Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 900 000,- for kr 1 900 000,-

Stue

Åpen stue-/kjøkkenløsning

2 store vinduer slipper inn godt med naturlig lys!

Snitt fra stuen

Lyst og trivelig

Pent kjøkken

Praktisk kjøkken

Perfekt for hjemmekokken...

Snitt fra kjøkkenet

Delikat bad

Badet

Bad

Bad

Badet har plass til vaskesøyle (vaskemaskin & tørketrommel)

Soverom

Snitt fra soverom

Planskisse

Trondheimsveien 5! Trikkestopp rett utenfor

Kart

Solterrassen

Grillterrassen, under rehabiltering p.t.

Grillterrassen

Grillterrassen

Olaf Ryes Plass

Flotte turmuligheter langs Akerselva.

Südøst, et populært samlingspunkt finner en like om hjørnet for sin egen inngang

Serveringsmuligheter like om hjørnet!

Grünerløkka - Praktisk, snerten og smart 2-r. Sentralt! IN- og sikring. Stor felles takterr.

Trondheimsveien 5 D

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 890 000,-

Grünerløkka - Praktisk, snerten og smart 2-r. Sentralt! IN- og sikring. Stor felles takterr. : Grünerløkka - Praktisk, snerten og smart 2-r. Sentralt! IN- og sikring. Stor felles takterr.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 890 000,-
Felleskostnader:
Kr 7 218,-
Fellesgjeld:
Kr 1 205 656,-
AREAL (P-ROM / BRA)
39 / 39 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Trondheimsveien 5 D har en meget sentral beliggenhet mellom Grünerløkka, Grønland og med gangavstand til Oslo sentrum. Du har "Løkkas" kaféer, restauranter og butikker i umiddelbar nærhet. Kun omtrent 10 minutters gange til Oslo S og Karl Johans gate hvor alt av tilbud en søker i hovedstadens pulsåre. Alle servicefunksjoner en trenger i det daglige er å finne ikke langt unna. Kolonialforretning i byggets 1. etasje.

Med Akerselva som nærmeste nabo har man enkel tilgang til flotte tur og rekreasjonsområder, samt to populære beachvollyballbaner. Ikke langt unna finner man Botanisk hage som er en grønn lunge i storbyen og et viktig rekreasjonsområde for Oslos befolkning. Videre er det en rekke parker i nærområdet bl.a. Sofienbergparken, Olaf Ryes plass og Birkelunden.

For deg som er glad i å være ute sommerstid har boligen hele to flotte takterrasser. I 8. etasje. Finner en grillterrassen som er under oppussing, flere sittegrupper og innebygd sittegruppe med kjøkken/barløsning. Deler er overbygd og med varmelamper i taket – et perfekt sted å arrangere sommerfester. Beveger en seg på toppen av bygget finner solterrassen, stor terrasse med flere sittegrupper hvor en kan skue utover Oslos tak. Et særdeles perfekt sted å oppholde seg når en ønsker solbading. Denne majestetiske utsikten er også et perfekt utgangspunkt nyttårsaften for beskuelse av fyrverkeri!

Svært sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon. Flere buss- og trikkelinjer stopper utenfor inngangsdøren. Kort vei til T-Bane, Oslo S og Flytoget.

For deg som skal studere er dette også en perfekt leilighet, bussen og trikken tar deg til de fleste studiestedene Oslo har å tilby.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Enkel adkomst fra Trondheimsveien. Inngangsdøren er vis a vis inngangen til Coop Extra. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 890 000,-

Fellesgjeld

Kr 1 205 656,-

Totalpris

Kr 3 095 656,-

Felleskostnader

Kr 7 218,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

6

Byggeår

1941

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

39m2

Bruksareal

39m2

Tomt

2779m2

KR-kode

421841

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Trondheimsveien 5 D , 0560 Oslo

Gnr. 230, bnr. 443, fnr. i Oslo kommune.

