Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 910 000,- for kr 1 910 000,-

Altan

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Bad

Bad

Bad

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom

Soverom

Entré

Utsikt fra stuen

Fasade

Fasade

Altan

Fasade

Altan

Fasade

Fasade

Plantegning 3D

Plantegning 2D

Sentrum/Møhlenpris

Wolffs gate 16

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 800 000,-

Sentrum/Møhlenpris: Lekker 2-roms i sjøkanten med balkong - IN-ordning - Gode kvaliteter - Bygget i 2007

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 8 247,-
Fellesgjeld:
Kr 1 122 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
51 / 51 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Wolffs gate 16 ligger på populære Møhlenpris i maritime omgivelser. Boligen ligger fint til i bygget og har sol fra tidlig til 15.30. En svært sentral beliggenhet i rolig

gate med lite gjennomgangstrafikk og nærhet til det meste Bergen har å by på. Sentrums pulserende folkeliv

ligger bare noen minutters gange fra dørstokken, så enten man liker shopping, god mat eller uteliv finner

man alt en kort spasertur unna. Over gang- og sykkelbroen Småpudden har man lett tilgang til det flotte turområdet rundt Løvstakken. Småbarnsforeldre vil verdsette at nyoppussede Møhlenpris skole ligger i umiddelbar nærhet. Fra leiligheten og inn til sentrumskjernen er det kun snakk om ti minutters

gåtur før du befinner deg ved Bergen Kino. Like mange minutters gange vil lede deg til Torgallmenningen, hvor alt av byens yrende folkeliv og servicetilbud er å finne.

Møhlenpris er kjent for å være et sosialt område og kan by på mange koselige alternativer hvor man kan nyte en kopp kaffe, noe godt i glasset eller en matbit. Under hundre meter unna leiligheten ligger en av favoritt-caféen i nærområdet - nemlig Møllaren Café, som tilbyr en herlig meny til en billig penge. Nobel Bopel er også et populært sted å nyte en kopp kaffe eller noe annet godt i glasset, bare noen kvartaler unna. Like over BI finner du Bergen Kaffebrenneriet. Skulle du foretrekke det grønne element, ligger byens flotteste parkanlegg, Nygårdsparken noen få minutters gange fra dørstokken.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører du mot Nøstet og følger veien mot Puddefjordsbroen. I krysset før du kjører opp mot broen tar du til høyre og deretter til høyre i rundkjøringen. Følg O.J Brochsgate videre mot Møhlenpris. Wolffs gate 16 ligger på høyre side like før BI Bergen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 1 122 000,-

Totalpris

Kr 2 922 000,-

Felleskostnader

Kr 8 247,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

2007

Soverom

1

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

51m2

Bruksareal

51m2

Tomt

3306m2

KR-kode

791839

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Wolffs gate 16, 5006 Bergen

Gnr. 164, bnr. 1392 i Bergen kommune.

Aandelsnr. 56.

Puddefjorden borettslag, org.nr. 988 226 874

Tomten

Eiet tomt på 3.306 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet med gangveier, grøntområder og brygge.

Parkering

Plass i garasjen kan leies, eventuelt kjøpes, via henvendelse til styret for info. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 56 kvm

Totalt bruksareal: 51 kvm

Totalt primærrom: 51 kvm

Primærrom:

Stue, kjøkken, bad, soverom og entré: 51 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i 1.etg på ca 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.02.2018 utført av Thomas Frøyen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong. Etasjeskillere i betong. Fasade kledd med fasadeplater og trekledning. Flat takkonstruksjon antatt tekket med belegg/papp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:

Eier opplyser at det er avdekket lekkasje ved stuevindu tilstøtende skyvedør, mest sannsynlig fra bolig lengre opp i bygget. Dette er meldt til forsikringsselskap som har hatt befaring med egen takstmann. Thomas Frøyen har i vedlagte takstrapport registrert forhøyede futkverdier ved vindu men ingen synlige tegn til mugg-/soppdannelser. Eier opplyser at dette blir videre behandlet som forsikringssak og vil bli utbedret av forsikringsselskapet til borettslaget.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Oppvarming

Fjernvarme med radiator i stue. Gulvvarme på bad. Ellers har leiligheten flexit ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.06.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler at utbygger, Marin Eiendomsutvikling AS, har forbeholdt rett til å etablere båthavn langs eiendommens sjølinje. Retten bortfaller den 03.05.2020 dersom arbeidene ikke er igangsatt innen denne dato.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Puddefjorden borettslag.

