Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 850 000,- for kr 4 850 000,-

Med beliggenhet på toppen og store vindusflater får man ett flott lysinslipp hele dagen, og en fantastisk romfølelse.

Romslig stue med god plass for både sofagruppe og spisestue

Leiligheten gjennomgikk større oppgraderinger i 2016, hvor bl.a alle flater ble helsparklet og malt.

Stuen er malt i en dus gråfarge og har et velholdt 3-stavs eikeparkett gulv

Stue

Med direkte adkomst fra stuen via doble glassdører er terrassen en flott forlengelse av stuen på varme sommerdager.

Velkommen til Vibes gate 24. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen

Terrassen har god plass til både sofagruppe, grill og spisebord.

Hyggelig utsyn fra spisebordet på kjøkkenet.

Lekkert og vellutstyrt IKEA kjøkken fra 2016.

Kjøkkenet er romslig med god plass for en spisestue.

Kjøkkenet er utstyrt med påkostede hvitevarer, deriblant kjøleskuffer fra Norcool, komfyr fra Bosch og oppvaskmaskin fra Miele.

Kjøkkeninnredningen er tidsriktig med hvite høyglans fronter og sort laminat benkeplate.

Kjøleskuffer fra Norcool

Kjøkken

Med vinduer på tre sider får man et flott lysinnslipp og et hyggelig utsyn mot terrassen ved middagsbordet

Delikat flislagt baderom med varmekabler i gulv og downlights belysning i tak.

Badet ble pusset opp i 2016.

Badet er godt utnyttet med innfellbare dusjvegger og en smart plassbygget løsning med opplegg for vaskemaskin under vasken

Adkomst til soverommet fra stuen.

Hovedsoverommet er lunt og koselig med god plass til dobbeltseng i tillegg til rikelig med plass for oppbevaring.

Soverommet er i dag utstyrt med en stor garderobeseksjon som sikrer rikelig med oppbevaringplass.

Entré med praktisk nisje med oppheng og hyller for yttertøy og sko

Med beliggenhet på toppen har man enkel adkomst til loftsboden på 7 kvm som ligger vegg i vegg med leiligheten.

Leiligheten disponerer plass nr.17 i sameiets garasjeanlegg. Plassen er ca. 2,60 m bred, og laveste takhøyde inntill søylen er 1,70m. Enkel adkomst fra Vibes Gate. Fjernstyrt portåpner.

Fasade

Plantegning

Nabolagsprofil

Majorstuen

Vibes gate 24

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 800 000,-

Majorstuen: Rålekker 2-roms toppleil. m. 13 kvm privat takterrasse - Garasje - Nyoppusset i 2016.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
1
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 869,-
Fellesgjeld:
Kr 15 059,-
AREAL (P-ROM / BRA)
51 / 51 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Vibes gate 24 er lokalisert i svært sentrumsnære men likevel rolige omgivelser. Eiendommen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Majorstuen, i en populær og trafikkstille gate.

Beliggenheten ved Majorstuen gir deg et sentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby med et yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god kollektiv forbindelse. Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate.

Nærområdet byr på et rikt utvalg av kaféer og restauranter. Søker du en god middag ute fortjener restauranter som Homan, Villa Paradiso, Olivia og Delicatessen et besøk. Vil du ta med deg maten på vei hjem fra jobb er det også ulike take-away restauranter i nærheten. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Deichmanske bibliotek og Litteraturhuset. Her tilbys et bredt spekter av kulturelle aktiviteter som foredrag og høytlesninger.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Gangavstand til hovedstadens mest anerkjente park, Frognerparken, med skulpturparken Vigelandsanlegget og Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, frodig beplantning og grøntanlegg i særklasse. Majorstuen tilbyr også fritidstilbud som kino, lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg m.m.

Både Bislett og Majorstuen har gode velvære- og treningstilbud også innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien, for ikke å glemme Bislet Bad med spa anlegg. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Dagligvarene kan du handle på flere ulike butikker, deriblant Rema 1000 og Coop Extra m.m. Skulle du ønske et enda større utvalg finner du Meny i Industrigata og matvarehuset Jacobs ved Colosseum. I nærheten finner du også spesialforretningen Fromagerie, en rendyrket ostebutikk, og noen kvartaler lenger ned i Bogstadveien er an av byens beste fiskebutikker, Georg A. Nilsen. På Valkyrieplassen arrangeres jevnlig det populære arrangementet «Bondens Marked», her vil du som oftest finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker m.m.

