Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 260 000,- for kr 2 260 000,-

Lys og innbydende stue

Stue med parkett på gulv

Stuen er innredet i lyse og rolige farger

Stue

Nyere kjøkken

Kjøkken

Fin spisebordløsning med stoler som medfølger

Kjøkken

Baderom

Soverom

Soverom

Fliselagt entre

Flott og nyinnredet garderobeløsning

Planløsning

Utsikt fra leiligheten

Velkommen til visning i Tollbugata 34, Drammen sentrum

Veranda, som skal utvides og innglasses av borettslaget

Tollbugata 34

10 minutters gange langs elvepromenaden bringer deg til Union brygge, med gode restauranter og barer, konsertscene og høyskolesenter med bybibliotek.

10 minutters gange langs elvepromenaden bringer deg til Union brygge, med gode restauranter og barer, konsertscene og høyskolesenter med bybibliotek.

Langs Drammenselvas bredder er det etablert kilometervis av turvei, som passer både til rusletur, sykkeltur og løpetrening.

10 minutters gange langs elvepromenaden bringer deg til Union brygge, med gode restauranter og barer, konsertscene og høyskolesenter med bybibliotek.

Jernbanestasjonen ligger på Strømsø torg, hvor man finner hyppige avganger til Kongsberg, Vestfold og Oslo, samt flytog til Gardermoen.

Nyrenoverte Strømsø torg ligger 5 minutters rusletur fra boligen. Her finnes både busstasjon og jernbanestasjon.

Drammen sentrum / Strømsø - Meget pen 2-roms leilighet med heis - ingen forkjøpsrett - svært sentralt

Tollbugata 34

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 260 000,-

Drammen sentrum / Strømsø - Meget pen 2-roms leilighet med heis - ingen forkjøpsrett - svært sentralt: Drammen sentrum / Strømsø - Meget pen 2-roms leilighet med heis - ingen forkjøpsrett - svært sentralt

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 260 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 800,-
Fellesgjeld:
Kr 170 056,-
AREAL (P-ROM / BRA)
46 / 48 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral beliggenhet med gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst med Drammensbadet, Drammenshallen, kunstis/kunstgress, Akropolis treningssenter, Strømsø senter, museum og flotte friområder. Fra leiligheten vil du ha umiddelbar nærhet til elvepromenade og kort gangavstand til Union Brygge, Bragernes Strand, etc. Det nye og påkostede Strømsø Torg kun få minutters gange unna, samt omkring 10 minutters gange til Bragernes Torg.

Bussholdeplass i umiddelbar nærhet, se www.brakar.no for alle rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Kort vei til Drammen sentrum og togstasjonen, med gode parkeringsmuligheter. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. For liste, se kommunens hjemmesider.

Flere barneskoler på Strømsø, se kommunens hjemmesider. Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. På papirbredden finnes bla. Høgskolen i Buskerud, se www.papirbredden.no.

Adkomst

Tollbugata 34 ligger mellom Tordenskioldsgate og Tollbugata på Strømsø, rett ovenfor gamle Strømsø videregående skole. Inngang fra Rektor Olsensgate. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 260 000,-

Fellesgjeld

Kr 170 056,-

Totalpris

Kr 2 430 056,-

Felleskostnader

Kr 3 800,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1969

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

46m2

Bruksareal

48m2

Tomt

1770m2

KR-kode

2018189

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Tollbugata 34, 3044 Drammen

Andel/leil.nr. 19 i Borettslaget Tollbugata 34, org.nr. 947 198 742

Gnr. 110, bnr. 568 i Drammen kommune

Tomten

Koselig veranda med utgang fra stuen. Denne vil bli pusset opp, innglasset og fornyet i regi av borettslaget, se ytterligere informasjon under pkt. info om borettslaget i salgsoppgaven. Gode solforhold på verandaen, med sol fra morgen til ettermiddag sommerstid. Utsikt mot Strømsøåsen.

Andel av fellesarealer på selveiertomt på 1.770 kvm. Opparbeidet med asfaltert adkomst/gårdsplass, noe plen og beplantning.

Parkering

Borettslaget har garasjeplasser og uteplasser for utleie. Begge parkeringsalternativer baserer seg på ansienitetsprinsippet og venteliste, og plass må søkes styret.

Pris for garasje er kr. 5.000,- som depositum. Dette betales tilbake ved salg/fraflytting. Det betales videre for leie av garasjeplass kr. 300,- pr. mnd. eller utendørs 150,- pr. mnd. Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Tollbugata som er en kommunal gate.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 52 kvm

Totalt bruksareal: 48 kvm

Totalt primærrom: 46 kvm

P-roms: 46 kvm.: Entre, soverom, baderom, kjøkken, stue.

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.18 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen.

