Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 490 000,- for kr 1 490 000,-

Fasade (1)

Fasade (2)

Velkommen inn

Vindfang

Hall

Kjøkken (1)

Kjøkken (2)

Kjøkken (3)

Kjøkken (4)

Stue (1)

Stue (2)

Stue (3)

Stue (4)

Stue (5)

Soverom 1 (1)

Soverom 1 (2)

Soverom 1 (3)

Soverom 2 (1)

Soverom 2 (2)

Arbeidsrom (1)

Arbeidsrom (2)

Bad (1)

Bad (2)

Balkong (1)

Balkong (2)

Inngangsparti (1)

Inngangsparti (2)

Inngangsparti (3)

Carport

Carport (2)

Parkering (1)

Parkering (2)

Uteområdet (1)

Uteområdet (2)

Uteområdet (3)

Uteområdet (4)

Uteområdet (5)

SKIEN - BJØRNSTAD | 3-roms leilighet i 2. etg. med sentral beliggenhet, balkong og carport

Villumskås 33

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 490 000,-

SKIEN - BJØRNSTAD | 3-roms leilighet i 2. etg. med sentral beliggenhet, balkong og carport: SKIEN - BJØRNSTAD | 3-roms leilighet i 2. etg. med sentral beliggenhet, balkong og carport

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 490 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 667,-
Fellesgjeld:
Kr 930 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
71 / 74 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et attraktivt og koselig boligområde på Bjørnstad. Det er kort avstand til barnehage, skole, matbutikk, treningssenter og flotte turområder. Meget barnevennlig boligområde med lite biltrafikk. Rett ved leiligheten er det busstopp til både Porsgrunn og Skien sentrum.

Barnehager og skoler

Fra boligen er det flere barnehager innenfor 2 kilometersavstand. Det er ca. 0.5 kilometer til Klyve barneskole. Det er ca. 1.3 kilometer til Kongerød ungdomsskole hvor det også er idrettsanlegg med fotballbane. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra rundkjøringen ved Shellstasjonen/Kiwi: Følg Rabbenkroken og ta så første vei til høyre. Følg veien i ca. 100 meter og sving til venstre inn Rabbenveien. Den første veien til høyre er avkjøringen inn til Villumskås. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 490 000,-

Fellesgjeld

Kr 930 000,-

Totalpris

Kr 2 420 000,-

Felleskostnader

Kr 4 667,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

2009

Soverom

2

Primærrom

71m2

Bruksareal

74m2

Tomt

1429m2

KR-kode

281850

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Villumskås 33, 3740 Skien

Gnr. 221, bnr. 2267 i Skien kommune.

Andelsnr. 7 i Villumkås Borretslag,

org.nr. 993 979 988

Tomten

Felles eiet tomt på 1.429 kvm. som tilhører borettslaget. Flott fellesareal med gressplen og lekeplass. Asfalterte gangveier.

Parkering

Leiligheten disponerer carport med innlagt strøm. Det er montert EL-bil lader i carporten med abonnement fra Fjordkraft. Abonnementet kan eventuelt overtas med en kostnad på kr. 599,- per måned i 3 år + strømforbruk. Felles gjesteparkering på borettslagets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei på gnr. 221 og bnr. 2241 tilhørende JM Norge AS og Telemark Vestfold Utvikling med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 74 kvm

Totalt primærrom: 71 kvm

Bruksareal:

Leilighet 74 kvm

Primærrom:

Leilighet:

2. etasje 71 kvm: Vindfang, kjøkken, stue, bad, 2 soverom og arbeidsrom.

Sekundærrom:

Leilighet:

2. etasje 3 kvm: Bod

I tillegg medfølger sportsbod i første etasje og fellesbod ved carportene med redskaper som stiger etc. til benyttelse for alle i borettslaget.

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.08.2018 utført av Helge Langeland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Leiligheten har en normal god standard. Det er hovedsakelig eikeparkett på gulvene, malte plater på veggene og plater i himlingene.

Vindfang:

Vindfang med flislagt gulv og varmekabler.

Kjøkken:

Åpen kjøkkenløsning mot stue. Hvit Sigdal kjøkkeninnredning med integrert oppvaskmaskin og komfyr med platetopp. Overskapene strekker seg helt opp til himlingen. Ellers god benk- og skapplass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue:

Lys og romslig stue med utgang til overbygd balkong med ettermiddag- og kveldssol.

