Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 750 000,- for kr 4 750 000,-

Velkommen til visning i Tøyenbekken 4!

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue mot kjøkken

Kjøkken/stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Baderom

Baderom

Baderom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 2

Entré

Entré

Entré

Balkong

Balkong

Balkong

Balkong

Plantegning

Fasade

Takterrasse

Nærområde

Nærområde

Nærområde

Takterrasse

Grønland Kveld

Munch Museet

Oslo Mekaniske

Brutus vinbar

Tøyen torg

Botanisk Hage

Dattera Til Hagen

Grønland/Tøyen

Tøyenbekken 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 800 000,-

Grønland/Tøyen: Pen 3-roms leilighet i 5.etasje m/heis | Sydøstvendt balkong | Stor felles takterrasse med nydelig utsikt

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 888,-
AREAL (P-ROM / BRA)
72 / 74 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Dette er et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo. Her har du et urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker rett utenfor døren.

Tøyenbekken har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dine matinnkjøp kan gjøres ved blant annet Kiwi, Meny, Rema 1000 eller en døgnåpen Bunnprisbutikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grønland Basar et variert utvalg med både matbutikk, post, minibank, apotek, helsekost, klær, interiør, vinmonopol, kafé/restaurant og lege. Ølhuset Olympen, eller "Lompa" på folkemunne, ligger rett borti gata og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands "piazza", hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. Restaurant Maaemo med økologisk og nordisk kjøkkenprofil som har fått to stjerner i Michelin-guiden og dermed er blant Norges mest velansette restaurant. Det er forøvrig gangavstand til alle handlegatene i sentrum med alt det innebærer av hovedstadens bymessige fasiliteter og servicetilbud, i tillegg til spennende arkitektur og kulturtilbud i Barcode.

Området er meget spennende og i rask utvikling. Byggingen av Operaen er ferdigstilt og "Fjordbyen" er i full gang, og det har allerede skjedd store positive endringer i Gamle Oslo. Slik vil det også fortsette de nærmeste årene fremover. Kun en gangbro (Akrobaten bro) skiller Grønland fra den spennende Bjørvika med alt den har å by på, fra konserter i Operahuset til bading på Sørenga. Sørenga Sjøbad med mange fasiliteter åpnet i 2015. På "Elgsletta" ved Akerselva er sandvolleyballbanen blitt rustet opp det siste året.

I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Botanisk hage (Munch Museum- 10 min å gå), Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola Narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.

Området kan ellers by på flere moderne treningssentre i nærheten som Actic på Tøyenbadet, SATS på Oslo Spectrum, Elixia på Bjørvika, Fresh Fitness, Stamina Key og Partner gym på Grønland samt et idrettsanlegg på Jordal som har en stor bane med kunstgressdekke, skateboardanlegg, en idrettshall, to ishaller og en idrettslekeplass. Det er også en fotballbane samt løpebane i Tøyenparken.

Området har godt med offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss Det er kun en kort spasertur til Oslo Bussterminal og t-banestasjonen på Grønland.

Barnehager og skoler

Bhg. Urtehagen barnehage 0.2 km

Bhg. Maurtua barnehage (0-6 år) 0.2 km

Bhg. Skomakergata friluftsbarnehage (3-6 år) 0.3 km

1-7 kl. Vahl skole 0.6 km

1-7 kl. Tøyen skole 0.7 km

1-7 kl. Lakkegata skole 1 km

1-7 kl. Gamlebyen skole 1.1 km

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole 1.3 km

8-10 kl. Jordal ungdomsskole 1.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 800 000,-

Felleskostnader

Kr 3 888,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

5

Byggeår

2006

Soverom

2

Heis

Ja

Primærrom

72m2

Bruksareal

74m2

Tomt

3993m2

KR-kode

56.18127

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Tøyenbekken 4, 0188 Oslo

Gnr. 230, bnr. 333, snr. 57 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 3993,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Under bygget er det et garasjeanlegg styrt av Time Park. I følge nettsiden til Time Park er det ledig p-plass (07.12.2018) til kr. 1.875,- pr. mnd.(07.12.2018) Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 81 kvm

Totalt bruksareal: 74 kvm

Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom:

Entré, bad, stue/kjøkken, omkledningsrom, 2 soverom: 72 kvm

Omkledningsrom er ikke godkjent for varig opphold.

I tillegg disponerer boligen en bod i leilighet samt en bod på ca 5 kvm i 2. etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.11.2018 utført av Rana Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, utvending kledd med teglsteinsforblending, fasadeplater og treplanel.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder svakt fall mot sluk på badet.

Det er registrert skjeggkre i noen av leilighetene i sameie Grønland Basar. Sameiet har i samarbeid med Mycoteam satt inn tiltak mot skjeggkre.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré

Velkommen inn til denne spennende leiligheten. Koselig entré med god plass samt en tilhørende bod som kan benyttes som garderobe.

