Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 200 000,- for kr 2 200 000,-

Velkommen til Teisenveien 43 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen

Lys og pen stue med plass til både sofagruppe med tilhørende stuebord og tv-seksjon

Store vinduer gir rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse

Stuen er delvis åpen mot kjøkken og har plass for et lite spisebord

Flott spiseplass for deg og gjester!

Felleskostnadene inkluderer blant annet fyring, varmtvann, kabel-tv og internett

Stilig og delvis åpent kjøkken mot stue

Leiligheten ligger i 4. etasje og ligger dermed helt usjenert til uten innsyn, med fine sol- og utsiktsforhold

Mørke, glatte kjøkkenfronter med integrerte håndtak, laminat benkeplate med oppvaskkum. Integrert keramisk koketopp og stekeovn samt frittstående kjøleskap/frys

Mellom stue og kjøkken er det etablert en flott kjøkkenøy for ekstra benk og- og lagringsplass samt en barløsning hvor en kan ta raske måltid

Stålplater mellom benkeskap og overskap. Kjøkkenventilator med kullfilter. Spotter i lyskasser.

Leiligheten har p.t. et flott og funksjonelt baderom

De nye badene vil fremstå moderne og tidløse, her er det mulig for ny eier å være med å gjøre ulike tilvalg på badet i form av innredning.

Denne leiligheten skal etter planen ha ferdigstilt baderom starten av oktober med oppstart starten av september

Det vil være opplegg for vaskemaskin på bad

Lyst og hyggelig rom med laminatgulv og plass til seng

Her er det også etablert spotter i tak

Ingen innsyn inn til rommet fra verken vei eller andre bygg

Lys og hyggelig entré med plass for sko- og yttertøy i skyvedørsgarderobe og skoskap

Laminat på gulv og lyse veggflater. Det er montert spotter i himling ved skyvedørsgarderoben

Plantegning - Teisenveien 43

Fasade

Fasade

Bussholdeplass i umiddelbar nærhet med hyppige avganger og kort vei til kollektivt knutepunkt på Helsfyr

Søndagsåpen Joker nærbutikk i kort gangavstand fra leiligheten

Store grøntområder med lekeplasser og sittegrupper

Nærområdet

Nærområdet mot Bryn

Brynsent T-banestasjon

Bryn Senter med blant annet Meny, detaljhandel, Apotek og restaurant

Kart

Teisen - Sjarmerende, lys og arealeffektiv 1-R med sovealkove - Nytt bad kommer! V.V & fyring inkl. - Kort vei til kol.

Teisenveien 43

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 200 000,-

Teisen - Sjarmerende, lys og arealeffektiv 1-R med sovealkove - Nytt bad kommer! V.V & fyring inkl. - Kort vei til kol.: Teisen - Sjarmerende, lys og arealeffektiv 1-R med sovealkove - Nytt bad kommer! V.V & fyring inkl. - Kort vei til kol.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 532,-
Fellesgjeld:
Kr 188 403,-
AREAL (P-ROM / BRA)
28 / 28 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentralt beliggende i et populært og veletablert boligområde på Teisen med umiddelbar nærhet til buss med hyppige avganger og gangavstand til t-bane (Helsfyr, Brynseng eller Hellerud) med ca. 7 min. reisetid til Jernbanetorget, samt flybuss. Det er også gangavstand til Bryn stasjon hvor tog inn til Oslo S bruker ca. 5 minutter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker og Rema 1000. Det er også søndagsåpen nærbutikk i Karl Staaffs vei på Ulven. Kort vei også til Fyrstikktorget, Bryn og Tveita senter med de fleste servicetilbud og fasiliteter. Landets største faghandelssenter med et stort utvalg av forretninger finnes på Alnabru.

