Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 400 000,- for kr 6 400 000,-

Flott stue med rikelig dagslys

Stuen har god plass til både sofagruppe og spisestue

Fra stuen har man utgang til en hyggelig balkong

En-stavs eik parkett fra 2018

Spiseplass med plass til mange middagsgjester

Flott oppholdsrom

Stue vender inn mot rolig bakgård

Lys kjøkkeninnredning med god benkeplass og lys under overskap

Kjøkkeninnredning med hvite fronter med håndtak i stål

Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøl/frys.

Kjøkken med utgang til nordvendt balkong

Nordvendt balkong på 2 m2, med utgang fra kjøkkenet.

Hovedsoverom av god størrelse med plass til dobbeltseng

Her har du god plass til både nattbord og garderobeskap.

Soverom sett ut mot hall/entre

Leilighetens andre soverommet er også av god størrelse.

Soverom 2 fungerer ypperlig som gjesterom eller kontor.

Plass til både seng og arbeidsbord

Soverom 2

Innbydende entre med plass til garderobeskap

Pen, lys entre

Leilighetens ble overflateoppusset i 2018 i delikate farger

Flislagt bad med varmekabler i gulv og vegghengt toalett

Lyst og pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin

God plass i dusjhjørne med glassvegg

Sørvendt balkong på 8.5 m2, med utgang fra stuen.

Balkongen er vendt inn mot rolig bakgård

Balkong ut mot Welhavens gate

Garasjeplass i parkeringskjelleren under bygget medfølger.

Leiligheten ligger i 3. etasje med heisadkomst

Fasade bakgård

Fasade bakgård

Tøffelavstand til Lorry

Kunstnernes hus rett rundt hjørnet

Gode handlemuligheter i Hegdehaugsveien

Nationaltheatret kan man også nå til fots

Slottsparken like ved

Planskisse

Homansbyen

Welhavens gate 14

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 800 000,-

Homansbyen: Lys og delikat 3-roms med solrik balkong, garasjeplass og heis - en-stavs parkett fra 2018 - supersentral beliggenhet

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 427,-
AREAL (P-ROM / BRA)
80 / 80 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentral og attraktiv beliggenhet med alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet. Stuen og balkongen vender mot lukket gårdsrom, godt skjermet fra den ellers så travle bydelen.

Få meter fra boligen finner man mange hyggelige kaféer og restauranter med uteservering, spa, postkontor, Vinmonopol, frisør, Deli de Luca og mye mer. Gangavstand til St.Hanshaugen, her finnes spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet og Java.

Beliggenheten i Homansbyen/Lorrykvartalet gir deg et supersentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon. Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate. Bislett for øvrig byr på koselige fortauskaféer og restauranter.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Gangavstand til Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen park. For øvrig ikke langt til vakre Frognerparken med skulptursamlingen Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet.

Området har gode velvære- og treningstilbud innendørs med Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien, Fitness Xpress ved Sporveisgata, Evo i Oscars gate og Barrys Bootcamp i Parkveien. Besøk gjerne også Bislett stadion for gratis innendørs løping i proffe omgivelser. På Bislett Bad kan man ta seg en svømmetur i bassenget eller trene i flott treningssenter. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Flere dagligvarebutikker like ved leiligheten, deriblant, Kiwi i samme bygg, Rema 1000, Coop Mega, Joker og Bunnpris. Ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen til Matvarehuset Jacobs ved Colosseum. Du finner også vinmonopolet i Thereses gate. Bislett er et viktig kollektivt knutepunkt og her finner du både blåtrikken med trikkelinjene 17 og 18 samt 21-bussen med hyppige avganger. Det er videre flere holdeplasser innen rekkevidde med bl.a. rutene 21- og 37-bussen.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 800 000,-

Felleskostnader

Kr 3 427,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1992

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

80m2

Bruksareal

80m2

Tomt

1900m2

KR-kode

48.1855

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Mulighetsstudie

Det tidligere fellesvaskeriet i byggets 1.etg. er seksjonert og selges med rammetillatelse for innredning av en 2 roms leilighet. Arealet ligger skjermet til med lite innsyn og har utsikt mot grøntområder. Ramsøskar interiørarkitekter har laget en stilfull leilighet i Urban Eleganse og De Lilla, som er spesialister på oppussing av private hjem, har priset oppussingen av hele leiligheten basert på Ramsøskars leveransebeskrivelse. Se vedlagte plantegning og 3 D-illustrasjon som gir et inntrykk av hvordan den nye leiligheten kan bli.

