Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 250 000,- for kr 2 250 000,-

Velkommen til Tollbugata 34

Stuen

Denne boligen ligger sentralt på Strømsø i Drammen, med gangavstand til alle byens knutepunkt og fasiliteter

Leilighetene er lys og innbydende, med store vindusflater

Stuen har plass til flere møbelgrupper, og åpen løsning mot kjøkkenet.

Spiseplass

Leiligheten har et pent og tidløst kjøkken med god arbeidsbenk

Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som vil medfølge ved overtakelse.

Kjøkkenet

Kjøkkenet

Entré med dørtelefon og tilliggende garderobebod

Soverommet er lyst og har god størrelse

På soverommet står en stor garderobe som vil medfølge ved overtakelse.

Garderobebod- I tillegg har leiligheten en kjellerbod på ca. 5 kvm.

Badet ble pusset opp av borettsalget i 2008

Badet

Balkongen har sol til ca. 20/21 midtsommers

Balkong. Balkongen planlegges innglasset og utvidet høsten 2018. Illustrasjoner og informasjon kan fås hos megler.

Tollbugata 34

Tollbugata 34

Tollbugata 34

Plantegning

Strømsø - Visning avlyst - Pen og meget sentral 2-roms med kort vei til jernbanestasjon.

Tollbugata 34

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 250 000,-

Strømsø - Visning avlyst - Pen og meget sentral 2-roms med kort vei til jernbanestasjon. : Strømsø - Visning avlyst - Pen og meget sentral 2-roms med kort vei til jernbanestasjon.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 250 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 300,-
Fellesgjeld:
Kr 312 738,-
AREAL (P-ROM / BRA)
45 / 48 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral beliggenhet med gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst med Drammensbadet, Drammenshallen, kunstis/kunstgress, Akropolis treningssenter, Strømsø senter, museum og flotte friområder. Umiddelbar nærhet til elvepromenade og kort gangavstand til Union, Bragernes Strand, etc. Det nye og meget påkostede Strømsø Torg kun få minutters gange unna, samt omkring 10 minutters gange til Bragernes Torg. Det planlegges oppgraderinger av Tollbugaten som vil forskjønne området.

Bussholdeplass i umiddelbar nærhet, se www.brakar.no for alle rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Kort vei til Drammen sentrum og togstasjonen, med gode parkeringsmuligheter. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Strømsø barnehagekrets har 3 private barnehager og 4 kommunale barnehager innenfor kort avstand. For liste kontakt megler eller se www.drammen.kommune.no.

Flere barneskoler på Strømsø. Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen, med både yrkesrettede linjer og allmennlinjer.

På Papirbredden - i praktisk gangavstand fra leiligheten - ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Tollbugata 34 ligger mellom Tordenskioldsgate og Tollbugata på Strømsø, rett ovenfor gamle Strømsø Vgs. Inngang fra Rektor Olsensgate. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 250 000,-

Fellesgjeld

Kr 312 738,-

Totalpris

Kr 2 562 738,-

Felleskostnader

Kr 4 300,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1968

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

45m2

Bruksareal

48m2

Tomt

1765m2

KR-kode

2018297

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Tollbugata 34, 3044 Drammen

Gnr. 110, bnr. 568i Drammen kommune.

Leil.nr. 104, andelsnr. 4, Tollbugata 34 Borettslag, org.nr. 947 198 742

Tomten

Koselig liten veranda med utgang fra stuen. Balkongen har sen ettermiddagssol fra ca. kl. 15-20 på sommeren. Verandaen skal utvides og innglasses høsten 2018.

Andel av fellesarealer på 1.770 kvm. fellestomt. Opparbeidet med asfaltert adkomst/gårdsplass, plen og planter.

Parkering

Borettslaget har garasjeplasser og uteplasser for utleie. Begge parkeringsalternativer baserer seg på ansienitetsprinsippet og venteliste, og plass må søkes styret.

Pris for garasje er kr. 5.000,- som depositum. Dette betales tilbake ved salg/fraflytting. Det betales videre for leie av garasjeplass kr. 300,- pr. mnd. eller utendørs 150,- pr. mnd. Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Tollbugata som er en kommunal gate.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 52 kvm.

Totalt bruksareal: 48 kvm.

Totalt primærrom: 45 kvm. herunder gang, bad, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong.

Leiligheten har en innvendig bod på ca. 3 kvm. og en kjellerbod på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.2018 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Blokken er oppført i mur/betong og leiligheten ligger i 2. etasje.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann konkluderer med at boligen holder god standard i fht. byggeår, og at bad/røropplegg ble utskiftet i 2008 i regi av fagfolk bestilt av borettslaget.

Det er ikke påpekt større feil eller mangler ved boligen. Takstmann har benyttet fuktmålerutstyr for å avdekke evt. fukt på normalt utsatte steder, uten at det har blitt funnet forhøyede verdier.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten er lys og innbydende, med en god standard. Hovedrommene har store vinduer som gir god romsfølelse. Alle flater og innredninger er modernisert de senere år, og boligen er innflyttingsklar.

Boligen har adkomst til entré med dørtelefon. Til entréen ligger en god bod som kan brukes til garderobe.

Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2008, og fremstår som pent, tidløst og praktisk. Flislagte gulv og vegger, og panelt tak. Badet er møblert med servantinnredning og overskap med speil, toalett og dusjhjørne med innfellbare vegger. Rommet har opplegg for vaskemaskin.

Soverommet har fin størrelse, og er innredet med et stort garderobeskap som vil medfølge ved overtakelse. Rommet har laminat på gulv, malte vegger og malt himling.

Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen, og er pent oppusset med slett innredning og laminert benkplate. Rommet har flissatte vegger over benk og integrerte hvitevarer. Hvitevarer på kjøkken vil medfølge, men det gis ingen garanti på disse.

Stuen har god størrelse, med plass til både salong og spisebord. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Stuen har utgang til balkong som planlegges utvidet og innglasset høsten 2018.

Det medfølger også en ekstern bod i kjeller, med god plass til oppbevaring.

Boligens sikringsskap finnes i felles gang, og er en kombinasjon av automatsikringer og skrusikringer.

Borettslagets bygningsmasse er vel ivaretatt. Blokken har taktekke fra 2004, røropplegg og bad fra 2006 og fasaden ble malt i 2014. Fyringsanlegget ble renovert i 2017, med nye ovner og røropplegg i alle leiligheter. Heisen ble byttet i 2017. Fasade, ventilasjon og balkonger skal utbedres i 2018.

Oppvarming

Nye radiatorer i bygningen i regi av borettslaget i september 2017. Radiatorvarme er inkludert i felleskostanden. Varmekabler i baderomsgulv.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 1969, kopi kan fås v/henv. megler. Kjøper overtar leiligheten slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant i alle leiligheter i borettslaget for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst to servitutter på eiendommen. Det gjelder en bestemmelse fra 1936 som omhandler anlegging av elektriske ledninger til eiendommen i en kabelkasse for lavspente ledningerog en bestemmelse fra 1967 som omhandler rett til Drammen e-verk å anlegge en trafokiosk i et rom tildelt av brl.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Tollbugata 34 Borettslag, som er et frittstående lag med velholdt bygningsmasse.

Forretningsfører er HBRI

Styreleder er Jon Kristian Hvila.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er som hovedregel ikke tillatt, men det kan søkes styret ved spesielle behov.

Borettslaget har egen nettside, se www.bt34.no

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Foretatt påkostninger de senere år: Nye radiatorer i 2017. Oppgradert heis i 2017. Ferdigstilt nytt sykkelrom, samt lagt ny grunnmurspapp ved sykkelrom i 2016. Utvendig malt 2014. Utbedret røropplegg i 2008, samtidig oppusset bod. Nytt taktekke 2006.

Planlagte påkostninger: Borettslaget har en langsiktig oppgraderingsplan for bygget, som følges opp av styret. Større utbedringer drøftes og avstemmes i årsmøtet.

Det er vedtatt utbedring av balkongene, og dette arbeidet skal igangsetts sommer/høst 2018 og har gjennomføringstid på ca. 14 uker. Arbeidet ventes ferdigstilt før julen 2018. Planene forutsetter at det gis byggetillatelse fra kommunen. Balkongene vil bli bygget større enn i dag, med moderne materialer av stål/aluminium. Balkongene skal innglasses, og vil ha mulighet til å trekke glasslamellene til side. Samtidig utbedres ventilasjon i bygget, med flere friskluftventiler og fuktstyrt baderomsvifte.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Regulering

Eiendommen er regulert til bybebyggelse i henhold til reguleringsplan for eiendommene Tollbugata 34-36 datert 16.02.1967. I kommunens arealdel er eiendommen avsatt til bybebyggelse med kombinasjon av bolig og næring.

Eiendommen er en byeiendom, og er beliggende innenfor gul støysone, som innebærer at man må påregne noe trafikkstøy. (Gul sone = lden 55db. Rød sone = lden65db.)

Kopi av reguleringsplan, kommuneplan og kartmateriale kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.300,- pr. mnd.

Felleskostnadene innkluderer bla. vann/avløp, renovasjon, avsetning til felles vedlikehold, forretningsførsel, Internett fiber 50/50 og tv fra Altibox, strøm til fellesarealer, oppvarming (radiatorer), varmtvann, renter og avdrag på andel fellesgjeld, trappevask, bygningsforsikring, etc.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Det forventes en økning på 400,- pr. mnd.f.o.m. 01.01.2019, knyttet til balkonger.

Nåværende eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer 3506 kwh. eller 4705,- pr. år.

Det må i tillegg påregnes kostnader knyttet til innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

2.565.318,- Av dette beløpet utgjør 314.286,-,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men som følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Strømsø 6
Kirkesogn Strømsø

Steder i nærheten

Strømsø kirke 0.2 km
Drammensbadet 0.9 km
Drammens museum 0.9 km
Bragernes Torg 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92.6 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 0.4 km
Bussholdeplass Knoffs gate 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Drammenshallen 0.5 km
Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 0.7 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 0.6 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 0.1 km
Danvik skole (1-7 kl.) 1.3 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 1.4 km
Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 1.9 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.5 km
Børresen skole (8-10 kl.) 2.1 km
Drammen videregående skole 1 km
Akademiet videregående skole Drammen 1.9 km

Barnehager

Solstreif Rudolf Steinerbarnehage (0-5 år) 0.2 km
Strømsø barnehage (0-5 år) 0.6 km
Marienlyst barnehage (0-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 0.6 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 1.1 km
Postkontor Strømsø Postkontor 0.3 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1 km
Apotek Boots apotek Strømsø 0.4 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 0.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Kiwi Strømsø 0.3 km
Dagligvare Coop Extra Byhaven 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.5 km
Kiosk/video Mix Maxi Senter 0.6 km
Bensin Shell Strømsø 0.4 km
Bensin st1 Drammen 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 53,2 %
Andel kvinner 46,8 %
Gj.snittalder menn 40,2 år
Gj.snittalder kvinner 43,3 år
Husholdninger med barn 8,5 %
Husholdninger uten barn 91,5 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 465
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Strømsø 6 526 387

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?