Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 690 000,- for kr 2 690 000,-

Velkommen til Torskroken 8 a

Utsikt over Lierdalen mot Drammenfjorden

Denne leiligheten er en lys og innbydende bolig på bakkeplan, med nydelig utsikt over Lierdalen mot Drammensfjorden

Stuen har strore vindusflater på to vegger, og utgang til terrasseplatting og hage

Plass til både salong og spisegruppe i stuen

Varmeeffektiv peisovn i stuen

Stuen

Stuen

Stuen

Kjøkkenet er romslig med mye skapplass og godt dagslys

På kjøkkenet er det plass til spisebord, for de som ønsker dette.

Hvitevarene på kjøkken medfølger.

Kjøkken

Soverom 01

Soverom 02

Badet er innredet med dusjbadekar, servantinnredning og vaskeromshjørne

Badet

Boligen har separat toalettrom

Entré/gang

Boligen har en stor, delvis overbygget terrasse

Boligen disponerer det arealet som ligger fremfor bygget, i tillegg til terrassen. Arealet mellom byggene er fellesareal, og bl. a. opparbeidet med rullestoladkomst og lekeplass.

Torskroken 8 a - inngang

Boligen disponerer en fast parkeringsplass til venstre i bildet. Herfra er det utvendig trappeadkomst ned til leiligheten

Torskroken 8 a

Uteplass, fellesareal og utsikt.

Utsikt

Plantegning

Egge - Lys 3-roms med suveren utsikt og stor uteplass.

Torskroken 8 a

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 690 000,-

Egge - Lys 3-roms med suveren utsikt og stor uteplass.: Egge - Lys 3-roms med suveren utsikt og stor uteplass.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 690 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
67 / 71 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger idyllisk til, på et tiltalende boligfelt som er etablert i Torstadåsen på Egge i Lier.

Seksjonen ligger i fremre del av feltet, på bakkeplan med egen hageflekk og upåklagelig utsikt.

Nærområdet består av småhusbebyggelse, gartneri og gårdsbruk. Leiligheten har en fin og usjenert beliggenhet, og har suveren utsikt over Lierdalen og mot Drammensfjorden.

Det er ingen gjennomgangstrafikk på feltet - kun kjøring til boligene. Området meget rolig. Det er kort vei ned til Egge barneskole, med gangvei helt frem.

Det er også kort vei opp til Liers flotteste turmuligheter innover marka, både sommer og vinter. Oppkjørte og varierte turløyper. Fiskevann og bademuligheter bl.a på Garsjø.

Holstmark golfbane ligger i Sylling. Lier har også flere ridesentre. Liungen IF, Sjåstad Vestre Lier og Sylling IF er idrettslag i nærmiljøet.

Bussholdeplass på Vestsideveien med forbindelse til Lierbyen og Drammen. Fra Lierbyen går det busser til Oslo, Tranby og Asker. Togstasjon i Asker og Lier. For å sjekke rutetider, gå inn på www.brakar.no og/eller www.nsb.no. 15 min kjøring til Asker og Drammen. 40 min kjøring til Oslo.

Barnehager og skoler

Det finnes et variert utvalg av kommunale/private barnehager i nærområdet. Nærmeste barnehage er Merikroken barnehage.

Det er trygg gangvei til Egge barneskole med SFO. Busstransport til Lierbyen Ungdomsskole. I Lier finnes St.Hallvard og Lier vgs. For detaljer se, www.lier.kommune.no.

I Drammen finner man bl.a. Næringsakademiet, samt Universiteter sør-/øst på Papirbredden. Lier har fine kommunikasjonsmuligheter mot Akershus/Oslo med variert utdanningstilbud på høyere nivå.

Adkomst

Fra Oslo og Asker:

Følg E-18 mot Drammen. Ved Liertoppen kjøpesenter tar man av v/skilt mot Tranby og Hønefoss, rv 282. Hold til høyre i første kryss. Følg denne veien, forbi bl.a Tranby kirke, ned til rundkjøringen i Lyngåskrysset. I denne rundkjøringen kjører man rett ned i Grøttegata. Når Grøttegata er kjørt til endes, tar man inn til høyre på Vestsideveien. Denne veien følges oppover, forbi Egge skole, til den flater ut. På flata tar man inn til venstre v/skilt mot bl.a Eiksetra. Følg denne veien oppover, over elva. Torskroken går da ned til høyre. Leiligheten ligger i som toppleilighet i 2. gule bygg på høyre hånd.

