Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 350 000,- for kr 3 350 000,-

Velkommen til Vibes gate 13C. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen

Stue

Boligen holder en gjennomgående god standard, samtidig som det klassiske særpreget er godt ivaretatt. Her er det bare å flytte rett inn!

Flott støpejerns ovn i stuen fra Jøtul som kommer godt med på lune vinterkvelder.

Flott stukkatur i taket gir leiligheten et klassisk preg.

Leiligheten har en smart planløsning som gir godt med plass for både sofa og spisebord.

Lys og innbydende stue med flott og klassisk særpreg med rupanel på veggene og stukkatur i tak.

Åpen stue/kjøkken løsning med god skapplass på kjøkkenet.

Et godt utstyrt kjøkken med integrert oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøleskap.

Nåværende eier har i dag en fryser stående i trappeboden en halv etasje ned fra leiligheten.

Utgang fra stuen til leilighetens nordvestvendte balkong på 3,5 kvm.

Her har du hyggelig utsyn over borettslaget flotte bakgård i rolige omgivelser.

Store vindusflater i leiligheten gir rikelig med naturlig lys. Balkongdøren er fra 2007.

Stue

Inngang til stue fra entrè.

Velkommen inn! Praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Delikat flislagt bad som ble pusset opp i 2013. Badet har varmekabler i gulv og downlights belysning i tak.

Badet er utstyrt med servant og overhengt speil, dusjhjørne med glassdører og vegghengt toalett. Vaskemaskin medfølger ved salg og er praktisk plassert en halv etasje ned fra leiligheten i trappeboden.

Soverom.

Inngang til soverom fra stuen.

Soverommet har plass til både dobbeltseng i tillegg til garderobeskap som sikrer godt med oppbevaring.

Soverom

Hele leiligheten vender mot rolig og tilbaketrukket bakgård.

Bakgård.

Flott opparbeidet bakgårdt med ulike beplantninger og gressplen.

Felles sittegrupper i bakgården.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller, på loft og samt en trappebod en halv etasje ned med opplegg for vaskemaskin og fryser. Vaskemaskin og fryser medfølger.

Plantegning

Majorstuen - Superpraktisk 2-roms leilighet med klassisk særpreg- Balkong - Peis -Vender mot rolig bakgård

Vibes gate 13 c

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 000 000,-

Majorstuen - Superpraktisk 2-roms leilighet med klassisk særpreg- Balkong - Peis -Vender mot rolig bakgård: Majorstuen - Superpraktisk 2-roms leilighet med klassisk særpreg- Balkong - Peis -Vender mot rolig bakgård

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 302,-
Fellesgjeld:
Kr 106 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
29 / 29 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Vibes gate 13 er lokalisert i svært sentrumsnære men likevel rolige omgivelser. Eiendommen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Majorstuen, i en populær og trafikkstille gate.

Beliggenheten ved Majorstuen gir deg et sentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby med et yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god kollektiv forbindelse. Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate.

Nærområdet byr på et rikt utvalg av kaféer og restauranter. Søker du en god middag ute fortjener restauranter som Homan, Villa Paradiso, Olivia og Delicatessen et besøk. Vil du ta med deg maten på vei hjem fra jobb er det også ulike take-away restauranter i nærheten. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Deichmanske bibliotek og Litteraturhuset. Her tilbys et bredt spekter av kulturelle aktiviteter som foredrag og høytlesninger.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Gangavstand til hovedstadens mest anerkjente park, Frognerparken, med skulpturparken Vigelandsanlegget og Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, frodig beplantning og grøntanlegg i særklasse. Majorstuen tilbyr også fritidstilbud som kino, lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg m.m.

Både Bislett og Majorstuen har gode velvære- og treningstilbud også innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien, for ikke å glemme Bislet Bad med spa anlegg. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Dagligvarene kan du handle på flere ulike butikker, deriblant Rema 1000 og Coop Extra m.m. Skulle du ønske et enda større utvalg finner du Meny i Industrigata og matvarehuset Jacobs ved Colosseum. I nærheten finner du også spesialforretningen Fromagerie, en rendyrket ostebutikk, og noen kvartaler lenger ned i Bogstadveien er an av byens beste fiskebutikker, Georg A. Nilsen. På Valkyrieplassen arrangeres jevnlig det populære arrangementet «Bondens Marked», her vil du som oftest finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker m.m.

