Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 700 000,- for kr 2 700 000,-

Stue

Balkong

Kjøkken

Gang

Gang

Stue

Stue

Balkong

Balkong

Kjøkken

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Fasade

Nøklevann

Østmarka

Østensjøvannet

Nøklevann

Plantegning

Oppsal

Vetlandsveien 97 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 700 000,-

Oppsal: Romslig toroms leilighet med sentral beliggenhet på Oppsal

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 700 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 651,-
Fellesgjeld:
Kr 147 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
51 / 51 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Toroms leilighet beliggende sentralt på Oppsal, ca 300-400 meter til Oppsal t-banestasjon. Nye Oppsal senter er under oppføring og er planlagt gjenåpnet juni 2018 med diverse butikker og servicetilbud. Ved Oppsal t-banestasjon er det matbutikk i gangavstand fra leiligheten.

Opplyst turløype i Godliaskogen. Kort vei til Østensjøvannet med et rikt dyre- og fugleliv samt skøyteis om vinteren. Østmarka er like i nærheten med turterreng, lysløyper og badevann som gir flotte turmuligheter sommer som vinter. Østmarksetra og Rustadsaga er naturlige samlingspunkt i Østmarka.

Oppsal er et etablert boligområde innenfor bomringen.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Haakon Tveters vei kjør til venstre inn Vetlandsveien, 97 B er på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 700 000,-

Fellesgjeld

Kr 147 000,-

Totalpris

Kr 2 847 000,-

Felleskostnader

Kr 3 651,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1954

Soverom

1

Primærrom

51m2

Bruksareal

51m2

Tomt

42368m2

KR-kode

451837

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 2
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Vetlandsveien 97 B, 0685 Oslo

Gnr. 146, bnr. 242 i Oslo kommune.

Andelsnr. 166.

Vetlandsveien Borettslag, org.nr. 950 084 545

Tomten

Eiet tomt på 42.368 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Vetlandsveien borettslag har i overkant av 180 parkeringsplasser som leies ut til beboerne. Disse fordeles etter ventelister. Utenom dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 56 kvm

Totalt bruksareal: 51 kvm

Totalt primærrom: 51 kvm

Primærrom:

2. etasje 51 kvm: Entré, bad/wc, kjøkken , stue, soverom

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 3,5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.04.2018 utført av Stian Aass/Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Lavblokk med fire etasjer og kjeller er iht. boligsalgsrapport oppført med bærende konstruksjon i mur og betong.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på:

Tilstandsgrad 2: Innvendinge dører grunnet alder, tar i karm/terskel og bruksslitasje. Badet har generelt fått TG2 men skal rehabiliteres av borettslaget. Kjøkken grunnet alder og generell bruksslitasje. Innvendige overflater grunnet generell bruksslitasje, glippe i laminat mot terskel og stedvis knirk og svelling. Det er også merker etter tidligere vegg på soverommet og stedvis skjolder i tak. Radiatorer på bakgrunn av alder. VVS-installasjoner på kjøkken og ventilator på bakgrunn av alder. Plassbygd skap på bakgrunn av alder.

Tilstandsgrad 3: Defekt avtrekksvifte på bad.

Selger opplyser i egenerklæring at avløpssluk er trangt og går derfor fort tett om dette ikke renses regelmessig pga vaskemaskin.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Gjennomgående toroms med stor solrik balkong vendt mot syd.

Romslig gang med inngang til alle rom. Kjøkken med profilerte fronter og medfølgende hvitevarer. Stue med direkte utgang til balkong. I stuen er det god plass til sofa- og spisegruppe. Soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Bad med dusjkabinett, fliser på gulv, toalett og vaskemaskin. Bad skal rehabiliteres i regi av borettslaget. Planlagt oppstart for denne leiligheten er tidlig i 2019.

Oppvarming

Sentralfyring. Varmtvann fra benkebereder.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.01.1961. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 2966, tinglyst 13.03.1957, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse, dokumentet er bortkommet og Statens Kartverk finner det ikke i deres arkiver. Dagboknr 43016, tinglyst 16.07.1986, type heftelse: Bestemmelse om veg, avtalen er en kjøpekontrakt med vilkår mellom Oslo Kommune og OBOS og USBL. Der Oslo kommune overskjøter eiendom til Vetlandsveien borettslag. Oslo kommune har rett il å ha ledninger, tranformatorstasjoner på eiendommen m.m.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Vetlandsveien Borettslag.

Borettslaget består av 388 leiligheter.

Forretningsfører er OBOS, forvaltningskonsulent Nina Christin Braaten, telefon 22 98 14 68.

Dugnad må påregnes.

Husdyrhold vurderes i hvert enkelt tilfelle ved søknad til styret. Katter tillates ikke, med mindre de holdes i bånd eller innendørs.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016 Utskiftning av vinduer, balkongdører, forprosjekt våtrom

2016 Fasadevask

2015 Oppgradering av lekeplasser.

2015 Etablering av barnevognparkering i tidligere søppelsjaktrom.

2015 Forprosjektering av våtrom, nye vinduer.

2014-2015 Nye inngangspartier, oppganger og uteareal i Løypeveien 2, asfaltering og oppmerking av uteareal.