Det verdt å merke seg at Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt. Fra Bogstadveien kan du ta blåtrikken med linje 11, og 19. Videre finner du alle T-banens linjer i både Majorstukrysset og på Nationaltheatret. På Bislett, ikke mange minuttene fra leiligheten, finner du dessuten 17- og 18-trikken samt 21-bussen med hyppige avganger. Med andre ord, her er alt innen rekkevidde.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Bolteløkka skole 0.7 km

1-10 kl. Majorstuen skole 1 km

1-10 kl. Marienlyst skole 1 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 0.7 km

8-10 kl. Fagerborg skole 0.8 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo 0.7 km

Vgs. Kristelig gymnasium 0.7 km

Bhg. Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.3 km

Bhg. Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.4 km

Bhg. Rosenborg barnehage (1-5 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Adkomst fra Vibes gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 15 059,-

Totalpris

Kr 4 815 059,-

Felleskostnader

Kr 1 869,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

5

Byggeår

1893

Soverom

1

Garasje

Ja

Primærrom

51m2

Bruksareal

51m2

Tomt

799m2

KR-kode

401852

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Vibes gate 24, 0356 Oslo

Gnr. 214, bnr. 425, snr. 13 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 799 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Garasjeanlegget består av 19 garasjeplasser og utgjør en egen seksjon i sameiet, snr 14. Denne seksjonen er eiet av de 12 andre seksjonseierene i fellesskap. Hver garasjeplass utgjør 1/19 av garasjeseksjonen

Denne leiligheten disponerer plass nr. 17 som er ca. 2,60m bred og laveste punkt er ca.1,70m. Adkomst med kjøretøy fra Vibes gate. Enkel adkomst til garasjeanlegget med fjernstyrt port åpner.

Sameiet eier garasjeanlegget i fellesskap og leier i tillegg ut 5 av garasjeplassene.

Dersom ny eier ikke har behov for garasjen har man mulighet til å leie ut plassen. Garasjeplassen er pr. i dag utleid for kr. 1.400,- pr mnd. som dekker 75% av de månedlige fellesutgiftene på boligen.

Byrådserklæringen har som mål å etablere 60 km vei tilrettelagt for sykling i løpet av 2019. Etablering av byrutene vil ha konsekvenser for gateparkering langs de åtte planlagte sykkelrutene. Foreløpige vurderinger viser at om lag 1300 plasser som i dag brukes til parkering må fjernes. Dette vil også kunne få konsekvenser for bydel Frogner, og garasjeplasser vil trolig med årene bli enda mer attraktivt.

Oslo kommune har lagt til rette for beboerparkering i nærområdet. Med beboerparkering kan du parkere fritt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Nærmeste el-bil ladestasjon er 40 meter utenfor leilighet i Vibes Gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 57 kvm

Totalt bruksareal: 51 kvm

Totalt primærrom: 51 kvm

Primærrom: 5. etasje 51 kvm: Bad, kjøkken, stue, entré og soverom.

I tillegg disponerer boligen loftsbod på ca. 7 kvm, merket med seksjon 13 og kjellerbod på ca. 3 kvm, merket med nr. 13.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.03.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i loftetasjen i et bygg på 4 etasjer pluss loftetasje og garasje/kjeller.

Bygningen er oppført i mur. Frittbærende dekker / etasjeskiller antatt i tre.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2:

TG 2:

- Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) under flere av flisene på terrassen.

- Den innbygde toalettsisternen er bygget på innsiden av mebransjiktet slik forskriften sier, men materialer brukt til innbyggingen av sisternen er ikke er fuktmotstandige (finerplater av tre). Dette gjelder så vidt takstmann bekjent, kun toalettsisternen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Vibes gate 24 og til denne lyse og delikate toppleiligheten med "alt" du kan ønske deg. Her bor du lyst og fritt over byen

i en stilig leilighet med høy standard, garasjeplass og en flott 13 kvm privat takterrasse. Leiligheten har gjennomgått større oppgraderinger i nyere tid, hvor følgende er verdt å nevne:

- Nytt bad 2016

- Nytt kjøkken 2016

- Helsparkling av alle vegger og nymalt i 2016

- Nytt Velux vindu på kjøkken 2016

- Utbedring av skade på yttervegg i stuen. Skiftet bjelkelag og etterisolert stuevegg.

Stue: Romslig og veldimensjonert stue med god plass til sofagruppe. Med beliggenhet på toppen og med store vindusflater får man et flott lysinslipp hele dagen, og en fantastisk romfølelse. Stuen er malt i en dus gråfarge og har et velholdt 3-stavs eikeparkett gulv. 2-lags vinduer og balkongdør fra 2011. Stueveggen mot terrassen er etterisolert i forbindelse med oppussingen i 2016.

Fra stuen er det utgang til privat nordvest vendt takterrasse på 13 kvm. Terrassen er inntrukket og skjermet uten tilstøtende terrasser på sidene. Her er det godt med plass både sofagruppe og spisebord, i tillegg til at det er tillatt med grill. Med direkte adkomst fra stuen via doble glassdører er terrassen en flott forlengelse av stuen på varme sommerdager. Terrassegulvet er lagt med fliser.

