Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 300 000,- for kr 2 300 000,-

Fasade med pilmarkering

Fasade

Fasade

Friareal på baksiden av blokka

Veranda

Utsikt fra verandaen

Utsikt fra verandaen

Entré / gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom

Sommerbilde

Plantegning - Leiligheten ligger i 2. etasje

Strømsø

Stibolts gate 18 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 050 000,-

Strømsø: Sentrumsnær leilighet i 2. etasje - Svært god internbeliggenhet med veranda vendt mot rolig grøntareal

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 050 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 386,-
Fellesgjeld:
Kr 151 425,-
AREAL (P-ROM / BRA)
65 / 65 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Svært sentralt beliggende i veletablert og sentrumsnært boligområde. Gaten har lite gjennomgangstrafikk. Kort gangavstand til sentrum med alle servicetilbud. Kort gangavstand også til buss- og jernbanestasjon med god kommunikasjon til Oslo. Friarealer, idrettsanlegg, treningssenter etc. i nærmiljøet.

Gangavstand til alt av butikker og service tilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst hvor det er kjøpesenter, kunstgress/kunstisbane, Drammenshallen, Marienlyst stadion, treningsssenter, Drammensbadet, Strømsø Senter etc. Ny og idyllisk promenade langs elven på Strømsøsiden. Kort vei til Kunnskapsparken med Union Scene samt en rekke andre tilbud.

Ca. 10 minutters gange til buss / jernbanestasjonen, samt bussholdeplass i umiddelbar nærhet. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. Ca. 36 minutter med tog til Oslo. Enkel adkomst til E-18. For rutetider se www.brakar.no eller www.nsb.no.

Barnehager og skoler

Flere barnehager på Strømsø, både kommunale og private. Nærmeste barneskoler er Brandenga og Danvik. Marienlyst ungdomsskole. For detaljer se www.drammen.kommune.no. Drammen og Strømsø videregående skole i sentrum. Høyskolen i Sør-Øst Norge ligger i det nye høyskolesenteret, Papirbredden.

Adkomst

Fra Drammen sentrum (Strømsø torg): Kjør Bjørnstjerne Bjørnsonsgt. og ta til venstre i lyskryss mot Holmenbrua, (fra Rundtom kjør Bjørnstjerne Bjørnsonsgt. og hold høyre mot Holmenbrua). Ta inn første til høyre, Stiboltsgate og følg veien. Stibolts gate 18 er beliggende på venstre side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 050 000,-

Fellesgjeld

Kr 151 425,-

Totalpris

Kr 2 201 425,-

Felleskostnader

Kr 4 386,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1953

Soverom

1

Primærrom

65m2

Bruksareal

65m2

Tomt

1449m2

KR-kode

201830

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Stibolts gate 18 B, 3044 Drammen.

Gnr. 111, bnr. 567 i Drammen kommune.

Andelsnr. 9 i Stiboltsgate 18 borettslaget, org.nr. 950 868 600.

Tomten

Andel av eiet tomt på 1.449 kvm. Asfaltert adkomst. Areal på sørside (mot friarealet) er opparbeidet med gressplen og busker.

Det tilgrensende grøntarealet (som eies av Drammen kommune og er regulert til friareal) er opparbeidet med plen og beplantning, og har lekeapparat og sandkasse.

Parkering

1 garasje i felles rekke medfølger. Retten er ikke tinglyst. Garasjeanlegget har enkel tilstand, og brukes for det meste som lagringsplass. Garasjen står på kommunal grunn. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 71 kvm

Totalt bruksareal: 65 kvm

Totalt primærrom: 65 kvm

Primærrom:

2. etasje: Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, soverom: 65 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjelleretasje og 1 bod på loftet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.02.2018 utført av takstingeniør Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Fundamentert på faste masser. Støpt betongfundament/gulv. Det antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstidspunktet. Grunnmur av betong. Yttervegger av teglstein. Vinduer og balkongdør av tre/aluminium i hvit utførelse med 2-lags glass fra 2013. Inngangsdør av tre med lydklasse db 35, sikkerhetslås og kikkehull. Takkonstruksjon av tre. Tekket med takstein-/stålplater. Utvendige takrenner og nedløpsrør av stål. Sørvendt terrasse med gulv av trykkimpregnerte terrassebord, rekkverk av stål/aluminiumskonstruksjon og manuell markise. Teglsteinspipe fra byggeår med tilkoblet eldre koksovn.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten har en fin internbeliggenhet i 2. etasje. Den er gjennomgående, som sikrer fint lys. Verandaen vender ut mot rolig og usjenert friareal med plen, beplantning og lekeapparat.