Andelsnr. 83 i Borettslaget Trondheimsveien 5, org.nr. 987 609 826

Tomten

Eiet tomt på 2.779,8 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Underjordisk parkeringsanlegg felles for bygningene i kvartalet. Det administreres ikke av borettslaget. Plass kan leies. Kontakt for informasjon om evt. venteliste, bestilling av plass m.m.: www.akershave.no, tlf. 23 89 10 44 / 92484431.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 43 kvm

Totalt bruksareal: 39 kvm

Totalt primærrom: 39 kvm - 6.etg.: Åpen entrè/stue-/kjøkkenløsning, soverom og bad.

Takhøyde 260 cm.

I tillegg disponerer boligen 1 stk kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.04.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur/betong.

Tidligere kontorbygg, oppført i 1941 som i 2005 ble renovert, og bygd om til praktiske og smakfulle leiligheter.

Dette er en boligblokk yttervegger er i teglsten og skillende vegger og etasjeskillere i henholdsvis teglsten og tre. Bygget er fundamentert til antatt fast grunn.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, herunder krav til varig opphold, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende.

For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises til vedlagte takst.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:

I Norsk Standard som ligger til grunn for vurderingene i denne rapporten er dokumentasjon et av vurderingskriteriene på utførelse av baderom. Uten dokumentasjon kan ikke

takstmannen vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. Det tas derfor et generelt forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc. Badet kan godt fungere

uten dokumentasjon og eier har ikke problemer med dagens bruk, men takstmann kan ikke verifisere oppbygging.

En av glassdørene i dusjen mangler. Denne er bestilt og skal monteres før overtagelse.Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførte arbeider.

Tilstandsgrad 2 er gitt på:

Bruksmerker på parketten.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Arne T. Sogn og Eiendomsmegler Krogsveen vil få ønsker hjertelig velkommen til Trondheimsveien 5 D!

Tiltalende og lys 2-roms leilighet sentralt på Grünerløkka. Bygget ble i 2004/05 omgjort fra offentlige kontorbygg- til boligbygg og leiligheten ble i sin helhet rehabilitert i 2005.

Leiligheten inneholder åpen stue-/kjøkkenløsning. Her får en fint plass til både sofagruppe og ordinær spiseplass. To vinduer er med på å slippe inn godt med lys, kombinasjonen med beliggenheten i byggets 6. etasje og store vindusflater bidrar sterkt til en luftig følelse. Utsyn over nærliggende bymiljø. Soverom med garderobeskap og vindu. Smakfullt og delikat bad med lyse fliser.

To flotte felles takterrasser med gode solforhold.

Leiligheten innehar:

Entréløsning:

Plass for oppheng av yttertøy. Garderobeskap, dobbelt. Porttelefon.

Åpen stue-/kjøkkenløsning:

Kjøkkenfronter i eike utførelse med speiler. Kjøkkenet har integrert platetopp og stekeovn, oppvaskmaskin & kjøle- og fryseskap. Ventilator over koketopp. God skap- og benkplass. Mellom benk og overskap er det montert splashback i børstet stål. Lyse benkeplater. Et praktisk kjøkken for den matglade.

Luftig og god stue med to store vinduer som bidrar til mye lys og luft. Her er det plass til sofa og spisebord. Alternativt skrivebord. Plass for stereomøbel for tv og audiovisuelt utstyr. Hyllesystemer som seksjon eller bokhyller. Ulik møbleringsløsning er absolutt til stedet.

Soverom:

Soverom med inngang via to skyvedører. Plass til dobbeltseng plass til nattbord på hver side av sengen. Vindu. Garderobeskap. Det er plass på soverommet til mindre skrivebord for deg som har behov for hjemmekontor etc., alternativt sminkebord.

Bad:

Delikat, flislagt bad med servant, dusjnisje med glassdører og toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel(kondens) i søyle. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Godt med oppbevaring av kosmetikk, håndklær, sanitærutstyr etc. under servanten. Smakfullt innredet i lyse farger, stort speil over servant er med på å øke romfølelsen.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen med mindre annet er avtalt.

