Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 950 000,- for kr 1 950 000,-

Velkommen til Storgaten 27

Denne boligen er beliggende i et kjempehyggelig sameie i gamle Svelvik.

Sameiet består av totalt seks leiligheter fordelt på tre tomannsboliger. Den aktuelle boligen ligger i 1.etasje i dette bygget.

Leiligheten har ei stor stue med peisovn, og plass til flere møbelgrupper.

Stuen har store vinduer, som gir godt lys

Stuen

Stuen har dels åpen løsning mot kjøkken

Kjøkkenet har en innholdsrik innredning i klassisk utførelse

Fra kjøkken mot stuen

Kjøkken

Hovedsoverommet

Soverom 2

Entré/gang

Badet er av god størrelse

Leiligheten har separat vaskerom med utslagsvask og tilliggende bod.

Storgaten 27 har trivlige fellesarealer utendørs. Bygget planlegges overmalt i 2018.

Eiendommen ligger innat kommunalt friarteal med brygge. På bryggen disponerer sameiet én båtplass, som vil kunne benyttes av ny eier etter nærmere avtale med styret.

Kommunalt friareal

Sameiet har en bryggeplass

Storgaten 27

Storgaten 27

Svelvik - Stor selveierleilighet i hyggelig sameie, i gamle Svelvik.

Storgaten 27

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 850 000,-

Svelvik - Stor selveierleilighet i hyggelig sameie, i gamle Svelvik. : Svelvik - Stor selveierleilighet i hyggelig sameie, i gamle Svelvik.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 850 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
69 / 73 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger sentralt og idyllisk til i den gamle delen av Svelvik, rett ved brygga.

Svelvik sentrum er et hyggelig, lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder. De små, hvite husene ligger som sørlandsperler i fjellsatte skråninger og den nordre delen av Svelvik har en egen idyll.

Med kystlinje langs hele kommunen tilbyr Svelvik utallige muligheter for aktiviteter og opplevelser knyttet til vann og sjø.

Eiendommen ligger i umiddelbar nærhet til alle servicetilbud, butikker, vinmonopol og offentlige tjenester. Nydelig kyststi med flotte turmuligheter fra Bjerkøya i Sande og gjennom Svelvik, innover fjorden. Aktivt båt- og badeliv sommerstid. Flotte tur-, ski- og lysløyper i marka.

Svelvik IF er en aktiv idrettslag med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Mange aktiviteter i forbindelse med skoler og andre foreninger. Håndballmiljø. Aktiv båt og seilforening. Stor idrettshall. 15 min. med bil til Sande Golfklubb. 30 min. til Skoger Golfbane.

Bussholdeplass 100m. fra egen gårdsplass. Gode forbindelser til Drammen og Sande fra Svelvik, med videre togkommunikasjon mot hovedstaden Ca. 25 min. kjøring til Drammen sentrum. 50 min. til Oslo. Ferjeforbindelse til Hurumlandet med fjordforbindelse til Drøbak og enkel adkomst til Oslo. 50 minutter til Torp flyplass.

Svelvik er rik på kulturaktiviteter og huser flere anerkjente profesjonelle kunstnere. I Fossekleiva Brukssenter på Berger er det bygget opp et kulturbasert næringsområde med glassblåser-, keramikk- og skulpturverksted, butikker, museum og kafé. Kommunen har et nært samarbeid med Norsk Billedhoggerforening, og hver sommer vises det skulpturer av Norges fremste og viktigste billedhuggere i Svelvik sentrum. Hvert år i august arrangeres Svelvikdagene og svelvikspillet.

Barnehager og skoler

Svelvik kommune har fire offentlige og en privat barnehage.

Det er to barneskoler i Svelvik kommune. Tømmerås skole i sentrum, og Tangen skole på Tangen/Nesbygda.

Svelvik ungdomsskole i sentrum, med ca. 280 elever.