Leiligheten inneholder:

Entré/gang: Laminat på gulvet. Lysmalte overflater. Innebygde garderobeskap samt frittstående garderobeskap. Dørtelefon med fjernåpner.

Soverom: Gulvbelegg. Lysmalte overflater. Innebygde skap.

Kjøkken: Gulvbelegg i flismønster. Lysmalte overflater i rommet. Spiseplass ved vindu. Kjøkkeninnredningen har fronter i eikeutførelse. Oppvaskmaskin medfølger. Kjøleskap og komfyr medfølger ikke. Integrert kjøleskap er frakoblet grunnet at døren ikke lukker seg riktig.

Bad: Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2008. Flislagte vegger og gulv. Varmekabler i gulvet. Opplegg for vaskemaskin (vaskemaskin medfølger). Dusjhjørne med foldbare dører. Vegghengt WC.

Stue: Gulvbelegg. Lysmalte overflater. Eldre koksovn. Uttak for tv-signaler. Del av stue var opprinnelig delt inn som soverom nummer 2. Utgang til egen, overbygget veranda. Verandaen har teppegulv. Markise.

I tillegg disponerer leiligheten 1 bod på loftet og 2 boder i kjelleren.

Oppvarming

Eldre koksovn for vedfyring i stue.

Varmekabler i baderomsgulvet.

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom, men denne antas å ikke ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servitutten vil følge eiendommen og kopi av servitutten kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Det er ikke utført radonmåling. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Stiboltsgate 18 borettslag.

Borettslaget består av 18 leiligheter.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 02.

Styreleder er Anne Lund.

Borettslaget har bygningsforsikring i Gjensidige, polisenummer 86229609.

Dugnad kan påregnes.

Det er per idag ikke planlagt påkostninger som vil påvirke andel felleskostnader / andel fellesgjeld.

Hentet fra husordensreglenes punkt 2: "Husdyrhold er i utgangspunktet forbudt. Styret kan allikevel samtykke i at brukeren av boligen holder dyr, dersom gode grunner taler for det, og hvis dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen."

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndutlyst. Endelig avklaring av forkjøpsretten skjer da i løpet av noen virkedager etter salg. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 05.10.2015.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Leiligheten ble rengjort før markedsføring, og vil som utgangspunkt ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.

Leiligheten selges med fullmektig grunnet at eier har flyttet i omsorgsbolig. Fullmektigen har ikke bebodd boligen selv, og har derfor ikke kunnskap om leilighetens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Årstallet for oppussing av bad (2008) er hentet fra andre salgsannonser i borettslaget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.386,- pr. mnd. og inkludere: Renter og avdrag på andel fellesgjeld, renovasjon, vann/avløp, avsetning til vedlikehold, grunnpakke på tv-signaler (fiber), bygningsforsikring, forretningsførsel, strøm i fellesarealer og trappevask.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Årlig kostnad for garasjen utgjør ca. kr. 1.000,- (forsikring, etc).

Nåværende eier hadde ifølge Glitre Energi i 2017 et strømforbruk på ca. 7.000 kilowattimer.

Boligen er tilknyttet Viken fiber/Altibox som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring samt evt. internettabonnement.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.056.709,-. I tillegg til dette beløpet utgjør kr 151.425,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men som følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Strømsø 7
Kirkesogn Strømsø

Steder i nærheten

Drammensbadet 1.1 km
Drammens museum 1.4 km
Bragernes Torg 1.5 km
Drammens teater 1.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92.8 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1 km
Bussholdeplass Treschows gate 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Drammenshallen 0.7 km
Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 0.9 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 0.5 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 0.5 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 1 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.8 km
Drammen videregående skole 1.3 km
Akademiet videregående skole Drammen 2.3 km

Barnehager

Solstreif Rudolf Steinerbarnehage (0-5 år) 0.7 km
Strømsø familiebarnehage 0.7 km
Strømsø barnehage (0-5 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 0.6 km
Kjøpesenter CC Drammen 1.5 km
Postkontor Strømsø Postkontor 0.9 km
Postkontor Meny Brakerøya 1.5 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 0.6 km
Apotek Boots apotek Strømsø 1.1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 1.1 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.8 km
Dagligvare Kiwi XL Strømsø Senter 0.6 km
Dagligvare Rema 1000 Tollbugaten 0.7 km
Kiosk/video Mix Maxi Senter 0.6 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 0.7 km
Bensin st1 Drammen 0.2 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 35,7 %
Gj.snittalder kvinner 36,2 %
Husholdninger med barn 22,3 %
Husholdninger uten barn 77,7 %
Gj.snitt byggeår 1957
Gj.snitt tomtestørrelse 609
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Strømsø 7 957 575

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 37.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?