Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 780 000,- for kr 3 780 000,-

Velkommen til Urtegata 45!

Stor stue med plass til både spisebord og sofagruppe

God takhøyde

Rosett og stukkatur

+stue

Vedovn varmer godt på kalde høst- og vinterdager.

I tilknytning til stuen, er kjøkkenet.

Innredning med glatte laminerte fronter med detaljer i tre.

. Fliser over kjøkkenbenk

Mulighet til hyggelig spiseplass.

Pent og funksjonelt bad med nye fliser (flis på flis) i 2016 og smøremembran under.

Servant med ett-greps blande batteri og skuffer under, speil over vask med belysning.

Opplegg til vaskemaskin

Hyggelig soverom mot bakgård.

Plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord

Utgang til balkong

Balkongen er fra 2006.

Balkong

Plass til utemøbler.

Romslig entré med plass til klesavheng og skoskap

Tilgang til garderobe med god oppbevaringsplass.

Entré

bod

Plantegning

Utsyn

Bakgård

Fasade

Grønland

Kaffebrenneriet

Smalgangen

Munchmuseet

Botanisk hage?

Botanisk hage

Grønland - Klassisk 2-r m/god takhøyde og solrik balkong. Bad oppgradert i 2016. IN-ordning. Sentral, rolig beliggenhet

Urtegata 45

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 450 000,-

Grønland - Klassisk 2-r m/god takhøyde og solrik balkong. Bad oppgradert i 2016. IN-ordning. Sentral, rolig beliggenhet: Grønland - Klassisk 2-r m/god takhøyde og solrik balkong. Bad oppgradert i 2016. IN-ordning. Sentral, rolig beliggenhet

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 571,-
Fellesgjeld:
Kr 6 192,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 53 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen har en meget sentral beliggenhet i et urbant boligområde på Grønland i Oslo sentrum. Urtegata er en relativt rolig enveiskjørt bygate og leiligheten oppleves som stille og behagelig. I tillegg er det kort vei til Bjørvika, Barcode og Operaen. Det er et stort utbud av restauranter i området, bl.a. velrenommerte Maaemo, eneste restaurant i Norge med tre Michelin-stjerner. Teaterplassen ligger noen få minutters gange unna, dette er et stort, åpent torg med utendørs scene, hyggelige kafeer og spisesteder rundt. Det åpne teater ligger også her, hvis man har lyst på en kulturell opplevelse.

Det er kort vei til Botanisk hage, med store fine grøntområder. Andre grønne lunger i nærheten er Tøyenparken, Sofienbergparken, Akerselva og Middelalderparken. I Tøyenparken arrangeres Øya-festivalen og nå nylig ble også X-games avholdt her.

Gangavstand til Bussterminalen, Oslo City, Byporten og Oslo S. Alt av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Gangavstand til Grünerløkka, hvor du finner en rekke spennende utesteder, restauranter og forretninger. Flere dagligvarebutikker i nærområdet som f.eks. Meny på Grønland torg, Bunnpris (døgnåpen), Kiwi og Rema 1000.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 450 000,-

Fellesgjeld

Kr 6 192,-

Totalpris

Kr 3 456 192,-

Felleskostnader

Kr 2 571,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1893

Soverom

1

Primærrom

53m2

Bruksareal

53m2

Tomt

430m2

KR-kode

561882

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Urtegata 45, 0187 Oslo

Gnr. 230, bnr. 379 i Oslo kommune.

Andelsnr. 7,

BRL Urtegata 45,

Org.nr. 978 613 195

Tomten

Eiet tomt på 430,4 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealer i gårdsrommet med belegningsstein samt opparbeidet og beplantet med bedd og plen. Gårdsrommet har også sittegruppe, sykkelparkering samt låsbar bod for barnevogner.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 60 kvm

Totalt bruksareal: 53 kvm

Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom:

Entré med garderobe/omkledningsrom, bad, kjøkken, stue og soverom: 53 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 6 kvm og en på loft på ca. 6 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.08.2018 utført av Rana Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Leiligheten ligger i en klassisk bygård som ble oppgradert i 1997. Videre er leiligheten blitt oppgradert i 2016 med henblikk på bl.a. bad.

Nærmere innhold:

Stue: Stor stue med plass til både spisebord og sofagruppe. God takhøyde. Rosett og stukkatur. Ny vedovn varmer godt på kalde høst- og vinterdager.

Kjøkken: I tilknytning til stuen, er kjøkkenet. Her er det plass til lite spisebord og god benkeplass. Innredning med laminerte skapskrog og glatte laminerte fronter med detaljer i tre, heltre benkeplate, enkel vask, ett-greps bl.batteri, opplegg til oppvaskmaskin, kjøkkenvifte ført ut i felles ventilasjonskanal. Fliser over kjøkkenbenk. Benkeplate i heltre og fliser over kjøkkenbenk ble montert februar 2016.

Bad: Pent og funksjonelt bad med nye fliser (flis på flis) i 2016 og smøremembran under. Servant med ett-greps blande batteri og skuffer under, speil over vask med belysning. Opplegg til vaskemaskin. Toalett, åpen dusjløsning med termostatbatteri.

Soverom: Hyggelig soverom mot bakgård. Plass til oppbevaring i garderobeløsning fra Ikea (Pax). Kan innredes etter eget ønske med deler fra Ikea.