Flotte tur- og rekreasjonsmuligher i Østmarka og rundt Østensjøvannet. På Valle Hovin ligger Vallhall Arena med treningssenter, fotballbane, skøytebane og diverse konsertarrangementer. Ca. 15 min gange til Hovindammen - en liten perle med store grønne lunger, sittebenker og gangstier. Turmuligheter også langs Alnaelva.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 200 000,-

Fellesgjeld

Kr 188 403,-

Totalpris

Kr 2 388 403,-

Felleskostnader

Kr 4 532,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1961

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

28m2

Bruksareal

28m2

Tomt

4046m2

KR-kode

371874

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Teisenveien 43, 0666 Oslo

Gnr. 138, bnr. 54 i Oslo kommune.

Leil.nr. 405, andelsnr. 39,

Teisenløkka borettslag, org.nr. 950 266 643

Tomten

Eiet tomt på 4.046,4 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med gressplener og variert vegetasjon. Asfalterte gang- og stikkveier samt gårdsplass.

Parkering

Borettslaget har et antall umerkede parkeringsplasser til disposisjon for beboere og gjester på fellesarealene. Hver beboer får tildelt et parkeringsoblat som festes på innsiden av frontruta, samt et gjesteparkeringskort som benyttes av besøkende. Borettslaget har i tillegg seks faste parkeringsplasser med motorvarmer bak bygget til utleie med parkeringsbevis. Tildeling skjer etter ventelister administrert av styret. Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 33 kvm

Totalt bruksareal: 28 kvm

Totalt primærrom: 28 kvm

I tillegg disponerer boligen to boder. Den ene ligger i kjeller og er på ca 2 kvm. Den andre er en sportsbod på ca 1,5 kvm beliggende i lavbyggets 3. etg.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.07.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Standard

Lys og pen 1-roms med kvadratsmart planløsning og sovealkove beliggende i boligblokkens 4. etasje. Leiligheten fremstår som moderne og velholdt, malt i tidsriktige farger. Borettslaget er i gang med å etablere dusjbad i samtlige leiligheter i borettslaget. I den forbindelse har alle leilighetene i borettslaget også fått nye sikringsskap. Svært lave fyringskostnader (inkl. i felleskostnadene) og lave kjøpsomkostninger. Velegnet førstegangsbolig/pendlerleilighet i et boområde som er i stadig vekst. Boligen inneholder stue, kjøkken, alkove, gang og bad.

Nærmere innhold:

Entré/gang:

Lys og hyggelig entré med plass for sko- og yttertøy i skyvedørsgarderobe og skoskap. Laminat på gulv og lyse veggflater. Det er montert spotter i himling ved skyvedørsgarderoben. Fra entréen er det direkte adkomst til leilighetens øvrige rom, dette understøtter den gode planløsningen.

Stue:

Lys og pen stue med plass til både sofagruppe med tilhørende stuebord og tv-seksjon. Store vinduer gir rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Stuen er delvis åpen mot kjøkken og har plass for et lite spisebord. Leiligheten ligger i 4. etasje og ligger dermed helt usjenert til uten innsyn, med fine sol- og utsiktsforhold. Flotte lyskasser med spotter går langs veggen i stuen.

Kjøkken:

Stilig og delvis åpent kjøkken mot stue. Mørke, glatte kjøkkenfronter med integrerte håndtak, laminat benkeplate med oppvaskkum. Integrert keramisk koketopp og stekeovn samt frittstående kjøleskap/frys. Mellom stue og kjøkken er det etablert en flott kjøkkenøy for ekstra benk og- og lagringsplass samt en barløsning hvor en kan ta raske måltid. Her er det integrert kjøleskap, det vil i forbindelse med oppussing av baderom komme opplegg for oppvaskmaskin til kjøkkenøyen slik at ny beboer kan velge å sette inn oppvaskmaskin eller beholde kjøleskapet. Stålplater mellom benkeskap og overskap. Kjøkkenventilator med kullfilter. Spotter i lyskasser.

