Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 320 000,- for kr 3 320 000,-

Stue

Soverom

Soverom

Gang

Stue

Stue

Detaljer

Stue

Stue

Balkong

Balkong

Utsyn fra balkong

Balkong

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Spiseplass på kjøkken

Bad

Bad

Bad

Bad

Bad

Gang mellom soverom

Soverom

Soverom

Gang mellom soverom

Soverom

Fasade

Plantegning

Østmarka

Østmarka

Østensjøvannet

Oppsal t-banestasjon

Nøklevann

Nøklevann på vinteren

Oppsal - Romslig treroms leilighet med stor balkong

Vetlandsveien 74 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 325 000,-

Oppsal - Romslig treroms leilighet med stor balkong: Oppsal - Romslig treroms leilighet med stor balkong

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 325 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 942,-
Fellesgjeld:
Kr 29 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
72 / 72 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Treroms leilighet på Oppsal beliggende i et fint område med kort vei til Østmarka. Matbutikk rett rundt hjørnet og kollektivtransport fra Hellerudveien eller Oppsal T-banestasjon. Nye Oppsal senter er under oppføring og er planlagt gjenåpnet juni 2018 med diverse butikker og servicetilbud.

Opplyst turløype i Godliaskogen. Østensjøvannet innenfor gangavstand med et rikt dyre- og fugleliv og perfekt for en joggetur. Østmarka er like i nærheten med turterreng, lysløyper og badevann som gir flotte turmuligheter sommer som vinter. Østmarksetra og Rustadsaga er naturlige samlingspunkt i Østmarka.

Oppsal er et etablert boligområde innenfor bomringen.

Barnehager og skoler

Høsten 2017 sognet Vetlandsveien 74 B til Godlia skole, skolegrensene revideres hver høst av utdanningsetaten og er veiledende. Det er flere barnehager i området som Fuglemyra barnehage, Vetlandsveien Barnehage og Østmarka Idrettsbarnehage(se vedlagte nabolagsprofil). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Hellerudveien ta inn Solbergliveien, deretter ta til venstre inn på Vetlandsveien og nummer 74 B er på venstre side av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 325 000,-

Fellesgjeld

Kr 29 000,-

Totalpris

Kr 3 354 000,-

Felleskostnader

Kr 3 942,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1961

Soverom

2

Primærrom

72m2

Bruksareal

72m2

Tomt

11395m2

KR-kode

451857

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Vetlandsveien 74 B, 0687 Oslo

Gnr. 144, bnr. 1099 i Oslo kommune.

Andelsnr. 244, Fuglemyra Borettslag, org.nr. 952 358 154

Tomten

Eiet tomt på 11.395 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget disponerer litt over 300 P-plasser som leies ut etter ventelister.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 79 kvm

Totalt bruksareal: 72 kvm

Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom:

2. etasje 72 kvm: Bad, 2 soverom, entré, stue, kjøkken

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 7 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2018 utført av Kjetil Nilsen/Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Treroms leilighet med stor balkong, to romslige soverom og god planløsning.

Gang som leder til stue, bad og kjøkken. Gangen leder også inn mot soverommene der det er en stor garderobe i gangen mellom rommene.

Romslig og lys stue hvor det er god plass til spiseplass og sofagruppe. Fra stuen er det direkte utgang til stor balkong.

Kjøkkeninnredning med integrert komfyr og steketopp. På kjøkkenet er det plass til et frokostbord ved vinduet.

Bad pusset opp i regi av borettslaget i perioden 2007-2010, badet har dusjhørne, opplegg for vaskemaskin, fliser på vegger og gulv samt gulvvarme.

To store soverom der det er god plass til dobbeltseng i begge rommene. I gangen rett utenfor soverommene er det en stor skyvedørsgarderobe.

Oppvarming

Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Elektriske varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.06.1959, det er ikke selve ferdigattesten som foreligger men arkivkortet som sier at denne er ferdigattestert. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Dette er en tinglyst kjøpekontrakt med vilkår, mellom Oslo kommune og Fuglemyra borettslag.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Fuglemyra Borettslag.

Borettslaget består av 657 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS og forvaltingskonsulent er Miguel Antonetti, tlf. 22 98 14 65

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt etter regler i husordensregler, dyreholdet må registreres til styret.

Planlagte påkostninger:

- Bygging av 10-11 sykkel-/barnevognsboder i borettslaget. Pristak på 2.000.000,-.