Kjellerbod medfølger.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektriskfyring. Gulvvarme i alle rom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 2005.

Det foreligger ekspedisjonsdokument for Trondheimsveien 5 fra 18.07.1952 – kontorbygning.

Det gjøres oppmerksom på at det er gjort endringer på eiendommen etter at det ble utstedt ekspedisjonsdokument på eiendommen. Det foreligger brukstillatelse for ombyggingens tiltak/rehabiliteringen foretatt i 2005. I flg. kontrollerklæring fra ansvarlig kontrollerende er det registrert mindre vesentlige mangler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst tre servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtaler om bestemmelse, vedlikehold og bruk av vann- og kloakkledninger, samt avtale/erklæring om at denne seksjonen har tilleggsdel - bygning.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Trondheimsveien 5.

Borettslaget er en del av sameiet Trondheimsveien 5. Sameiet består av 1 boligseksjon (borettslaget) samt 4 næringsseksjoner. Borettslagets eierandel i sameiet er ca. 65 %. Borettslaget består av 108 leiligheter, og har egen hjemmeside: www.trondheimsveien5.no. Det er ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.

Forretningsfører er USBL.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt (hund og katt), men krever godkjennelse fra styret på forhånd. Forutsatt at dyrene ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

- Heisene ble skiftet ut i 2013.

- Det er installert kameraovervåkning i søppelrom/inngangsparti og duehindringer er satt opp.

- Utfordring med lyd fra Sudøst. Det er gjort mye fra Sudøst sin side, tekniske installasjoner – lyddemping i tak og vegger og lavere volum. Gjelder leilighetene i "Bankbygget" og ikke høyblokken hvor denne leiligheten ligger. Jobbes fortsatt med i skrivende stund.

- I bakgården har det blitt gjort utbedringer med bl.a. nytt gjerde. Vektertjeneste er innført i bygget.

- Tilkobling av brannalarmen til brannvesenet.

- Lovpålagte egenkontroller på brannvarslingsanlegg, heiser, overvåkningskamera, tekniskerom og ventilasjonsanlegg.

- Ny hjemmeside er etablert.

- Dører og låser utbedres kontinuerlig. Nye dørhåndtak 2017

- Jevnlig vedlikehold av vinduer.

- Maling av samtlige vinduer (utvendig)

- Rengjøring av ventilasjonsanlegget.

-Alle korridoer er oppmalt i 2017.

Planlagte påkostninger:

Bygge inn ekstra dør/gitterport til postkassene.

Lyd fra Akershallen, tiltak igangsatt for å utbedre lufts lydisolasjon mellom Akershallen og en nærliggende leilighet.

Pusse opp port mot Heimsdalsgata

Gi tilgang til internett på internett på solterrassen, skal opp som sak på gen. forsamling 2018.

Bytting av armaturer i korridorene til ledlys er påbegynt, tas over lengre tid.

Oppgradering av Solterrassen og grillterrassen.

Etablere ferdigattest

Rens av avløpsrørene

Styret vil innkalle til generalforsamlingen om å enes om en prioritering av oppgavene på vedlikeholdsplanen.

Normalt vedlikehold må påregnes.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter

gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine

felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Solterrassen er åpen, grillterrassen er avstengt pga pågående lydisolering i taket/gulvet, her må en se på arbeid i forbindelse med isolasjon til underliggende leiligheter. Det vil bli arbeidet med saken. Noe økning i fellesgjeld kan forekomme.dersom general forsamlingen bestemmer seg for dette. Det vil bli foretatt en reseksjonering som vil gå på hele bygget. Øverste leilighet og hjørnebutikken er ikke i samsvar med byggetegninger. Bodene vil også bli seksjonert.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, kontor, bevertning m.m i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4041 datert/vedtatt 11.02.04.

