Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 600 000,- for kr 1 600 000,-

Fasade - Sommerbilde

Fasade - Sommerbilde

Fasade - Sommerbilde

Entré / gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Overbygget veranda

Overbygget veranda

Overbygget veranda

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom 1

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 2

Entré og soverom 2

3D Plantegning - leiligheten ligger i 3. etasje

Kart

Strømsø - Lys og pen 3-roms leilighet i 3. etasje midt i byen - Overbygget veranda - Heis - Garasje

Tollbugata 15 C

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 600 000,-

Strømsø - Lys og pen 3-roms leilighet i 3. etasje midt i byen - Overbygget veranda - Heis - Garasje: Strømsø - Lys og pen 3-roms leilighet i 3. etasje midt i byen - Overbygget veranda - Heis - Garasje

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 600 000,-
Felleskostnader:
Kr 9 502,-
Fellesgjeld:
Kr 1 220 813,-
AREAL (P-ROM / BRA)
62 / 65 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral beliggenhet med kort gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst med Drammensbadet, Drammenshallen, kunstis/kunstgress, Akropolis treningssenter, nye Strømsø kjøpesenter, museum og flotte friområder. Kort gange til elvepromenade såvel som til Union, Bragernes Strand, etc. Strømsø Torg er kun få minutters gange unna, samt omkring 7-8 minutters rolig gange til Bragernes Torg. Under 5 minutters gange til buss/jernbanestasjon med svært gode forbindelser retning Oslo.

Enkel adkomst til E-18.

Kort gangavstand til bussholdeplass i Tordenskioldsgate med god bussforbindelse til Drammen sentrum, samt kort gangavstand til Drammen busstasjon, se www.brakar.no for rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Umiddelbar nærhet togstasjonen. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. Snaue 35 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no.

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsykliste.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Strømsø barnehagekrets har et godt utvalg barnehager innenfor praktisk avstand. For liste kontakt megler eller se internett: www.drammen.kommune.no.

Danvik barneskole og Brandengen barneskole. Nye Marienlyst ungdomsskole åpnet høsten 2010.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med bla. Høgskolen, se www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Bragernes:

Kjør over Holmenbrua, og ta første vei til høyre etter å ha kommer over brua. Man kommer da inn i Tordenskioldsgate. Følg denne bortover, og ta ned Langesgate til høyre. Tollbugata tar så inn til venstre i liten rundkjøring, og borettslagets eiendom er beliggende umiddelbart på høyre side av veien. Inngangspartiet til heis og trapperom er inne i gårdsrommet, via lukket inngangsparti (med fjernåpner fra leiligheten).

Det er innganger til gårdsrommet både fra Tollbugata og fra Webergs gate.

Se også kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 600 000,-

Fellesgjeld

Kr 1 220 813,-

Totalpris

Kr 2 820 813,-

Felleskostnader

Kr 9 502,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

2008

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

62m2

Bruksareal

65m2

Tomt

3851m2

KR-kode

2018164

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Tollbugata 15 C, 3044 Drammen.

Gnr. 110, bnr. 934 i Drammen kommune.

Leil.nr. C32, andelsnr. 25 i Zitty Borettslag, org.nr. 992 793 503.

Tomten

Felles, eiet tomt på totalt 3.851 kvm som tilhører borettslaget. Hyggelig, skjermet felles gårdsrom med gressplen, beplantning, steinbelagt gangvei og lekeapparater.

Leiligheten har egen, overbygget veranda med utgang fra stue.

Parkering

Leiligheten har en egen parkeringsplass i sameiets felles parkeringsanlegg, beliggende på bakkeplan.

Fremleie av garasjeplassen er kun tillatt til beboere i borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 70 kvm

Totalt bruksareal: 65 kvm

Totalt primærrom: 62 kvm

Primærrom:

3. etasje: Entré/gang, 2 soverom, bad, kjøkken, stue: 62 kvm

Sekundærrom:

3. etasje: Innvendig bod og bod på veranda: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 ekstern bod beliggende på bakkeplan, samt en fast biloppstillingsplass i borettslagets garasjeanelgg på bakkeplan.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.04.2018 utført av Jan Erik Mikarlsen / Drammen Takstsenter AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det er ikke gitt TG3 på noen bygningsdeler for denne leiligheten. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig liggende kledning og teglsteinsfasade. Flatt tak med papp/folietekking. Vinduer med isolerglass. Standard utgangsdør. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises til nevnte tilstandsrapport.

Standard

Leiligheten har en fin internbeliggenhet i 3. etasje. Adkomst med heis eller via innvendig trappetårn. Utvendig svalgang ved inngangspartiet til leiligheten. Leiligheten inneholder:

Entré/gang: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Dørtelefon med fjernåpner.

Soverom 1: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Garderobeskap. Sikringsskap med automatsikringer.

Soverom 2: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Garderobeskap.

Bod: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater.

Bad: Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Dusjkabinett (nytt 2018). WC. Baderomsinnredning med speil, servant og skuffer. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Hvit kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass. Flisplater over benken. Frittstående hvitevarer medfølger som utgangspunkt ikke, men kan medfølge etter nærmere avtale med selger. Parkett på gulvet. Lysmalte overflater i rommet.