Det ble på generalforsamlingen i 2018 vedtatt følgende:

- Forslag til vedtak om at styret får fullmakt til å innhente tilbud på prosjekt oppfølging og tilbud på utskifting av vinduer og balkongdører. Estimert kostnad på utskiftning av vinduer og balkondører er ca. 49.000.000,- med igangsettelse i 2020. Estimert lånebehov på 30.000.000,-. Generalforsamlingen godtok at prosjekteringen kan igangsettes.

- Forslag om å oprette ladestasjoner for elbil. Det er to alternativer et som koster 2.500.000,- og et til 8.000.000,-. Forslaget til 2.500.000,- ble vedtatt.

- Forslag om å bygge tak over inngangspartier som i dag ikke har det. Forslaget ble vedtatt og har en kostnad på 600.000,-.

Forslagene som ble vedtatt på årets generalforsamling vil føre til en økning i total fellesgjeld på 33.100.000,- i felles lån dersom det skal lånefinansieres. Om lånet deles likt på alle andelene/leilighetene vil det da tilsvare en økning i fellesgjeld på ca. 50.000,- for denne andelen. Presiserer at dette kun er et estimat og fordelingen av gjelden ikke nødvendigvis deles likt på leilighetene. Når det blir en økning i fellesgjeld er det naturlig med en økning i felleskostnadene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten paralellavklares og er nomalt avklart 1-2 dager etter meldefristens utløp.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 03.05.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-474 datert 20.03.1953.

Oppføring av nytt skolebygg på Vetland skole.

Tellus Eiendom AS er eier av Oppsalstuben 3, har ytret ønske om å gjøre en ombygning av bygget for å utvide butikken og etablere leiligheter for utleie.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Normalt er forkjøpsretten av klart 1-2 dager etter meldefristens utløp.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.942,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, forretningsførsel, bygningsforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, drift og vedlikehold m.m..

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018 med 3%.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: 3.142,-

Nedbetaling av lån bad: 800,-

Oversikt over fordelingen av selve felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.007,- pr. år. / 3.007 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Homenett som leverandør internett og har pris på 199 pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 3.362.115,-. Av dette beløpet utgjør kr 29.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Oppsaltoppen
Kirkesogn Oppsal

Steder i nærheten

Oppsal kirke 0.5 km
Oppsal samfunnshus 0.9 km
Østmarksetra 1.9 km
Manglerud bad 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.2 km
Sentralstasjon Oslo S 9.2 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 3.4 km
T-bane stasjon Oppsal T-banestasjon 0.8 km
Bussholdeplass Oppsal skole 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjartbakken balløkke 0.8 km
Idrettsanlegg Oppsal Arena 1 km
Treningssenter Mudo Ulsrud 1.2 km
Treningssenter Femina treningssenter 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Oppsal skole (1-10 kl.) 0.4 km
Trasop skole (1-7 kl.) 0.9 km
Godlia skole (1-7 kl.) 1 km
Østmarka skole (1-10 kl.) 1.2 km
Skøyenåsen skole (8-10 kl.) 0.9 km
Ulsrud videregående skole 1.7 km
Hellerud videregående skole 2.8 km

Barnehager

Fuglemyra barnehage (0-6 år) 0.2 km
Vetlandsveien barnehage (2-6 år) 0.3 km
Østmarka Idrettsbarnehage (1-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Bøler Senter 2.5 km
Kjøpesenter Tveita Senter 2.7 km
Postkontor Coop Prix Oppsalstubben 0.2 km
Postkontor Coop Prix Haakon Tveters vei 1.3 km
Apotek Boots apotek Oppsal 0.6 km
Apotek Vitusapotek Ulsrud 1.1 km
Vinmonopol Bøler Senter Vinmonopol 2.5 km
Vinmonopol Tveita Vinmonopol 2.7 km
Dagligvare Coop Prix Oppsalstubben 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Oppsal 0.4 km
Kiosk/video Mix Video Nova Oppsal 0.7 km
Kiosk/video Mix Oppsal Storkiosk 0.8 km
Bensin Esso Hellerudveien 0.4 km
Bensin Uno-X Oppsal 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 45,9 %
Andel kvinner 54,1 %
Gj.snittalder menn 34,8 år
Gj.snittalder kvinner 38,5 år
Husholdninger med barn 26,8 %
Husholdninger uten barn 73,2 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 5976
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Oppsaltoppen 2721 1517

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Kunderabatt: kr 5.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Simen Hansen
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?