Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 380 000,- for kr 380 000,-

fasade

fasade

fasade

fasade

fasade

kjøkken

kjøkken

kjøkken

soverom

stue

stue

stue

stue

soverom

ute

Kart - Nabolagsprofil

2Dplan

3Dplan

Våler

Midtre Enberget

Vis på kart

Prisantydning

Kr 400 000,-

Våler: Tidligere småbruk på Finnskogen med låve og uthus.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 400 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
66 / 68 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger på Finnskogen med store skogområder rundt hytta. Gode jakt- og turmuligheter. Her kan du jakte fra hyttedøra på et terreng som er ca 19.000 dekar stort. Jaktrett følger ikke eiendommen, og jaktkort må løses. Statskog selger også jaktkort på en rekke andre terreng i området. Se inatur.no for informasjon om jakt.

Adkomst

Kjør riksvei 25 fra Elverum mot Trysil og ta til høyre etter ca 35 km, der det er skiltet til venstre mot Osensjøen. Kjør Håbergsvegen i ca 13 km og eiendommen ligger på høyre side.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 400 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Soverom

2

Primærrom

66m2

Bruksareal

68m2

Tomt

2134m2

KR-kode

641777

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Midtre Enberget, 2438 Gravberget

Gnr. 86, bnr. 143, i Våler kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 75 kvm

Totalt bruksareal: 68 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm

Primærrom:

Vindfang, omkledningsrom, kjøkken, stue, 2 soverom. : 66 kvm

Sekundærrom:

Bod: 2 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.10.17 utført av Harald Juliussen og Terje Chr. Svenkerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Tomten

Eiet tomt på 2.134 kvm. Tomten består for det meste av naturtomt med gresstun, og den er omkranset av høyere trær i ytterkant. Hovedsaklig flat tomt med gode solforhold.

Vei, vann og avløp

Adkomst fra privat vei. Ifølge opplysninger skal det være en vannkilde litt nord for Nordre Enberget. Denne forsyner Nordre, Midtre og Søndre Enberget. Vannet er kun sommervann ettersom det fryser på vinteren. Det er ikke beregnet på stort forbruk, kun for matlaging og kaffe. Kjøper kan fortsette å benytte vannkilden slik den er ved overtakelsen. Det gis i utgangspunktet ikke anledning til å utvide eller endre på eksisterende vanntilførsel/ kilde. Dette må i tilfelle avklares med grunneier og de andre tilknyttede «abonnentene» i forkant. Det gis ikke tinglyst rettighet til eksisterende vanntilførsel. Ny vanntilførsel må i tilfelle, først og fremst forsøkes løst på egen tomt i fremtiden.

Utedo i uthus. Avløp til kum som må tømmes. Det foreligger ingen kommunal godkjenning av vann og avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko for eventuelle feil og mangler ved vann og avløpsanlegget.

Kjøper forplikter seg til å tegne vegrettsavtale med Statskog. Vilkår for bruk av vegen fremkommer av avtalen. Avtalen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Bebyggelse

Byggeår er ukjent, men boligen er antatt oppført i ca. 1920

Bebyggelsen består av en fritidsbolig, uthus med utedo og låve.

Boligen er oppført i bindingsverk og laftet tømmer på støpte ringmurer. Ytterveggene er kledd med malt lektepanel, vinduer med enkle glass og varevinduer. Mønetak, antatt med taksperrer og bordtak. Sannsynligvis isolert med sagflis, adkomst til loft via luke i gavlvegg. Taktekking av korrugerte stålplater, takrenner og nedløpsrør til terreng. Beslag på vindskier. Stueinngangen er er overbygget på ca 4 kvm., med malt rekkverk og malt panel i himling.

Uthuset står på pilarer. Bindingverksvegger med utvendig malt panel. Mønetak med tekking av eternitplater (spesialavfall med asbestinnhold). Vedbod med jordgulv og bod med grovstøpt gulv i dårlig forfatning.

Låven er satt på støpt ringmur og dels pilarer. Bindingsverksvegger med utvendig malt låvepanel. Mønetak med taksperrer og med tekking av eternitplater (spesialavfall med asbestinnhold). Låven er i dårlig forfatning med bl.a. større skjevheter og med utett tak.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på: Hele kryprom er ikke tilgjengelig for innspeksjon, så forholdene er ikke kjente. Dreneringsforholdene er også ukjente. Det er råteskader i nedre deler av ytterkledningen. Inngangsdør har råteskader i nedre del. Kaldloft ble ikke inspisert grunnet vanskelig adkomst - ukjent lufting av takkonstruskjonen. Ødelagt trinn i trappestige ned til kjeller, ikke gangbar. Bjelkelag mot terreng i kryprom kan være en risikokonstruksjon med hensyn til fuktpåkjenning. Konstrusjonens oppbygning er ukjent og bør kontrolleres nærmere. Fritidsboligen har skjeve gulv. Nivåforskjeller mellom rom. Ellers er det bemerket at bygningen er ca 100 år gammel, og det kan være forskjellige bygningskomponenter som bør byttes ut.

Uthuset og låven er ikke vurdert med tilstandsgrader.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Overbygd inngang. Eksempler på materialvalg: Gulv består for det meste av lakkert eller malt tre, vinyl på et soverom. Vegger og himling av malt trepanel. Kjøkkeninnredning med malte fronter. God skap- og benkeplass, med plass til gassbluss.

Oppvarming

Jøtul 602 vedovn på kjøkken og Jøtul peisovn i stua. Ettløps teglsteinspipe. Piper og ildsteder er ikke undersøkt og kjøper overtar dette i den stand det er ved egen besiktigelse. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Vedkomfyr på kjøkkenet inngår ikke i salget og vil bli fjernet innen overtagelse.

Parkering

Innkjøring og parkering på gressdekket tun.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det vil bli tinglyst vegrettsavtale med Statskog. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men ligger iflg. kommuneplan i LNF-område hvor naturvern er dominerede.

Eiendommen er SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det er gitt konsesjon for bygging av vindkraftverk med 12 vindturbiner i Kjølbergetområdet øst for eiendommen. Nærmeste vindturbin er ifølge kart planlagt ca 3 km fra denne eiendommen.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Hytta selges med alt av inventar og løsøre slik den fremstår ved besiktigelse, uten ytterligere rydding eller rengjøring.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Det er pr. 2017 ingen kommunale avgifter på eiendommen. Det må påregnes avgifter vedrørende eiendomsskatt og hytterenovasjon, men disse avgiftene er foreløpig ikke fastsatt.

Årlig vegavgift kr 3.800,-. Vederlaget justeres årlig i tråd med konsumprisindeksen og er gjenstand for reforhandling hvert 5. år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 411.249,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Våler
Grunnkrets Gravberget

Steder i nærheten

Sjøenden 15.5 km
Tørrberget 22.2 km
Storsvea 23.2 km
Varaholla 28.2 km

Transport

Bussholdeplass Kjernmoen 13.3 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Postkontor Coop Marked Søre Osen 15.7 km
Dagligvare Coop Marked Søre Osen 15.6 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Jan Martin Rønes
Daglig leder/Fagansvarlig Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?