Kjøkken: Lekkert Ikea kjøkken fra 2016. Tidsriktig kjøkkeninnredning med hvite høyglans fronter og sort laminat benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med påkostede hvitevarer, deriblant kjøleskuffer fra Norcool, komfyr fra Bosch og oppvaskmaskin fra Miele. Avtrekksvifte over platetopp. Et kjøkken for den matglade med rikelig med skap og benkeplass. Et romslig kjøkkenrom med god plass for spisebord. Med vinduer på tre sider får man et flott lysinnslipp og et hyggelig utsyn mot terrassen ved middagsbordet.

Bad/wc: Delikat flislagt baderom med varmekabler i gulv og downlights belysning i tak. Godt utnyttet baderom med innfellbare dusjvegger og en smart plassbygget løsning med opplegg for vaskemaskin under vasken. Ventilasjonsavtrekk koblet på byggets ventilasjonssjakt. Badet ble pusset opp i 2016, med flis på flis samt nye vannrør. Takstmannen påpeker i sin rapport at det er påvist banemembran (bunnmembran) som er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Arbeidet er fagmessig utført. Varmtvannsbereder fra 2016 på ca. 120 liter er plassert på loftet over leiligheten.

Soverom: Et lunt og romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng i tillegg til rikelig med plass for oppbevaring. Soverommet er i dag utstyrt med en stor garderobeseksjon som sikrer rikelig med oppbevaringsplass. Soverommet har adkomst fra stuen. Med beliggenhet i 5.etg og i rolig gate er man godt skjermet for sjenerende støy i denne leiligheten.

Entré/gang: Entré med praktisk nisje med oppheng og hyller for yttertøy og sko. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgangen like utenfor døren. Med beliggenhet på toppen har man enkel adkomst til loftsboden på 7 kvm som ligger vegg i vegg med leiligheten.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Leiligheten har vært brukt til boligformål siden ca 1990.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 91663, tinglyst 27.12.1989 - Panterett til sameiet på kr. 50.000,-

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om parkering og garasje.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie må registreres hos styret.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Vibes gate 24, med sameiebrøk 60/1614.

Sameiet består av12 leiligheter og 1 garasjeseksjon.

Forretningsfører er Alle Tall AS, tlf. 33 45 50 00.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

- Oppussing av oppgangen samt nye fliser i 1.etg. i 2018.

- Deler av fasade er malt i 2016.

- Oppganger og portrom pusset opp i 2011.

- Vinduer og dør mot Vibes gate byttet i 2011-2012.

Planlagte arbeider i Vibes gate 24:

- Det er behov for vedlikehold og oppgradering av garasjekjelleren. Det foreligger ingen konkret plan eller kostnadsoversikt på dette p.t.

Videre er det behov for å installere varmekabler i takrennene.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Det er ikke gjort vedtak som begrenser stats og kommunens eierandel i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Plansaker i nærheten:

Saksnummer 201717533 - Vibes gate 29 - Påbygg og rehabilitering. For mer informasjon se saksinnsyn: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201717533

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Følgende medfølger ikke salget: Vaskemaskin på bad og lysekrone i stue.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.869,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel tv, garasje, trappevask, felles bygningsforsikring, generell drift m.m

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: kr. 1.440,-

Garasje: kr 429,-

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og dekkes gjennom fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6.250,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.942.558,-.

Av dette beløpet utgjør kr 15.059,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Homansbyen Rode 4
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Fagerborg kirke 0.3 km
Bislett Stadion 0.6 km
Valkyrie plass 0.7 km
Sofies plass 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.5 km
Sentralstasjon Oslo S 3.7 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1.8 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 1 km
Trikkeholdeplass Bogstadveien 0.5 km
Bussholdeplass Bogstadveien 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.8 km
Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.8 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.3 km
Treningssenter Fresh Fitness Majorstuen 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 0.7 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 1 km
Marienlyst skole (1-10 kl.) 1 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.7 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.8 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.7 km
Kristelig gymnasium 0.7 km

Barnehager

Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.3 km
Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.4 km
Rosenborg barnehage (1-5 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 1.3 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.6 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.2 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.7 km
Apotek Boots apotek Bogstadveien 0.4 km
Apotek Vitusapotek Bogstadvn. St. Georg 0.5 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.5 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Rema 1000 Industrigata 0.3 km
Dagligvare Meny Bogstadveien 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Bogstadveien 0.4 km
Kiosk/video Deli De Luca Gyldenløve 0.4 km
Bensin st1 Pilestredet 0.3 km
Bensin Shell Marienlyst 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,8 %
Andel kvinner 50,2 %
Gj.snittalder menn 32,9 %
Gj.snittalder kvinner 32,6 %
Husholdninger med barn 7,7 %
Husholdninger uten barn 92,3 %
Gj.snitt byggeår 1972
Gj.snitt tomtestørrelse 128
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Homansbyen Rode 4 1014 790

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Marius Iversen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?