Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 000 000,- for kr 5 000 000,-

Dronefoto med pilmarkering

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Kveldsfoto høst

Kveldsfoto høst - Egen uteplass

Kveldsfoto høst - Utsikt

Kveldsfoto høst

X Dronefoto

Egen uteplass

Entré / gang - Inngangsplanet med trapp ned til hovedplanet

Gang

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom 1

Soverom 2

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Plantegning 2.etg

Plantegning 1.etg

Bragernesåsen

Underlia 6

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 300 000,-

Bragernesåsen: Sanatorieveien Terrasse - Stor, delikat 3-roms eierleilighet - 2 garasjeplasser - Egen,usjenert uteplass

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 300 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 015,-
AREAL (P-ROM / BRA)
116 / 122 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet i Bragernesåsen, høyt og fritt med sol hele dagen. Leiligheten har en rolig og fin internbeliggenhet som hjørneleilighet. Fin utsikt mot byen, elva og fjorden.

Drammen sentrum med Bragernes torg, nye Strømsø torg, kino, Drammen Teater, restauranter og uteliv innen praktisk avstand. For øvrig alle butikker og servicetilbud i sentrum. Umiddelbar nærhet til fine turveier i marka, inkludert Åspaviljongen og Spiralen. Suverent skiløypenett, lysløype like ved leiligheten. Kort vei til Landfalltjern med fine bademuligheter. Langs elven går den flotte elvepromenaden. Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger på Strømsø. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Det går busser til og fra Drammen sentrum i Underlia. Bussholdeplass like ved eiendommen. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger innover mot Asker, Sandvika og Oslo. Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a andre bydeler, Oslo, Kongsberg, og Kristiansand. Flytoget fra Drammen Stasjon.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. For fullstendig oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se www.drammen.kommune.no.

Bragernes barneskole og Børresen ungdomskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. Papirbredden med nytt høyskolesenter. Her ligger Høyskolen i Buskerud. Se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Drammen sentrum: Følg Engene retning Åssiden. Engene går etterhvert over i Haugesgate. Ta til høyre inn Konggata (v/ Esso stasjon), og følg denne veien til den går over i Hans Hansensvei (opp til venstre forbi sykehuset). Ta så opp Sanatorieveien til høyre og følg denne veien oppover. Ta deretter opp til høyre, som er Underlia. Sameiets eiendom er da beliggende umiddelbart på høyre side av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 300 000,-

Felleskostnader

Kr 3 015,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

1

Byggeår

2009

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

116m2

Bruksareal

122m2

Tomt

6670m2

KR-kode

201851

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Underlia 6, 3021 Drammen

Gnr. 114, bnr. 858, snr. 29 i Drammen kommune.

Tomten

Fra stuen er det utgang til egen hellelagt og delvis overbygget uteplass på bakkeplan. Uteplassen gir et usjenert og idyllisk inntrykk - med marka som nærmeste nabo. "Ski in / ski out" fra leiligheten. Uttak for gass. Utearealet er tinglyst på seksjonen.

Sameiets eiendom er forøvrig selveiet og på totalt 6.670 kvm opparbeidet med plen, hekker og noe beplantning. Noe av eiendommen er også naturtomt. Asfaltert gårdsplass og parkeringsareal. Fellesarealer med bord/benker (sommerstid) og lekeplass.

Parkering

Leiligheten har to egne garasjeplasser i sameiets oppvarmede garasjekjeller. Garasjeplassene er ved siden av hverandre ("T 29"). Eget uttak for el-bil ved garasjeplassene, som ved bruk avregnes/faktueres en gang årlig (egen måler).

Heis til og fra garasjekjelleren. Varmekabler i nedkjørselen til garasjekjelleren. Forøvrig felles gjesteparkeringsplasser ved inngangspartiet, god kapasitet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameie er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 132 kvm

Totalt bruksareal: 122 kvm

Totalt primærrom: 116 kvm

Primærrom:

1. etasje: Entré / gang: 16 kvm

Underetasje: Gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom: 100 kvm

Sekundærrom:

Underetasje: Bod: 6 kvm

I tillegg disponerer leiligheten 1 bod på ca. 5,4 kvm i fellesareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.02.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Sameiets bygningsmasse ble oppført i 2009, som et leilighetskompleks over flere etasjer. Arkitekt var Arne A. Hauger. Prosjektet ble tildelt Drammen kommunes byggeskikkpris i 2009.

Vinduene i leiligheten er fra Nordan og av høy kvalitet, med god varme- og lydisolering, i tillegg til å være ekstra sikret mot innbrudd.

Felles garasjekjeller. Heis i bygget.

Balansert ventilasjonssystem.

Seriekoblet innbrudds- og brannvarslingsalarm med varsling til vekter og brannvesen. Mulighet for styring/varsling via mobiltelefon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Grunnmasser av fjell, sprengsteinsfylling/pukk. Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstiden. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig teglsteinsfasade. Flatt tak med papp/folietekking. Etasjeskiller av støpt betong/elementer.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten har adkomst fra 1. etasje. Ekstra god takhøyde i leiligheten gir flott romfølelse! Leiligheten inneholder:

Øvre plan:

Entré/hall: Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights. Trapp ned til leilighetens hoveddel. Stor skyvedørsgarderobe.

Hovedplan:

Gang: Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights. Trapp ned fra øvre plan. Dørtelefon med fjernåpner og video.

Stue: En meget romslig stue, med store vindusflater som sikrer mye lys og flott romfølelse. Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights. Hjørnepeis for gass. To tv-uttak.

