Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 600 000,- for kr 1 600 000,-

Stue

Velkommen til Tordenskioldsgate 41 B !

Fasade sommer

Fasade med markering på leiligheten

Fasade med markering på leiligheten

Egen veranda

Entré / gang

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stue

Stue

Stue

Stue

Badet

Badet

Soverommet

Soverommet

Plantegning - Leiligheten ligger i 1. etasje

Kart

Strømsø sentrum - Lys 2-roms andelsleilighet midt i byen med egen veranda (innglasses høsten 2018)

Tordenskiolds gate 41 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 690 000,-

Strømsø sentrum - Lys 2-roms andelsleilighet midt i byen med egen veranda (innglasses høsten 2018): Strømsø sentrum - Lys 2-roms andelsleilighet midt i byen med egen veranda (innglasses høsten 2018)

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 1 690 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 678,-
Fellesgjeld:
Kr 5 993,-
AREAL (P-ROM / BRA)
32 / 32 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget sentral beliggenhet med gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst med Drammensbadet, Drammenshallen, kunstis/kunstgress, Akropolis treningssenter, Strømsø kjøpesenter, museum og flotte friområder. Umiddelbar nærhet til elvepromenade og kort gangavstand til Union, Bragernes Strand, etc. Det nye og meget påkostede Strømsø Torg kun få minutters gange unna, samt omkring 10 minutters gange til Bragernes Torg.

Enkel adkomst til E-18.

Bussholdeplass i umiddelbar nærhet med god bussforbindelse fra Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Kort gangavstand til togstasjonen. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. For liste, se kommunens hjemmesider.

Flere barneskoler på Strømsø, se kommunens hjemmesider. Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Nærmeste er Drammen videregående avdeling Strømsø kun et steinkast unna. Papirbredden med bla. høgskole, se www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Bragernes:

Kjør over Holmenbrua, og ta første vei til høyre etter å ha kommet over brua. Man kommer da inn i Tordenskioldsgate. Følg veien bortover, og nummer 41 er beliggende på høyre side av veien. Inngangsparti fra fortauet. Se for øvrig kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 690 000,-

Fellesgjeld

Kr 5 993,-

Totalpris

Kr 1 695 993,-

Felleskostnader

Kr 1 678,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1961

Soverom

1

Primærrom

32m2

Bruksareal

32m2

Tomt

460m2

KR-kode

201897

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Tordenskioldsgate 41 B, 3044 Drammen.

Gnr. 110, bnr. 584 i Drammen kommune.

Andelsnr. 4 i Tordenskioldsgate 41 Borettslag, org.nr. 955 019 067.

Tomten

Eiet tomt på 460 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det finnes flere parkeringshus og parkeringsplasser i nærområdet som tilbyr parkeringsplass for månedsleie.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 35 kvm

Totalt bruksareal: 32 kvm

Totalt primærrom: 32 kvm

Primærrom:

1. etasje: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom: 32 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleretasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.03.2018 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Leiligheten er beliggende i høy 1. etasje, med adkomst via felles inngangsparti fra gateplan.

Leiligheten inneholder:

Entré/gang: Flislagt gulv. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Bad: Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Fin detalj med del av vegg i glassbyggerstein ut mot gangen, som gir gjennomlys. Vegghengt wc. Downlights i taket. Åpen dusj med forheng. Servant. Rommet ble ifølge tidligere eier pusset opp ca. 2008.

Kjøkken: I åpen løsning mot stuen. Pen innredning med skap og benk. Flisplater over benken. Selger har brukt hybelkomfyr (benkemodell), det er også elektrisk uttak for vanlig komfyrkontakt. Ventilator med kullfilter. Parkett på gulvet. Lysmalte oveflater i rommet.

Stue: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater i rommet. Uttak for tv-signaler (Get). Utgang til egen, overbygget veranda. Verandaen har terrassegulv (i avtagbare blokker) og malte muroverflater. Verandaen er på ca. 16 kvm, og har nylig blitt overflaterehabilitert av borettslaget.

Soverom: Parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Skyvedørsgarderobe.

Leiligheten disponerer i tillegg en loftsbod og en kjellerbod (merket "4"). Styreleder informerer at det i tillegg følger en mindre matbod/matskap i kjelleren (denne har ikke vært i bruk av selger).

