Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 300 000,- for kr 2 300 000,-

Velkommen til Stibolts gate 24 b

Denne boligen har en sentral beliggenhet i en tiløbaketrukket boliggate på Strømsø

Leiligheten ligger i en høy førsteetasje, godt løftet over bakkeplan. Boligen har en stor veranda mot hyggelig grøntareal, og verandaen har gode solforhold.

Stuen med utgang til veranda

Stuen har peisovn

Stuen

Stuen

Kjøkkenet er stort, med mye skap- og benkplass. Spiseplass ved vinduet.

Kjøkkenet

Kjøkkenet

Hovedsovverommet har en stor speilgarderobe

Soverom 2 har også god størrelse.

Badet ble renovert av borettslaget i 2003. De skiftet røropplegg i hele blokken.

Badet

Gangen

Veranda.

Borettslagets bygningsmasse er vel ivaretatt. Det ble satt inn nye vinduer og dører med isolerende glass og støydemping i 2012.

Stibolts gate 24 b_3D

Strømsø - Sentral 3-roms med peis og veranda. Endeleilighet i høy 1.etg.

Stibolts gate 24 b

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 350 000,-

Strømsø - Sentral 3-roms med peis og veranda. Endeleilighet i høy 1.etg. : Strømsø - Sentral 3-roms med peis og veranda. Endeleilighet i høy 1.etg.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 350 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 126,-
Fellesgjeld:
Kr 165 909,-
AREAL (P-ROM / BRA)
66 / 66 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentral beliggenhet med gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst med Drammensbadet, Drammenshallen, kunstis/kunstgress, Akropolis treningssenter, Maxi kjøpesenter, museum og flotte friområder. Umiddelbar nærhet til elvepromenaden og kort gangavstand til Union, Bragernes Strand, etc. Det nye og meget påkostede Strømsø Torg kun få minutters gange unna, samt omkring 10 minutters gange til Bragernes Torg. Det plalegges oppgraderinger av Tollbugaten som vil forskjønne området.

Bussholdeplass i umiddelbar nærhet, se www.brakar.no for alle rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Kort vei til Drammen sentrum og togstasjonen, med gode parkeringsmuligheter. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Strømsø barnehagekrets har 3 private barnehager og 4 kommunale barnehager innenfor kort avstand. For liste kontakt megler eller se www.drammen.kommune.no.

Brandengen barneskole. Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen, med både yrkesrettede linjer og allmennlinjer.

På Papirbredden - i praktisk gangavstand fra leiligheten - ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Følg Tordenskioldsgate fra Strømsø sentrum. Kjør ned til venstre mot Tollbugata. Følg veien forbi Gyldenløve Brygge og ta til høyre når gaten blir enveiskjørt. Ta deretter til venstre tilbake på Tordenskioldsgate. Ta inn Stiboltsgate til høyre. Blokken er da beliggende på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 350 000,-

Fellesgjeld

Kr 165 909,-

Totalpris

Kr 2 515 909,-

Felleskostnader

Kr 4 126,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1952

Soverom

2

Primærrom

66m2

Bruksareal

66m2

Tomt

1443m2

KR-kode

2018302

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Stibolts gate 24 b, 3044 Drammen

Gnr. 111, bnr. 570 i Drammen kommune.

Leil.nr. h101, andelsnr. 20 i Borettslaget Neumannsgate 14 - Stiboltsgate 24, org.nr. 950 472 685

Tomten

Felles eiet tomt på 1.443 kvm som tilhører borettslaget.

Tomten er ryddig opparbeidet og er beplantet med plen, busker og diverse blomster.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 70 kvm.

Totalt bruksareal: 66 kvm.

Totalt primærrom: 66 kvm. herunder entré, to soverom, bad, kjøkken og stue med utgang til veranda.

I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 3 kvm. og to kjellerboder på hhv. 4,5 kvm. og 6 kvm.

Borettslaget har felles boder og sykkelbod i kjeller, samt stort tørkeloft.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Blokkleilighet, 1.etasje.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av støpt betong og yttervegger av skallmur med teglsteinsfasade. Saltak tekket med takstein. Isolerglass med ekstra støydemping, stemplet 2012. Sikringsskap med automatkurser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann har konkludert med at boligen holder en normalgod standard, med noe aldersslitasje på innredninger og overflater. Kjøkken må påregnes utskiftet på sikt. Bad og røropplegg til bad/kjøkken ble renovert av borettslaget i 2003. Downlights i gang har enkelte defekte lamper.

Det er ikke påpekt større feil eller mangler ved boligen. Takstmann har benyttet fuktmålerutstyr for å avdekke evt. fukt på normalt utsatte steder, uten at det har blitt funnet forhøyede verdier.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen holder en normalt god standard og har en god planløsning.

Inngang til entré med dørtelefon. Innover i gangen er det plass til garderobeheng. Hyggelig tregulv fra blokkens opprinnelse, malte vegger og panelt tak.

Leiligheten har to romslige soverom, begge med belegg på gulv, malte vegger og betong/panel i tak. Hovedsoverommet har en stor skyvedørsgarderobe.

Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2003 og fremstår med flislagt gulv, flissatte vegger og panelt tak. Klassisk servantinnredning med underskap og overskap med speilfronter.vegghengt toalett. Vaskemaskin med toppmating vil medfølge ved overtakelse.