På motsatt side av Akerselva ligger det et planforslag Midgardsormen - Gangvei langs Akerselvas vestbredd, Christian Krohgs gate 2.

Oslo Areal AS ønsker å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning og gangvei. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for en høyere utnyttelse av

eiendommen, bidra til byreparasjonen i området og tilgjengelig gjøre denne delen av Akerselva. Viktige problemstillinger vil være hensynet til omkringliggende bebyggelse, utnyttelse av eiendommen, etablering av nye gangforbindelser og ny infrastruktur. Oslo Areal AS ønsker å rive eksisterende bebyggelse på eiendommen, i alt ca. 12 800 m2, og erstatte denne med 25 000 – 26 000 m2 BRA ny bebyggelse i 11–13 etasjer. Viser til Oslo kommune for ytterligere informasjo: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=20091260

Heimdalsgata 1A og B har søkt plan- og bygningsetaten i kommunen om å bygge høyere, men fått avslag med mulighet for å anke. Det overnevnte antas å ikke ha betydning for denne leiligheten da den i sin helhet vender mot Trondheimsveien.

Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Bildene som er brukt er fra forrige gang leiligheten ble omsatt. Den ene takterrassen er p.t. avstengt og under rehabilitering.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 7.218,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kommunale avgifter, drift/vedlikehold, forretningsførsel, ytre gårdsforsikring, kollektiv bredbånd og TV-signaler, vaktmester- og vektertjeneste, og betjening av andel fellesgjeld (renter og avdrag)..

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 2.003,-

Lånekostnader: 19,-

Renter IN: 1.937,-

Lånekostnader: 187,-

Avdrag IN: 2.713,-

Kollektiv bedbånd og TV signaler: 359,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 300,- pr. måned.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tvanlegg og har avgift på

kr 359,- pr. mnd for felles grunnpakke. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning (1.890.000,-) er

kr 3.096.715,-. Av dette beløpet utgjør kr 1.205.656,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Grønland Rode 2
Kirkesogn Gamlebyen og Grønland

Steder i nærheten

Nybrua 0.1 km
Legevakten 0.3 km
Krohgstøtten sykehus 0.3 km
Ankerbrua 0.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48 km
Sentralstasjon Oslo S 1.3 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 0.8 km
Trikkeholdeplass Heimdalsgata 0.1 km
Bussholdeplass Heimdalsgata 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.2 km
Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.5 km
Treningssenter SATS Schous plass 0.1 km
Treningssenter EVO Grünerløkka 0.3 km

Steder av interesse

Skoler

Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.4 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.5 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 0.8 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.6 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 2.5 km
Hersleb videregående skole 0.2 km
Elvebakken videregående skole 0.6 km

Barnehager

Eventyrbrua steinerbarnehage (1-6 år) 0.4 km
Lakkegården barnehage (0-5 år) 0.4 km
Akerselva barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.6 km
Kjøpesenter Gunerius Shoppingsenter 0.7 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0 km
Postkontor Grünerløkka Postkontor 0.6 km
Apotek Ditt Apotek Grünerløkka 0.2 km
Apotek Apotek 1 Legevakten 0.2 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.5 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.8 km
Dagligvare Coop Extra Trondheimsveien 0 km
Dagligvare Kiwi Schous Plass 0.2 km
Kiosk/video Mix Maxima 0.3 km
Kiosk/video Trondheimsveien Tobakk & Frukt 0.3 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 0.5 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 55,9 %
Andel kvinner 44,1 %
Gj.snittalder menn 38,6 år
Gj.snittalder kvinner 36,2 år
Husholdninger med barn 13,2 %
Husholdninger uten barn 86,8 %
Gj.snitt byggeår 1997
Gj.snitt tomtestørrelse 180
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grønland Rode 2 935 659

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,56% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-

Visningshonorar: kr 750,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Arne T. Sogn
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?