Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 075 000,- for kr 5 075 000,-

Velkommen til Stensgata 32 D!

Et lyst og innbydende oppholdsrom med generøs takhøyde på hele 3,15 meter

Sørvendt balkong fra 2016 på 3 m2, med utgang fra stuen.

Sørvendt balkong vendt mot sameiets bakgård

Stue med store vindusflater og supre lysforhold

Stuen er malt i 2017 i tidsriktig farge

Stue med stukkatur og rosett

Stue med plass til en liten spisegruppe

Delikat og innholdsrikt kjøkken med god benkeplass og plass til et lite kjøkkenbord

Moderne og velutstyrt kjøkken

Moderne og velutstyrt kjøkken fra 2011 med integrert oppvaskmaskin, ovn og induksjon platetopp.

Pent furugulv på kjøkken. Det er plass til kjøkkenbord

Romslig soverom med stukkatur og rosett.

Soverom med 3-stavs eik parkett

Soverom med rikelig skapplass

Pen tapet på soverommet

Pent flislagt bad med vegghengt toalett, dusjhjørne og servant

Pent flislagt bad med varmekabler i gulv

Flislagt bad med varmekabler i gulv

Hallen sett mot det hyggelige kjøkkenet

Stor gang med masse plass til lagring

Flislagt hall/gang med garderobeskap

Sameiets trapperom

Leiligheten ligger rett ved Stensparken

Velkommen til Stensgata 32 D

Inngang til oppgangen fra bakgården

Fasaden en sommerdag

Sameiets felles hage

Felles hage

Hagen

Søndagsåpen Bunnpris på Adamstuen

Baker hansen på Adamstuen

Fagerborg

Fagerborg Skole

Kort vei til trikken i Theresesgate

Flere grønne lunger like i nærheten

Åpent bakeri på Adamstuen

Oslo Raw

Miljøgate Adamstuen

Fagerborg

Sushi Adamstuen

Plantegning

Bislett/Adamstuen

Stensgata 32D

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 750 000,-

Bislett/Adamstuen: Lys, sjelfull og pen 2-roms med balkong i toppetasje. Hele leiligheten er oppusset 2004-2017. Vender mot rolig bakhage.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 4 750 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 376,-
AREAL (P-ROM / BRA)
59 / 59 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Adamstuen - et sentralt og tilbaketrukket område

Attraktiv beliggenhet på Adamstuen i rolige og svært trivelige omgivelser. Dette er et populært boligområde midt i hjertet av Oslo. Boligen ligger i en klassisk bygård, og bakgården byr på grønne og flotte fellesarealer med hyggelige sittegrupper, beplantning, lekearealer. Et perfekt sted hvor man kan nyte stillheten, eller samles med gode venner.

Områdets grønne lunger

Det er flere grønne lunger i nærområdet som St. Hanshaugen park og Stensparken, to idylliske grøntområder som i dag fungerer som sosiale samlingspunkter. St. Hanshaugen park ble anlagt som en promenadepark i landskapsstil, med gangveier som slynger seg gjennom terrenget, svanedam, bekkeløp med bro, servering, og skulpturer. Ved festplassen i sydskråningen ligger en scene som brukes til konserter, utekino og andre arrangementer. Solrike sommerdager er tilsynelatende populært å tilbringe på St.Hanshaugen, hvor folk samles rundt engangsgriller, spiller musikk med små mobilhøyttalere og skravler til solen går ned. Her finner du også St. Hanshaugen Parkservering som er åpent i sommerhalvåret. St. Hanshaugen parkservering tilbyr masse sitteplasser, øl og en variert meny med bl.a. søtpotetfries, pizza, parkburger og suppe. Her arrangeres det også quiz annen hver tirsdag.

