer. Vaskeriet er flittig brukt av beboerne til ulike anledninger, spesielt til feiringer av alle slag. Vaskeriet brukes også til åpne arrangementer for hele borettslaget, og da er det gratis. Det har vært arrangert ulike fellestilbud på vaskeriet, som leketreff, barseltreff, sykvelder og bruktmarked.

Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått nye, flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget.

Hasle Torg kjøpesenter ligger rett ved med bl.a. Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopol, Nille, frisør, blomster, solstudio og treningsenterkjeden Fitness Xpress m.m. Det er også kommet ny KIWI dagligvarehandel på tomten til den gamle bensinstasjonen sør-vest for eiendommen. Like ved er det også kommet Rema 1000. For øvrig mange dagligvare- og servicetilbud i nærområdet.

Umiddelbar nærhet til Hasle T-bane (linje 5), buss i Grenseveien (rute 21 og 28) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-5). Flybussen stopper også i Grenseveien og tar deg til Gardermoen på ca. 40 minutter. Det er gangavstand til Haslelund hvor buss 23 og 24 går. På Økern skal det bygges et kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland.

Dette er en leilighet for deg som vil bo sentralt, men likevel litt utenfor den indre bykjerne.

Adkomst

Enkel adkomst til St. Jørgens vei fra Grenseveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 94 196,-

Totalpris

Kr 2 894 196,-

Felleskostnader

Kr 2 468,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

5

Byggeår

1955

Heis

Ja

Primærrom

34m2

Bruksareal

43m2

Tomt

61436m2

KR-kode

37.194

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

St. Jørgens vei 32, 0662 Oslo

Gnr. 122, bnr. 148, i Oslo kommune.

Leil.nr. 5133, andelsnr. 515,

Hovin Borettslag, org.nr. 950 142 898

Tomten

Eiet tomt på 61.436, kvm som tilhører borettslaget. Opparbeidede fellesarealer på tomten med gressplener, variert vegetasjon, bord, benker og lekeplasser.

Parkering

Hovin Borettslag har 216 plasser som leies ut til beboere, i tillegg har borettslaget også 6 garasjer for utleie. Ventetid må påregnes. Priser på borettslagets parkeringsplasser – pr måned:

· P-plass uten strøm kroner 200,-

· P-plass med strøm for motorvarmer kroner 400,-

· Garasjeplass kroner 600,- pr. mnd. pluss 15.000,- i depositum.

Det vil også tilkomme et ekspedisjonsgebyr pålydende kroner 715,-, direkte fra OBOS. Leieforholdet opphører ved salg, overførsel eller fremleie. Det finnes gjesteparkeringsplasser i borettslaget hvor gjester kan korttidsparkere i maks 3 dager. Beboere kan parkere på gjesteparkeringen fra 21:00-08:00. Forøvrig er det fritt å benytte de kommunale p-plassene langs gata.

Hovin Borettslag har to oppstillingsplasser for Bilkollektivet. Bilkollektivet er en bildelingsordning for folk som har behov for bil, men som ikke vil kjøpe.

Kommunen har bygd 6 ladestasjoner (EL) i den kommunale veien oppe ved blokkene i nr 20-24.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 48 kvm

Totalt bruksareal: 43 kvm

Totalt primærrom: 34 kvm

Primærrom:

Gang, bad, stue, kjøkken: 34 kvm

Boligen har ikke eget soverom, men det er en naturlig planløsning i stuen for å skille rommet i en stuedel og en alkovedel.

Sekundærrom:

Innglasset balkong: 9 kvm

I tillegg disponerer boligen to boder. Den ene er en kjellerbod som måler ca 2 kvm, og den andre er en loftsbod med ca 2 kvm gulvareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.01.2019 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong/murkonstruksjoner med teglforblending og utkragede balkonger. Etterisolering av fasadene og forblending med tegl ble i følge styrets årsberetning utført i 1996-1998. Kjelleren er i betongkonstruksjon, og inneholder fellesarealer og boder. Skråtak i trekonstruksjoner tekket med takstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Noen punkt er vurdert til TG2. Dette er blant annet pga alder, og gjelder ytterdøren og røranlegg og regulatorer til radiatorene. Det er dog ingen tegn til lekkasjer på radiatorene.