Kjøkkenet er romslig, med mye skap- og benkplass. Laminat på gulv, malte vegger og himling. Kjøkkenet har en klassisk, profilert innredning. Laminerte benker og flissatte vegger over benk. Rommet har plass til spisebord. Kjøkkenet har frittstående hvitevarer. Oppvaskmaskin og stekeovn vil medfølge, men det gis ingen garanti på disse. Kjøleskapet kan kjøpes etter nærmere avtale.

Stuen er lys og innbydende, med et sjarmerende tregulv fra byggets opprinnelse. malte vegger og himling. Stuen har en rentbrennende peisovn og utgang til stor veranda. Hylleseksjonene er tilpasset leiligheten og er veggmodulene er fastskrudd. De fastskrudde elementene vil medfølge ved overtakelse. Øvrige moduler kan kjøpes etter nærmere avtale.

Borettslagets bygningsmasse er vel ivaretatt. Røropplegget og alle bad ble renovert i 2003. Taket er omlagt i nyere tid. Blokkens vinduer og dører ble byttet i 2012. Gang og kjeller skal overflateoppusses i 2018.

Oppvarming

Rentbrennende vedovn i stuen. Varmekabler i baderomsgulv.

Forøvrig elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1952 men det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Detvar heller ikke normal praksis å utstede slike attester på 50-tallet.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå uansett ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutte på borettslagets eiendom. Dagboknr 2294 tinglyst 04.12.1951 type heftelse: Bestemmelse om gjerde og trekking av elektrikse ledninger over borettslagets eiendom.

Servitutten vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Neumannsgate 14 - Stiboltsgate 24.

Borettslaget består av 24 leiligheter.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Dugnad må påregnes. Trappevask, plenklipping og daglig drift av eiendommen utføres av vaktmester.

Dyrehold er tillatt når det ikke er til sjenanse for andre i beboere.

Det er utført løpende og generellt vedlikehold med blokkene. Alle vinduer og inngangsdører ble skiftet i 2013, og har nå meget gode og lydisolerende glass. Badene i blokken, samt alt røropplegg ble skiftet i 2003.

Det vil i løpet av høsten bli gjennomført oppgradering av trappeoppganger og kjeller, primært ved maling. Arbeidet er satt ut til profesjonelle og vil ikke gi økning i fellesgjeld eller felleskostander.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Regulering

Eiendommen er beliggende i et uregulert område, men er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanen vedtatt 05.10.2015 med tilhørende planbestemmelser. Eiendommen ligger under også under Sentrumsplan vedtatt 30.05.2006, der den er avsatt til eksisterende bybebyggelse.

Eiendommen er en byeiendom, og er beliggende innenfor gul søysone, som innebærer at man må påregne noe trafikkstøy. (Gul sone = lden 55db. Rød sone = lden65db.)

På motsatt side av gaten finnes også noen næringsbygg, og det er er gitt byggetillatelse for bruksendring til fire boliger i det ene bygget. Sør på den samme tomten er det byggesøkt etablering av menighetssenter med sfo.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.126,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter (vann/avløp), renovasjon, bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, kabel-TV (fiber fra Altibox grunnpakker), revisjonskostnader, honorar til styret, brøyting/strøing, renholdstjenester og forretningsførsel.

Differensiering av husleie foreligger ikke i fra forretningsfører.

Felleskostnadene kan normalt justeres en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kwh. pr. år.(4 beboere)

Internett fra Altibox ca. 400,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

2.516.941,- Av dette beløpet utgjør kr 165.909,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,- Dersom kjøper ikke allerede er medlem av NBBO må det betales innmeldingsgebyr på 500,- pr. ny eier,

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Strømsø 7
Kirkesogn Strømsø

Steder i nærheten

Strømsø kirke 0.6 km
Drammensbadet 1.2 km
Drammens museum 1.4 km
Bragernes Torg 1.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92.9 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1 km
Bussholdeplass Treschows gate 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Drammenshallen 0.8 km
Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 1 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 0.5 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 0.6 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Danvik skole (1-7 kl.) 1.6 km
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 2.4 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.8 km
Børresen skole (8-10 kl.) 2.7 km
Drammen videregående skole 1.4 km
Akademiet videregående skole Drammen 2.4 km

Barnehager

Solstreif Rudolf Steinerbarnehage (0-5 år) 0.7 km
Strømsø familiebarnehage 0.7 km
Strømsø barnehage (0-5 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 0.6 km
Kjøpesenter CC Drammen 1.6 km
Postkontor Strømsø Postkontor 0.9 km
Postkontor Meny Brakerøya 1.6 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 0.6 km
Apotek Boots apotek Strømsø 1.1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 1.1 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.9 km
Dagligvare Kiwi XL Strømsø Senter 0.6 km
Dagligvare Rema 1000 Tollbugaten 0.7 km
Kiosk/video Mix Maxi Senter 0.6 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 0.7 km
Bensin st1 Drammen 0.2 km
Bensin Circle K Rundtom 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 35,7 år
Gj.snittalder kvinner 36,2 år
Husholdninger med barn 22,3 %
Husholdninger uten barn 77,7 %
Gj.snitt byggeår 1957
Gj.snitt tomtestørrelse 609
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Strømsø 7 957 575

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?