Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 500 000,- for kr 2 500 000,-

Hyggelig og luftig oppholdsrom

Kjøkkenøyen deler av stue og kjøkken på en fin måte

Kjøkken

Hyggelig spiseplass

Hyggelig oppholdsrom. garderobeskap medfølger

Hele har en meget rolig beliggenhet og vender i sin helhet inn mot indre bakgård

Spiseplass ved kjøkkenøya

Hemsen er ca. 1,4 x 3,2 meter

Sovehems med plass til dobbeltseng

Stuen

Kjøkkenet

Kjøkken og stue i åpen løsning

Romslig oppholdsrom

Kjøkken

Gang med skohyller

Bad og wc

Inngangsparti mot bakgård

Bakgård sett mot inngangen til leiligheten

Bakgård

Planskisse

Fasaden

Fasaden

Indre gård

St. Olavsplass

St. Olavsplass

Mathallen på Vulkan

Slottsparken

Nærområdet

Damstredet

Torggata

Carl Johans gate og Oslo sentrum

St.Hanshaugen v/Pilestredet Park

Wessels gate 3 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 450 000,-

St.Hanshaugen v/Pilestredet Park: Sentral leil. i hjertet av Oslo. Meget god planløsning. Usjenert & rolig i indre gård.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Prisantydning:
Kr 2 450 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 105,-
Fellesgjeld:
Kr 8 933,-
AREAL (P-ROM / BRA)
22 / 22 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Attraktivt beliggende i populært boligstrøk på nedre St. Hanshaugen ved Pilestredet Park. Området kalles Meyerløkka og ligger meget sentralt til med gangavstand til både Frogner og Majorstuen, Sentrum, Bislett og Grünerløkka.

Her finner du åpne og grønne byrom og gater med mye liv og rolig atmosfære. Rundt hjørnet ligger butikker som Kiwi, Rema 1000, Coop Extra samt spise- og serveringssteder med alt fra sushi til gratis hjemlevering av pizza. 5 min gange sørover ligger Karl Johan og alt sentrum kan by på av shopping, parker, restauranter og uteliv. Få minutter gange vestover ligger Frogner og Bogstadveien samt Hegdehaugsveien og Bislett. Litt østover finner du Mathallen, Torggata og Grünerløkka med stort utvalg ferskvarehandler og gode spise- og utelivssteder. Området er også preget av flotte grøntområder og parker som St. Hanshaugparken, Vår Frelsers Gravlund, Slottsparken og nydelige Pilestredet Park. Ellers mange treningssenter i nærområdet.

Meget godt kollektivtilbud med 37-bussen to kvartal unna som tar deg til Nydalen, Oslo S og Helsfyr hele døgnet. 5 min til Holbergs plass med en rekke trikker og 10 min gange til t-bane og flytog fra Nationaltheatret stasjon. Sjekk ruter.no for mer informasjon.

Barnehager og skoler

1-10 kl. St. Sunniva skole 0.4 km

1-7 kl. Møllergata skole 0.7 km

1-7 kl. Ila skole 1.1 km

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole 1.8 km

8-10 kl. Fagerborg skole 1.9 km

Vgs. Edvard Munch videregående skole 0.2 km

Vgs. Oslo katedralskole 0.2 km

Bhg. Hammersborg barnehage (1-5 år) 0.3 km

Bhg. Dr. Brandts barnehage 0.4 km

Bhg. Katta barnehage (1-6 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 450 000,-

Fellesgjeld

Kr 8 933,-

Totalpris

Kr 2 458 933,-

Felleskostnader

Kr 2 105,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Etasje

1

Byggeår

1869

Primærrom

22m2

Bruksareal

22m2

Tomt

500m2

KR-kode

401859

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Wessels gate 3 B, 0165 Oslo

Gnr. 208, bnr. 804, snr. 14 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 500 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Bakgård med støpt dekke og noe beplantninger. Portrom med sykkelparkering.

Parkering

Området er del av ordningen beboerparkering. Da kan man parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 3.000,- pr. år. Nærmeste el-ladestasjon er ved St. Olavs plass. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 27 kvm

Totalt bruksareal: 22 kvm

Totalt primærrom: 22 kvm

Primærrom: 1. etasje 22 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad med dusj, separat wc med servant. Hems på ca 4,5 kvm er ikke medtatt i oppgitt areal. I tillegg er det ca 1,5 kvm lagringsplass på hemsen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.04.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i usjenert 1. etasje i indre gård i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller og loft. Bygningen er oppført i mur. Vinduer fra 1984 utført med 2-lags isolerglass.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2 og TG3.

TG 2:

Inngangsdør/leilighetsdør: Det er ingen brannklassifisering på døren.

Dette kombinert med alderen er grunnlaget for tilstandsgraden.

Varmtvannsbereder og vannrør: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen. Den anbefalte brukstiden på berederen er 20 år. Det anbefales at det ettermonteres en waterguard (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje) for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje ved montering av ny bereder.

Vannrørene (kobber) i leiligheten er av eldre dato.

Dusjkabinett på bad: Dimensjonen på vannrøret fra dusjkabinettet og til soilrøret har for liten dimensjon for bruk på bad/dusj og kan fort tette seg.

Gulv på WC: Noe sprekker i flisene og luftbobler mellom linoleumsbelegg og undergulv.

