Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 000 000,- for kr 3 000 000,-

Åpen stue-/kjøkkenløsning

Stuen

Plassbygde hyller. Smart, praktisk, & smakfullt!

Snitt fra stuen

Åpen kjøkkenløsning med "frokostbar"

Åpen stue-/kjøkkenløsning

Kjøkken

Praktisk kjøkken med plass for side-by-side kjøleskap

Kjøkken

Soverom

Skyvedørsgarderobe

Skyvedørsgarderobe med speil

Lyst & delikat bad

Bad

Dusjkabinett

Entrè - velkommen hjem!

Planskisse

Fasaden badet i solskinn

Sofienbergparken

Sofienbergparken med Sofienberg kirke i bakgrunnen

Ola Narr

Botanisk hage - en grønn lunge midt i by`n!

Enn så lenge... Much museet

Koselige Rodeløkka, bebyggelse fra en svunnen tid

Rings Park senter med bl.a kino, treningssenter & matbutikk

Olaf Ryes plass, god dekning på servering

Snitt fra Mathallen, Vulkan

Kart

Sofienberg/Grünerløkka - Smart, lekker & snerten 2-r. selveier. Heis. Meget lave felleskostn. Sentralt!

Trondheimsveien 64

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 950 000,-

Sofienberg/Grünerløkka - Smart, lekker & snerten 2-r. selveier. Heis. Meget lave felleskostn. Sentralt!: Sofienberg/Grünerløkka - Smart, lekker & snerten 2-r. selveier. Heis. Meget lave felleskostn. Sentralt!

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 399,-
Fellesgjeld:
Kr 4 416,-
AREAL (P-ROM / BRA)
29 / 29 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et sentralt og populært boligområde. Sofienberg er plassert med nærhet til god offentlig kommunikasjon, gode rekreasjonsområder i bl.a. Sofienbergparken og områdets stolthet den store grønne lungen Botanisk hage ca. 100 meter fra blokken. Perfekte steder å oppholde seg sommerstid.

Området har kort vei til fotballbane, idrettshall, svømmehall (Tøyenbadet) og treningssenter som bidrar til å gjøre det attraktivt for den som liker å holde seg i form.

Umiddelbar nærhet til Grünerløkkas urbane og pulserende liv.

For de som liker å nyte god mat og spennende smaksopplevelser er Vulkan og Mathallen ikke mange minutters gange fra leiligheten. Vulkanområdet byr på ulike forretninger, restauranter og uteliv, Etter noen gode kjøp nede på Vulkan, går turen hjem forbi blant annet Vinmonopolet og den lokale blomsterbutikken i Markveien. Du finner alt du trenger til en hyggelig kveld rett i nærheten!

Veien er også kort om man spaserer til Oslo sentrum hvor alt av tilbud en søker i hovedstadens pulsåre er tilgjengelig.

God kommunikasjon i alle retninger. Umiddelbar nærhet til buss.- og trikkestopp samt gangavstand til Carl Berners plass t-banestasjon.

Noen få minutter med t-banen kommer du til Handelshøyskolen BI og Universitetet på Blindern.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. For deg som ankommer med kollektiv transport stig av på buss- og trikkeholdeplassen Sofienberg eller på Carl Berners Plass T-banestasjon linje 5.

Trikk 17 ekspederer dette området.

Buss 31, 31E, 380, 390, 390E & N390 har også stopp her.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 950 000,-

Fellesgjeld

Kr 4 416,-

Totalpris

Kr 2 954 416,-

Felleskostnader

Kr 1 399,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

1966

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

29m2

Bruksareal

29m2

Tomt

1478m2

KR-kode

421875

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Trondheimsveien 64 , 0565 Oslo

Gnr. 227, bnr. 451, snr. 17 i Oslo kommune.

Tilknyttet Sameiet Trondheimsveien 64, orgnr. 871 262 942.

Tomten

Festet tomt på 1.478 kvm.

Festeavgiften er kr 433.461,- pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert 2016 og denne kan reguleres hvert 5. år iht konsumprisindeksen, neste regulering er 2021.