Ta deg en matbit

I en så sosial, sofistikert og trendy bydel, finner man selvsagt et mangfold av restauranttilbud. En kald vinterkveld kan bli litt bedre en med en ekte, organisk husmannskost på selveste Smalhans eller Harry Holes favorittrestaurant, Schrøder på St. Hanshaugen. Hvis du er lei av å grille pølser i parken, har St. Lars på Bislett kullgrill og mørt kjøtt. Om smaksløkene lengter etter rykende fersk tex mex eller tapas, så kan du ta en tur til Kolonialen i Sofies gate. Selv pizzaen i området er upåklagelig. Både Arte Pazza, Pizza Ricetta, nationalmesteren Patio og Lofthus Samvirkelag på Alexander Kiellands plass er kritikerroste restauranter.

Ønsker du en saftig burger kan du ta turen til Kverneriet på Majorstuen. Ellers kan Bogstadveien by på flere restauranter av ulike sjangre som Lille Asia, Olivia og Pinerolo. Denne bydelen helt også klart det beste tilbudet av deilig takeout innenfor enhver kategori; pizza, kebab, thai, sushi... you name it. Nærområdet har flere dagligvarebutikker, i umiddelbar nærhet finner man flere søndagsåpne Joker i både Theresesgate, Ullevålsveien og Geitmyrsveien.

Er du glad i å trene?

For den treningsglade byr området på flere treningssentre. Her kan du bl.a. velge mellom SATS, Bislet bad, Bislett stadion, FitnessXpress, Work Out treningssenter og FreshFitness, som alle ligger i gangavstand fra boligen. I St. Hanshaugen park finner finner du en Tuftepark hvor styrkeøkten kan gjennomføres etter joggeturen. Frognerparken ligger også en kort joggetur unna, dersom du er glad i å trene i naturskjønne omgivelser.

Godt kollektivtilbud

Kollektivtilbudet i området er upåklagelig. Leiligheten ligger mellom holdeplassene i Stensgata og på Adamstuen og herfra tar du deg med trikk til Sinsen/Grefsen og Rikshospitalet. 37-bussen fra Tannlegehøyskolen tar deg mot Nydalen eller Helsfyr. Her går det jevnlig både trikk og buss ned til sentrum hvor du har videre forbindelse med T-bane. 20-bussen tar deg ned til Majorstuen og Skøyen. Det er kun en liten spasertur ned til Bislett og 21-bussen. Du bruker heller ikke lang tid til Gardermoen. Ta trikken ned til Oslo S og Flytoget derfra.

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.6 km

1-10 kl. Marienlyst skole 0.9 km

1-7 kl. Ullevål skole 1.3 km

1-7 kl. Ila skole 1.5 km

8-10 kl. Fagerborg skole 0.3 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1 km

8-10 kl. Vestre Aker skole 1.2 km

Vgs. Heltberg Gymnas Bislett 0.9 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 1 km

Bhg. Vestre Aker menighetsbarnehage (3-5 år) 0.4 km

Bhg. Fagerborg menighets barnehage (1-6 år) 0.5 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 750 000,-

Felleskostnader

Kr 2 376,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

1887

Soverom

1

Primærrom

59m2

Bruksareal

59m2

Tomt

1223m2

KR-kode

40.18276

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Stensgata 32 D, 0358 Oslo

Gnr. 216, bnr. 200, snr. 23 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.223 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med steinlagte internveier/gårdsplass, gressplener, prydbusker og trær.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Det er tilgang til ladestasjon for el-biler i Pilestredet 88A, 0358 Oslo

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 68 kvm

Totalt bruksareal: 59 kvm

Totalt primærrom: 59 kvm

Primærrom: 3. etasje 59 kvm: Entré/hall, bad, kjøkken, stue og soverom. Sørvendt balkong fra 2016 på 3 m2, med utgang fra stuen.

I tillegg disponerer boligen 3 boder. Én loftsbod på ca. 8 kvm gulvareal (skråtak), merket med nr. 23, én kjellerbod på ca. 8 kvm, og én bod i baktrapp i 3.etasje på ca 1 kvm, merket med nr. 23. I denne boden er det opplegg til vaskemaskin, og varmtvannsberederen er plassert her.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.12.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og tilstandsgrad 3:

TG 2:

- Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og slitasje. Enkelte av glassene i vinduene er punkterte. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

På kjøkkenet er et av vinduet et eldre, koblet vindu hvor det innerste glasset mangler. Dette har ført til at det blir mye kondens på innsiden av vinduet som samler seg som vann nederst i vinduet. Her er det registrert svertesopp.