Videregående skoler i Drammen og Sande. For videre utdanning finnes Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen i Buskerud og høyskolen i Telemark, se www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Drammen kjøres Svelvikveien. Ved Shell i Svelvik tas det rett frem i rundkjøringen, og deretter første vei til venstre, mot Svelvik sentrum. I bunn av bakken tar man til venstre i t-kryss. Eiendommen er beliggende på høyre side snart etter matbutikken og nærsenteret.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 850 000,-

Felleskostnader

Kr 1 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

1983

Soverom

2

Primærrom

69m2

Bruksareal

73m2

Tomt

460m2

KR-kode

2018184

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Storgaten 37, 3060 Svelvik.

Gnr. 39, bnr. 159, snr. 5 i Svelvik kommune.

Tomten

Sameiets tomt er ca. 460 kvm. Tomten er pent inngjerdet og i sin helhet er avsatt som fellesareal.

Tomten er flat og lettstelt, opparbeidet med hellesatte adkomstarealer i gårdsrommet, og gruset uteplass. Sameiet er flinke med blomsterstell, og det er hyggelige bed og blomsterkrukker i fellesarealene. Sittegruppe til fri anvendelse.

Sameiet disponerer en båtplass i anlegget på bryggen ved eiendommen. Da ingen av eierene pt. har båt er denne plassen utleid. I følge formann vil avtalen sies opp, dersom nye eier av seksjon 5 ønsker å benytte båtplassen ved innflytting.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 78 kvm.

Totalt bruksareal: 73 kvm.

Totalt primærrom: 69 kvm. herunder; entré, gang, bad, to soverom og kjøkken med åpen løsning mot stuen.

I tillegg disponerer boligen en loftsboder i nabobygget og en utvendig sportsbod med god oppbevaringsplass. I tillegg følger stort loft som benyttes som fellesareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.05.2018 utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på en støpt såle, med fullisolerte vegger av bindingsverk. Saltak tekket med takstein. Vinduer av isolerglass fra byggeår.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann har konkludert med at boligen holder en normalgod standard. Det er ikke påpekt større feil eller mangler, men badets alder gjør at man må påregne oppgraderinger.

Det er benyttet fuktmålerutstyr på normalt utsatte plasser i bad, vaskerom og kjøkken, uten at man har funnet forhøyede verdier.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen holder en normalt god standard. og fremstår som romslig, med gode vindusflater og gjennomlys. Det er ikke utført større oppgraderinger i boligen etter byggeår, og modernisering av overflater og innredninger kan påregnes.

Leiligheten har adkomst til entré med garderobeheng. Lettstelt gulvbelegg, penelte vegger og malt tak.

Boligen har to soverom, begge med laminat på gulv, malte/tapeserte vegger og malt tak.

Badet er romslig, med flislagt gulv, plater på vegg og malt himling. Romslig baderomsinnredning med servant, to underskap, høyskap og to overskap. Toalett og dusjkabinett.

Leiligheten har separat vaskerom med flislagt gulv, tapet på vegg og malt himling. Innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. På innsiden av vaskerommet ligger en praktisk innvendig bod, som kan innredes til garderobe.

Kjøkkenet er smart innredet med mye skapplass og praktisk arbeidsbenk. En klassisk hvitprofilert innredning med flissatte vegger over benk. Kjøkkenet ligger skjermet inn i en nisje, men med åpen løsning mot stuen.

Stuen er romslig, med plass til to møbelgrupper. Laminat på gulv, panel på vegger og malt himling. Hyggelig peisovn.

Boligen disponerer en romslig loftsbod i nabobygget og en stor utvendig sportsbod i gårdsrommet.

Oppvarming

Boligen har peisovn og pipe i stuen.

Varmekabler i baderomsgulv.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.07.1994. Denne kan fås hos megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr. 967, tinglyst 17.03.1977, gjeldende bestemmelse om gjerde og bebyggelse. Bestemmelsene omtaler endringer på tomten knyttet til salg av areal, og ansee ikke aktuell i dag.

