Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 800 000,- for kr 3 800 000,-

Velkommen til visning

Stue

Entré

Entré

Stue med rentbrennende ovn fra 2017

Stue

Stuen vender ut mot pent opparbeider bakgård

Kjøkken

Kjøkken med plass til spisebord

Kjøkken

Kjøkken

Benkemontert oppvaskmaskin på kjøkkenet

Bad

Bad

Ny innredning i 2016

Soverom i delikate farger

Soverom

Morgensol på soverom og kjøkken

Fasade mot pent opparbeidet bakgård

Barnevennlig bakgård

Borettslaget ligger i en rolig sidegate

Bakgård på sommerstid

Bakgård på sommerstid

2 minutters gange til kulturhuset Soria Moria og restaurant Hva Skjer

Godt utvalg av treningssentre i nærområdet

Myrens Sportssenter og Klatreverket

Populære Grisen med uteservering på sommeren

Torshovdalen

Plantegning

Torshov

Trøndergata 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 450 000,-

Torshov: Gjennomgående 2-roms leilighet i klassisk Torshovgård. God takhøyde, originale tregulv og vedovn

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 686,-
Fellesgjeld:
Kr 45 079,-
AREAL (P-ROM / BRA)
55 / 55 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sjarmerende leilighet sentralt beliggende på Torshov. Her finner du de fleste fasiliterer og et godt kulturtilbud. Kort vei til yrende liv og spennende kulturtilbud; blant annet Soria Moria med konserter, bar/restaurant og teater, spisesteder og kafèer som Åpent Bakeri, Sagene Lunsjbar, Grisen spiseri (Vertshuset Oskar Braaten) og Trikkestallen. Her har de flott uteservering om sommeren og teater for de minste.

Gangavstand til Torshov Torg med dagligvare, apotek, postkontor og populære Mr. Fish. Kort vei også til Sandaker senter med vinmonopol og et bredt utvalg butikker. Fra leiligheten kommer man seg raskt rundt i byen. 20-bussen stopper et par minutters gange fra leiligheten og tar deg til majorstuen på 11 minutter. Med trikken er du ved Jernbanetorget på 12 minutter.

Det er også et godt tilbud av treningssentre i området, med Myrens Sportsenter (med Klatreverket), Sats Sagene og Elixia Ringnes Park. Kort vei til hyggelige parkområder. Torshovparken som brukes til bla grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til Torshovdalen med Tuftepark og hyggelige friområder langs hele Akerselva.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Nærmeste stopp med kollektiv transport er Torshov. Både buss nr. 20 og trikk nr. 11, 12, 13 stopper få minutters gange fra leiligheten. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 450 000,-

Fellesgjeld

Kr 45 079,-

Totalpris

Kr 3 495 079,-

Felleskostnader

Kr 2 686,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1919

Soverom

1

Primærrom

55m2

Bruksareal

55m2

Tomt

233m2

KR-kode

53189

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Trøndergata 4, 0477 Oslo

Gnr. 225, bnr. 314 i Oslo kommune.

Leil.nr. 59, andelsnr. 59,

Borettslaget Torshov KV. IV, org.nr. 941 299 563

Tomten

Festet tomt på 233 kvm

Festeavgiften er kr 74.000,- pr. år for hele borettslaget.

Festeavgiften ble sist regulert 2002, og kan reguleres hvert 10. år.

Festeavtalen utløper 01.11.2021.

Grunneier, Oslo kommune, har ikke forkjøpsrett ved overdragelse av andeler og samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.208,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI.

Parkering

Det finnes kommunale ladestasjoner for elbil i Trøndergata, rett utenfor leiligheten. I tillegg finnes det ladestasjoner både i Sandakerveien og i Omsens gate, begge få minutters gange fra leiligheten. Nåværende eier leier i dag garasjeplass i felles garasjeanlegg tilhørende nabo-borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 61 kvm

Totalt bruksareal: 55 kvm

Totalt primærrom: 55 kvm

Primærrom:

Entré, bad/wc, soverom , kjøkken, stue: 55 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 9 kvm og en loftsbod på ca 2,5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.03.2018 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner i mur og etasjeskillere i trebjelkelag. Grunnmur antatt fundamentert på flåte.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at røranlegg på baderom er passert halvparten av forventet levetid. Dette er en sak styret i borettslaget følger med på, og det vurderes løpende om dette skal rehabiliteres. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Gjennomgående 2-roms leilighet i klassisk Torshovgård. God takhøyde, originale tregulv og vedovn.

Entré:

Entré med plass til sko og yttertøy. Praktisk kott for ekstra oppbevaring. Det er lagt nytt gulv i entréen. Eier opplyser at det er originale tregulv under det nåværende gulvet.

Stue:

Stor og romslig stue med rom for spisebord og sofagruppe. Stuen vender ut mot pent opparbeidet bakgård. Malte flater og originale tregulv. Vedovn sørger for god varme. Ny rentbrennende ovn ble satt inn i 2017.