Toalett (baderom):

Leiligheten har p.t. et flott og funksjonelt baderom. Borettslaget startet våtroms rehabilitering i mai 2018, forventet ferdigstilt til desember 2018. Vann- og avløpsrør skal skiftes. Alle toalettrom (boliger uten bad i dag) i høyblokka skal utvides med (minst) 40 cm. til et fullverdig baderom med dusjhjørne, vegghengt toalett og servant med underskap og speilskap. Det vil etableres sluk på samtlige baderom. Denne leiligheten skal etter planen ha ferdigstilt baderom starten av oktober med oppstart starten av september.

Borettslaget har etablert et eget showroom i kjelleren i lavblokken hvor baderoms innredningen kan besiktiges. Ny eier vil ha mulighet til å gjøre ytterligere tilvalg på badet om ønskelig. Eget tilvalgs møte må i så tilfelle avtales med entreprenør (AF-gruppen).

Sovealkove:

Lyst og hyggelig rom med laminatgulv og plass til seng. Her er det også etablert spotter i tak. Ingen innsyn inn til rommet fra verken vei eller andre bygg.

Eksternt og annet:

- To boder

- Heisadkomst

- Fellesvaskeri i naboblokken med adkomst fra kjeller

- Lave kjøpsomkostninger

- Lave fyringskostnader

- Innenfor bomringen

- Kort vei til både buss og t-bane

Oppvarming

Radiator på kjøkkkenet. Det er etablert bergvarmeanlegg (2016). Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.06.1964 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fem servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet regulering av vann- og kloakksrettigheter i grunnen, rett for Oslo Lysverker/Hafslund til å ha transformatorstasjon på eiendommen, fravikelse av areal ved skjønn(1974), samt overføring av grunn til borettslaget(1986).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet Teisenløkka borettslag.

- Borettslaget består av 2 bygninger med totalt 116 andelsleiligheter

- Første innflytting i borettslaget var i 1961 og tomten ble kjøpt i 1986

- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er ikke tillatt. Styret kan allikevel godkjenne søknader om hundehold på visse betingelser (blindehund, tjenestehund eller på medisinsk grunnlag).

- Fellesvaskeriet ligger i kjelleren i Teisenveien 41 B (lavblokka)

- Styret kan kontaktes per e-post: teisenlokka@styrerommet.net

- Borettslaget har egne hjemmesider: www.teisenlokka.no

- Borettslagets eiendommer er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer: 6598312

- Jonny Lier er ansatt som borettslagets vaktmester.

- Borettslaget har sykkelrom i kjelleren.

- De siste 10 årene har borettslaget leid ut butikklokalene til "Studio Lene" (frisørsalong og hudpleie). Leieforholdet har vært problemfritt. Kontrakten med "Studio Lene" løper frem til 1.3.2020.

Foretatte påkostninger de senere år:

- 2017: Nytt system for reservasjon av vasketid og betaling i fellesvaskeriet. To nye vaskemaskiner, slik at både systemet og alle maskiner er nye.

- 2016: Gjennomført oppgradering/overføring til bergvarme.

- 2015: Infratek gjennomførte, på oppdrag fra Hafslund, el-kontroll av samtlige leiligheter og fellesarealer i Teisenløkka borettslag.

- 2014: Nye heiser montert i høyblokka. Arbeidene ble utført av ThyssenKrupp Elevator AS.

- 2013: Rehabilitering av borettslagets brann- og luftebalkonger, likeledes balkongene i lavblokka.

- 2012: Maskinparken i vaskeriet ble oppgradert med innkjøp av nye vaskemaskiner og tørketromler.

- 2009: Borettslagets callinganlegg ble skiftet ut.