Grunneier Knut Erik Bjerkeseth m.fl. har forkjøpsrett dersom eiendommen skal selges. Ihht. festekontrakten kan tomten innløses. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.

Festekontrakten ble forlenget. Grunneier har anledning til å kreve et "engangsløft" av festeavgiften til 2 % av råtomteverdien, dog er det satt et maksimalbeløp på kr. 12.231,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Grunneiers krav om regulering av festeavgiften må i så fall være fremsatt før 31. desember 2017. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Sameiet har 32 garasjeplasser. Seksjonseiere har forkjøpsrett til markedspris av garasjeplasser. iht. sameiets

vedtekter. Forretningsfører må være orientert om kjøpsinteresse. Ved flere interessenter gjelder ansiennitet etter eiertid. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 33 kvm

Totalt bruksareal: 29 kvm

Totalt primærrom: 29 kvm - 3.etg.: Entrè, bad, soverom & åpen stue-/kjøkkenløsning.

Kjøpere må vurdere egne behov i forhold til plassbehov på soverommet. Plass til seng på 120 cm.

Takhøyden er på 250 cm.

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod, i tillegg finnes det et skap innredet med hyller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.06.2018 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i bærende konstruksjon i betong med teglforblending.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:

Noe bruksslitasje på vinduene.

Eier har opplyst at det var noe fukt i kobling rundt avløpet, dette ble utbedret i 2016.

Tilstandsgrad 2 er gitt på badet. I Norsk Standard som ligger til grunn for vurderingene i takstmannens rapporten er dokumentasjon på oppbygging et av vurderingskriteriene på utførelse av baderom. Uten dokumentasjon

kan ikke takstmannen vurdere annet enn overflater og tilgjengelige installasjoner. Det tas derfor et generelt forbehold om membranløsninger, tilkobling til sluk etc. Badet kan godt fungere uten dokumentasjon og eier har ikke problemer med dagens bruk, men takstmann kan ikke vurdere oppbygging.

Før 2017 ble det satt inn ny servant på badet, panelovn, vifte og stikkontakt. Selger har gjort dette selv. Planlagt vedlikehold på ventilasjonsanlegget kan medføre at vifte på badet må fjernes.

2017/2018: Nytt dusjkabinett, enstavs eikeparkett, nye lister og malt. Lakkerte fronter på kjøkken, satt inn ny oppvaskkum og benk. Ny platetopp, komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og ventilator. Tøyvaskemaskin med tørkefunksjon - vask og tørk i ett.

Satt inn nye panelovner (Mill WiFi)

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Arne T. Sogn og Eiendomsmegler Krogsveen vil få ønsker hjertelig velkommen til Trondheimsveien 64!

Tiltalende og lys 2-roms hjørneleilighet sentralt på Sofienberg med kort vei til Grünerløkka. Trikk og buss stopper rett utenfor døren.

Leiligheten inneholder åpen stue-/kjøkkenløsning. To vinduer er med på å slippe inn godt med lys, kombinasjonen med beliggenheten i byggets 3. etasje og store vindusflater bidrar sterkt til en luftig følelse. Utsyn over nærliggende bymiljø. Soverom med garderobeskap og vindu. Smakfullt og delikat bad med lyse fliser. Leiligheten er malt og pusset opp siste året med bl.a helsparkelde vegger og enstavs eikeparkett.

Leiligheten innehar:

Entré:

Plass for oppheng av yttertøy. Garderobeskap. Porttelefon.

Åpen stue-/kjøkkenløsning:

Kjøkkenfronter er lakkert i delikat grønn farge. Kjøkkenet har integrert platetopp og stekeovn, oppvaskmaskin & mikrobølgeovn. «Side-by-side» kjøle- og fryseskap. Ventilator over koketopp. God skap- og benkplass. Mellom benk og hylle er det flislagt. Laminerte benkeplater som er behandlet med microsement. Sort oppvaskkum. Plass for tøyvaskemaskin med tørkefunksjon. Et praktisk og smart kjøkken som fyller alle nødvendigheter for deg som har stor matglede.