Vedlagte mulighetsstudie er en oppsummering av de viktigste elementene. Er tilbudet av interesse, så be om å få hele tilbudsgrunnlaget fra De Lilla og Ramsøskar for mer utfyllende informasjon.

Det er godkjent rammetillatelse på hovedtegningen, men den alternative planløsningen er ikke søkt godkjent og kun ment som inspirasjon. Hvis det er ønsket løsning står kjøper ansvarlig for å søke om rammetillatelse selv.

Eiendommen

Welhavens gate 14, 0350 Oslo

Gnr. 214, bnr. 435 i Oslo kommune.

Andelsnr. 27,

Borettslaget Welhavensgate nr 10, org.nr. 948 994 496

Tomten

Eiet tomt på 1.900 kvm som tilhører borettslaget. Bakgård bestående av steinbelagte internveier, sittegruppe, gressplener, prydbusker og trær. Tomten

var snødekt på befaringsdagen.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass under bygget.

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Nærmeste el-ladestasjon er i Mauritz Hansens gate, og nærmeste bysykkelstativ er i Parkveien.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 92 kvm

Totalt bruksareal: 80 kvm

Totalt primærrom: 80 kvm

Primærrom:

Leilighet - 3. etasje, 80 kvm: Entré , stue, kjøkken, bad, 2 soverom

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 4 kvm merket med nr. 3000.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.01.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur og betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad 2:

TG 2:

-Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og slitasje. Enkelte av håndtakene er tunge å åpne/lukke og på det minste soverommet er det ikke mulig å lukke håndtakene.

- Bad: Badet er opprinnelig fra byggeår, men har blitt pusset opp i ettertid med nye fliser. Den anbefalte brukstiden på den opprinnelige konstruksjonen har utløpt. Gulvet er tilnærmet flatt uten fall mot sluk. Sluket på badet er et stålsluk fra 1991/1992 med rustutslag. Membranen fra oppussingen er smøremembran og er synlig i sluk,

dog kun smurt rett på sluk uten bruk av mansjett eller tettedetalj mot sluk. Måten dette er utført på gjør at det kan oppstå utettheter mellom smøremembranen og sluket. Med tanke på alderen på den evt. membranen som ligger under dette igjen, anbefales det at det settes inn et dusjkabinett.

TG 3:

Ingen

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Welhavens gate 14, en gjennomgående og delikat 3-roms med en svært sentral beliggenhet i Homansbyen/Lorrykvartalet. Leiligheten har blitt overflateoppusset i 2018, med ny en-stavs eikeparkett og nymalte overflater i delikate farger. Fra stuen har man utgang til en hyggelig, sørvendt balkong på 8,5 kvm. som vender ut mot skjermet gårdsrom uten biltrafikk. Videre har man en balkong på 2 kvm. med utgang fra kjøkkenet som vender mot nord. Leiligheten byr videre på to gode soverom, et separat kjøkken med integrerte hvitevarer og et romslig bad med opplegg for vaskemaskin. Stuen oppleves lys og åpen, med god plass til sofagruppe og salongbord samt spisestuemøblement.

I Welhavens gate 14 bor du supersentralt, med gangavstand til en rekke bymessige fasiliteter, butikker, og serveringssteder. Kort vei til Slottsparken og handlegatene Hegdehaugsveien og Bogstadveien, samt et godt kollektivtilbud. Fra boligen har du også gangavstand til flere sentrale deler av byen.

- Heisadkomst til leilighetsplan.

- Garasjeplass i kjelleren.

- To boder, en på 1 kvm. på balkongen og en på 4 kvm. i kjeller.

- Mulighet for rask overtakelse.

- Lave omkostninger ved kjøp, ingen dokumentavgift.

Entrè/gang:

Hyggelig entrè med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Stue:

Romslig og pen stue med plass til både sofagruppe og salongbord samt spisestuemøblement. Utgang til sørvendt balkong på ca. 8,5 som vender mot skjermet bakhage.

Kjøkken:

Separat og praktisk kjøkken med utgang til en nordvendt balkong på 2 kvm. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass, samt integrert oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøl/frys.

Kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål

Benkeplate av laminert spon og lys under overskap.

Ventilator over platetoppen. Lyset på ventilatoren fungerer ikke.

Børstet stålplater mellom over- og underskap. Underlimt stålkum og ett-greps blandebatteri.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Hovedsoverom:

Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord.