Planlagte påkostninger:

På generalforsamling i 2017 vedtok borettslaget med nødvendig flertall å gjennomføre nødvendig VVS-rehabilitering av alle stammer, soilrør, og rør i begge blokker. I tillegg vedtok generalforsamlingen å installere dusjbad i alle leiligheter i høyblokka i forbindelse med rehabiliteringen. Det vil også bli etablert nye sikringsskap og nye fordelere i samme prosjekt. Etablering av nye nedgravde søppelcontainere vil skje etter VVS-rehabiliteringen er ferdigstilt. I forbindelse med VVS-rehabiliteringen er det vedtatt et låneopptak på 33 millioner kroner. Lånet skal fordeles på de 116 leilighetene, noe som gir en forventet økning av fellesgjeld på ca. 284.000,- pr. andel iflg. forretningsfører. For denne leiligheten har ca. 54.000,- allerede blitt lagt på av den forventede økningen på ca. 284.000,-. Felleskostnader er allerede oppjustert med ca. 50% i høyblokka i forbindelse med dette.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for nærmere info.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, høyhus i 12 etg. med butikkfløy i henhold til reguleringsplan S-375 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.06.1949.

Området syd for eiendommen (Bryn) er regulert til industri. Området er i vekst og videre utvikling må påregnes. Det foreligger planer om å legge til rette for etablering av sykkelvei med fortau langs nordsiden av Tvetenveien. Prosjektet skal knyttes sammen med sykkeltraséen Hellerud/Tveita med sykkelfeltene i Østensjøveien og videre til Grenseveien.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Selger forbeholder seg retten i å beholde vegghengt hylle.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.532,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, nytt bad, kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjenester, trappevask, forretningsførsel, felles forsikring, betjening av fellesgjeld m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Ifb. utskifting av vann- og avløpsrør økte felleskostnadene med 35 % fra 01.04.2018. I høyblokka (ikke lavblokka) ble det samtidig innført et tillegg for etablering av bad med ytterligere 15 %.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 3.982,-

Nytt bad: 400,-

Gangvask: 150,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.600,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Dette er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.396.491,-. Av dette beløpet utgjør kr 188.403,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Alna
Grunnkrets Teisen
Kirkesogn Østre Aker og Haugerud

Steder i nærheten

Tvetenbrua 0.2 km
Bryn Hovedgård 0.8 km
Bryn bru 0.9 km
Teisenkrysset 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 44.1 km
Sentralstasjon Oslo S 7.3 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 0.8 km
T-bane stasjon Hellerud T-banestasjon 0.7 km
Trikkeholdeplass Sinsenterrassen 4.5 km
Bussholdeplass Klosterheim 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bryn 7 og 11-mannsbane 0.2 km
Idrettsanlegg Hellerud (vgs) aktivitetsanlegg 1.2 km
Treningssenter Toppform Treningssenter 0.9 km
Treningssenter Vallhall Treningssenter 1.5 km

Steder av interesse

Skoler

Bryn skole (1-7 kl.) 0.1 km
Brynseng skole (1-7 kl.) 1.1 km
Tveita skole (1-7 kl.) 1.3 km
Østensjø skole (1-7 kl.) 1.9 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1.9 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 2.6 km
Haugerud skole (8-10 kl.) 2.9 km
Valle Hovin videregående skole 1.4 km
Hellerud videregående skole 1.4 km

Barnehager

Bryn Estetiske barnehage (1-6 år) 0.4 km
Hakkebakkeskogen familiebhg - Fyrstikkv. (1-3 år) 0.5 km
Teisen gård barnehage (3-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tveita Senter 1.4 km
Kjøpesenter Bryn Senter 1.4 km
Postkontor Coop Extra Tveita senter 1.4 km
Postkontor Meny Bryn 1.4 km
Apotek Vitusapotek Bryn 0.1 km
Vinmonopol Tveita Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 2.7 km
Dagligvare Rema 1000 Bryn 0.1 km*
Dagligvare Joker Teisen 0.4 km
Kiosk/video On the track 0.7 km
Kiosk/video Narvesen Brynseng t-bane 0.9 km
Bensin Circle K Bryn 0.5 km
Bensin Circle K Brynseng 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,2 %
Andel kvinner 49,8 %
Gj.snittalder menn 37,1 år
Gj.snittalder kvinner 37,5 år
Husholdninger med barn 18,9 %
Husholdninger uten barn 81,1 %
Gj.snitt byggeår 1972
Gj.snitt tomtestørrelse 4605
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Teisen 2476 1501

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Emir Resulbegovic
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?