Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 600 000,- for kr 1 600 000,-

Velkommen til Vestre Vadmyra 19.

Uteområde.

Brett opp ermene og skap din egen leilighet.

Stuen fremstår romslig med god plass til både sittegruppe og spisebord.

Stue.

Stort potensiale til å lage drømmekjøkkenet.

Kjøkken.

Innglasset balkong.

Balkong.

Opplegg for vaskemaskin på bad.

Bad.

Hovedsoverom.

Hovedsoverom.

Soverom 2.

Entré.

Entré.

Kort vei til butikk og kollektivtransport.

Plantegning.

Bergen Vest

Vestre Vadmyra 19

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 600 000,-

Bergen Vest: 3-roms leilighet med kort vei til både buss og butikk. Oppussingsobjekt!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 600 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 148,-
Fellesgjeld:
Kr 177 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
74 / 80 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral beliggenhet i et veletablert område i Loddefjord. Barnevennlig område med flere lekeplasser, gangveier mm.

Kort gangavstand til Vadmyra Skole, Sandgotna Skole og Loddefjord Skole. Det er gode bussforbindelser like ved. Nærmeste bussholdeplass er bare 2 minutter unna. Her har man hyppige avganger med buss til sentrum hvert 10. og 20. minutt.

Det er flere servicetilbud i umiddelbar nærhet, som dagligvarebutikk og frisør. Det er også gangavstand til Vestkanten storsenter hvor du finner det aller meste av servicetilbud. I tillegg ligger Vannkanten, Iskanten, bowling og treningssenter like ved.

Sartor/Straume, Kleppestø og Bergen sentrum er ca 10-15 min unna med bil. Knappetunellen går til Kokstad, Flesland og Sandsli. Det er gode turmuligheter i området, med blant annet Lyderhornsfjellet og flotte turstier med Kanadaskogen, Vassenden og rundt Storavatnet.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Vadmyra skole

1-7 kl. Loddefjord skole

8-10 kl. Sandgotna skole

Vgs. Olsvikåsen videregående skole

Bhg. Vadmyra barnehage (0-6 år)

Bhg. Lyngfaret barnehage (0-6 år)

Bhg. Kidsa Sandgotna (3-6 år)

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

For mer informasjon om barnehager og skoler, se vedlagt nabolagsprofil.

Adkomst

Adkomst fra sentrum: Kjør mot Bergen vest, og videre mot Vestkanten storsenter. I rundkjøring ved senteret, ta til venstre mot Haakornsvern. Ta deretter første vei til høyre mot Vadmyra. Følg hovedvei til Vestre Vadmyra kommer opp på venstre side (like ved Coop Extra butikken). Leiligheten ligger på høyre siden innover veien. Estimert kjøretid fra sentrum er beregnet til ca. 10-15 minutter.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 600 000,-

Fellesgjeld

Kr 177 000,-

Totalpris

Kr 1 777 000,-

Felleskostnader

Kr 5 148,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1969

Soverom

2

Primærrom

74m2

Bruksareal

80m2

Tomt

47004m2

KR-kode

69182

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Vestre Vadmyra 19 , 5172 Loddefjord

Gnr. 124, bnr. 95, i Bergen kommune.

Andelsnr. 73, Borettslaget Vestre, org.nr. 951 866 121

Tomten

Eiet tomt på 47.005 kvm som tilhører borettslaget.

Pent opparbeidet med parkeringsplasser, interne veier/ gangveier, lekeplasser, ballbinge og grøntarealer. I 2017 har borettslaget satt opp en grillhytte på tomten, som alle kan disponere.

Parkering

Man kan søke borettslaget om fast p-plass med strømuttak, fordeles etter ansiennitet/ venteliste. Parkeringstillatelse må være synlig i frontruten. Dette gjelder også for gjester. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 85 kvm

Totalt bruksareal: 80 kvm

Totalt primærrom: 74 kvm

Primærrom:

1. Etasje: Bad, entré, kjøkken, stue, 2 soverom og wc: 74 kvm

Sekundærrom:

1. Etasje: Innglasset balkong: 6 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca 5,5m²

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.02.18 utført av Jørgen Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong.

Yttervegger er av isolert bindingsverk, isolert og innvendig kled med plater og utvendig fasadeplater. Vinduer av plastrammer med 2-lags glass fra 1992. Entredør av type B30/35db, med trekarmer.

Balkongdør i 2-lags isolerglass med plastkarmer. Innglasset balkong oppført i betong og fasadeplater, terrassebord lemmer på gulv og malt betong under med sluk i gulv. Skyve glass vinduer. Etasjeskiller er av betongkonstruksjon.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 3 på belegg soverom, overflater bad og støpejerns sluk. Videre er det gitt TG 2 på vegger bad, soverom, toalettrom, kjøkken, ventilasjon og innvendige vannrør.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

3-roms leilighet med mye potensial, her er det bare å brette opp ermene. Leiligheten ligger i en høy første etasje og består av 2 soverom, stor entré, bad, toalettrom, stue og kjøkken. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Fra stue er det utgang til innglasset balkong. Sikringsskapet ble tatt i regi av borettslaget 2017.

