Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 680 000,- for kr 3 680 000,-

Velkommen til Uelands gate 59 B! Boligen er presentert av Krogsveen avd. Frogner ved Kristian Karlsrud

Lys og åpen stue med god plass til sofagruppe og spisebord

Rikelig med lysinnslipp fra store vindusflater

Rikelig med lysinnslipp fra store vindusflater. Hyggelig og frodig utsikt på begge sider av leiligheten

God romløsning kombinert med store vindusflater og store gode rom gir fin romfølelse og trivsel

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord m.m.

Godt med skapplass i medfølgende garderobeskap

Hyggelig utsikt å våkne opp til! Meget tilbaketrukket og rolig

Solrik balkong med sol fra soloppgang og til ca 14:30 på sommeren – perfekt for lange frokoster og kaffe.

Flott utsikt mot frodig nærmiljø

Lys og pen innredning fra 2012 med profilerte fronter og fliser over benk. Integrert ovn med koketopp og oppvaskmaskin

Flott spiseplass med hyggelig utsikt

Plassbygget innredning i vegg med plass til kjøleskap

Pent bad med dusjkabinett, servant, klosett og opplegg vaskemaskin

Romslig entré/hall med god plass til å henge fra seg. Helfigursspeil på inngangsdøren

Frodig og hyggelig bakgård

Fasade

Kort vei til Alexander Kiellands plass med vannspeil, sittegrupper og utservering om sommeren

Tranen - Åpent Bakeri

Populære Colonel Mustard med hyggelig uteservering om sommeren

Kort vei til Mathallen med gode kulinariske opplevelser og variert mat fra alle verdens hjørner

Kort vei til St. Hanshaugen med park og et rikt utvalg av spesialforretninger, spisesteder m.m.

Kort vei til St. Hanshaugen med park og et rikt utvalg av spesialforretninger, spisesteder m.m.

Kort vei til Akerselva med gode turmuligheter opp til Maridalen eller ned til Bjørvika

St. Hanshaugen/Ila

Uelands gate 59 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 690 000,-

St. Hanshaugen/Ila: Lys og tiltalende 2(3)-roms toppleilighet med flott balkong. Super beliggenhet ved Iladalen. Vv og fjernvarme inkl.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 690 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 180,-
Fellesgjeld:
Kr 86 892,-
AREAL (P-ROM / BRA)
55 / 55 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

I Uelands gate 59 bor man med en særdeles attraktiv og rolig beliggenhet rett ved Alexander Kiellands plass som er et pulserende knutepunkt midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen og Sagene/Torshov.

Området har gjennomgått en omfattende oppgradering som har ført til en svært positiv utvikling. I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering.Her er for eksempel Colonel Mustard verdt et besøk, det samme er kritikerroste Lofthus Samvirkelag, avdeling Tranen. Pa° kveldstid serverer de omra°dets beste pizza, mens A°pent Bakeri tilbyr franske bakervarer i lokalene pa° dagtid. I nærområdet ligger også Kiellands hus hvor det finnes en rekke butikker, blant annet Coop Mega, apotek, frisør og vinmonopol. Flere andre matbutikker innen umiddelbar nærhet, som Coop Extra, Rema og Sagene frukt og grønt samt flere Joker-butikker som også er søndagsåpne. Circle K som er døgnåpen ligger innen få minutters gange.

I tillegg til de servicetilbud man finner i umiddelbar nærhet, kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. I østlig retning kommer man til Grünerløkka som byr på et pulserende liv med flere kaféer, restauranter og butikker. Her finner man flere av byens beste spisesteder. Det er også kort vei til Vulkanområdet, hvor man blant annet finner populære Mathallen og Smelteverket (Nord-Europas lengste bar). Ringnes Park med Ringen Kino ligger også innenfor gangavstand fra leiligheten.