Det er gjennomført Jordskiftesak som omhandler denne eiendommen m.f. 01.07.1999, For denne eiendommen omhandler dette primært rett til bruk av båtplass

Seksjoneringsbegjæringen ble tinglyst 13.07.1984.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Boligen er del av et meget hyggelig sameie, bestående av 6 leiligheter. Formann er Iris Smedberg. Sameiebrøk for denne boligen er 74/403.

Sameiet drives etter fri modell, og evt. oppgraderinger diskuteres og vedtas i fellesskap, og betales med sparepenger eller engangsinnskudd.

Det er ingen store, pågående prosjekter eller utbedringsbehov, men maling av byggene planlegges i løpet av året. Jobben vil bli satt ut på anbud og dekkes av sparepenger. Ny eier må påregne å ta del i sameieoppgaver, slik som felles vedlikehold og snørydding.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, på en tomt som i kommuneplanen er avsatt til bolig.

Området er bevaringsverdig, i hht. kommuneplanen, og det er utarbeidet retningslinjer på fasadens uttrykk og farge.. Eiendommen er beliggende i strandsonen, og evt. oppføring av ny bebyggelse e.l. må påregnes dispensasjonsbehandlet.

Brygga på nubbetomta er kommunalt friområde.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det gis ingen garanti på medfølgende utstyr og innredning, slik som panelovner, lamper og hvitevarer.

Eiendommen selges på vegne av dødsbo, og arvingene har ikke selv bebodd eiendommen. De har dermed ingen inngående kunnskap om boligens beskaffenhet.

Boligen er rengjort at profesjonelle og vil ikke bli ytterligere vasket før overtakelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det betales fastleddsavgift på 2663,- pr. år, og 48,13 kr. pr. kubikk benyttet vann. Avregning foretas en gang pr. år.

Renovasjon koster 2769,- pr. år.

I tillegg må det påregnes gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 6924 kwh. pr. år.

Det betales felleskostnad for bygningsforsikring og avsetning til vedlikehold, med 1000,- pr. mnd.

Da boligen selges på vegne av dødsbo har man ikke oversikt over historiske kostnader knyttet til boligen. Ny eier må påregne utgifter til innboforsikring, tv-signaler, internett og evt. fasttelefon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: 1.897.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Svelvik
Grunnkrets Nordre Svelvik
Kirkesogn Svelvik

Steder i nærheten

Verket 1.3 km
Hella 4.5 km
Tangen 8.8 km
Klokkarstua 4.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 112.1 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 89.1 km
Jernbanestasjon Brakerøya 21.8 km
Bussholdeplass Svelvik senteret 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Solbakken fotballbaner 0.6 km
Idrettsanlegg Ebbestad grus 1 km
Treningssenter Fitnessplanet 0.2 km*
Treningssenter Studio 90 1 km

Steder av interesse

Skoler

Tømmerås skole (1-7 kl.) 1.8 km
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) 1.6 km
Sande videregående skole 21.3 km
Drammen videregående skole 21 km

Barnehager

Tømmerås barnehage 1.3 km
Ebbestad barnehage (1-5 år) 3.3 km
Berger barnehage (1-5 år) 9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Svelvik Senter 0.2 km
Postkontor Coop Prix Svelvik 3 km
Postkontor Kiwi Åskollen 16.5 km
Apotek Boots apotek Svelvik 0.9 km
Vinmonopol Svelvik Vinmonopol 0.3 km
Dagligvare Kiwi Svelvik senter 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Svelvik 0.2 km*
Kiosk/video Senterkiosken 0.3 km
Kiosk/video Mix Pølsebaren 0.5 km
Bensin Shell Svelvik 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,8 %
Andel kvinner 50,2 %
Gj.snittalder menn 45,5 år
Gj.snittalder kvinner 47,2 år
Husholdninger med barn 19,6 %
Husholdninger uten barn 80,4 %
Gj.snitt byggeår 1946
Gj.snitt tomtestørrelse 798
Område Personer Husholdninger
Kommune: Svelvik 6653 2940
Grunnkrets: Nordre Svelvik 311 168

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?