Det verdt å merke seg at Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt. Fra Bogstadveien kan du ta blåtrikken med linje 11, og 19. Videre finner du alle T-banens linjer i både Majorstukrysset og på Nationaltheatret. På Bislett, ikke mange minuttene fra leiligheten, finner du dessuten 17- og 18-trikken samt 21-bussen med hyppige avganger. Med andre ord, her er alt innen rekkevidde.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

1-10 kl. Majorstuen skole 0.8 km

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.9 km

1-10 kl. Uranienborg skole 0.9 km

1-10 kl. Marienlyst skole 1.3 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 0.7 km

8-10 kl. Fagerborg skole 1 km

8-10 kl. Vestre Aker skole 2.2 km

Vgs. Kristelig gymnasium 0.7 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 0.8 km

Bhg. Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.3 km

Bhg. Hjelmsgate barnehage (1-6 år) 0.3 km

Adkomst

Adkomst fra Vibes gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 106 000,-

Totalpris

Kr 3 106 000,-

Felleskostnader

Kr 2 302,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1898

Soverom

1

Primærrom

29m2

Bruksareal

29m2

Tomt

1343m2

KR-kode

4018136

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Vibes gate 13 c, 0356 Oslo

Gnr. 214, bnr. 414. i Oslo kommune.

Andelsnr. 29,

Vibesgate 13 Borettslaget, org.nr. 953 460 459

Tomten

Eiet tomt på 1.343 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet gårdsrom med belegningsstein, plen og beplantninger. Borettslaget plasserer ut sittegrupper i den frodige og hyggelige bakgårdshagen sommerstid. Felles søppelskur og sykkelparkering.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 34 kvm

Totalt bruksareal: 29 kvm

Totalt primærrom: 29 kvm

Primærrom 29 kvm, 2.etg: Bad, soverom, entré og stue/kjøkken med utgang til balkong.

I tillegg disponerer boligen en bod på loft på ca.4 kvm, en bod i kjeller på ca.3 kvm, samt en praktisk trappebod mellom 1 og 2.etg på ca. 2 kvm med opplegg for vaskemaskin og fryser.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.07.2018 utført av Aleksander Røv. Det er ingen forutsetning at rom medtatt i P-arealet oppfyller krav i byggeforskrifter til varig opphold. I hovedsak er det dagens bruk av rommene på befaringstidspunktet som bestemmer betegnelsen, og om de defineres som P-rom eller som S-rom. Uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Velkommen til en lekker og stilsikker leilighet med god standard og klassisk særpreg. Stilig og arealeffektiv 2-roms leilighet i byggets 2.etg. med tilbaketrukket og usjenert beliggenhet mot flott bakgård. Boligen holder en gjennomgående høy standard, samtidig som det klassiske særpreget er godt ivaretatt. Her er det bare å flytte rett inn!

Entré: Praktisk entré med Romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Sikringsskapet er plassert i entréen og er utstyrt med automatsikringer.

Stue: Lys og innbydende stue med flott klassisk særpreg med rupanel på vegg og stukkatur i tak. Lyse laminatgulv som går igjen i alle rom. Smart planløsning gir godt med plass for både sofa og spisebord. Videre er stuen utstyrt med en eldre Jøtul støpejerns ovn som kommer godt med på lune vinterkvelder. Store vindusflater slipper inn godt med lys og gir i kombinasjon med god takhøyde på 2,86m en fantastisk god romfølelse. 3-lags vinduer fra 1982 og balkongdør fra 2007. Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt balkong på 3,5 kvm med hyggelig utsyn over borettslaget flotte bakgård.

Kjøkken: Praktisk og stilrent kjøkken i stuen. Kjøkkeninnredning med malte fronter og håndtak i stål. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum med 1 greps blandebatteri. Et godt utstyrt kjøkken med integrert oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøleskap. Selger har i dag en fryser stående i trappeboden en halv etasje ned fra leiligheten. Avtrekksvifte over keramisk topp med kullfilter.

Soverom: Innenfor stuen har du inngang til soverommet som sammen med stuen vender ut mot bakgård. Soverommet er utstyrt med en stor garderobeseksjon som sikrer godt med lagring. Med en god intern beliggenhet mot bakgård har leiligheten gode lysforhold og er godt skjermet for støy og sjenanse.

Bad: Delikat baderom som ble pusset opp i 2013 med varmekabler i gulv og downlights belysning i tak. Tidsriktig innredning med servant og overhengt speil, dusjhjørne med glassdører og vegghengt toalett. Vaskemaskin finner man praktisk plassert i leilighetens trappebod med enkel adkomst en halv etasje ned fra leiligheten. Vaskemaskin medfølger.