Kjøkken: Fin, lys kjøkkeninnredning fra JKE. Integrerte hvitevarer (AEG oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap (nytt 2013), Siemens komfyr, Beha induksjonstopp). Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights.

Bod: Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Sikringsskap med automatsikringer. Koblingsskap for de fiberoptiske signalene. Boden ligger i praktisk tilknytning til kjøkkenet.

Soverom 1: Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Garderobeskap.

Soverom 2: Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Garderobeskap.

WC: Eikeparkett på gulvet. Lysmalte overflater. Vegghengt WC. Servant.

Bad: Et meget tiltalende baderom. Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Downlights i taket. Dusjhjørne med foldbare dører. Hvit baderomsinnredning med speil, skap og servant. WC.

Vaskerom: Flislagt gulv med varmekabler. Lysmalte overflater. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. 200 liters varmtvannsbereder fra Høiax. Kontrollskap for rør-i-rør-systemet. Spotlampe i taket.

I tillegg har leiligheten en ekstern sportsbod (merket "110") med strømuttak.

Oppvarming

Det er montert balansert ventilasjonssystem med varmegjenvinning (ca. 19 grader innluft med ettervarme hele året).

Gasspeis i stuen.

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming panelovner og varmekabler på badet og vaskerom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra Drammen kommune datert 01.12.2009.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Følgende servitutter hviler på sameiets eiendom:

Erklæring/avtale om kommunale bestemmelser, tinglyst 06.07.1914

Bestemmelse om vannledning (1), tinglyst 01.02.1952

Bestemmelse om vannledning (2), tinglyst 01.02.1952

Erklæring/avtale om elektriske kraftlinjer, tinglyst 27.09.2005

Seksjonering, tinglyst 28.09.2009

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Det er ikke utført radonmåling. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Sameiet Sanatorieveien Terrasse består av 61 boenheter.

Det er innlagt fiberoptiske signaler, som gir høyhastighets tv- og datasignaler fra Viken Fiber.

Sameiet har en lovfestet panterett i hver seksjon med et beløp tilsvarende 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forretningsfører er Andersen regnskap & Bedriftsrådgivning AS, tlf. 32 24 39 90

Dyrehold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Dugnad kan påregnes.

Vedtekter, regnskap og budsjett samt evt. andre relevante dokumenter kan fås ved henvendelse til megler.

Sameiet er bygningsforsikret i Gjensidige Forsikring med polisenummer 87462368.

Styreleder er Halfdan Aass.

Vi viser forøvrig til vedlagte takstrapport.

Regulering

Eiendommen er omfattet av reguleringsplan for "Sanatorieveien 46" vedtatt 12.12.2006. Eiendommen er regulert til boligformål.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnader utgjør kr. 3.015,- per måned (betales kvartalsvis), som inkluderer:

tv-signaler (Altibox grunnpakke fra Viken Fiber), internett (fiberoptisk grunnpakke fra Viken Fiber), delvis oppvarming (drift av ventilasjonsanlegget med varmegjenvinning), vaktmester (Vaktmesterservice AS), snøbrøyting, gartnertjenester inkl plenklipping, forretningsførsel, strøm i fellesarealer samt heisdrift, bygningsforsikring, vask av fellesarealer, renovasjon, avsetning til vedlikehold.

Vann/avløp: kr. 4.950,- (2017), fordelt over to terminer.

Det er installert vannmåler i leiligheten, slik at avgiften vil variere avhengig av eget forbruk.

Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert i andel felleskostnader.

Nåværende eier hadde ifølge Glitre Energi i 2017 et strømforbruk på ca. 8.000 kilowattimer.

Gassforbruk faktureres direkte til hver leilighet fra forretningsfører (egen måler).

Selger har husalarm fra Verisure. Abonnement med tilhørende utstyr kan videreføres hvis ønskelig av kjøper.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/ utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 4.000,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.437.749,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Bragernes Sentrum 4
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Fylkeshuset 0.9 km
Buskerud sentralsykehus 1 km
Tinghus 1.3 km
Bibliotek, kunstgalleri 1.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.1 km
Jernbanestasjon Brakerøya 4.7 km
Bussholdeplass Saniteten 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 1.2 km
Idrettsanlegg Åssiden stadion 2.6 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 1.5 km
Treningssenter Fitness24Seven Drammen 1.9 km

Steder av interesse

Skoler

Øren skole (1-7 kl.) 1.2 km
Børresen skole (8-10 kl.) 0.9 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.7 km
Drammen videregående skole 3 km

Barnehager

Sørbyløkka barnehage (0-6 år) 0.9 km
Dampsentralen barnehage 1.1 km
Ekornheia barnehage (0-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torget Vest 1.7 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 2.5 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 1.7 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1.9 km
Apotek Sykehusapoteket Drammen 0.9 km
Apotek Boots apotek Drammen Legevakt 1 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 2.9 km
Dagligvare Rema 1000 Vinjesgate 1.2 km
Dagligvare Eurospar Torget Vest 1.6 km
Kiosk/video Mix Buskerud Sentralsykehus 0.9 km
Kiosk/video Narvesen Butikken Torget Vest 1.6 km
Bensin Esso Tiger Park 1.3 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,7 %
Andel kvinner 51,3 %
Gj.snittalder menn 44,1 %
Gj.snittalder kvinner 41,7 %
Husholdninger med barn 26,5 %
Husholdninger uten barn 73,5 %
Gj.snitt byggeår 1957
Gj.snitt tomtestørrelse 430
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Bragernes Sentrum 4 680 309

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,0 % av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?