Det finnes flere tur- og rekreasjonsmuligheter i området. Iladalen er rett på nedsiden av leiligheten, og er nylig oppgradert med veldig flott lekeområde for barn, ballplass om sommeren og skøytebane om vinteren. Store grøntarealer der man kan grille/ sole seg på sommeren. Det er kun få minutters gange til idylliske Akerselva, hvor man har direkte adkomst til flotte turveier som strekker seg fra Maridalen til Bjørvika.

Flere treningstilbud i kort avstand som Ila Gym i Waldemar Thranes gate, Sats / Elixia på Sagene, Myrens Sportssenter på Torshov med treningssenter, squash-hall og Klatreveret i samme lokaler.

Fra Alexander Kiellands plass har man en suveren tilgang på offentlig transport, og herfra kommer man seg til alle byens retninger. 34- bussen (Ekeberg Hageby – Tåsen hageby) og 54-bussen (Tjuvholmen – Kjelsås stasjon) har stoppested rett utenfor leiligheten. 21-bussen (Tjuvholmen -Helsfyr) går fra Alexander Kiellands plass. Flere bysykkelstativer i umiddelbar nærhet. Uelands gate er nylig oppgradert med eget sykkelfelt. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 690 000,-

Fellesgjeld

Kr 86 892,-

Totalpris

Kr 3 776 892,-

Felleskostnader

Kr 3 180,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1941

Soverom

1

Primærrom

55m2

Bruksareal

55m2

Tomt

4586m2

KR-kode

3818184

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Uelands gate 59 B, 0460 Oslo

Gnr. 219, bnr. 231, andelsnr. 42 i Oslo kommune.

Borettslaget Uelands gate 59, org.nr. 956 464 218

Tomten

Festet tomt på 4.586,7 kvm.

Festeavgiften var kr. 156.292,- for 2017.

Megler har ikke fått informasjon om når siste regulering av festeavgiften har funnet sted, men forretningsfører informerer om at det ikke har skjedd noen økning i festeavgiften siden før 2011 (forretningsfører har kun innsyn i regnskap tilbake til 2011). I løpet av de siste 30 årene har ikke avgiften økt med mer enn cirka kr. 11 000,- totalt.

Festeavtalen utløper 15.03.2065.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.

Festekontrakten ble forlenget 15.03.1986. Grunneier har anledning til å kreve et "engangsløft" av festeavgiften til 2 % av råtomteverdien, dog er det satt et maksimalbeløp på kr. 11.725,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Grunneiers krav om regulering av festeavgiften må i så fall fremsettes før 31. desember 2017. Kontakt megler for nærmere informasjon. Kopi av festekontrakt og lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Nåværende eier leier parkering i oppvarmet parkeringshus rett ved Iladalen, kort gangavstand fra leiligheten for kr. 1000,-/ mnd. Kontaktinfo til utleier kan videreformidles. Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 61 kvm

Totalt bruksareal: 55 kvm

Totalt primærrom: 55 kvm

Primærrom:

Entré, stue, kjøkken, soverom og bad: 55 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 romslig kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2018 utført av Aleksander Olsen.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med valmtak tak tekket med takstein, yttervegger i betong/tegl med utvendige fasader i teglstein, etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende har fått tilstandsgrad TG2:

- Dørkarm på innerdør, innerdører, slitasje på kjøkkenfronter, bad. Tg er gitt med tanke på alder og normal forventet levetid.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Uelands gate 59 B, en gjennomgående, lys og flott 2(3)-roms andelsleilighet beliggende øverste etasje i et veldrevet borettslag med super beliggenhet, rett ved Iladalen. Leiligheten fremstår som svært lys og luftig og har åpent og fritt utsyn fra boligens herlige balkong! God romløsning kombinert med store vindusflater og store gode rom gir fin romfølelse og trivsel.

Mulighet for å gjøre om til 3-roms ved å flytte kjøkkenet til stuen eller åpne opp mellom kjøkken og hovedsoverom med åpen stue- og kjøkkenløsning og 2 soverom der hvor stuen er i dag. Konferer megler.

Beliggenheten er spesielt god med tanke på hvor sentralt i byen boligen ligger og samtidig i grønne hyggelige omgivelser!

