Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 17 500 000,- for kr 17 500 000,-

Velkommen til Uranienborg Terrasse 10

Leiligheten har generøs takhøyde og store, luftige rom

Leiligheten har tre praktfulle stuer i flukt med hverandre.

Stor stue med åpen peis

Spisestue med plass til mange gjester

Spisestue av god størrelse

Spisestue med plass til mange gjester

Klassiske detaljer som rosetter / stukkatur, doble fløydører, kakkelovn m.m. er godt bevart og restaurert for å beholde den representative stilen.

Kjøkken med utgang til vestvendt balkong

Flott kjøkken

Stilrent kjøkken fra 2009 med integrerte hvitevarer, peisovn og spiseplass.

Kjøkken med peis og spiseplass

Kjøkken

Kjøkken fra Bulthaup

Vestvendt balkong utenfor kjøkkenet

Hovedsoverommet ligger i suiteløsning med ett av badene og har rikelig med garderobeinnredning.

Stort og luftig hovedsoverom

Hovedsoverommet ligger i suiteløsning mot badet

Leiligheten har tre fine soverom

Soverom med rikelig garderobeskap

Soverom sett mot hjørnestuen

Biblioteket sett mot det ene soverommet

Flott hjørnestue med masse lys

Tre vakre stuer på rad

Leiligheten består av tre praktfulle stuer

Flott hjørnestue med utsikt

Leiligheten har hele fire ildsteder

Doble fløydører inn til stuen

Bad med adkomst fra hovedsoverommet

Bad med dobbel dusj

Bad - doble servanter

Romslig entre/hall med garderobe og gulvvarme

Delikat, flislagt bad

Fasade

Fasade sett mot inngangsparti

Bakhagen sett fra balkongen

Entre

Bakhagen

Detalj hage

Vakker hage foran og bak bygningen

Forhage med plen og blomsterbed

Planskisse Uranienborg Terrasse 10, snr 5

Utsikt fra stue

Representativt inngangsparti

Balkong

Uranienborg terrasse

Uranienborg Terrasse 10

Vis på kart

Prisantydning

Kr 18 500 000,-

Uranienborg terrasse: Herskapelig & flott 6-roms topp- hjørneleilighet med nydelig beliggenhet på en høyde. Solrik balkong. Parkeringsmulighet.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 18 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 556,-
AREAL (P-ROM / BRA)
205 / 205 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Uranienborg Terrasse 10 - beliggende i en av byens mest attraktive gater! Uranienborg Terrasse har en praktfull beliggenhet i fredelige omgivelser mellom

Uranienborgveien og Professor Dahls gate. En sjarmerende, stille og enveiskjørt smågate med svært lite trafikk. Området er preget av nydelig arkitektur fra forrige århundre, og ligger i umiddelbar nærhet til parker og servicetilbud, samt skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Området er perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av en sentral beliggenhet og et rolig bomiljø!

Strøket har sitt navn etter den elegante løkken Uranienborg. På 1700-tallet fungerte løkken som lystgård, og den ble om sommeren bebodd av by borgere som her hadde et aktivt sosialt liv i grønne omgivelser. Navnet Uranienborg hentet de beleste eierne fra astronomen Tycho Brahes observatorium i Danmark, og det ble antagelig valgt på grunn av den flotte utsikten man hadde fra eiendommen. I 1880 årene endret strøket totalt karakter. I 1886 sto Balthazar Langes nygotiske kirke ferdig på det gamle utsiktspunktet, og nye gater ble bebygget med elegante leiegårder med tårn og karnapper. Av Uranienborgskogen har vi bare navnet Skovveien igjen. Uranienborg er vel i dag som Briskeby en av Frogner områdets mest sjarmerende og eksklusive boligområder.