Bad/vaskerom:

Bad med flislagte overflater, hvit baderomsinnredning, gulvvarme, dusjkabinett, innebygget klosett, servant med tilhørende over- og underskap og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:

Leiligheten har to lyse og trivelig soverom. Luke i stue til loft på det største soverommet.

Arbeidsrom/gjesterom:

Arbeidsrom med tilhørende walk in closet.

Oppvarming

Det er pipeløp i leiligheten, men ingen montert ildsteder. Oppvarming er basert på elektrisitet, herav blant annet Toshiba varmepumpe på kjøkkenet og varmekabler i vindfang og bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.09.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av: Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Villumskås Borettslag. Borettslaget består av 12 leiligheter og 5 småeneboliger. Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag,

tlf. 35 57 31 00.

Frivillig dugnad, men det oppfordres til at alle deltar. Inngangsparti/trapp må måkes på vinterstid. Det må søkes om dyrehold til borettslagets styre.

Det planlegges å male fasadene neste sommer og det er avsatt noe midler til dette.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan for Lassejordet datert 03.05.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.02.2007.

Det gjøres oppmerksom på at områdene nord og syd for boligen er avsatt til fremtidig boligformål. Se for øvrig reguleringsplan som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.667,- pr. mnd. og inkluderer: renter og avdrag på borrettslagets lån, kommunale avgifter, huseierforsikring, utvendig vedlikehold, honorar til styret og forretningsfører, kabel-TV, lading av elbil og andre driftsutgifter. Kostnaden for lading av elbil vil bortfalle hvis ny eier ikke har elbil. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert i 2018.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr. 1.861,-

Avdrag kr. 0,-

Driftsutgifter kr. 2.449,-

Lading av elbil kr. 357,-

Frem til 30.03.2030 betales det kun renter på borettslagets lån. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås det at felleskostnadene vil øke til kr. 6.438,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.264,- pr. år. / 11.897 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av TV-signaler. Dette er inkludert i felleskostnadene. I tillegg betaler nåværende eier kr. 79,-/måned for PVR-dekoder fra Altibox. TV-tuner/dekoder medfølger. Ny eier må selv bestille internettabonnement.

Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr. 4955,76,- pr. år. Avtalen kan følge med hvis kjøper ønsker.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.421.532,-. Av dette beløpet utgjør kr 930.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Bjørnstad
Kirkesogn Gimsøy og Nenset

Steder i nærheten

Tollnes 0.6 km
Bybrua 2 km
Porsgrunns Porselænsfabrik 2.2 km
Porsgrunn Bymuseum / Gamle Tollbod 2.6 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 48.7 km
Jernbanestasjon Porsgrunn stasjon 4.3 km
Bussholdeplass Rabbenvegen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Pors fotballbaner 0.9 km
Idrettsanlegg Tollnes idrettsanlegg 1.2 km
Treningssenter Down Town Sportssenter 2.3 km
Treningssenter Stamina HOT Porsgrunn 2.3 km

Steder av interesse

Skoler

Klyve skole (1-7 kl.) 0.5 km
Kongerød ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
Skogmo videregående skole 3.2 km
Porsgrunn videregående skole 4.7 km

Barnehager

Kongerød barnehage (1-5 år) 1 km
Klyveskogen barnehage (0-6 år) 1.1 km
Vestsiden barnehage 1.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Pp-Senteret 1.7 km
Kjøpesenter Down Town 2.4 km
Postkontor Rema 1000 Tollnes 1.4 km
Postkontor Coop Extra Klyve 1.5 km
Apotek Apotek 1 GS 0.9 km
Apotek Vitusapotek Vestsiden 1.7 km
Vinmonopol Porsgrunn Vinmonopol 3.5 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 7 km
Dagligvare Kiwi Tollnes 0.4 km
Dagligvare Meny Gs Senteret 0.9 km
Kiosk/video Spillebutikken Busse 1.7 km
Kiosk/video Isbaren Porsgrunn 2.7 km
Bensin Shell Pors 0.4 km
Bensin 1-2-3 Tollnes 0.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,6 %
Andel kvinner 53,4 %
Gj.snittalder menn 42,5 år
Gj.snittalder kvinner 47 år
Husholdninger med barn 27,9 %
Husholdninger uten barn 72,1 %
Gj.snitt byggeår 1991
Gj.snitt tomtestørrelse 566
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 54316 24930
Grunnkrets: Bjørnstad 262 140

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Thomas Johan Nilsen
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?