2013 Inspeksjon av vann- og varmekoblinger i alle leiligheter. Drenering Løypeveien 2.

2012 Reparasjon av tak, mur i Løypeveien, takskier, reparasjon av pipe, utskifting av enkelte vinduer, nye søppelcontainere, tilkopling til fjernvarme og utskifting av radiator-kraner.

2011 Drenering i Løypeveien 1 og Bjartveien 2.

2010 Reparasjon av tak.

Planlagte påkostninger:

- Baderomsrehabilitering i borettslaget. Det er planlagt at denne leiligheten skal få skiftet bad i perioden 14.01.2019-08.02.2019. Borettslaget har fått bevilget lån på ca kr 123.000.000,- som skal dekke både våtromsrehabilitering og den avsluttede vindusutskiftningen. Deler av lånet er allerede fordelt som fellesgjeld. Med mindre det skulle dukke opp større uventede kostnader i prosjektet, foreligger det ingen planer om ytterligere større økninger i felleskostnadene. Ved prosjektslutt gjøres det opp status og det forventes kun mindre justeringer av felleskostnader. Et estimat på fellesgjelden etter rehabiliteringen vil da være mellom 300.000 og 350.000. Ifølge styreleder vil det være mulig å utvide badet mot et pristillegg, dette må isåfall tas direkte med firma som utfører baderomsrehabiliteringen/styret.

- Borettslaget har inngått avtale med Istad Kraft og felles varmtvann ifm våtromsrehabiliteringen. Tillegg utgjør kr 4 pr. m2 og legges til felleskostnadene som a-konto varmt vann (ca 200,-/mnd for denne leiligheten).

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsrett er normalt avklart innen en uke etter første visningsdag.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 26.03.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-466 datert 19.02.1953.

Ved Vetlandsveien 99 skal det graves ny grøft til trasé for legging hovedvannledning. Oppsal senter fornyes og det er bygget flere blokker for beboelse på tomten. Oppsalveien 20 er det ønske om å se på mulighet for boligutvikling. I Oppsalveien 24-26 er det også ønske om oppføring av boliger. I Oppsalveien 28 er bestilling av oppstartsmøte angående omsorgsboliger.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Forkjøpsrett er normalt avklart innen en uke etter første visningsdag.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.651,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, sentralfyring, kabel-tv, internett, vedlikehold, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, kommunal avgifter, bygningsforsikring, vaktmestertjenester m.m.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.531,- pr. år. / 2.549 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.855.115,- Av dette beløpet utgjør kr 147.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Eftasåsen Vest
Kirkesogn Oppsal

Steder i nærheten

Oppsal samfunnshus 0.4 km
Oppsal kirke 0.7 km
Manglerud bad 1.6 km
Østmarksetra 1.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.6 km
Sentralstasjon Oslo S 9 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 3.1 km
T-bane stasjon Oppsal T-banestasjon 0.3 km
Bussholdeplass Løypeveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjartbakken balløkke 1.1 km
Idrettsanlegg Oppsal Arena 1.5 km
Treningssenter Mudo Ulsrud 0.9 km
Treningssenter Femina treningssenter 1.2 km

Steder av interesse

Skoler

Oppsal skole (1-10 kl.) 0.5 km
Østmarka skole (1-10 kl.) 0.9 km
Østensjø skole (1-7 kl.) 1.4 km
Skøyenåsen skole (8-10 kl.) 0.6 km
Ulsrud videregående skole 1.4 km
Hellerud videregående skole 3.2 km

Barnehager

Oppsal Samfunnshus barnehage (0-6 år) 0 km*
Knærten familiebarnehage (1-3 år) 0.3 km
Vetlandsveien barnehage (2-6 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Bøler Senter 1.5 km
Kjøpesenter Bryn Senter 2.8 km
Postkontor Coop Prix Oppsalstubben 0.6 km
Postkontor Coop Prix Haakon Tveters vei 1.2 km
Apotek Boots apotek Oppsal 0.1 km
Apotek Boots apotek Bøler 1.7 km
Vinmonopol Bøler Senter Vinmonopol 1.5 km
Vinmonopol Lambertseter Vinmonopol 3.4 km
Dagligvare Coop Prix Østmarkaveien 0.2 km
Dagligvare Coop Prix Oppsalstubben 0.6 km
Kiosk/video Mix Video Nova Oppsal 0.1 km
Kiosk/video Mix Oppsal Storkiosk 0.3 km
Bensin Uno-X Oppsal 0.4 km
Bensin Esso Hellerudveien 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50 %
Andel kvinner 50 %
Gj.snittalder menn 36,6 %
Gj.snittalder kvinner 38,7 %
Husholdninger med barn 37,9 %
Husholdninger uten barn 62,1 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Eftasåsen Vest 1139 499

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Simen Hansen
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?