MAT OG DRIKKE:

Her bor man med gangavstand til alt! Nærområdet kan by på av en rekke hyggelige serveringssteder som bl.a. The Broker, Homan Bistro & Bar, Publiko, Jacob Aall brasserie, Cru vin & kjøkken, Oliva, Delicatessen, Lille Asia og en lang rekke av spisesteder. Området har et meget bredt utvalg av serveringsteder som kan tilfredsstille enhver gane. Blant disse finner man Oslo Mikrobryggeri, Lorrys, Bølgen & Moi og Gamle major.

SHOPPING:

Leiligheten ligger i kort avstand til en av Norges mest populære handlegate Bogstadveien med sine unike shoppingmuligheter og pulserende byliv. I Bogstadveien er det et bredt utvalg av forretninger for enhver smak. Her finner du mange shoppingmuligheter som Acne, Ganni, Zara, Weekday, H&M, Tatler, Cos, Kemt, Epilogue og Tiger. Det er ca. 10 minutters gange til det populære Vestkanttorget som på lørdager har markedsdag. På Vestkanttorget har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989 og torget er Norges eldste marked. Det tar også ca. 10 minutter å gå til Karl Johans gate.

OFFENTLIG KOMMUNIKASJON:

Meget god offentlig kommunikasjon med trikk i Bogstadveien med nærmeste trikkestopp Rosenborg i umiddelbar nærhet, hvor du kan ta trikk nr. 19, og nr. 11 fra Bogstadveien, samt kollektivtrafikk fra Thereses gate med buss- og trikkestopp (trikk nr. 17 og nr. 18). Kort vei også til Majorstuahuset med alle T-banens linjer samt buss og trikk med forbindelse til stort sett hele Oslo. Buss nr. 21 går et kvartal nedenfor, fra Josefines gate.

FOR DEN AKTIVE/TRENINGSGLADE:

Av rekreasjonsområder i nærheten finnes Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner

stadion. Frognerparken kan også tilby ulike aktiviteter som tennis i sommerhalvåret og skøytebane på vinteren. Det er også hyggelige turområder langs Frognerkilen og Bygdøy, med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Nærområdet byr på flere treningssentre som Fresh Fitness, Fitness Xpress, Sats/Elixia Colosseum, SATS/Elixia Bislett og Evo. Kun en kort T-bane tur fra Majorstuen finner du Oslo marka, med bl.a. Frognerseteren og Sognsvann. Her er det lysløype og muligheter for fine skiturer hele vinteren. Kort vei også til Bislett med blant annet idrettsanlegget Bislett Stadion og Bislett Bad.

Barnehager og skoler

Eiendommen sogner i utgangspunktet til Uranienborg barne- og ungdomsskole som ligger ca. 600 meter unna.

Andre skoler og barnehager i nærheten:

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.9 km

1-10 kl. Majorstuen skole 1.2 km

1-10 kl. Ruseløkka skole 1.3 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 0.5 km

8-10 kl. Fagerborg skole 1.5 km

8-10 kl. Vestre Aker skole 2.6 km

Vgs. Kristelig gymnasium 0.5 km

Vgs. Heltberg Gymnas Bislett 0.6 km

Bhg. Treklang barnehage (2-5 år) 0.3 km

Bhg. Uranienborg barnehage (2-5 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 18 500 000,-

Felleskostnader

Kr 4 556,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

1894

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

205m2

Bruksareal

205m2

Tomt

919m2

KR-kode

40.18262

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Uranienborg terrasse 10, 0351 Oslo

Gnr. 214, bnr. 376, snr. 5 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 915,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Uranienborg Terrasse er en av områdets mest sjarmerende gater med sine forhager og trær og denne eiendommen er intet unntak. Tomten er delvis opparbeidet med pent beplantet forhage med plen og brydbusker, asfaltert adkomst til hovedinngangen samt gruset bakgård med sittegruppe.

Parkering

Sameiet har fire parkeringsplasser fordelt på de seks seksjonene. Disse fordeles for ett år av gangen. P.t. er det kun 3 av seksjonene (inkludert selger) som disponerer egen bil. Kontakt megler for mer informasjon. Praksisen er at seksjonseierne oppfordres til å benytte gateparkering om det er ledig. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til de felles parkeringsplasser, etter anvisning fra styret. Plassen skal likevel være felles slik at vedkommende seksjonseier ikke får noen enerett til bruk av plassen med lademulighet.