Balkong: Fra soverommet er det utgang til en flott balkong med utsikt mot bl.a. Oslo Plaza. Leilighetens sentrale beliggenhet blir forsterket her! Balkongen er fra 2006. Det er sol på balkong fra ca. kl. 1130 midtsommers til sent på kveld!

Entré: Romslig entré med plass til klesavheng og skoskap. Tilgang til garderobe med god oppbevaringsplass.

Oppvarming

Elektrisk. Vedovn i stue og varmekabler på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1893. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 29.6.1894, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. Videre foreligger det ferdigattest for balkong. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp). Borettslagets eiendom kan ikke selges eller seksjoneres uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren for eiendom og utbygging.

Det er tinglyst tre servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann/kloakkledning.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet BRL Urtegata 45.

Borettslaget består av 14 andeler.

Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97

Dugnad må påregnes.

Iht. Borettslagsloven kan dyr holde hvis det ikke er urimelig sjenanse for andre, og det er gode grunner til å holde dyret. Har du dyr, kfr. med megler.

Foretatt påkostninger de senere år:

2009 Montering av felles brannvarslingsanlegg

2010 Oppgradering av pipeløp med innsetting av nye stålrør

2011/2012 Oppgradering EL- anlegg i fellesarealer

2012 Skifte av varmtvannsberedere.

2014 Vedlikehold trappeoppganger og portrom

2017 Nytt callinganlegg (AIPhone), oppusning av kjeller og fasade på gården samt maling av vinduer.

2018 Installert mekanisk ventilasjon i kjeller

Planlagte påkostninger:

Generelt vedlikehold

Utbygging av loft og nye vedtekter

Det er lagt til rette for at beboere i 4 etg. kan kjøpe og bygge ut loftsarealer. Det er vedtatt vedtekter for utbygging som skal sikre at alles interesser blir ivaretatt, og at lover og regler blir fulgt ved utbygging. Utbygging på loft kan kun gjøres som en utvidelse av nåværende leiligheter i 4 etg. Vedtektene og egne planskisser skal sikre at de fire beboere i 4 etg. får lik rett til areal og at krav til 14 boder, rømningsveier med mer er ivaretatt. Til nå har to av fire leiligheter bygget ut på loftet.

Kjeller

Ved store nedbørsmengder siver det inn vann fra grunnen, noe som fører til våte gulv og fuktig luft i perioder. Det er gjort noen forebyggende tiltak ved blant annet isolering av vannrør, reparasjon av mindre vannlekkasjer og sikring av god lufting tidligere i år. Styret anser at en total rehabilitering av kjeller vil bli veldig kostbart og forebyggende tiltak vil prioriteres. Pga. fuktighet og mulig vanninnsig oppfordrer styret beboere ikke å lagre ting som kan skades direkte på gulv. Ting av verdi og som kan skades av fuktighet må oppbevares i bod på loftet.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til lettindustri i henhold til reguleringsplan S-830 datert 11.5.1960 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.571,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, bredbånd, varmtvann, kommunale avgifter og bygningsforsikring.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renhold kr 151,00

Husleie kr 1 945,00

Vaktmester kr 77,00

Bredbånd kr 258,00

Kabel-TV kr 141,00

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.896,- pr. år. / 5.100 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd og er inkludert i felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.457.224,-.Av dette beløpet utgjør kr 6.192 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Grønland Rode 3
Kirkesogn Gamlebyen og Grønland

Steder i nærheten

Grønlands torg 0.4 km
Hausmanns bru 0.5 km
Munchmuseet 0.6 km
Politihuset 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48 km
Sentralstasjon Oslo S 1.2 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 0.3 km
Trikkeholdeplass Bussterminalen Grønland 0.6 km
Bussholdeplass Norbygata 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.4 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.9 km
Treningssenter Tøyen Fitness og Tr.senter 0.2 km
Treningssenter Fresh Fitness Grønland 0.2 km

Steder av interesse

Skoler

Vahl skole (1-7 kl.) 0.5 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.5 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.9 km
Gamlebyen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km
Hersleb videregående skole 0.6 km
Elvebakken videregående skole 1.1 km

Barnehager

Christiania barnehage (0-6 år) 0.1 km
Enerhaugen barnehage (0-6 år) 0.2 km
Urtehagen barnehage 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Grønland Basar 0.2 km
Kjøpesenter Grønlands Torg 0.4 km
Postkontor Grønland Postkontor 0.5 km
Postkontor Coop Mega Tøyen 0.5 km
Apotek Apotek 1 Grønland 0.2 km
Apotek Vitusapotek Grønland Basar 0.2 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.2 km
Vinmonopol Oslo City Vinmonopol 1 km
Dagligvare Bunnpris Grønland Basar 0.2 km
Dagligvare Kiwi Grønlandsleiret 0.2 km
Kiosk/video 7 Days Heimdalsgata 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Grønland 0.3 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 0.8 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 55,6 %
Andel kvinner 44,4 %
Gj.snittalder menn 33,7 år
Gj.snittalder kvinner 33,1 år
Husholdninger med barn 27,9 %
Husholdninger uten barn 72,1 %
Gj.snitt byggeår 1969
Gj.snitt tomtestørrelse 268
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grønland Rode 3 1612 828

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Hamdi Kaptan
Daglig leder / Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?