Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 250 000,- for kr 1 250 000,-

Idyllisk beliggende ved Lampetjern

Finnemarkas eldste hytte (år 1886) jfr boken "Fantastiske Finnemarka"

Lampetjern

Idyllisk beliggende rett ved vannkanten

Eldste delen av hytta er i laftet tømmer

Utsikt fra overbygd terrasse/balkong

 

Idyllisk beliggende

 

Bilveg helt frem til hytta

Stor terrasse ved inngangspartiet

Stue med utgang til overbygd terrasse/balkong med nedgang til vannet

Stue

Stue med oppgang til hems

Sjarmerende hytte med nydelig utsikt over vannet

Stor åpen peisovn

 

Åpen peisovn

Inngang til hytta via stue med vedovn og kjøkkenkrok

 

 

Soverom med plassbygd seng

 

Hems over eldste stuen

Varierende vannnivå på deler av Lampetjern. I dette området kan det være enda mindre vann på sommern enn vist på bildet

Fasade

 

Den delen av vannet som har lavest vannstand er på venstre side av hytta sett fra inngangspartiet. Ved tørre sommrer så er den nesten uten vann på denne siden.

Lampetjern. "Demning" som ble laget for noen år siden.

Lampetjern 6 - 1. Etasje og Hems

Krokstadelva/Finnemarka

Lampetjern 6

Vis på kart

Prisantydning

Kr 850 000,-

Krokstadelva/Finnemarka: Koselig hytte beliggende rett ved Lampetjern. Vei helt frem og kun 5-10 min kjøring fra Krokstadelva!

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 850 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
62 / 77 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Stille og rolig hytteområde med flott beliggenhet ved Lampetjern ca. 1,7 km fra Årbogen og IBK sitt idrettsanlegg. Enkel adkomst til hytta rett ved skogsbilveg.

Fra Årbogen kan du på skogsbilvei ta deg til flere vann og området er et populært utgangspunkt for ski innover Finnemarka. Finnemarka byr på fantastisk natur, med flere andre fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. På vei opp til bommen før hytta ligger idrettsanlegget til IF Birkebeineren som er et aktivt idrettslag i nærmiljøet med eget klubbhus og flott idrettsanlegg med bla. kunstgressbane og tennisbaner. Rett ved idrettsanlegget ligger også populære Årbogen med badestrand og sandvolleyballbane. Kun 1,6 km fra bommen bak idrettsanlegget og oppt il hytta. Fin avstand å gå ned for evt å bruke idrettsanlegg og badeplass om man ønsker det. Drammensportsfiskere.no opplyser at Lampetjern er fiskerikt og det er felles fiskekort for Finnemarka som gjelder. Ørret og abbor er det du vil få på kroken her.

Ca. 15 min. med bil til Drammen aktivitetspark med moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m.

I Krokstadelva finner du bl.a. Buskerud storsenter med de fleste servicetilbud og Eknes idrettshall med svømmehall.

Kort vei til busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider fra Langeløkka/Bommenfeltet). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca. 45 min., og ca. 30 min. til Kongsberg. Fra Mjøndalen er det påkjøring til E134 mellom Mjøndalen og Drammen. Det er ca. 55 minutters kjøring til Oslo, ca. 30 minutter til Kongsberg og ca. 15 minutter til Drammen sentrum.

Adkomst

Følg veien opp til Årbogen badeplass. Rett før bom til Ulevannet så tas det til høyre. Følge skogsbilveien som går bak veien til IBK sitt klubbhus. Følg veien noe 100 meter opp til låst bom. Fra bommen er det ca. 1,6 km til du ser hytta på høyre side av veien. Bommen er låst med nøkkel og kun åpen til visning. Se forøvrig kart på nettannonsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 850 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1886

Soverom

1

Primærrom

62m2

Bruksareal

77m2

Tomt

468m2

KR-kode

191890

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Lampetjern 6, 3055 Krokstadelva

Gnr. 37, bnr. 7, fnr. 1 i Nedre Eiker kommune.

Tomten

Festet tomt på ca. 468 kvm. Arealet er beregnet jfr kommunen. Dersom en fremtidig oppmåling blir aktuelt så kan derfor arealet avvike.

Festekontrakten ble forlenget 20.10.1998.

Festeavgiften er kr 600,- pr. år.

Festeavgiften ble jfr grunneier sist regulert 2009, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Det vil si at den kan reguleres igjen i 2019, i samsvar med endring i pengeverdien og da evt siden 1998/9.

Festetid fra 01.01.99 er 80 år.

Festeavtalen utløper 2079, jfr kontraktstillegg tinglyst 20.oktober 1998.

Grunneier opplyser at det følger 1 parkeringsplass og 1 båtplass med festekontrakten.

Grunneier Harald og Anne Marie Lysaker har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. Dokumentasjon på festeforholdet i denne saken ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Parkering

Ingen tinglyst parkeringsrett for eiendommen, men eier opplyser at de har parkert på opparbeidet plass på siden av veien. Reglene for veiforeningen sier at hytteeiere som ønsker å bruke bil til hytter får utlevert nøkkel til bommen på betingelse av å betale veiavgift og at det gjelder kun for en bil.