Stue

Flott stue med åpen kjøkkenløsning. Plass til sofagruppe med tv-bord. Utgang til balkong fra stue.

Kjøkken

Innredet med profilerte fronter, to fronter med glass, benkeplate i laminat, rustfri oppvaskkum, ventilator, opplegg for vaskemaskin og integrerte hvitevarer. Fliser over benk. Plass på kjøkkenet til spisebord med tilhørende stoler.

Soverom 1

Plass til dobbeltseng med tilhørende møblement, samt garderobeskap. Vindu ut mot skjermet område.

Soverom 2

Brukes i dag som gjesterom. Plass til seng med tilhørende møblement.

Bad

Romslig og lunt bad innredet med veggmonterte dusjvegger, klosett, servant med skapinnredning, speil og opplegg for vaskemaskin.

Det er to boder i leiligheten, samt en bod på ca 5 kvm i byggets 2. etasje.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.02.2006. Denne følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:

Sluttdokumentasjon til Vann- og avløpsetaten skal være innsendt og sluttrapport for avfallshåndtering skal være innsendt.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Saken er henlagt hos Oslo kommune i skriv datert 27.01.2014, da brukstillatelsen er eldre enn 3 år.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelse.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 33 servitutter på sameiets eiendom. Disse gjelder blant annet adkomstrett til eiendommen, bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om vannledning samt vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement, erklæring om tilleggsdel/bygning og en erklæring på bestemmelse om tak over gårdsplass. Servituttene vil følge eiendommen og grunnbok kan fås ved henvendelse til megler.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Leier må godkjennes av sameiet ved styret.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Grønland Basar sameie, med sameiebrøk 73/9166

Sameiet har egen hjemmeside: www.sameietgronlandbasar.wordpress.com

Sameiet består av 84 seksjoner

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt med mindre det er gode grunner for å holde dyr og at det ikke er til ulempe for øvrige beboere.

NextGenTel er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Avtale med Nokas om vakthold i fellesområdene.

Felles brannvarslingsanlegg i bygget.

Felles sykkelbod i kjeller.

Planlagte påkostninger:

Erstatte nøkkelsystem og porttelefonene til moderne, elektroniske adgangsløsning. Dette er det satt av penger til i budsjettet.

Forsette å ruste opp uteområdene.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretninger, allmennyttig formål og bevertning i henhold til reguleringsplan V081205 datert 08.12.2005 med tilhørende reguleringsplan S-179GO datert 22.12.1942 og reguleringsplan KDP-17 datert 22.04.2009.

Pågående byggesaker: I Norbygata 52 skal det etableres parkeringsplasser (Saksnummer:201704277), samt rive en bakgårdsbygning (saksnummer: 201505955)

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.888,- pr. mnd. og inkluderer blant annet: fjernvarme, felleskostnader, kabel-tv.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Det skal i følge forretningsfører komme en økning i felleskostnadene fra 01.01.2019. Felleskostnadene vil da bli kr. 4.038,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3761 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.926.467,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Grønland Rode 2
Kirkesogn Gamlebyen og Grønland

Steder i nærheten

Grønlands torg 0.2 km
Hausmanns bru 0.4 km
Oslo Spektrum 0.7 km
Politihuset 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.2 km
Sentralstasjon Oslo S 1.1 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 0.2 km
Trikkeholdeplass Bussterminalen Grønland 0.5 km
Bussholdeplass Norbygata 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.5 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.9 km
Treningssenter Fresh Fitness Grønland 0.3 km
Treningssenter Tøyen Fitness og Tr.senter 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

Vahl skole (1-7 kl.) 0.6 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.7 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 1 km
Gamlebyen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Hersleb videregående skole 0.7 km
Elvebakken videregående skole 1 km

Barnehager

Urtehagen barnehage 0.2 km
Maurtua barnehage (0-6 år) 0.2 km
Skomakergata friluftsbarnehage (3-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Grønland Basar 0.2 km
Kjøpesenter Grønlands Torg 0.2 km
Postkontor Grønland Postkontor 0.4 km
Postkontor Coop Mega Tøyen 0.7 km
Apotek Vitusapotek Grønland Basar 0.2 km
Apotek Apotek 1 Grønland 0.2 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.2 km
Vinmonopol Oslo City Vinmonopol 0.8 km
Dagligvare Meny Grønland 0.2 km
Dagligvare Bunnpris Grønland Basar 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Grønland 0.2 km
Kiosk/video Hawaii Storkiosk 0.2 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 0.9 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 55,9 %
Andel kvinner 44,1 %
Gj.snittalder menn 38,6 år
Gj.snittalder kvinner 36,2 år
Husholdninger med barn 13,2 %
Husholdninger uten barn 86,8 %
Gj.snitt byggeår 1997
Gj.snitt tomtestørrelse 180
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grønland Rode 2 935 659

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr. 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Christian Høiby
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Julie Vikheim Bjerklund
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?