Soverom 2:

Soverom 2 er av praktisk størrelse, og egner seg også godt som gjesterom/barnerom/kontor.

Bad:

Romslig, flislagt bad med varmekabler i gulvet. Dusjhjørne med glassvegg, vegghengt toalett og servant. Opplegg til vaskemaskin i egen skyvedørsinnredning.

Sluk plassert i dusjsone.

Overflater:

Gulv: En-stavs eikeparkett. Fliser på badet.

Vegger: Malte, slette flater. Fliser på badet.

Innvendig himling: Malte, slette flater (betongdekker). Romhøyde i stue er 2,38 meter. Nedsenket gipshimling på badet.

Teknisk/diverse:

- Porttelefon med fjernåpner og monitor. Modell: Aiphone GT-1C-L.

- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetesdøren. Hovedsikring på 40 AMP.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulvstøp på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, begrensing i utleiemulighetene, drenering, anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. m.m. I tillegg er det tinglyst to obligasjoner på eiendommen på hhv. kr 17.207.700,- og kr 20.020.000,-.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Welhavensgate nr 10.

Borettslaget består av 63 andelsleiligheter.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.

Dugnad må påregnes.

Borettslaget har egen nettside: www.welhavensgate.no/

Dyrehold er tillatt. Alle beboere er forpliktet til å melde fra til styret for registrering av deres hund/katt.

Foretatt påkostninger de senere år:

- 2017: Rens ventilasjon

- 2016: Malt fasade

- 2015: Malt fellesarealer

- 2014: Byttet inngangsdører

- 2012: Etterfylt alle brannslukningsapparater, nytt brannvarslingsanlegg, nytt callinganlegg

- 2008: Kontroll/reparasjon ventilasjonsanlegg

Planlagte påkostninger:

Ifølge styreleder skal borettslaget bytte ut lamper og flislegge fellesarealene i 1.etasje, dette arbeidet er allerede finansiert.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Meldefristen er den 28.01.2019.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2337 datert 26.07.1978. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.427,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv/internett, trappevask, garasjeplass, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. I tillegg faktureres eiendomsskatt 4 ganger i året.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: kr 3.152,-

Garasjeplass: kr 275,-

Eiendomskatt: Andelen ble belastet med kr 1108,- for eiendomskatt i 2018, som ble ble fakturert i 4 omganger. Det er ikke fastsatt hvilket beløp som vil belastes for eiendomsskatt i 2019.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysningsbegyr for bruksrett til garasje kr. 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

- Eierskiftegebyr parkeringsplass kr 700,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.809.218,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Homansbyen Rode 9
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

Oslo Lærerhøgskole 0.2 km
Holbergs plass 0.3 km
Kunstnernes hus 0.4 km
Nordraaks plass 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50.4 km
Sentralstasjon Oslo S 1.8 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 0.8 km
T-bane stasjon Nationaltheatret jb.st. 0.8 km
Trikkeholdeplass Frydenlund 0.2 km
Bussholdeplass Welhavens gate 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.4 km
Idrettsanlegg Vestkantbadet 1.1 km
Treningssenter EVO Oscarsgate 0.5 km
Treningssenter SATS Bislett 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Bolteløkka skole (1-7 kl.) 1 km
St. Sunniva skole (1-10 kl.) 1 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1 km
Ruseløkka skole (1-10 kl.) 1.1 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 0.5 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 1.6 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 2.6 km
Akademiet videregående skole Oslo 0.4 km
Heltberg Gymnas Bislett 0.5 km

Barnehager

Bygården barnehage (1-6 år) 0.1 km
Grønneberg barnehage (1-6 år) 0.3 km
Langaard barnehage (0-6 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Paleet Karl Johan 1 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.2 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.4 km
Postkontor Bogstadveien Postkontor 0.4 km
Apotek Apotek 1 Hygiea Oslo 0.5 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen 0.8 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.9 km
Vinmonopol Rosenkrantzgt. Vinmonopol 1 km
Dagligvare Kiwi Parkveien 0.1 km
Dagligvare Rema 1000 Parkveien 0.1 km
Kiosk/video 7-Eleven Holbergs plass 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Holbergsplass 0.3 km
Bensin st1 Pilestredet 0.8 km
Bensin Uno-X Fredensborg 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 34,3 år
Gj.snittalder kvinner 33,5 år
Husholdninger med barn 12,6 %
Husholdninger uten barn 87,4 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 73
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Homansbyen Rode 9 1184 878

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Karin Bruteig
Daglig leder/ Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?