For øvrige lagringsmuligheter disponerer leiligheten en kjellerbod og en loftsbod samt trappeboden med fryser og vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektrisk fyring, varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 01.12.1898.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 01.12.1898, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Dette omhandler bestemmelse om vei.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Vibesgate 13 Borettslaget.

Borettslaget består av 32 leiligheter.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf.

Dugnad samt trappevask må påregnes.

Dyrehold er tillatt, men styret skal varsles dersom en andelshaver har kjæledyr.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017: rehabilitering av murpuss + maling av nedre del av fasade mot gaten, gårdsrommene, minus fasade fra oppg. E-F. Begge portalene + langgangen ved oppg. D. Gjenåpnet ventilasjonskanal i boder i oppgang F.

2014: Rehabilitering av pipeløp. Ferdigstilt mars 2015.

2013: Arbeidene med brannsikring av gården i henhold til “Brannteknisk tilstandsanalyse” fra 2010 er ferdigstilt. Arbeidene som ble utført i styreåret er branntetting, isolering maling med brannhemmende maling på innsiden av trefyllingsdører boder i oppgangene, maling av tak i alle oppganger, malt trevegg i 1.etg mot kjellernedgang i alle oppganger. Satt inn ny godkjent boddør i 1.etg. oppg. G. Videre er tak isolert og forsterket over alle oppganger fra loftsiden, samt tettet åpninger mot tak.

2012-2013 Branntetting og isolering i kjeller, trapperom, boder og på loft.

2011- 2012 Vindusrehabilitering av vinduene i oppganger

2010- Brannsikring av borettslaget

2008- 2009 Balkongbygging

Planlagte påkostninger:

Styret har opparbeidet seg en vedlikeholdsplan. På denne er det fra generalforsamling 2018 vedtatt oppussing av samtlige oppganger. Det er innhentet tilbud på dette, men det vil iht styreleder ikke gjøres med en gang. Tilbud og videre diskusjon vil bli tatt opp ved ny generalforsamling ved en senere anledning.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten vil bli paralellavklart.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Følgende medføger salget: Vaskemaskin og fryser i trappebod medfølger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.302,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, bredbånd, trappevask, renter og avdrag, dugnadsbidrag, kommunale avgifter, felles byggforsikring og forretningsførsel

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert våren 2017.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter og avdrag: kr 104,-

Kabel-TV og Bredbånd: kr 464,-

Renter og avdrag: kr 184,-

Felleskostnader: kr 1.157,-

Dugnadsbidrag: kr 100,-

Renter og avdrag: kr 293,-

Nåverende eier har hatt et årlig strømforbruk på ca. 6.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.062,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.114.094,-

Av dette beløpet utgjør kr 106.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Homansbyen Rode 5
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Fagerborg kirke 0.5 km
Valkyrie plass 0.5 km
Uranienborg parken 0.6 km
Oslo Lærerhøgskole 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 53.7 km
Sentralstasjon Oslo S 3.9 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.5 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.8 km
Trikkeholdeplass Rosenborg 0.3 km
Bussholdeplass Bogstadveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.9 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 1 km
Treningssenter Fresh Fitness Majorstuen 0.3 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.8 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.9 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 0.9 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1.3 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.7 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 2.2 km
Kristelig gymnasium 0.7 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.8 km

Barnehager

Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.3 km
Hjelmsgate barnehage (1-6 år) 0.3 km
Deutscher Kindergarten (1,5-5 år) 0.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 1.1 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.7 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.3 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.5 km
Apotek Boots apotek Bogstadveien 0.3 km
Apotek Vitusapotek Bogstadvn. St. Georg 0.4 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Rema 1000 Industrigata 0.2 km
Dagligvare Meny Bogstadveien 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Bogstadveien 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Gyldenløve 0.2 km
Bensin st1 Pilestredet 0.4 km
Bensin Shell Marienlyst 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,1 %
Andel kvinner 49,9 %
Gj.snittalder menn 35,3 år
Gj.snittalder kvinner 34 år
Husholdninger med barn 10,8 %
Husholdninger uten barn 89,2 %
Gj.snitt byggeår 1976
Gj.snitt tomtestørrelse 127
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Homansbyen Rode 5 1066 793

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

xxx - finner ikke egenerklæringsskjema

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: 42.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Marius Iversen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?