Leiligheten fremstår som et oppussingsobjekt med gode muligheter for kjøper å sette sin egen stil på leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme felles i borettslaget og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.01.1971 vedrørende nybygg.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: påmontering av håndtak på altandører, merking av tilfluktsrom, utbedring av terreng rundt bygget, planering og fjerning av materialer på tomten, anskaffelse av stige, montering av luftanlegg på tilfluktsrom.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.09.91 vedrørende fasadeendring.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom og fire av disse omhandler bestemmelser vedr vei, vann og avløp. Den femte er fra 1980 og omhandler plikt til å fjerne gatekjøkken. Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Vestre.

Borettslaget består av 406 leiligheter.

Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 22 86 55 51

Dyrehold må søkes om til styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

Laget holder på med skifte av stigerør og rør kjeller. Dette fører til låneopptak på kr. 60 mill. Lånet blir tatt opp litt og litt fra februar 2016. Dette gir et gjennomsnittlig økning i restgjelden på kr. 150.000 pr. leilighet.

21.04.16: I mars ble det tatt ut 20 millioner av rammen på 60 millioner. Dette er blitt fordelt etter brøken. Slik at restgjeld pr. 01.04.16 inkluderer låneopptak på 20 millioner.

09.06.17 ble vedtatt låneopptak på 10 millioner for heisprosjekt utbetalt og fellesgjeld fordelt.

OBOS informerer om at 40 millioner er tatt ut per 15.09.2017.

Om hele rammen benyttes (resterende 20 mill) vil det skje en økning i total fellesgjeld per andel på ca. kr 50.000 - 55.000,-

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan: Laksevåg. Gnr 124, Hetlevik, Revidert plan for

Loddefjord felt 2 og 4 (69,8%) og Laksevåg. Reguleringsplan for

Loddefjorddalen (30,2%)- med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Støysoner :

Flystøy, gul støysone 100%

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.148,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, utvendig vedlikehold, drift av borettslaget, renter og avdrag på fellesgjeld, eiendomsskatt, trappevask, dugnad, varmtvann, sentralvarme og grunnpakke på kabel-tv og bredbånd fra GET.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 4.818,-

Renhold: 70,-

Tv-anlegg: 260,-

Øvrig oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,-pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 260,. pr. mnd og er inkl. i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 1.778.559,-. Av dette beløpet utgjør kr 177.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Vestre Vadmyra
Kirkesogn Loddefjord

Steder i nærheten

Loddefjord kirke 0.8 km
Vannkanten 1.2 km
Haakonsvern 3.3 km
Laksevåg Brannstasjon 2.6 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 14.4 km
Sentralstasjon Bergen 9.7 km
Bussholdeplass Vestre Vadmyra 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Vadmyra idrettsanlegg 1.2 km
Idrettsanlegg Kongsmyren idrettsplass 4.5 km
Treningssenter SATS Vestkanten 1.3 km
Treningssenter Nr1 FitnessXpress Bjørge 3 km

Steder av interesse

Skoler

Vadmyra skole (1-7 kl.) 0.7 km
Loddefjord skole (1-7 kl.) 0.9 km
Kjøkkelvik skole (1-10 kl.) 1.7 km
Sandgotna skole (8-10 kl.) 0.7 km
Laksevåg videregående skole 5.6 km
Olsvikåsen videregående skole 4.9 km

Barnehager

Vadmyra barnehage (0-6 år) 0.3 km
Lyngfaret barnehage (0-6 år) 0.3 km
Kidsa Sandgotna (3-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 1.3 km
Kjøpesenter Drotningsvik Senter 5.6 km
Postkontor Coop Extra Vadmyra 0.2 km
Postkontor Coop Obs! Vestkanten 1.3 km
Apotek Vitusapotek Vestkanten 1.3 km
Apotek Boots apotek Loddefjord 1.3 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 1.3 km
Vinmonopol Laksevåg Vinmonopol 7 km
Dagligvare Coop Extra Vadmyra 0.2 km
Dagligvare Joker Vestkanten 1.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 1.3 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Drotningsvik 5.6 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 1.3 km
Bensin 1-2-3 Godvik 4.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,3 %
Andel kvinner 50,7 %
Gj.snittalder menn 32,9 %
Gj.snittalder kvinner 35,7 %
Husholdninger med barn 30,7 %
Husholdninger uten barn 69,3 %
Gj.snitt byggeår 1968
Gj.snitt tomtestørrelse 46999
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Vestre Vadmyra 829 417

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 42.000,- av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 3.625,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Torbjørn Folgerø
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?