I tillegg er punkt om gulv vurdert til TG2 pga bruksslitasje på parketten. Badet er også vurdert til TG2 grunnet alder, og manglende dokumentasjon. Det er ukjent hvilken membranløsning som er montert, og usikkert om veggene er fuktsikret. Det anbefales derfor å ha dusjkabinett, som i dagens løsning. Badene i borettslaget ble i følge styrets årsberetning rehabilitert i perioden 1996-2001, men det er uvisst hvilket år dette badet ble tatt.

Øvrige punkter er vurdert til TG1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Sjarmerende andelsleilighet beliggende i byggets 5. etasje med heisadkomst. Boligen har stue og kjøkken i åpen løsning, og en planløsning som gir gode muligheter for å innrede den romslige stuen med en tilbaketrukket alkoveløsning. Leilighetens innglassede balkong vender mot sydøst, er av god størrelse og har fine solforhold og utsyn. Et flott førstegangskjøp, omgitt av pent opparbeidet fellesareal og parkområder. Kort vei til gode servicetilbud blant annet på Hasle Torg, samt offentlig kommunikasjon som buss og t-bane.

Nærmere innhold:

Entré:

Romslig entré med videre inngang til boligens øvrige rom. Her er god plass til skotøy og klesoppheng. Installert porttelefon.

Stue:

Stuen er romslig, og tre av veggene ble malt januar 2019. Her er naturlig plass for hyggelig spisebord ved den ene vindusflaten, samt plass til sofa, tv-seksjon og oppbervaringsmøblement. Det er også plass til seng, og planløsningen gir gode muligheter for å innrede rommet med en tilbaketrukket alkoveløsning. Vinduene og balkongdøren ble byttet i 2017, i regi av borettslaget. Fra stuen er det videre utgang til boligens balkong.

Balkong:

Boligens balkong er overbygget og innglasset, med et gulvareal som måler ca 8 kvm. Balkongen vender mot sydøst, med gode solforhold fra tidlig morgen og utover dagen. Hyggelig og åpent utsyn over grøntarealene på Hovin. Her er god plass til utemøblement som sittegruppe, og fine dager kan nytes sommer som vinter. Selger har lagt terrassegulv samt malt rekkverk og balkongtaket.

Kjøkken:

Kjøkkenet er i åpen løsning med stuen. Innredning fra IKEA, med glatte, hvite fronter og rustfrie håndtak. Benkeplate i tre. Det er integrert kjøleskap, som for øvrig var nytt i 2018, integrert oppvaskmaskin, innebygget stekeovn og mikroovn montert i høyskap. Induksjon koketopp, og ventilator med kullfilter. Opplegg for vaskemaskin, med vaskemaskin skjult i innredningen. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass.

Baderom:

Bad med flislagt gulv og malte vegger. Nedsenket og malt himling med downlights. Himlingen ble i forbindelse med kontroll og vedlikehold i regi av borettslaget, pusset opp høsten 2018. Innredningen består av gulvstående toalett, servant med ett greps blandebatteri og underskap, vegghengt speil, og dusjkabinett. Servanten og dusjkabinettet var nytt i 2015. Varmtvann leveres fra fellesanlegg.

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer tilkoblet fellesanlegg. Radiatorene koblet til oljefyr, men dette skal fases ut ila våren 2019, og vil trolig erstattes med fjernvarme, etter telefonsamtale med styret 31.01.2019. Det er montert stråleovn på balkongen.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger et arkivkort på eiendommen som henviser til at ferdigattest på eiendommen foreligger med dato 19.05.1959.

Det foreligger ferdigattest for fasaderehabilitering datert 27.01.98, samt ferdigattest for balkonger datert 25.10.93.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om trafostasjon/kiosk.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet Hovin Borettslag.

- Borettslaget består av 540 andelsleiligheter.

- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

- Borettslaget er registrert med organisasjonsnummer 950142898

- Bygningsforsikring hos Tryg Forsikring - polisenummer 6610222

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er sjenanse for de øvrige beboerne. Tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

- Bruk av gass- og elektrisk grill er tillatt på balkong.

- Vaskeriet er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie vaskeriet til private arrangementer

- Skilt til ringeklokke og postkasse bestilles også hos vaktmester. Skilt er kostnadsfritt for beboere.