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:

Entre: Nylagte (2016) fliser på gulv, nymalte vegger og nymalt tak. Fin løsning med walk-in-garderobe.

Soverom: Nyere (2013) enstavs eikeparkett på gulv, nymalte vegger, nymalt tak. Garderobeskap.

Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Varmekabler i baderomsgulv. Vegghengt toalett. Servant i seksjon. Dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Vegghengt skap.

Kjøkken: Nyere (2013) enstavs eikeparkett på gulv, nymalte vegger, nymalt tak. Ny veggplate over kjøkkenbenk. Ny trådløs lysarmatur. Pen og nyere (2013) kjøkkeninnredning, fornyet med nye knotter. Enkelte av kjøkkendørene ble fornyet i 2016. Stål avtrekkshette. Integrerte hvitevarer: stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøle-/fryseskap. Åpen løsning til stuen.

Stue: Nyere (2013) enstavs parkett på gulv, nymalte vegger, nymalt tak. Utgang til veranda, som skal fornyes og utvides.

1 kjellerbod.

Bebyggelse

Blokken er oppført i mur/betong og leiligheten ligger i 2. etasje. Det er heis i bygget.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann konkluderer med at leiligheten holder en normal standard og har blitt pusset opp i senere tid.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Lys og meget pen leilighet med nyere kjøkken og nyere baderom. Leiligheten holder en normal bra standard.

Oppvarming

Nye radiatorer i bygningen i regi av borettslaget i september 2017. Varmekabler i baderomsgulv.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1969, kopi kan fås v/henv. megler. Kjøper overtar leiligheten slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant i alle leiligheter i borettslaget for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to servitutter på eiendommen. Det gjelder en bestemmelse fra 1936 som omhandler anlegging av elektriske ledninger til eiendommen i en kabelkasse for lavspente ledningerog en bestemmelse fra 1967 som omhandler rett til Drammen e-verk å anlegge en trafokiosk i et rom tildelt av brl.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan overlate bruken av boligen til andre med samtykke fra styret i borettslaget. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Tollbugata 34 Borettslag, som er et frittstående lag uten bruk av forkjøpsrett.

Forretningsfører er HBRI

Styreleder er Jon Kristian Hvila.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er som hovedregel ikke tillatt, men det kan søkes styret ved spesielle behov.

Borettslaget har egen nettside, se www.bt34.no

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Foretatt påkostninger de senere år: Nye radiatorer i 2017. Oppgradert heis i 2017. Ferdigstilt nytt sykkelrom, samt lagt ny grunnmurspapp ved sykkelrom i 2016. Utvendig malt 2014. Utbedret røropplegg i 2008, samtidig oppusset bod. Nytt taktekke 2006.

Planlagte påkostninger: Borettslaget har en langsiktig oppgraderingsplan for bygget, som følges opp av styret. Større utbedringer drøftes og avstemmes i årsmøtet.

Det er vedtatt utbedring av balkongene, og dette arbeidet skal igangsetts sommer/høst 2018 og har gjennomføringstid på ca. 14 uker. Arbeidet ventes ferdigstilt før julen 2018. Balkongene vil bli bygget større enn i dag, med moderne materialer av stål/aluminium. Balkongene skal innglasses, og vil ha mulighet il å trekke glasslamellene til side. Samtidig utbedres ventilasjon i bygget, med flere friskluftventiler og fuktstyrt baderomsvifte.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier.

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Regulering

Eiendommen er regulert til bybebyggelse i henhold til reguleringsplan for eiendommene Tollbugata 34-36 datert 16.02.1967. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger. Mulighet for rask overtagelse. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Verditakst: kr. 2.300.000,-

Lånetakst: kr. 2.000.000,-

Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke. Praktisk spisebordløsning med stoler og hyller på kjøkkenet medfølger i salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.800,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer bla. nedbetaling av fellesgjeld, varmtvann, vannbåren oppvarming, bygningsforsikring, strøm fellesarealer, forretningsførsel, kommunale avgifter, heis, kabel-tv og internett fra Viken Fiber.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Det vil bli en økning av månedlige felleskostnader på grunn av verandaprosjektet. På forrige generalforsamling ble det antydet en økning på opp til kr. 900,- med dagens rente. Det er nå bestemt at det blir en månedlig økning på kr. 500,- fra juli 2018. Neste økning vil komme når borettslaget har full oversikt over kostnadene og antagelig fra januar 2018.

Det må i tillegg påregnes kostnader knyttet til bruk av strøm i egen leilighet, samt innboforsikring. Selger har hatt et strømforbruk på ca. kr. 2.300,- pr. år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 2.431.115,- Av dette beløpet utgjør 170.056,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,5 % provisjon av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld, grunnhonorar kr. 12.500,-, oppgjørshonorar kr. 4.550,-, SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-, oppslag eiendomsregister kr. 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?