Vei, vann og avløp

Adkomst via privat skogsbilvei. Utgifter til bruk se eiendommens utgifter.

Ikke innlagt vann og avløp.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 82 kvm

Totalt bruksareal: 77 kvm

Totalt primærrom: 62 kvm

Primærrom:

1.etg.: Stue, storstue, soverom: 53 kvm

2.etg.: Hems : 9 kvm

Sekundærrom:

1.etg.: Bod, utedo: 10 kvm

2.etg.: Bod: 5 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.09.2018 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av leca/betong med sparestein i tilbygg og granitt/naturstein på hoveddel. Yttervegger over grunnmur av laftet tømmer/plank og plank/reisverk. Utvendig stående kledning. Eldre enkle vinduer (noen med sprekker). Enkel dør av tre. Nyere balkongdør. Saltak tekket med lakkerte stålplater eller shingel.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder råte i rekkverk og mangler noen bord ved uteplass ved inngang har fått TG3. I tillegg er vedbod i dårlig stand og utbedring kan påregnes. Vedbod har fått TG3. I konklusjonen fra takstmann skriver han: "Koselig hytte med sjarm men som har behov for vedlikehold og utbedringer. Registrert råte i ene hjørnekasse utvendig. Noe slitte karmer på vinduene. Slitt kledning og taktekke bør skiftes. Nyere renner rundt del av hytten. Rekkverk på uteplass har råteskader og balkong med tak er slitt. Noe fukt i krypkjeller er påregnelig. Krypkjeller er et risikoområde som har behov for jevnlig ettersyn Innvendig er det en enkel hyttestandard. Eier opplyser i egenerklæringen at det har forekommet mauer for noen år siden." Eier opplyser i tillegg at det er mus i hytten.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Enkel hyttestandard. Malt og vedlikeholdt over tid, men hytten har behov for tidsmessig modernisering og renovering. Eier har ikke benyttet hytten på vinterstid og den er ikke isolert.

Overflater i oppholdsrom:

Tregulv/malt og furugulv.

Malt eller lakkert panel/laft på vegger.

Himlinger med takess eller panel.

Innhold:

Stue/adkomst med kjøkkenkrok. Ikke innlagt vann/avløp. Vedovn.

Gassbluss medfølger. Enkel innredning med skuffer og overskap.

Soverom med plassbygget seng.

Hovedstue i eldre del av hytta med god takhøyde og oppgang til hems via enkel malt tretrapp. Stor åpen peis. Utgang til overbygd veranda med nydelig utsikt over Lampetjern.

Hems er innredet med soveplass og lagring i bod.

Utvendig inngang til stor vedbod og inngang til utedo/Biodo (bøtte for biopose).

Oppvarming

Vedovn i stue. Åpen murt peis i storstue. Ikke innlagt strøm.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden ca 1886. Jfr info fra eier så er det utført tilbygg år 1914 og 1980.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det var ikke krav om dette på den tiden eiendommen ble oppført. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Bygninger som er bygd før 1900 skal være registrert i SEFRAK-registeret. Dette er et landsomfattende register for Norges eldre bygningsmasse. Ingen registrering på denne eiendommen.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Festekontrakten som er tinglyst i 1915 med dagboknr 900055, nye vilkår tinglyst i 1951 med dagboknr 902471 og nye vilkår 1998 med dagboknr 8838. Kopi av dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter eller rettigheter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 07.10.2015 avsatt til spredt fritidsbebyggelse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for bortfester er avklart. Frist for svar fra bortfester er etter loven 2 mnd.

Diverse

Hytta selges slik den står på visning med innbo og løsøre. Uten ytterligere rydding og vasking.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Ingen kommunale avgifter da det ikke er innlagt vann eller avløp. Ikke innlagt strøm.

Festeavgift kr 600,- pr år.

Veiavgift kr 600,- for sommerhalvåret og kr 600,- for vinterhalvåret.

I tillegg kommer utgifter til bygningsforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 872.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nedre Eiker
Grunnkrets Borgetjern

Steder i nærheten

Solberg Legesenter 7 km
Mjøndalen 7.3 km
Loesmoen 13.4 km
Pukerud 13.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 111.5 km
Jernbanestasjon Mjøndalen stasjon 8.1 km
Bussholdeplass Ulevannsveien 2.8 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Buskerud Storsenter 8.7 km
Kjøpesenter Solberg Senter 8.8 km
Dagligvare Kiwi Stenseth 5.1 km
Dagligvare Kiwi Nybruveien 6.4 km
Postkontor Coop Prix Mjøndalen 8 km
Postkontor Coop Obs! Krokstadelva 8.7 km
Apotek Apotek 1 Mjøndalen 8.6 km
Apotek Mjøndalen apotek 8.6 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 8.7 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Mjøndalen 7.8 km
Kiosk/video Mix Scene1 Krokstadelva 8.8 km
Bensin Shell Mjøndalen 7.3 km
Bensin 1-2-3 Krokstadelva 7.6 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 50.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-/kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Egenerklæring fra selger
 
Turid Borgersen
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?