Kjøkken:

Kjøkken med god skap- og benkeplass. Benkemontert oppvaskmaskin, innfelt koketopp, frittstående kjøl/frys og kombinert stekeovn/mikrobølgeovn. Naturlig plass til spisebord med plassbygget benk. Morgensol inn vinduet. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Varmtvannsbereder er plassert i hjørneskap på kjøkkenet.

Soverom:

Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeskap og arbeidspult. Delikate fargevalg, god takhøyde, originale tregulv og rosett i taket. Soverommet har i dag inngang fra kjøkkenet, men det finnes også en dør til soverommet fra stuen. Denne er i dag gjemt bak garderobeskap.

Bad:

Pent bad bestående av servant med underskuffer, speilskap, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin. Badet ble overflateoppusset i 2016 med maling, ny stoppekran og ny innredning. Dusjkabinett fra 2011.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner, stråleovn på baderom og vedovn i stuen.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1919.

Det foreligger et uattestert ekspedisjonsdokument datert 03.04.1919. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

I tillegg foreligger det ferdigattest på utskiftning av dører og vinduer datert 14.01.1983 og fasadeendring datert 22.06.2012.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 401321, tinglyst 26.01.1955, type heftelse: Festekontrakt.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet kommunens tilgang til og vedlikehold av vann- og kloakkledninger og bestemmelser rundt bruk av gårdsrom. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Torshov KV. IV.

Borettslaget består av 71 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS,

tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter skriftlig søknad til styret så lenge disse ikke er til sjenanse for beboerne.

Foretatt påkostninger de senere år:

2013: Brannsikringsarbeid er utført etter pålegg fra brannvernetaten. Anlegget omfatter sikring av kabelføringer, dører, koksjakter, mv.

2012: Nye vinduer og balkongdører.

2011: Malt oppganger, trapper og gelendere.

2009: Montert nye ringetablå.

2007: Overflatebehandling av vinduer og balkongdører, betongrehabilitering og overflatebehandling av gamle balkonger, samt overflatebehandling av nye balkonger, alle med rekkverk.

2002: Oppgradering av gårdens strømanlegg og innstallert fjernleser for strøm. Oppgradering av stigeledninger til alle oppganger.

2001: Pusset opp vaskeri.

1996: Oppussing av fasader, tak og gårdsrom.

Planlagte påkostninger:

Styret følger kontinuerlig med på henvendelser angående soilrør, og vurderer løpende om det må settes i gang et fornyelsesprosjekt. Foreløpig er det ikke et akutt behov for utskiftning. Det er per tid ingen planlagte påkostninger som vil føre til økning i fellesutgiftene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Frist for å melde forkjøp er satt til tirsdag 13. mars kl 18.00.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 19.02.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Frist for å melde forkjøpsrett er satt til tirsdag 13. mars kl 18.00.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.686,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, internett, festeavgift, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forsikringer, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.300,-pr. år. / 9.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og Lynet som leverandør av internett. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.294,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.501.432,-. Av dette beløpet utgjør kr 45.079,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Torshov Rode 3
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Torshovteatret 0.1 km
Advokat Dehlis plass 0.6 km
Sæveruds plass 0.7 km
Sagene Samfunnshus 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.5 km
Sentralstasjon Oslo S 3.7 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 1.5 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 1.3 km
Trikkeholdeplass Torshov 0.1 km
Bussholdeplass Torshov 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.4 km
Idrettsanlegg Golfsenteret 0.5 km
Treningssenter Mudo Torshov 0.4 km
Treningssenter Myrens Sportssenter 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Lilleborg skole (1-7 kl.) 0.3 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 0.6 km
Sagene skole (1-10 kl.) 0.8 km
Foss videregående skole 1.3 km
Nydalen videregående skole 2 km

Barnehager

Lykketrollet familiebhg - Vogts gt. 0.4 km
Åsenhagen barnehage (0-6 år) 0.5 km
Sagene barnehage (1-5 år år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.4 km
Kjøpesenter Kiellands Hus 1.5 km
Postkontor Rema 1000 Torshov 0.4 km
Postkontor Coop Extra Sagene 0.9 km
Apotek Apotek 1 Torshov 0.4 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.4 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.4 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 1.4 km
Dagligvare Kiwi Vogtsgate 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Torshov 0.4 km
Kiosk/video 7-Eleven Vogts gate 0.1 km*
Kiosk/video Deli De Luca Torshov 0.2 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1.2 km
Bensin st1 Kirkeveien/Tåsenveien 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,6 %
Andel kvinner 52,4 %
Gj.snittalder menn 33,3 %
Gj.snittalder kvinner 32,9 %
Husholdninger med barn 12,9 %
Husholdninger uten barn 87,1 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 342
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Torshov Rode 3 637 443

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar pr. visninghelg: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?