Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 890 000,- for kr 1 890 000,-

Velkommen til Underlia 45

Solrik balkong

Flott utsikt fra leiligheten

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Gang

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Fasade

Fasade

Fasade

Plantegning

Bragernesåsen / Underlia - Lys og pen 2-roms leilighet m/veranda og flott utsikt. 6. etg. med heis. Ingen forkjøpsrett.

Underlia 45

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 890 000,-

Bragernesåsen / Underlia - Lys og pen 2-roms leilighet m/veranda og flott utsikt. 6. etg. med heis. Ingen forkjøpsrett.: Bragernesåsen / Underlia - Lys og pen 2-roms leilighet m/veranda og flott utsikt. 6. etg. med heis. Ingen forkjøpsrett.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 890 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 273,-
Fellesgjeld:
Kr 180 700,-
AREAL (P-ROM / BRA)
43 / 43 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et etablert borettslag i populære Underlia. Leiligheten har en meget god beliggenhet i blokka med gode solforhold og flott utsikt!

Det er flotte turmuligheter i marka som ligger i umiddelbar nærhet. Suverent skiløypenett om vinteren med bl.a lysløype fra Underlia. 3 minutters kjøring til Drammen sentrum med kjøpesentre, kino, teater, restauranter, kaféer, koselig torg, en fantastisk elvepark m.m. Landfalltjern er et populært badested på varme sommerdager. Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger på Strømsø. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Det går busser til og fra Drammen sentrum i Underlia. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet fra eiendommen. Se www.brakar.no for rutetider. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger innover mot Asker, Sandvika og Oslo såvel som Kongsberg og Vestfold. Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a andre bydeler, Oslo, Kongsberg, og Kristiansand. Flytoget til Oslo Lufthavn.

Barnehager og skoler

Det er kort vei til skoler og barnehager.

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. For fullstendig oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se www.drammen.kommune.no.

Bragernes barneskole og Børresen ungdomskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. Papirbredden med nytt høyskolesenter. Her ligger Høgskolen i Sørøst Norge. Se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Drammen sentrum: Følg Engene retning Åssiden. Engene går etterhvert over i Haugesgate. Ta til høyre inn Konggata (v/ Esso stasjon), og følg denne veien til den går over i Hans Hansensvei (opp til venstre forbi sykehuset). Ta så opp Sanatorieveien til høyre og følg denne veien oppover. Ta deretter opp til høyre, som er Underlia. Følg oppover og rundt første sving, før Underlia 45 som så har innkjørsel på venstre side av veien

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 890 000,-

Fellesgjeld

Kr 180 700,-

Totalpris

Kr 2 070 700,-

Felleskostnader

Kr 4 273,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

6

Byggeår

1968

Soverom

1

Heis

Ja

Primærrom

43m2

Bruksareal

43m2

Tomt

2601m2

KR-kode

2018229

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Underlia 45, 3021 Drammen

Gnr. 115, bnr. 704 i Drammen kom une.

Andelsnr. 37, Borettslaget Underlia 45, org.nr. 951 161 489

Tomten

Andel av borettslaget eiet tomt på totalt 2.603 kvm. Fellestomten er opparbeidet med plen og asfaltert parkeringsplass. Uteområdene fremstår som tiltalende, og borettslaget har eget utemøblement på fellesområde. Leiligheten har egen balkong, med utgang fra stuen.

Parkering

Parkering på borettslagets eiendom og langs veien. Hver leilighet disponerer ett parkeringsbevis.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 46 kvm

Bruksareal: 43 kvm

Primærrom: 43 kvm

Primærrom:

Leiligheten ligger i 6. etasje og inneholder entré/gang, soverom, flislagt bad, stue med utgang til balkong med flott utsikt og kjøkken: 43 kvm

Leiligheten disponerer i tillegg en romslig bod i underetasjen, samt en matbod i tilknytning til inngangspartiet i 3 etg. I samme etasje forefinnes også felles vaske- og tørkerom, samt sykkelbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Blokkbebyggelse oppført i betong med totalt 44 boliger. Heis i blokka. Bygningen er godt vedlikeholdt de senere år med oppgradering av fasader, etterisolering, nye verandaer, nye vinduer, etc. Det er også nyere bad og røropplegg i borettslaget (2005/2006).