- Inngangsdør/leilighetsdør og bakdør: Dørene har ingen brannklassifisering.

- Varmtvannsbereder: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen. Den anbefalte brukstiden på berederen etter Byggforskserien 700.330 er 20 år. Det anbefales at det ettermonteres en waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje ved montering av ny bereder. Dette anbefales uansett om det settes inn en ny bereder eller ikke da boden hvor berederen er plassert er det også opplegg for vaskemaskin, men det er ikke sluk i gulvet.

TG 3:

Ingen.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Stensgata 32D!

En flott gjennomgående leilighet med store vindusflater som gir mye naturlig lys til alle rom. Planløsningen er god med romslige rom og generøs takhøyde. Utgang fra stuen til sørvendt balkong med utsyn over gårdens flotte felles hage. Når du velger et hjem velger du også nabolag og nærområde - rammen rundt selve boligen. Leiligheten i Stensgata 32 D ligger i populære omgivelser på Adamstuen. Nærområdet kan by på alt du måtte ønske deg av restauranter, treningssentre, butikker og kafeer for å nevne noe, i gangavstand på St.Hanshaugen, Bislett og Majorstuen. Selve kollektivtilbudet er også upåklagelig, og med tilgang på både buss og trikk kommer du deg enkelt dit du ønsker i byen.

Stue:

Et romslig og lyst oppholdsrom med god plass til sofagruppe og spisebord. Store vindusflater er med på å tilføye rommet naturlig belysning. Utgang til en koselig balkong fra stuen. Brede vinduskarmer, stukkatur og rosetter i tillegg til generøs takhøyde på 3,15 m er med på å gi leiligheten et fint og klassisk preg. 3-stavs eik parkett i stue.

Balkong:

Sørvendt balkong bygget i 2016 på 3 kvm med utgang fra stuen. Balkongen er konstruert i stål med impregnerte terrassebord på gulv/dekke. Her har du plass til en koselig liten sittegruppe som kan nytes på varme vår/sommer dager. Rolig og meget god intern beliggenhet. To-fløyet balkongdør fra 2016 utført med 2-lags isolerglass.

Kjøkken:

Delikat og innholdsrik kjøkkeninnredning fra 2011 med grå høyglansfronter, håndtak i stål og benkeplate av laminert spon. Her er det rikelig med skap og benkeplass for den mat-glade. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn og induksjon platetopp. Nisje til kjøleskap. Ventilator over platetoppen og underlimt stålkum og ett-greps blandebatteri. Det er god plass til spisebord på kjøkkenet.

Hall/entré:

Innbydende og praktisk entré med god plass til oppheng av ytterklær og skotøy. Plass til kommode og garderobeskap for ekstra lagringsplass. Gangen er flislagt og det er varmekabler i gulv. Porttelefon med fjernåpner i modell: Siedle. Det er utgang til baktrappen fra ene enden av entréen.

Bad:

Pent flislagt bad med varmekabler i gulv som ble pusset opp i 2004. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne og servant. Opplegg til vaskemaskin i bod i baktrappen.

Soverom:

Stort og luftig soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og skap. Store vindusflater sikrer naturlig lys til rommet. Soverommet vender mot rolig bakhage. Integrert garderobeskap langs den ene langveggen sikrer ekstra oppbevaringsplass og medfølger ved salg.

Diverse:

- Sikringsskap plassert i entré/gang. Sikringsskapet ble byttet ut i 2011. Det er ikke fremvist samsvarserklæring på det elektriske arbeidet og det mangler kursbetegnelse i sikringsskapet.

- Varmtvannsbereder fra 2000 på ca. 120 liter er plassert i bod i baktrapp.