- Borettslagets hjemmeside er www.hovinborettslag.no

- Styret kan kontaktes på e-post: hovin.borettslag@gmail.com

Planlagte påkostninger som må/bør gjøres i borettslaget ila de nærmeste fem årene:

- Utbedre branntetting i leiligheter og fellesareal

- Omtekking av tak

- Utskiftning av spaltekledning på balkonger

- Utskiftning av innvendige dører i høyblokka

- Overflatebehandling av trekledning

- Utskiftning av vannrør i kjeller

- Utbedre ventilasjon på våtrom

- Rens av ventilasjonsanlegg

- Oppgradering av hovedtavler (elektro)

- Oppgradering av belysningsanlegg i fellesarealer

- Etablere nødlysanlegg i oppganger og kjellere

- Mulighetsstudie for elbillading

Utbedringer foretatt senere år:

2017:

- Vindu- og balkongdørutskifting.

2016:

- Takbryggene på ytterpunktene av bygningene i St. Jørgens vei 1-7, 9-13, 15-21, 23-

29, 31-37, 41-47 og 49-55 hadde ikke tilstrekkelig sikring. Disse fikk nye takbrygger med rekkverk.

2015:

- Utskiftning av alle avfallsbrønnene i borettslaget

2014:

- Utbygging av fibernett.

2013:

- Branntiltak i nr 32.

- Tilstandsvurdering av tak.

2012:

- Utskiftning av inngangsdører til leilighetene.

- Ny varmepumpe til fyren i nr. 32.

- Oppgradering av flaggstangplass og lekeplass.

- Utvikling av vedlikeholdsrapport.

2011:

- Oppgradering av heisen i nr 32.

- Ombygging av vaskeriet til forsamlingshus.

- Sikring av glasstak over øverste balkong.

- Brannsikring, nye røykvarslere og brannslukningsapparat til alle leilighetene, redningsliner til leilligheter over 12 meter.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for nærmere info. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2584 datert 14.5.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.468,- pr. mnd. og inkluderer: varmtvann og fyring, nedbetaling av fellesgjeld, kabel-tv, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, vaktmester, drift, trappevask m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og blir neste gang justert fra 01.03.2019 til kr 2.579,-.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: kr 2.216,-

Brensel: kr 252,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.902.915,-. Av dette beløpet utgjør kr 94.196,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Søndre Hovin
Kirkesogn Hasle

Steder i nærheten

Teglverkstomta 0.4 km
Hovin friluftsområde 0.6 km
Valle-Hovin 1 km
Hasle kirke 1.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.1 km
Sentralstasjon Oslo S 4.8 km
Jernbanestasjon Tøyen 1.4 km
T-bane Hasle T-banestasjon 0.9 km
Trikk Carl Berners plass 1.8 km
Buss Gladengveien 0.6 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Valhall idrettsanlegg 0.8 km
Idrettsanlegg Valle treningsfelt 0.9 km
Treningssenter Fitness.xpress Hasle Torg 0.6 km
Treningssenter Vallhall Treningssenter 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Hasle skole (1-7 kl.) 0.7 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 0.8 km
Kampen skole (1-7 kl.) 1.6 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 1.9 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.3 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1.7 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 2.4 km
Valle Hovin videregående skole 1 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.1 km

Barnehager

Hovin barnehage (1-5 år) 0.1 km
Espira Marienfryd bhg- Hovinbekken (1-3 år) 0.6 km
Espira Marienfryd (1-6 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hasle Torg 0.6 km
Kjøpesenter Fyrstikktorget 1.4 km
Postkontor / post i butikk Etterstad Postkontor 1.5 km
Postkontor / post i butikk Meny Løren 1.7 km
Apotek Vitusapotek Hasle Torg 0.6 km
Apotek Apotek 1 Ensjø 1.2 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 0.6 km
Dagligvare Joker Hasle 0.2 km
Dagligvare Kiwi Hovinveien 0.6 km
Kiosk Hasle Torg Kiosk 0.6 km
Kiosk Narvesen Ensjø t-bane 1.4 km
Bensinstasjon Shell Etterstad 1.8 km
Bensinstasjon Shell/7-Eleven Tøyen 1.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,3 %
Andel kvinner 52,7 %
Gj.snittalder menn 35,1 år
Gj.snittalder kvinner 34,6 år
Husholdninger med barn 24,9 %
Husholdninger uten barn 75,1 %
Gj.snitt byggeår 1964
Gj.snitt tomtestørrelse 9027
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Søndre Hovin 1318 776

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Julia Hald
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?