Mellom kjøkken og stuedelen er det plassert kjøkkenøy med plass til barkrakker – gjør god nytte som spisestue. To vinduer slipper inn godt med naturlig lys og bidrar til luftighet.

Stuen har plass til sofa og sofabord. Plassbygde bokhyller som rommer god plass for bøker og pyntegjenstander samt plass for tv og audiovisuelt utstyr.

Soverom:

Soverommet har plass til seng på 120 cm med nattbord på hver side av sengen. Vindu. Godt med garderobeplass i to skyvedørsgarderober en med speil og en lagt med tapet. Levert av Garderobemannen. Teppegulv er lagt i 2018. Det er plass på soverommet til mindre skrivebord for deg som har behov for hjemmekontor. Over sengen finner en praktiske hyller. Et soverom med masse oppbevaring.

Bad:

Delikat, flislagt bad med servant med underskap og speil, dusjkabinett og toalett. Godt med oppbevaring av kosmetikk, håndklær, sanitærutstyr etc. under servanten og speilskap over toalettet. Håndkletørker med varme.

Kjellerbod medfølger. Fellesvaskeri.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen med mindre annet er avtalt.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.01.1969. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 504912, tinglyst 17.03.1961. Type heftelse: Festekontrakt - Vilkår. Ligger vedlagt.

Dagboknr 49480, tinglyst 25.07.1988. Type heftelse: Erklæring/avtale. Til sikkerhet for alle økonomiske forpliktelser den enkelte seksjonseier har overfor sameiet, har sameiet pantesikkerhet i hver seksjon for kr. 30.000,-. Panteretten skal ha prioritet uten opptrinnsrett etter 85% sv lånetakst til enhver tid, avholdt av takstmann godkjent av forsikringsrådet.

Dagboknr 522198, tinglyst 29.11.1967. Type heftelse: Leieavtale. Trondheimsveien 64 leier 110 kvm gategrunn av Oslo kommune i forbindelse med kjeller utenfor Trondheimsveien 64.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.

Dagboknr. 9000145, tinglyst 20.05.1870, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.

Dagboknr. 518560, tinglyst 09.12.1964, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelser om ansvar og vedlikehold av vann- og kloakkledninger.

Dagboknr. 518561, tinglyst 09.12.1964, type heftelse: Erklæring/avtale. Forpliktelse om å koble seg på offentlig overvannsavløp når kommunen måtte forlange det. Samt innbetale gjellende gebyr når hovedledningen legges.

Dagboknr. 504804, tinglyst 19.03.1965, type heftelse: Bestemmelse om transformatorstasjon.

Dagboknr. 501525, tinglyst 25.01.1968, type heftelse: Bestemmelse om garasje/parkering. I anledning av at Oslo bygningssjef har tillatt 3 garasjeplasser i kjelleren i Trondheimsveien 64, forplikter byggherren seg og etterfølgende eiere å fjerne ovennevnte byggearbeider uten erstatning, når som helst Bygningsrådet måtte forlange det.

Dagboknr. 518496, tinglyst 19.11.1970, type heftelse: Bestemmelse om garasje/parkering. I anledning av at Oslo bygningssjef har tillatt 2 garasjeplasser i kjelleren i Trondheimsveien 64, forplikter byggherren seg og etterfølgende eiere å fjerne ovennevnte byggearbeider uten erstatning, når som helst Bygningsrådet måtte forlange det.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Trondheimsveien 64, med sameiebrøk 33/4269.

Sameiet består av 88 leiligheter og 1 næringsseksjon og 1 seksjon med garasjeformål.

Forretningsfører er Jotro Regnskap AS.

Dugnad må påregnes.

Trappevasken tas av Reiduns Renhold og vaktmestertjenesten utføres av Paul A. Nordby (958 33 609)

Dyrehold er søknadspliktig.

Sameiet har vært i en konflikt med næringslokalet angående felleskostnadene som butikken skal betale.