Fra Drammen:

Følg E-18 til Kjellstad og videre rv 285 til Lierbyen. Ved rundkjøringen rett utenfor Lierbyen sentrum tar man opp mot Egge til venstre. Denne veien følges et lite stykke, forbi bl.a Egge skole.

På flata tar man inn til venstre v/skilt mot bl.a Eiksetra. Følg denne veien oppover, over elva. Torskroken går da ned til høyre. Leiligheten ligger i som toppleilighet i 2. gule bygg på høyre hånd.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 690 000,-

Felleskostnader

Kr 1 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

2002

Soverom

2

Primærrom

67m2

Bruksareal

71m2

Tomt

2720m2

KR-kode

2018191

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Torskroken 8 a, 3404 Lier

Gnr. 67, bnr. 66, snr. 10 i Lier kommune.

Tomten

Sameiets eiendom er 2.720 kvm. Opparbeidet med asfaltert adkomst og biloppstillingsplasser. Trappearealer, plen og lekeplass.

Leiligheten har stor stensatt terrasse.

Lekeplass finnes rett ved boligen - mellom Torskroken 6 og Torskroken 8.

Tomten utenfor leiligheten er opparbeidet med plen, busker og barkbed. Praksis i sameiet er at leilighetene på bakkeplan disponerer grøntarealet rett fremfor sin bolig, frem til stien som passerer byggene. Flere av leilighetene har inngjerdet dette arealet til eget bruk. Videre er praksis at grøntarealet mellom byggene benyttes som fellesareal. Denne bruken er ikke tinglyst, og formelt sett er grøntarealet sameiets tomt.

Parkering

Hver leilighet i sameiet disponerer fast én plass utenfor bygget. Denne leiligheten disponerer parkeringsplass rett ved trappen ned til leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, med private stikkveier som vedlikeholdes av velforening.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 kvm.

Totalt bruksareal: 71 kvm.

Totalt primærrom: 67 kvm., herunder entré, to soverom, toalettrom, bad, kjøkken og stue med utgang til stensatt terrasseplatting som er delvis overbygget.

Totalt sekundærrom er 4 kvm. innvendig bod.

I tillegg disponerer boligenen ekstern bod ved inngangsdøren på ca. 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.05.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen.

Bebyggelse

Eierleilighet i tremannsbolig.

Boligen er i følge takst fundamantert med betong på oppkultet grunn. Grunnmur består av betong. Støpt såle plate på mark.

Yttervegger består av tre/bindingsverk, isolert og utvendig kledd med panel. Renner og nedløp består av plastbelagt stål.

Takkonstruksjonen er av typen saltak, utvendig tekket med takstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen som angir byggetekniske avvik.Takstmann har konkludert med at boligen holder normalt god standard, men det er påpekt slitasje og defekter som må påregnes utbedret. Herunder nevnes problem med sukkermaur, lyd av mus i tak/terreng mot vegg i bakre soverom, løs vannlås på toalettrom, løst overskap på kjøkken og løse gulvfliser i gang.

Takstmann har målt etter fukt på normalt utsatte steder på bad, toalettrom og kjøkken, uten at det er påvist forhøyede verdier. Det er likevel på generelt grunnlag anbefalt å montere dusjkabinett, da dusjing på vegg ikke anbefales.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten ligger i et veldrevet sameie, med godt vedlikeholdt bygningsmasse og fine fellesarealer.

Boligen har en god internbeliggenhet, på bakkeplan med utgang til terrasseplatting. Adkomst er to plan ned fra parkeringsplassen, via utvendige trapper.

Leiligheten har god planløsning, nydelig utsikt og spesielt flotte lysforhold.

Inngang til entré med flislagt gulv. Malte vegger og malt himling.

Boligen har to soverom, begge med parkett på gulv og malte flater på vegger og i tak. Det største soverommet har plassbygget møblement med garderobe, seng og pult, mens det andre soverommet har medfølgende garderobeskap.

Leiligheten har et pent, flislagt bord fra byggeår. Badet er innredet med sertvantinnredning med skapplass og badekar med dusj. På badet er det opplegg til vaskemaskin og varmtvannsbereder (fra byggeår). Vaskemaskin og vvb står under en praktisk arbeidsbenk.

Det finnes et separat toalettrom, med flislagt gulv, malte vegger og malt himling. Rommet er innredet med toalett og servantinnredning.

Kjøkkenet er romslig, med godt lys fra to vinduer. Kjøkkenet har en romslig innredning, og laminert benkplate. Flissatte vegger over benk. Det er rom for spiseplass dersom man skulle ønske det. Hvitevarene på kjøkken vil medfølge ved overtakelse.