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 230 kvm

Totalt bruksareal: 205 kvm

Totalt primærrom: 205 kvm

Primærrom: 3. etasje 205 kvm: Entré/hall, kjøkken med utgang til balkong, spisestue, 2 stuer med peis, 3 soverom, bad/wc og dusj/wc.

Gården har totalt 6 seksjoner, og hverken kjelleren eller loftet er utbygget, og sameiet disponerer således store fellesområder på loftet og i kjelleren. Denne seksjonen disponerer særdeles godt med lagringsplass i to kjellerboder på 15 kvm og 11 kvm, to loftsboder på 16 kvm og 9 kvm samt bod/vaskerom på 2 kvm i bitrapp i 3 etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.11.2018 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Seksjonert klassisk bygård med 3 etasjer samt loft og kjeller. Uranienborg terrasse 10 er en meget praktfull gård fra 1894 med et representativt inngangsparti. Gården har totalt 6 seksjoner, og hverken kjelleren eller loftet er utbygget, og sameiet disponerer således store fellesområder på loftet og i kjelleren.

Grunnmur oppført i uisolert murverk og naturstein. Støpt kjellerdekke. Trebjelkelag opprinnelig isolert med stubbloftsleire. I denne leiligheten er stubbloft fjernet og bjelkelag lydisolert mot underliggende etasje. Yttervegger i murverk, opprinnelig originale utvendige fasader med trekninger, ornamenter og konsoller.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG2.

Takstmannens konklusjon:

Tilstandsanalysen har avdekket få symptomer på svikt og avvik fra normal standard. Det er gjennomgående registrert TG 1 med noe TG 2. TG 2 er gitt pga alder og slitasje på de enkelte bygningsdelene (gjelder bygningen generelt, vinduer, ytterdører, innerdører og ventilasjon) . De byggetekniske konstruksjoner virker forøvrig solid utført i henhold til byggeskikken på tiden for oppførelsene og utbedringer. Dagens forskriftskrav til blant annet vinduer, isolasjon, ventilasjon og våtrom er imidlertid strengere en de som gjaldt da dette huset ble bygget og utbedringer/tilbygg ble utført.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Uranienborg Terrasse 10 er oppført i 1894 for byggmester Carl Gudmundsen. Arkitekt var Carl Aaman, som var svært aktiv under byggeboomen i Kristiania på 1890-tallet. Gården er over 3 etasjer med kjeller og loft, og er holdt i enkel ny renessanse med kun to leiligheter i hver etasje. Det første du møter er et representativt inngangsparti og oppgang.

Leiligheten ligger som topp-/hjørneleilighet i 3. etasje og er gjennomgående. Leiligheten er betydelig påkostet i 2008 uten at dette har gått på bekostning av opprinnelig sjarm og særpreg. Stukkatur, takrosetter og doble fløydører preger interiøret. Leiligheten har også takhøyde på opp til 3,4 meter, et flott karnapp med vindu og en sydvest-vendt balkong mot bakgård. Gjennom det hele strømmer

lyset fra store vinduer i tre himmelretninger. Meget staselig og klassisk leilighet med store vinduer som gir mye lys og trivelig innemiljø. Høyt under taket og store rom skaper en god luftig storhetsfølelse. Lyse, nøytrale og delikate farger/innredning som gjør at leiligheten fremstår meget bra.

Entre:

Romslig og innbydende entre/hall med to plassbygde skap. Flotte natursteinfliser på gulv samt gulvvarme. Hovedinngangen har original inngangsdør med trådglass, sidevinduer og overvindu. Gardiner i entre medfølger.