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater og innredninger. Leilighet beliggende i 6 etasje med en normal enkel standard over innredninger og overflater. Det ble ikke registret unormalt med fukt på kjøkken eller bad ved befaring. Anbefaler montering av dusjkabinett på bad og det er noe svellet parkett foran benk på kjøkken. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler. Det er kun eventuelle lett synlige og åpenbare feil og / eller skader som er påpekt, og det er ikke flyttet på inventar, løsøre m.m. Eventuelt skader i konstruksjonen

kan ikke avdekkes uten bygningsmessige inngrep.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt tak.

Soverom: Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Romslig skyvedørsgarderobe med lys.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt panel i tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Dusjhjørne med foldedører, servant, wc og opplegg for vaskemaskin. Badet ble oppusset i regi av borettslaget i 2005/2006.

Stue: Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Utgang til balkong med flott utsikt og gode solforhold.

Kjøkken: Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Pen innredning med integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap.

Boligen holder en normal god standard og fremstår som pen.

Oppvarming

Varmekabler på badet. Forøvrig elektrisk oppvarming med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 03.10.1968 samt ferdigattest på nye balkonger datert 03.07.2000 fra Drammen kommune.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet adkomstrett for Underlia 51 samt bestemmelse om vann/avløp samt gjerdeplikt.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Underlia 45. Borettslaget består av 44 leiligheter.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er ikke tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: Oppgradering av el-anlegg fellesareal, vedlikehold/service av ventilasjon, oppgradering av grøntareal og diverse forefallende vedlikehold.

Planlagte påkostninger: Ingen kjente for megler.

Borettslaget hadde et overskudd på kr. 469.336,- for driftsåret 2017.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Underlia og Finn Blackstads vei datert 24.04.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser (kommuneplan) datert 05.10.215

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er gitt. Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.273,- pr. mnd. og inkluderer bygningsforsikring, revisjonskostnader, kostnader til forretningsfører, styrehonorar, kabel-tv (Get grunnpakke), kommunale avgifter (vann/avløp/renovasjon), nedbetaling andel fellesgjeld og renter, snøbrøyting, vaktmestertjeneste og strøm på fellesarealer.

Felleskostnadene fordeles slik:

Grunnleie: 4.023,-

Dugnad: 100,- som tilbakebetales ved oppmøte på dugnad.

A-konto vann/avløp: 150,-

Selgers strømforbruk utgjør ca. 6.900 kWh pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av bredbånd og har avgift på kr 739,- pr. mnd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr kr. 2.071.759,-. Av dette beløpet utgjør kr 180.700,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Øren-underlia 7
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Fylkeshuset 0.9 km
Buskerud sentralsykehus 1 km
Tinghus 1.3 km
Bibliotek, kunstgalleri 1.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.3 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 3.3 km
Bussholdeplass Saniteten 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 1.2 km
Idrettsanlegg Åssiden stadion 2.7 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 1.5 km
Treningssenter Fitness24Seven Drammen 1.9 km

Steder av interesse

Skoler

Øren skole (1-7 kl.) 1.2 km
Børresen skole (8-10 kl.) 0.9 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.7 km
Drammen videregående skole 3 km

Barnehager

Sørbyløkka barnehage (0-6 år) 0.9 km
Dampsentralen barnehage 1.1 km
Ekornheia barnehage (0-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torget Vest 1.7 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 2.5 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 1.7 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1.9 km
Apotek Sykehusapoteket Drammen 1 km
Apotek Boots apotek Drammen Legevakt 1 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.1 km
Dagligvare Rema 1000 Vinjesgate 1.3 km
Dagligvare Eurospar Torget Vest 1.6 km
Kiosk/video Mix Buskerud Sentralsykehus 1 km
Kiosk/video Narvesen Butikken Torget Vest 1.6 km
Bensin Esso Tiger Park 1.3 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52 %
Andel kvinner 48 %
Gj.snittalder menn 40,1 år
Gj.snittalder kvinner 41,8 år
Husholdninger med barn 28,4 %
Husholdninger uten barn 71,6 %
Gj.snitt byggeår 1981
Gj.snitt tomtestørrelse 572
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Øren-underlia 7 911 444

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 35.000,-

Grunnhonorar: kr 9.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?