- Innvendige gulv: 3-stavs eik parkett i stue og soverom. Flislagt entré/gang med varmekabler og furugulv på kjøkkenet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabel på bad og i entré/hall. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 31931-8/105, tinglyst 22.05.1987, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet pålydende kr 30.000,-

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse og erklæring/avtalen angående gårdsplass.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Da denne leiligheten ligger i 3 etasje er det ikke påkrevet med radonmåling. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Stensgata 32D, med sameiebrøk 54/1570.

Sameiet består av 23 leiligheter og 1 næringsseksjon.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Nye nedløpsrør høst 2018.

- Nye låser til inngangsdørene.

Planlagte påkostninger:

Det er behov for en total renovering av gården iløpet av de neste 2-3 årene. Sameiet har hyret inn fagfolk til å se på hvilke komponenter ved bygget som må gjøres noe med. Iht. styreleder kan renoveringen blant annet innebære rehablitering av fasade, utskiftning av sokkel rundt bygning, drenering, utskiftning av soilrør o.l.

Iht. styreleder vil prosjektet koste ca. 4-6 millioner. For å finansiere dette har sameiet 2 ulike alternativer. Alternativ 1 er å selge hele eller deler av loftet. Dette vil dekke store deler av utgiftene. Alternativ 2 er å ta opp et felles lån i sameiet. Iht. styreleder vil et lånopptak føre til en gjennomsnittlig økning i felleskostnader på ca. kr 1.500,- pr. seksjon. Dette vil naturligvis fordeles utifra eierbrøken til seksjonen, denne seksjonen er en av de mindre i sameiet, altså under snittet. Vedlikehold og finansieringsplan er p.t ikke fastsatt, og ytterlig informasjon vil forekomme fortløpende.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Det skal innredes loftleiligheter i Stensgata 25 og 27 og det vil da også settes inn takvinduer m.m.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Kontakt megler for mer informasjon.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Knaggrekke i hall/gang medfølger ikke salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.376,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, trappevask, forretningsførsel, kommunale avgifter og felles byggforsikring.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6.190,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.876.162,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel St.Hanshaugen
Grunnkrets Fagerborg Rode 5
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Ullevål sykehus hovedinngang 0.5 km
Fagerborg kirke 0.7 km
Bislett Stadion 0.9 km
John Collets plass 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 52.7 km
Sentralstasjon Oslo S 4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 2.2 km
T-bane Blindern T-banestasjon 1.4 km
Trikk Adamstuen 0.3 km
Buss Adamstuen 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.6 km
Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 1 km
Treningssenter The Work Out 0.5 km
Treningssenter Fresh Fitness Ullevål 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.6 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 0.9 km
Ullevål skole (1-7 kl.) 1.3 km
Ila skole (1-7 kl.) 1.5 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.3 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.2 km
Heltberg Gymnas Bislett 0.9 km
Akademiet videregående skole Oslo 1 km

Barnehager

Vestre Aker menighetsbarnehage (3-5 år) 0.4 km
Fagerborg menighets barnehage (1-6 år) 0.5 km
Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.5 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.6 km
Postkontor / post i butikk Majorstuen Bedriftssenter 0.6 km
Postkontor / post i butikk Coop Mega Bislett 1.1 km
Apotek Veso apotek 0.3 km
Apotek Boots apotek Bislett 0.5 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.5 km
Dagligvare Joker Adamstuen 0.1 km
Dagligvare Joker Theresesgate 0.2 km
Kiosk Mix Scene1 Bislett 0.5 km
Kiosk 7-Eleven Theresesgate 0.6 km
Bensinstasjon st1 Pilestredet 0.7 km
Bensinstasjon Shell Marienlyst 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,2 %
Andel kvinner 51,8 %
Gj.snittalder menn 36,7 år
Gj.snittalder kvinner 37,1 år
Husholdninger med barn 15,7 %
Husholdninger uten barn 84,3 %
Gj.snitt byggeår 1970
Gj.snitt tomtestørrelse 254
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Fagerborg Rode 5 666 421

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: Kr 39.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Salgsoppgave 20 stk: Kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?