Stue:

Boligen har 3 praktfulle stuer på rad med takhøyde på hele 3,4 meter. Stor spisestue med plass til langbord og over 20 middagsgjester, romslig tv-stue med åpen peis plass til sofagruppe, samt en hyggelig hjørnestue/bibliotek. Doble fløydører skiller spisestuen fra Tv-stuen og nydelig skyvedør skiller av mot biblioteket/hjørnestuen. I alle stuene er det store vindusflater og fin utsikt over byen. Det er gulvvarme under parketten i samtlige tre stuer.

Kjøkken:

Stilrent kjøkken malt i lys delikat farge med kontrast vegg i mørk teglstein. Innsatspeis sørger for knitrende hygge til matlagingen. Bulthaup kjøkkeninnredning med finerte fronter og børstet stål i skap/skuff fronter, laminat benkeplater, underlimt rustfri oppvaskkum og et greps armatur. Integrerte Siemens hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og induksjon koketopp. Opplegg for side by side kjøleskap. Glassplate mellom benk og overskap. Ventilator med utluft. Side by side kjøleskap medfølger.

Balkong:

Fra kjøkkenet er det utgang til en solrik vest-vendt balkong på ca. 8 kvm som vender ut mot bakgården. Balkongen er utstyrt med nyere markise og varmelampe.

Bad 1:

Dette badet har direkte adkomst fra hovedsoverommet. Innmurt badekar med dusjgarnityr. Dobbel servant med skapinnredning. Klosett med vegghengt klosettskål. Mosaikkfliser over og rundt badekar, forøvrig malte plater. 30/30 fliser på gulv. Baderom ble oppusset i 2006 med ny membran, overflater og innredninger.

Bad 2:

Dusjbad med toalett med adkomst fra kjøkkenet. Dobbel dusj med dusjdører i herdet glass. To små servanter. Klosett med vegghengt klosettskål. Mosaikkfliser i dusj sone og bak servanter, forøvrig malte plater. 30/30 fliser på gulv. Stort speil.

Soverom:

Leiligheten har 3 soverom hvor av det ene har kakkelovn. Hovedsoverommet ligger i suiteløsning med ett av badene og har rikelig med garderobeinnredning. Det andre soverommet har også medfølgende garderobeskap. Det tredje soverommet benyttes av dagens eiere til grovkjøkken. Kjøleskap på dette soverommet medfølger ikke.

Gulv: Fliser på bad, kjøkken og i entre. Enstavs valnøtt parkett i øvrige rom. Parketten har aldri vært slipt før og kan slipes og eventuelt oljes. Gulvvarme i alle rom bortsett fra på leilighetens tre soverom. Fjernstyring på varmen foruten på bad og i entre.

Vegger: Malte platekledde vegger, kontrastvegg med mørk grå "teglstein" på kjøkken og hovedsoverom. Fliser på bad.

Himling: Malt rabitztpuss med stukkatur og rosett i stuer, i entre og på to soverom. Forøvrig malte plater i himlinger. Takhøyde i oppholdsrom er hele 3,4 meter.

Belysing: Downlights og annen belysning med spotter montert på skinner i flere av rommene. Fjernstyring og dimmer av lys montert.

Elektriske anlegg: Sikringsskap med automatsikringer, 63 Amp overlastvern med 28x16 og 1x20 Amp kurser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, gulvvarme i alle gulv unntatt soverom, Det er montert åpen peis i begge stuene, peisinnsats på kjøkkenet og kakkelovn på det ene soverommet. Strålevarme på veranda. Fjernstyring av alle gulv med varme unntatt entre og bad. Fjernstyring av terrassevarmer og lys ute via Sensio.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1894.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1894, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Ekspedisjonsdokumentet omfatter ikke balkongen.

Iht originale bygningstegninger er det ene badet bygget ut og var opprinnelig en del av gangen. Det lille soverommet bak kjøkkenet var opprinnelig pikeværelse.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, benyttelse og deleforbud.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Uranienborg terrasse 10, med sameiebrøk 220/1100.

Sameiet består av 6 leiligheter.

Forretningsfører er Tore Været, tlf. 90126547

Dugnad samt trappevask må påregnes. Rullerende «vaktmesterordning» hvor hver seksjon bidrar hver 6 uke.