Det er også fellesvaskeri i loftsetasjen.

Felles takterrasse, som er usjenert og solrik.

Oppvarming

Basert på elektrisk oppvarming. Varmekabler i baderomsgulvet.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Det er ikke utført radonmåling. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Tordenskioldsgate 41 Borettslag.

Borettslaget består av 20 leiligheter i én bygning.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 02.

Borettsalget har bygningsforsikring i Gjensidige med polisenummer 86240060.

Styreleder er Astrid Johannessen.

Dugnad og vaktmesteruke med trappevask må påregnes.

Dyrehold er som hovedregel ikke tillatt.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Det er vedtatt å gjennomføre innglassing av verandaer/balkonger i borettslaget, prosjektet har planlagt oppstart høsten 2018. I tillegg har borettslaget lagt nytt tak våren 2018. Ifølge forretningsfører og styreleder vil prosjektene finansieres med lån, altså at det tas opp ny fellesgjeld. Fellesgjelden vil prosentvis fordelt på leilighene i borettsalget, da etter innvendig areal. Husleie økes med 10,5 % per leilighet fra 01.07.2018 for arbeidet med taket. Endelige tall for ny andel fellesgjeld etter gjennomførte prosjekter foreligger ikke pt. Styreleder anfører til megler at endelige tall for månedlige felleskostnader heller ikke foreligger pt., annet enn at det vil skje enn økning, men at man ønsker å holde økningen lav. Konferer gjerne megler ved spørsmål omkring dette.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Det er intern forkjøpsrett i dette borettslaget (forkjøpsrettkun til de som allerede bor i blokka). I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er uregulert, men omfattes av sentrumsplan vedtatt 30.05.2006 hvor den er avsatt til nåværende bybebyggelse. Kvartalet ligger innenfor rød støysone, som innebærer at det er gjort støymålingerover 65 db.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsrett er avklart (kun internt i borettslaget) og at styrets godkjennelse av ny andelseier er gitt.

Diverse

Leiligheten ble rengjort av vaskebyrå før markedsføring, og vil derfor som utgangspunkt ikke rengjøres ytterligere før overtakelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 1.678,- pr. mnd. og inkluderer:

Renter og nebetaling på fellesgjeld, og avsetning til vedlikehold. Vann, avløp og renovasjon. Strøm til fellesarealer, bygningsforsikring og forretningsførsel. Grunnpakke Get kabel-tv og internett (grunnpakker).

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.000 kwh. pr. år (2017) ifølge Glitre Energi.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakker for dette er inkludert i felleskostnaden. Evt. tilleggspakker kan bestilles for egen regning.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med utlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.696.709,-. I tillegg til dette beløpet utgjør kr 5.993,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men som følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Strømsø 4
Kirkesogn Strømsø

Steder i nærheten

Drammens museum 0.7 km
Bragernes Torg 0.8 km
Drammens teater 1 km
Rådhuset 1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 92.6 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 0.4 km
Bussholdeplass Skistadbygget 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marienlyst kunstgress 0.2 km
Idrettsanlegg Drammenshallen 0.5 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 0.7 km
Treningssenter MOOV treningssenter 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 0.2 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 0.6 km
Drammen videregående skole 0.8 km
Akademiet videregående skole Drammen 1.6 km

Barnehager

Solstreif Rudolf Steinerbarnehage (0-5 år) 0.1 km
Strømsø barnehage (0-5 år) 0.6 km
Marienlyst barnehage (0-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 0.6 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 0.9 km
Postkontor Strømsø Postkontor 0.2 km
Postkontor Bragernes Postkontor 0.9 km
Apotek Boots apotek Strømsø 0.3 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 0.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 0.3 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Kiwi Strømsø 0.1 km
Dagligvare Coop Extra Byhaven 0.2 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.5 km
Kiosk/video Mix Drammen Busstasjon 0.5 km
Bensin Shell Strømsø 0.2 km
Bensin Circle K Strømsø 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,5 %
Andel kvinner 47,5 %
Gj.snittalder menn 40,1 år
Gj.snittalder kvinner 44,6 år
Husholdninger med barn 10,7 %
Husholdninger uten barn 89,3 %
Gj.snitt byggeår 1980
Gj.snitt tomtestørrelse 170
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Strømsø 4 1044 763

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 37.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?