Borettslaget består av 85 leiligheter.

Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 22 86 55 51

Dyrehold skal meldes styret. Dyr som kun oppholder seg innendørs trenger ikke meldes. Dyrehold tillates under

forutsetning av at andre beboere ikke sjeneres som følge av allergi eller andre relevante forhold, at eiendommen ikke påføres skade, at det ikke etterlates ekskrementer på fellesarealene, og at båndtvang overholdes på fellesarealer.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor/industri i henhold til reguleringsplan Bergenhus. Gnr 164 bnr 420 og 1392 m.fl., Møhlenpris Vitalitetssenter m.m., Wolffs gate 12X ikrafttrådt 22.10.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 8.247,- pr. mnd. og inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, renter og avdrag, kabel-tv og diverse driftskostnader.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.200 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett, avgift inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 2.923.559,- Av dette beløpet utgjør kr 1.122.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Bergenhus
Grunnkrets Nygårdsparken
Kirkesogn Bergen Domkirke

Steder i nærheten

BI Bergen 0.1 km*
Vilvite 0.4 km
Høyteknologisenteret 0.6 km
UiB - Studentsenteret 0.6 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 17.7 km
Sentralstasjon Bergen 1.4 km
Trikkeholdeplass Florida 0.7 km
Bussholdeplass Thormøhlens gate 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Møhlenpris idrettsplass 0.1 km
Idrettsanlegg Studentsenterets idrettshall 1 km
Treningssenter EVO Damsgårdssundet 0.8 km
Treningssenter SATS Bergen 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Møhlenpris skole (1-7 kl.) 0.1 km
St. Paul skole (1-10 kl.) 0.9 km
Møllebakken skole (1-10 kl.) 1.3 km
Ny Krohnborg skole (1-10 kl.) 1.4 km
Danielsen Ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) 1.6 km
St. Paul gymnas 0.7 km
Fana Private Gymnas 0.8 km

Barnehager

Nygårdsparken barnehage (0-6 år) 0.4 km
Marineholmen barnehage (0-6 år) 0.5 km
Rosetårnet barnehage (0-6 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Bergen Storsenter 1.3 km
Kjøpesenter Xhibition 1.4 km
Postkontor Bunnpris Nygårdsgaten 0.9 km
Postkontor Coop Extra Håkonsgaten 1.1 km
Apotek Apotek 1 Nygårdsgaten 1 km
Apotek Vitusapotek Krinkelkroken 1.2 km
Vinmonopol Bergen Storsenter Vinmonopol 1.3 km
Vinmonopol Valkendorfsgt. Vinmonopol 1.7 km
Dagligvare Nærbutikken Spilde& Co 0.1 km
Dagligvare Bunnpris Welhavensgate 0.5 km
Kiosk/video Spilde & Co's Eftf. 0.1 km
Kiosk/video 7-Eleven Christies Gate 1 km
Bensin Circle K Viken 1.4 km
Bensin Esso Kanalveien 2.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 53,3 %
Andel kvinner 46,7 %
Gj.snittalder menn 37,5 %
Gj.snittalder kvinner 40,6 %
Husholdninger med barn 19,4 %
Husholdninger uten barn 80,6 %
Gj.snitt byggeår 1981
Gj.snitt tomtestørrelse 411
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Nygårdsparken 721 392

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,4% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 4.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Are Fotland
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?