Sameiet er medlem i Homansbyens vel.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Sameiet har installert nytt calling apparat i hovedinngang og i hver enkelt boenhet. Veggen rundt ringetavlen, trapp foran samt tre gjerdet mot Holtegaten er blitt fornyet. Tre gjerdet mot UT 16 er

blitt malt. Det er i tillegg startet et arbeide med å bytte ut nødvendige dryppneser i 2017. Reparere

- Pipeløprehabilitering i 2011 (1) og de resterende i 2013.

- Opprusting av kjelleren med blant annet maling av flater.

- Fasadeoppussing av gården i 2009.

- Soilrør i kjøkken mellom 3. og 1. etasje i store fløy skiftet 2004-06 (det er denne fløyen denne leiligheten ligger i).

- Tak lagt om i 1996.

- Nye stigeledninger lagt ca. 1994. Deler av gårdens felles el-anlegg er nytt.

Planlagte påkostninger:

Styret vedtok å utbedre resten av dryppnesene, samt male dem som ble utbedret 2017. Det skal installeres ovn i kjellerbod på hjørnet mot vest.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring/bolig i henhold til reguleringsplan S-3307 datert 08.04.1992 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.11.1992. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

- Stor og gjennomgående 6-roms selveierleilighet på 205 kvm.

- Hele leiligheten er omfattende ombygget og oppusset i 2008 til meget god standard.

- 3 stuer på rad og 4 ildsteder.

- Solrik, sydvestvendt balkong.

- Sameiet har 4 biloppstillingsplasser på egen grunn.

- Leiligheten disponerer 4 boder.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.556,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel tv og internett grunnpakke fra Get, kommunale avgifter, felles byggforsikring, strøm fellesareal og generell drift av sameiet.

Fellesutgiftene justeres normalt en gang årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert i 2017.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Denne eiiendommen har eiendomsskatt på kr. 16.004,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 34.000 kwh. pr. år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 1.500,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 18.965.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Homansbyen Rode 1
Kirkesogn Uranienborg

Steder i nærheten

Uranienborg parken 0.3 km
Uranienborg kirke 0.4 km
Riddervolds plass 0.5 km
Oslo Lærerhøgskole 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 55.5 km
Sentralstasjon Oslo S 3.6 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.2 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 1.2 km
Trikkeholdeplass Rosenborg 0.3 km
Bussholdeplass Uranienborgveien 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.8 km
Idrettsanlegg Frognerparken Tennisanlegg 1.1 km
Treningssenter Fresh Fitness Majorstuen 0.3 km
Treningssenter EVO Oscarsgate 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Uranienborg skole (1-10 kl.) 0.6 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.9 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 1.2 km
Ruseløkka skole (1-10 kl.) 1.3 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.5 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.5 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 2.6 km
Kristelig gymnasium 0.5 km
Heltberg Gymnas Bislett 0.6 km

Barnehager

Treklang barnehage (2-5 år) 0.3 km
Uranienborg barnehage (2-5 år) 0.4 km
Deutscher Kindergarten (1,5-5 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Paleet Karl Johan 1.4 km
Kjøpesenter Colosseum Senter 1.5 km
Postkontor Bogstadveien Postkontor 0.4 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.7 km
Apotek Apotek 1 Hygiea Oslo 0.3 km
Apotek Boots apotek Bogstadveien 0.6 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Frogner Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Rema 1000 Sporveisgaten 0.4 km
Dagligvare Kiwi Hegdehaugsveien 0.4 km
Kiosk/video 7-Eleven Bogstadveien 0.3 km
Kiosk/video Deli De Luca Gyldenløve 0.4 km
Bensin st1 Pilestredet 0.7 km
Bensin Shell Frogner 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,2 %
Andel kvinner 50,8 %
Gj.snittalder menn 40,5 år
Gj.snittalder kvinner 38,9 år
Husholdninger med barn 11,9 %
Husholdninger uten barn 88,1 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 292
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Homansbyen Rode 1 921 641

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,75% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?