Stuen har parkettgulv, malte flater på vegg og i tak. Rommet har varmeeffektiv peisovn. To hele vegger med vinduer gir rommet fantastiske lys- og utsiktsforhold. Fra stuen er det utgang til stensatt terrasseplatting som er delvis overbygget . Videre er det enkel adkomst til hyggelige, felles, grøntarealer med lekeplass.

Boligene har to boder. En innvendig bod med parkettgulver og lagringshyller, og en romslig, utvendig sportsbod.

Oppvarming

Boligen har varmekabler i baderomsgulv og pen peisovn i stuen. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.01.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Seksjoneringsbegjæring for eiendommen ble tinglyst 07.01.2003.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Torskroken 2-10, med sameiebrøk 71/1045.

Sameiet fremstår som veldrevet og består av 15 leiligheter, fordelt på 3 like bygg i Torskroken 2, 4, 6, 8 og 10.

Formann i sameiet er Morten Pelle Korsmo. Forretningsfører er Lier Regnskapskontor. Sameiets styre forvalter fellesinteresser som vedlikehold og etablering av bygningsforsikring, samt betaling av velkontigent. Sameiet representerer beboerene i velforeningen. Velforeningen har ansvar for brøyting, strøing og veivedlikehold for flere sameier på feltet. Formann i velforeningen er Heidi Skar.

Dugnad må påregnes. Dyrehold er tillatt.

Det er nylig avholdt årsmøte i Sameiet, og det er ikke vedtatt oppgraderinger eller andre endringer som vil medføre økte kostnader eller øvrig belastning for de enkelte seksjonseiere.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Torstadåsen, vedtatt 16.03.1999 og til konsentrert småhusbebyggelse i tilhørende bebyggelsesplan for Torstadåsen Felt b8 og fl4, datert 20.02.2001

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er ca. 3500,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. I tillegg betales renovasjon med 2669,- pr. år.

Fellesutgiftene er kr 1.000,- pr. mnd. og inkluderer: bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, velavgift for brøyting/strøing, og avsetning til vedlikehold av fellesarealer.

Strømforbruket for boligen var ca 7800 kwh. i 2017.

Det må i tillegg regnes kostnader til tv', internett og innboforsikring.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr .2.758.499,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Lier
Grunnkrets Ringstad
Kirkesogn Frogner

Steder i nærheten

Lierbyen 5.4 km
Eikenga 5.4 km
Heggtoppen 6.8 km
Tranby 6.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 89 km
Jernbanestasjon Brakerøya 11.7 km
Bussholdeplass Eikseterveien 1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Sjåstad fotballbaner 6.1 km
Idrettsanlegg Liungbanen 7.1 km
Treningssenter Bare Trening Lier 5.7 km
Treningssenter ats Liertoppen 9.3 km

Steder av interesse

Skoler

Egge skole (1-7 kl.) 1.9 km
Tranby skole (8-10 kl.) 6.2 km
Lierbyen skole (8-10 kl.) 7 km
Briskeby skole og kompetansesenter 8 km
St. Hallvard videregående skole 10.4 km

Barnehager

Merikroken barnehage (1-6 år) 4 km
Eikenga andelsbarnehage (0-5 år) 5.7 km
Helgerud Barnegård (0-5 år) 5.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Liertoppen Kjøpesenter 8.7 km
Kjøpesenter CC Drammen 11.8 km
Postkontor Kiwi Lierbyen 5.6 km
Postkontor Coop Mega Tranby 6.8 km
Apotek Ditt Apotek Fosskvartalet 5.6 km
Apotek Apotek 1 Lier 5.6 km
Vinmonopol Liertoppen Vinmonopol 8.7 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 12.5 km
Dagligvare Kiwi Tranby 4.4 km
Dagligvare Kiwi Lierbyen 5.6 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 9.2 km
Kiosk/video Ramix 10.4 km
Bensin Smart Lierbyen 6.4 km
Bensin Circle K Lierbyen 6.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 43,8 %
Andel kvinner 56,2 %
Gj.snittalder menn 39,4 år
Gj.snittalder kvinner 38,1 år
Husholdninger med barn 27 %
Husholdninger uten barn 73 %
Gj.snitt byggeår 1974
Gj.snitt tomtestørrelse 1164
Område Personer Husholdninger
Kommune: Lier 25740 11032
Grunnkrets: Ringstad 201 111

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank hvis ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?