Stue: I åpen løsning mot kjøkken. Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Uttak for tv- og datasignaler. Utgang til egen, overbygget veranda.

Utebod: Adkomst via verandaen. Fin lagringsplass.

Ekstern bod på bakkeplan: Praktisk adkomst via gårdsrommet, like utenfor inngangen til oppgang B.

Leiligheten har i tillegg en egen plass i borettslagets felles, lukkede parkeringsanlegg på bakkeplan.

Oppvarming

Fjernvarme med radiatorer, som er inkludert i felleskostnader.

Varmekabler i baderomsgulvet.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen gitt av Drammen kommune datert 09.08.2013.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er tilknyttet Borettslaget Zitty borettslag. Borettslaget består av 75 andelsleiligheter. Styret kan kontaktes på epost: zitty@styrerommet.net. Borettslaget har hjemmeside: www.zitty.no

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, ved forvaltningskonsulent Siren E. Skallist (tlf. 22 86 58 51 / siren.skallist@obos.no.)

Bygningsforsikring hos Gjensidige.

Dugnad må påregnes.

Vedtatte påkostninger: Kun løpende vedlikehold.

Dyrehold er tillatt etter gjeldende bestemmelser. Det er meldeplikt til styret ved husdyrhold, og ”Regler for dyrehold” må signeres. Dyrehold må uansett ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget. Iht. borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, reguleringsplan vedtatt 26.08.2003.

Området mellom eiendommen og elven (dagens jernbanebebyggelse og -parkering - 110/531) er under utvikling og utbygging. Bygging av hotell og konferansesenter er påbegynt. I tillegg kommer høybygg med kontor/næring lenger mot øst. Utbyggingen vil endre utsiktsforholdene til leiligheten. Normal byggestøy i byggeperioden må påregnes. Se vedlegg i salgsoppgaven som viser skisser av hotellets størrelse og plassering.

Utsnitt av gjeldende plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. Overtakelse ønskes som utgangspunkt til 2-3 måneder regnet fra budaksept.

Diverse

Frittstående hvitevarer medfølger som utgangspunkt ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 9.502,- pr. mnd.

Felleskostnadene dekker: vann og avløp (a-konto), renovasjon, bygningsforsikring, fjernvarme til oppvarming og varmtvann, kabel-TV (grunnpakke fra Get), internett (grunnpakke fra Get), renhold og vedlikehold av fellesarealer, strøm til fellesarealer, enkel vaktmestertjeneste, forretningsførsel og noe avsetning til vedlikehold.

Felleskostnadene fordeles på følgende poster:

A-konto vann kr 360,-

Felleskostnader kr 2.875,-

Renovasjon kr 257,-

Renter/avdrag lån kr 5.733,-

Kabel-tv kr 277,-

Fradragsberettigede utgifter for ligningsåret 2017 utgjorde kr. 21.392,- for denne leiligheten.

Andelseiere blir belastet et à kontobeløp for sitt vannforbruk. Avregning 1 gang i året. Avregning vannforbruk kreves inn i julimåned.

Det må i tillegg påregnes kostnader til strøm/nettleie og innboforsikring.

Strømforbruket i 2017 utgjorde 2.515 kwh ifølge selger.

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, egne fordelsavtaler, kanalvalg, ønske om bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.601.059,-. I tillegg til dette beløpet utgjør kr 1.220.813,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men som følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Strømsø 4
Kirkesogn Strømsø

Steder i nærheten

Strømsø kirke 0.4 km
Bragernes Torg 0.7 km
Drammens museum 0.8 km
Drammens teater 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92.9 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 0.2 km
Bussholdeplass Skistadbygget 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 0.4 km
Idrettsanlegg Drammenshallen 0.7 km
Treningssenter Fitness24Seven Drammen 0.8 km
Treningssenter MOOV treningssenter 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 0.4 km
Danvik skole (1-7 kl.) 1.2 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 1.6 km
Drammen International School (1-10 kl.) 1.7 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.8 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.8 km
Drammen videregående skole 0.9 km
Akademiet videregående skole Drammen 1.7 km

Barnehager

Solstreif Rudolf Steinerbarnehage (0-5 år) 0.3 km
Strømsø barnehage (0-5 år) 0.9 km
Marienlyst barnehage (0-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Magasinet Drammen 0.8 km
Kjøpesenter Strømsø Senter 0.8 km
Postkontor Strømsø Postkontor 0.2 km
Postkontor Bragernes Postkontor 0.8 km
Apotek Boots apotek Strømsø 0.3 km
Apotek Apotek 1 Bragernes 0.7 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 0.5 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1 km
Dagligvare Joker Drammen Stasjon 0.2 km
Dagligvare Coop Extra Byhaven 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.2 km
Kiosk/video Mix Drammen Busstasjon 0.4 km
Bensin Shell Strømsø 0.4 km
Bensin Circle K Strømsø 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,5 %
Andel kvinner 47,5 %
Gj.snittalder menn 40,1 år
Gj.snittalder kvinner 44,6 år
Husholdninger med barn 10,7 %
Husholdninger uten barn 89,3 %
Gj.snitt byggeår 1980
Gj.snitt tomtestørrelse 170
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Strømsø 4 1044 763

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 35.000,- av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?