TG 3:

Gulv på bad: Gulvet har ikke sluk, og det er sprekker i enkelte fliser.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Sjarmerende leilighet i hjertet av Oslo. Leiligheten ligger i en rolig, enveiskjørt gate, og dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt, men skjermet for trafikk og støy. Leiligheten ligger tilbaketrukket og usjenert i 1. etasje i indre gård.

Leilighet har god takhøyde ( 3 meter) og store vindusflater som gir godt med lys.

Stort oppholdsrom hvor stue og kjøkken ligger i åpen løsning. Det er spiseplass ved kjøkkenøya som danner et fint skille mellom kjøkken- og stuedelen. Det er laget en praktisk hemsløsning i leiligheten til soveplass, og hemsen har i tillegg noe lagringsmuligheter. Leiligheten byr på fine originale detaljer i kombinasjon med moderne innredning. Panelovner fra 2017/2018 med frostet glassfronter.

MATERIALER:

Entre/gang: Hyggelig inngangsparti og gang med medfølgende skohyller og plass til klesavheng. Porttelefon med fjernåpner. Sikringsskap med automatsikringer er plassert over leilighetsdøren i entréen.

Stue: Lys og hyggelig stue med plass til sofagruppe og tv møblement. En-stavs eikeparkett på gulv og malt perlestaffpanel i lys farge på vegger og tak.

Kjøkken: Moderne kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i sort stål. Benkeplate i heltre eik (malt) og laminert spon. Fliser mellom over- og underskap.

Integrert i innredningen er stekeovn, platetopp og benkekjøleskap. Ventilator over kokeplate. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenøy med plass til barkrakker.

Hems: Hemsen er bygget over "kjøkkendelen". Hemsen er ca. 1,4 x 3,2 meter og her er god plass til dobbeltseng og kommode. I tillegg er det ca. 1,5 kvm lagringsplass på hemsen.

Bad: Enkelt innredet bad med dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin. Dersom vaskemaskin skal brukes, anbefale det å ettermontere en waterguard, da det ikke er sluk i gulvet.

Wc: Wc rom med gulvmontert toalett og vegghengt servant. Meget god takhøyde. Eldre varmtvannsbereder på 30 liter er plassert under himlingen i wc-rommet. Avtrekk både på wc og bad.

Gulv: Tidsriktig en-stavs eik parkett i hele leiligheten. Fliser på bad og fliser/malt linoleumsbelegg på wc.

Vegger: Malte, slette flater og malt perlestaffpanel. Malte murvegger på wc.

Tak: Malt perlestaffpanel. Generøs takhøyde; romhøyde i stue er 3 meter. Sprinkelanlegg installert i hele leiligheten.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Panelovner fra 2017/2018 med frostet glassfronter. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål i en årrekke.

Megler har vært i kontakt med kommunen for å gå igjennom de ulike dokumentene som ligger på Wessels gate 3. Det ligger flere bruksendringer og omgjøringer på bakbygningen med rammetillatelse og ferdigattest, men det er uvisst om dette gjelder for eksakt denne leiligheten.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, bruksrett til gårdsrom og bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Wessels gate 3, med sameiebrøk 60/1239.

Sameiet består av 14 leiligheter.

Forretningsfører er Norian Regnskap AS/OpusCapita, tlf. 22911486

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere.

Foretatt påkostninger de senere år:

2017: Skiftet ut dører til oppgangene

2016: Brannsikring av trapper til kjellere, tetting av åpninger i brannskiller og mellom etasjer, innsetting av branndører, rehabilitering av skorsteiner og installasjon av sprinkleranlegg.

2015: Oppussing av oppgangene.

2014: Rehabilitering av skorsteiner.

Planlagte påkostninger:

Ifølge styreleder har sameiet ingen planlagte påkostninger. Styret oppfordrer seksjonseiere til selv å skifte ut dører, slik at flere dører kan være i tråd med bygårdens stilmessige uttrykk. Kostnaden vil være ca. 30 000–50 000 kr.

Neste sameiermøte er 12. april.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring av bolig i henhold til reguleringsplan S-3858 datert 26.09.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen inngår i "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon.

Eiendommen er verneverdig. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for overtakelse.

Diverse

Det medfølger ingen bod til denne seksjonen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.105,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører, generell drift av sameiet m.m.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07.2015.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.518.149,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Sentrum 2 /rode 13

Steder i nærheten

St. Olavs plass 0.3 km
Arne Garborgs plass 0.5 km
Holbergs plass 0.5 km
Trefoldighetskirken 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 50 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 1 km
Bussholdeplass Nordahl Bruns gate 0.1 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Eger Karl Johan 0.9 km
Kjøpesenter Paleet Karl Johan 0.9 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.8 km
Postkontor Rema 1000 Ila 0.9 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen 0.5 km
Apotek Medicus Plesner Apotek 0.7 km
Vinmonopol Rosenkrantzgt. Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 0.9 km
Dagligvare Coop Extra Pilestredet Park 0.3 km
Dagligvare Rema 1000 Pilestredet Park 0.3 km
Kiosk/video Sonny's Storkiosk 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.4 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 1.2 km
Bensin Circle K Kiellands plass 1.3 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 35.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.300,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?