Rettsaken var i nov 2016, ankedommen i 2018 førte til at sameiet ikke fikk medhold. Noe justering i andel fellesgjeld og månedlig felleskostnader er påregnelig.

Dette vil bli fordelt på eierbrøk for hele sameiet.

Foretatt påkostninger de senere år:

Bytte av postkasser, nye vaskemaskiner og tørketrommel i kjeller og ellers normalt vedlikehold.

Planlagte påkostninger:

Normalt vedlikehold må påregnes.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3026 datert 14.12.1988 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262. Ny kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

Denne nye planen får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Oppdatering pågår i kommunen.

Henviser til kommunensnettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det er ikke tillatt å sette søppel i fellesarealene, styret tilsender seksjonseier faktura for bort kjøring.

Søppelposer skal ikke oppbevares i korridoren.

Ved utleie meld i fra om adresseforandring, kostnader blir fakturert den enkelte seksjonseier p.t. er kostnaden for postkasseskilt og ringeklokkeskilt kr. 350,- og rekvireres hos styret.

All oppussing/rehabilitering og utleie skal meldes til styret. Det er ikke tillatt å montere parabolantenner eller aircondition på fasaden, dette blir fjernet på seksjonseiers regning.

Påkobling av kjøkkenventilator til sentralt ventilasjonsanlegg er ikke tillatt.

All strømmen på badet er koblet på lysbryteren. Dvs.. både lys, stikkontakter og panelovn. Dette arbeidet er imidlertid utført av faglært (Sofienberg Elektro).

Lampe i stuen medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.399,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tvanlegg, internett/bredbånd, trappevask, forretningsførsel, ytre gårds forsikring, kommunale avgifter, betjening av fellesgjeld (renter & avdrag), festeavgift, drift/vedlikehold & vaktmestertjeneste.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.166,- pr. år. / 6.423 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tvanlegg og bredbånd har avgift på kr 329,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.500,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning ( 2.950.000,- ) er kr 3.034.888,-.

Av dette beløpet utgjør kr 4.416,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Rodeløkka Rode 8
Kirkesogn Paulus og Sofienberg

Steder i nærheten

Sofienberghjemmet 0.3 km
Carl Berners plass 0.4 km
Zoologisk og Geologisk museum 0.6 km
Tøyenparken 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.1 km
Sentralstasjon Oslo S 2.3 km
Jernbanestasjon Tøyen 0.9 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Sofienberg 0 km*
Bussholdeplass Sofienberg 0 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Dælenenga fotballanlegg 0.9 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 1 km
Treningssenter Fresh Fitness - Carl Berner 0.4 km
Treningssenter Actic - Tøyenbadet 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.9 km
Grünerløkka skole (1-7 kl.) 0.9 km
Vahl skole (1-7 kl.) 0.9 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 1 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.1 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.3 km
Hersleb videregående skole 0.8 km
Foss videregående skole 1.2 km

Barnehager

Rodeløkka barnehage (0-6 år) 0.2 km
Sofienbergparken barnehage (1-6 år) 0.2 km
Hammerfestgata barnehage (0-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Markedet i Markveien 0.9 km
Kjøpesenter Tøyen Senter 1.3 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 0.4 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0.8 km
Apotek Apotek 1 Rodeløkka Stjerneapotek 0 km
Apotek Vitusapotek Carl Berner 0.4 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 1 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 1.3 km
Dagligvare Kiwi Trondheimsvn 0 km*
Dagligvare Rema 1000 Rodeløkka 0 km
Kiosk/video 7-nights 0.2 km
Kiosk/video Mix Santa 0.4 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 0.1 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,1 %
Andel kvinner 49,9 %
Gj.snittalder menn 38,5 år
Gj.snittalder kvinner 40,6 år
Husholdninger med barn 19,4 %
Husholdninger uten barn 80,6 %
Gj.snitt byggeår 1956
Gj.snitt tomtestørrelse 260
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Rodeløkka Rode 8 1828 1071

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1.12% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Arne T. Sogn
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?