Leiligheten ligger fint til øverst i 3. etasje og inneholder:

Entré: Entré med klesoppheng og plass til oppbevaringsløsninger for klær og sko. Dørcalling. Fastmontert helfigurspeil på inngangsdøren.

Stue: Nydelig stue med store vindusflater og god plass til stor sofagruppe samt spisebord.

Kjøkken: Lys og pen innredning fra 2012 med profilerte fronter og fliser over benk. Integrert ovn med koketopp og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er også et herlig rom hvor det er plass til en hyggelig spiseplass ved vindu hvor du kan nyte en kaffekopp og den usjenerte og flotte utsikten.

Soverom: Svært romslig, lyst og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, skrivepult eller flere oppbevaringsmøbler i tillegg til store garderobeskap som medfølger. Utgang til solrik balkong.

Balkong: Solrik balkong på ca. 5 kvm med god plass til utemøblement, grill m.m. Nydelig og grønn utsikt mot frodig, rolig bakhage og videre ned mot Oslo sentrum. Sol fra soloppgang og til ca. 14:30 på sommeren – perfekt for lange frokoster og kaffe.

Bad: Pent flislagt baderom med dusjkabinett, servant, klosett og opplegg vaskemaskin.

Oppvarming

Fyring via radiatorer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 14.03.1941, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det foreligger også ferdigattest for innvendig forandrigsarbeider i underetasje datert 22.02.1978, og ferdigattest for utvidelse av eksisterende balkonger/bygg av nye datert 07.11.1996.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om anlegg, vedlikehold av ledninger og dreneringsledninger på eiendommen. Samt bestemmelser ihht festekontrakten om adkomstrett, gjerde, trafostasjon og rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Uelands gate 59.

Borettslaget består av 92 leiligheter.

Forretningsfører er Norian Regnskap AS, tlf. 22 72 84 70.

Dugnad må påregnes. Styret har vedtatt at avgiften for ikke å møte på dugnad er kr 650,-.

Andelseierne må påse at sluk på balkong er fritt for løv, snø mv. Andelseierne har ansvar for vedlikehold av overflaten på egen balkong samt vedlikehold av vinduer og balkongdør. Likeledes ansvar for elektrisk anlegg inkl. sikringsskap samt alt innvendig i leiligheten.

Dyrehold er kun tillatt med styrets skriftlige godkjenning.

Foretatt påkostninger de senere år:

2013/2014:

- Utskifting av dører til oppganger, låsesystem og ringeklokkeanlegg.

- Ny varmeregulator for sentralvarmen.

- Kontroll og utbedring av lekkasje i kjeller.

- Service og årskontroll, brannvern.

- Opplegg stikk på fyrrom.

- El-arbeid på vaktmesterleilighet.

- Nye navneskilt på postkasser.

- Diverse utbedringer fyranlegg/elkjele.

2015:

Borettslaget har fått installert fjernvarme.

2016:

-Borettslaget har asbestsanert og reisolert alle rør i kjeller.

-Styret har gjennomført en spørreundersøkelse blant beboerne angående bruk av fellesvaskeri og vedlikeholdsstatus i leilighetene. Dette for å kartlegge behov for kollektive tilbud på oppgraderinger/oppussing.

-Styret har inngått samarbeid med Lettstyrt SD for drift av ny styreportal for å forenkle kommunikasjon mellom styret, vaktmester og beboere.

Planlagte påkostninger:

For å kunne disponere borettslagets midler best mulig, har styret innhentet en tilstandsvurdering av borettslagets bygningsmasse og utearealer. Basert på en tilstandsrapport vil styret kunne oppdatere de langsiktige vedlikeholdsplanene for borettslaget, og sikre riktige prioriteringer og pengebruk.

I 2018 skal det skiftes noen dører til bakgården samt noen vinduer og ellers fjerne gammel fyrkjele og tette igjen fyrrom.

Det ble vedtatt på generalforsamling den 05.04.2018 å bygge EL ladestasjoner for parkeringsplasser og oppgradere utearealer. Dette vil i følge styreleder ikke bli aktuelt før tidligst til neste år.

I følge styreleder er både tak og fasader i meget god stand. Soilrør skal sjekkes ila en 1-3 års periode og må påberegnes rehabilitert i løpet av en 5-10 års periode.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

For mer informasjon om borettslaget; se https://uelandsgt59.lettstyrt.no/#/oppslagstavle

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (boliger) i henhold til reguleringsplan S-4179 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.10.2005. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste vernet etter plan- og bygningsloven. Dette kan medfører at endringer av bygningen (fasaden) må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Plan- og byggesaker i området:

201802948 - Reguleringssak: Ullevålsveien - Colletts gate - Louises gate - Bestilling av oppstartsmøte - Oppgradering av sykkelfelt.

201711927 - Reguleringssak: Lovisenberggata 15 med flere - Forslag til planprogram - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mere.

201805348 - Reguleringssak: Lovisenberggata - Midlertidig forbud mot tiltak.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Taklampe over spisebord i stuen, vaskemaskin på bad og kjøkkenkrakker medfølger ikke leiligheten. (Kjøp av vaskemaskin og krakker kan om ønskelig diskuteres).

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.180,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme, varmtvann, kabel-tv (grunnpakke), trappevask, nedbetaling av andel fellesgjeld, avsetning til vedlikehold, kommunale avgifter, vaktmester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesanlegg.

Felleskostnadene kan justeres en til to ganger i året i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.393,- pr. år. / 3.011 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og bredbånd og har avgift på kr 418,- pr. mnd. med rabatt for borettslaget. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.777.924,-.

Av dette beløpet utgjør kr 86.892,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Ila Rode 4
Kirkesogn Sagene og Iladalen

Steder i nærheten

Arkitekt Rivertz plass 0.2 km
Ilatrappen 0.4 km
Alexander Kiellands plass 0.5 km
Sagene Samfunnshus 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.9 km
Sentralstasjon Oslo S 3.5 km
Jernbanestasjon Nydalen stasjon 3.1 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 2.1 km
Trikkeholdeplass Biermanns gate 1 km
Bussholdeplass Evald Ryghs gate 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Evald Ryghs plass ballbinge 0.5 km
Idrettsanlegg Golfsenteret 1 km
Treningssenter SATS Sagene 0.7 km
Treningssenter Gym Ila 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Ila skole (1-7 kl.) 0.7 km
Sagene skole (1-10 kl.) 0.9 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 1.1 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 1.1 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.5 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1.6 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.9 km
Foss videregående skole 0.9 km
Oslo katedralskole 1.5 km

Barnehager

Lovisenberg barnehage (1-6 år) 0.1 km
Løkkeberg barnehage (1-6 år) 0.2 km
Vøyensvingen barnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Kiellands Hus 0.4 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 0.8 km
Postkontor Coop Extra Sagene 0.5 km
Postkontor Coop Mega Alexander Kiellandsplass 0.5 km
Apotek Lovisenberg Sykehusapotek 0.3 km
Apotek Apotek Kiellands Hus 0.5 km
Vinmonopol Kiellandsplass Vinmonopol 0.5 km
Dagligvare Coop Extra Sagene 0.5 km
Dagligvare Coop Mega Alexander Killelandsplass 0.5 km
Kiosk/video Narvesen Lovisenberggt. 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Kiellands Hus 0.4 km
Bensin Circle K Kiellands plass 0.5 km
Bensin st1 Kirkeveien/Tåsenveien 0.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,9 %
Andel kvinner 53,1 %
Gj.snittalder menn 32,5 år
Gj.snittalder kvinner 35,1 år
Husholdninger med barn 13,2 %
Husholdninger uten barn 86,8 %
Gj.snitt byggeår 1936
Gj.snitt tomtestørrelse 5439
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Ila Rode 4 866 629

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning (2 inkl)

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Kristian Karlsrud
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?